Pardus Topluluk Sürümü 2.1 hakkında

Başlatan cos, 26 Kasım 2013 - 15:21:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cos

Cavit Vural'ın duyurusu

Topluluk sürümü 2.0 'ı çıkarırken  Aralık sonu gibi 2.1 sürümünü çıkarmak gerekeceğini öngörmüştüm. Şu anda 2.0 sürümüne 1 - 1.5 GB arası güncelleme gelmiş durumda. ISO' yu kurduktan sonra neredeyse bir ISO kadar da güncelleme almak gerekiyor. Çoğu da kritik güncellemeler.

2.1 sürümüne çıkarırken biraz farklı bir yol izlemek istiyorum.

Öncelikle KDE, GNOME ve XFCE olmak üzere 3 masaüstü ile çıkmaktan yanayım. Ve en önemlisi her bir masaüstünü özelleştirecek ayrı bir "geliştirici" olmasını öneriyorum.

Pardus Installer ' ı hala sıfırdan yazmaktan yanayım ama bu sürümde de idare edebilecek durumdayız.

DVD ' den açılış esnasında "syslinux" u ya değiştirmek ya da iyice özelleştirmek aklımdaki değişikliklerden biri.

Bu yazıdan amaç konuyu tartışmaya açmaktı.

Lütfen önerilerde bulunurken "geliştirici" adayını da düşünmeyi unutmayalım.

http://forum.pardus.net.tr/index.php?topic=1105.msg6866;topicseen#msg6866

tefoski

" Öncelikle KDE, GNOME ve XFCE olmak üzere 3 masaüstü ile çıkmaktan yanayım.
Ve en önemlisi her bir masaüstünü özelleştirecek ayrı bir "geliştirici" olmasını öneriyorum."

- Katılıyorum,
- Fakat hepsi ile uğraşmak dar kadronuzla imkansız,
- Uğraşınız - emeğiniz bence tek masaüstünün tamamını Türkçe yapmak,
- ve işletim sistemini geliştirme üzerine yoğunlaşmalı .( benim görüşüm GNOME )

" Pardus Installer ' ı hala sıfırdan yazmak "

- Bence bugünkü " installer " kurulum yönergeleri - yeterli,
- Pardus Kurumsal'dan ayrı kurulum yöntemi bizler için ayrı bir problem olacaktır ....

- Ben kullanıcı, nedendir bilmem Topluluk sürümü kullanmaya daha hevesliyim,
- çok küçük aksamalar sebebiyle kullanmıyorum,
- anladığım, kullandığınız yöntem sizi işe boğmuş,
- asıl yapılması gerekenleri gözden kaçırıyorsunuz...

- Sizleri çok seviyoruz, minnettarız,
- Bizlere, Türkçe, özgür, işletim sistemi kullanma imkanı sağlıyorsunuz,
- sağolun - varolun . 
BirDost

ekimaltay

Bütün Forumdan Özür Dilerim...

heartsmagic

@ekimaltay, burada bahsi geçen Pardus da özgür bir dağıtımdır, eğer aksini iddia ediyorsan bunu ispatlaman lazım demek isterdim fakat söylenecek şeyleri az çok tahmin edebildiğim için sormamış olayım. zira söylenecek olan şeyler kendisinin özgür olmadığının bir ispatı değildir. 

Bir dağıtımı sevebilirsiniz, sevmeyebilirsiniz. Ancak, sevdiğiniz bir dağıtımı bir başka dağıtımın başlığını "trolleyerek" yüceltemezsiniz, aksine "antipati" toplarsınız.

Umarım bu sert çıkış yanlış anlaşılmaz, fakat senelerdir her Pardus başlığında aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Başlığa not düşeyim. "Özgür" ile "özgün" ifadeleri arasında bir karışıklık yaşamışım kendi adıma o gece. O yönde söylediğim ilk paragraf boşa düşmüş oluyor böylece. O kısmı için özür dilerim. Ancak, mesele yine aynı kapıya çıkıyor. Eğer o Pardus özgün, bu Pardus özgün değil muhabbeti başlarsa bu platformun destek verdiği Ubuntu için de aynı şey konuşulabilir değil mi? Nitekim kendisi de Debian tabanlı bir dağıtımdır. Ancak, "Ubuntu çok yol kat etti artık özgün bir dağıtım" savunması da Pardus'un yarın bir gün böyle olabileceğinin savunması olur benim gözümde sadece.

Zaten yarın bir gün olamazsa kayıplara karışır, tarih sahnesinden de silinir muhtemelen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.