[Nasıl]Yeni Başlıyanlar Için %100 Çoklu Ortam Desteği

Başlatan btermeli, 16 Ekim 2008 - 10:56:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CAMUXIA

Anlattığınız 6.aşamada başarılı olamayınca, 7.aşamayı yaparak bitirmiştim az önce. İyi ki yetiştiniz tekrar.
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

btermeli

Gerekli eklentilerin hepsi yüklenmiş gözüküyor. Verilen hatada yetkiden bahsediyor, kullanıcı haklarında sorun olabilir.

sudo totem

deyip, sifreni girdikten sonra tekrar dener misin?
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

CAMUXIA

sudo totem deyip şifremi girdikten sonra TEKRAR deneyeceğim şey nedir?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

CAMUXIA

Bu arada Sudo totem dediğimde çıktısı şu oldu:

** (totem:6544): DEBUG: Init of Python module
** (totem:6544): DEBUG: Registering Python plugin instance: BBCViewer+TotemPythonPlugin
** (totem:6544): DEBUG: Creating object of type BBCViewer+TotemPythonPlugin
** (totem:6544): DEBUG: Creating Python plugin instance

** (totem:6544): WARNING **: Failed to create dbus proxy for org.gnome.SettingsDaemon: Could not get owner of name 'org.gnome.SettingsDaemon': no such name
** (totem:6544): DEBUG: Init of Python module
** (totem:6544): DEBUG: Registering Python plugin instance: YouTube+TotemPythonPlugin
** (totem:6544): DEBUG: Creating object of type YouTube+TotemPythonPlugin
** (totem:6544): DEBUG: Creating Python plugin instance

Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

CAMUXIA

Kusura bakmayın şu an forumdan çıkmam gerekiyor. Siz yazın ben yarın öğlen bakarım. Yardımlarınız için teşekkürler.
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

erratum

Hangi Ubuntu sürümünü kullanıyorsunuz  @CAMUXIA?
Hardy Heron(8.04) mü? Intrepid Ibex(8.10) mu?
Konu anlatımında medibuntu depolarının Hardy için olan adresleri verilmiş.
Şayet Intrepid Ibex kullanıyorsanız 3. adımda şuna dikkat edin ;

deb http://packages.medibuntu.org/hardy free non-free
yerine..

deb http://packages.medibuntu.org/intrepid free non-free
satırını ekleyin ve başlıkta anlatılanlara devam edin.

Birde penguenler ucamaz derler!

heartsmagic

Film izlenememe nedeni "codec"ler değil başka bir şey. İzlemek istediğin film nerede?

Ayrıca bu başlık ciddi anlamda dallanıp budaklanmış. Bir aşamadan sonra bölmek zorunda kalacağız. Farklı sorunlar için farklı başlıklar açmak forumu düzenli tutacakdır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

CAMUXIA

Foruma bugün ancak şimdi bakabiliyorum ve maalesef 1 saat kadar durabileceğim.Umarım benim için bu süre istifadeli olur.
>>>erratum
Kullandığım ubuntu sürümü 8.10 i386.
>>>heartsmagic
izlemek istediğim film CD'de. Orjinal bir CD.
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

heartsmagic

Peki diskdeki filmleri izleyebiliyor musun?

CD dediğin VCD mi?

CAMUXIA

Evet CD dediğim VCD. Yine orjinal DVD film de denedim onu da göstermedi.
>>Heartsmagic
Diskteki filmden kasıt nedir?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

heartsmagic

Bilgisayarında kayıtlı herhangi bir film ya da video. Örneğin .avi veya .mpeg uzantılı. Eğer onları açabiliyorsan "codec" sorunun yok demektir.
VCD'leri Oynat-VCD gibi bir menü yoluyla denemen lazım.

CAMUXIA

Bilgisayarımda kayıtlı film vs yok. Herhangi bir filmi kaydedip bir deneyeyim. Bakalım olacak mı?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

atomkarinca

@CAMUXIA, o zaman size Elephants Dream filmini öneririm. Hem her aşaması özgür yazılımla yapılmış ve ücretsizdir, hem de çok güzel bir film.

Çağlar

@atomkarinca bu tarz özgür yapımları berden bulabiliriz? Ya da foruma bir bölüm açsak nasıl olur? Forum dışına bir başlık olarak özgür yapımlar diye. Burada Jamendo'da bulduğumuz özgür müzikleri veya bu tarz özgür videoları paylaşsak.
We got a badass over here!

heartsmagic

Alıntı yapılan: Çağlar - 30 Aralık 2008 - 01:34:08
@atomkarinca bu tarz özgür yapımları berden bulabiliriz? Ya da foruma bir bölüm açsak nasıl olur? Forum dışına bir başlık olarak özgür yapımlar diye. Burada Jamendo'da bulduğumuz özgür müzikleri veya bu tarz özgür videoları paylaşsak.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,173.0.html

Talpe gelirse alt bölüm sayısını genişletebiliriz.

atomkarinca

@Çağlar, http://blenderartists.org/ adresini takip edersen bu tarz videoları bulabilirsin. Emin ol çok fazla var ve içlerinden sinema kalitesinde olanlar da çıkıyor.

Diğer konuda @heartsmagic'in dediği gibi talebin olması gerekiyor ki biz de arz yapalım.

kaiserclown

Merhabalar ben herşeyi yaptım ATI ekran kartı driverım görünüyor 3D açk tüm DVD ve video yazılımlarını yükledim ancak film izlerken yanıp sönme oluyor çok hızlı görüntü akarken yanıp sönüyor DVD izlerken ne yapmam lazım Görsel ayarlarım normalde

OKAN

Bende ATI ekran kartıyla film izlerken aynı sorun oluyor. O yüzden film izleyeceğim zaman compizi kapatıyorum. Ya da bazılarının video çıkışlarıyla oynuyorum.

graindor

Alıntı yapılan: kaiserclown - 06 Ocak 2009 - 22:54:22
Merhabalar ben herşeyi yaptım ATI ekran kartı driverım görünüyor 3D açk tüm DVD ve video yazılımlarını yükledim ancak film izlerken yanıp sönme oluyor çok hızlı görüntü akarken yanıp sönüyor DVD izlerken ne yapmam lazım Görsel ayarlarım normalde
Görsel ayarların normalde olması bazı masaüstü efektlerin açık olduğunu gösterir. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5713.msg65149.html#msg65149 buradaki çözümü deneyin.

erginemr

kaiserclown

Arkadaşlar acil yardım şuan arkadaşımın Windowsundan yazıyorum verilen linkteki gibi xorg dosyasının en altına denilen yere satırları ekledim ancak artık Ubuntu açılırken Siyah ekran geliyor ve GDM diyor ve simsiyah olup hata falan yazıp kullanıcı adımı ve şifremi soruyor ve siyah ekranda kod istiyor NOLUR yardım edin Dosyalarım orda
ulaşamıyorum ödevim yarına verilece orda

3mr3

Recovery modda aç dostum. Grup menüsüne girişte ESC tuşuna bas recovery olana gir. Direk açılır X sunucusu olarak. Dosyalarına bakabilirsin oradan.

Yada oda olmadı LiveCD ile dene şansını. Kolay gelsin.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

kaiserclown

gdm user yok veya silinmiş GDM ye reset atın falan yazıyor anladığım dediğini deneyeceğim ancak bakalım
ben grub dosyasında bazı şeyleri silmiştim sadece tek ubuntu görünsün diye ama bakalım
:D

erginemr

Yapmanız gereken, GDM ile ilgili mesajları boşverip, Ctrl+Alt+F1 ile sanal terminale düşmek, terminalde kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapmak, ardından
sudo nano /etc/X11/xorg.conf
komutu ile xorg.conf dosyasını açarak yaptığınız değişiklikleri geri almak. Dosyayı kaydetmek için Ctrl+O, nano metin düzenleyicisinden çıkmak için Ctrl+X tuş bileşenlerini kullanın. Sonra
sudo reboot
komutu ile bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Masaüstünü geri getirebilirseniz, xorg.conf dosyasında daha önce ne değişiklik yaptığınızı buraya aktarın, birlikte bakalım.

CAMUXIA

10 gün sonra tekrar merhaba.. Bu konu başlığı altına farklı şeyler yazmaksızın yine ben "çoklu ortam" hakkında devam edeceğim.
>>>Btermeli sanırım ilk sayfada yazdığı "çoklu ortam" önerileri biraz değiştirmiş. Ben de ubuntumu yeniden kurdum ve onun yazdıklarını da yeniden denedim.
Bilgisayara orjinal DVD film koyduğumda gösteriyor artık ama bir sıkıntı var: Gerek ses gerekse görüntü gidip gidip geliyor. Saniye değil belki ama salise diyebileceğim kadar çok kısa aralıklarla gösterim devam ediyor. Tabi bu da insana sıkıntı veriyor, tüm bir film böyle izlenmez.
Neden acaba böyle olabilir? DVDyi okumada saliselik bir  yavaşlık mı var anlamadım?
***Daha güzel ifade etmek gerekirse:
     Hani bir film izlediğimizde ses ve görüntü kesintisiz olarak aktığı için izlemede hiç sıkıntı çekmeyiz ya... hah işte bu olmuyor bende. Kesinti var, daimi ama saliselik bir kesinti. Kesik kesik devam ediyor film... Ne yapmalıyım?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.