Python Genel Problem ve Soru

Başlatan fat32, 19 Kasım 2013 - 21:12:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fat32

Merhaba,
Python'a yaklaşık olarak 2,3 gün önce başladım bilgisayara Python ve Django kurulumlarını yaptım fakat ücretsiz bir django server da python kodlarını ne yazık ki görmüyor sürümler tamamen aynı olmasına rağmen gerçekten sıkıntı yaşıyorum Türkçe olarak pek kaynak pek bulamadım.  Elimde python ile yazılmış bir script var hiç bir türlü bu scripti root veya locale de kuramadım manage.py yi bir türlü çalıştıramadım yıldız teknik üniversitesinin python kursu mart ayında başlıyormuş gitmeden önce en azından alt yapı oluşturmaya çalışıyorum ama php gibi kesinlikle değilmiş bunu anladım alwaysdata adlı bir firma ücretsiz olarak 50mb alan ile python ve django veriyor ftp den scripti içine attım ssh den  cd www komutunu vererek ana dizine geçişi sağladım şimdi bu script'te install.php yada config.php ve db.sql gibi dosyalar olmadığından kurulumu gerçekleştiremiyorum bana bu tarz scriptlerin kurulumunu nasıl yapacağım konusunda yardım ederseniz çok sevinirim. Birde bu scriptler için db olarak mysql oluşturabiliyormuyuz çünkü scriptte sql dosyası bulamadım üyeler olsun mail adresleri olsun tam olarak nerede tutuluyor acaba ? sorum biraz uzun oldu k.b mayın cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

HATA!

travego0403

Kurmaya çalıştığınız script içerisinde kurulum talimatları var mı?
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

fat32

ne yazık ki yok zaten dosyayı okutamıyorum hani manage.py yi çalıştırsa gerekirse tek tek denerim dosyaları ama okuma problemi var chmod *x manage.py yapıyorum izini veriyorum bu kodu bile görmüyo.

edit: gereksinimler adında bi dosya buldum requirement içeriği ;

django==1.4
Mezzanine==1.2.2
psycopg2==2.4.5
py-bcrypt==0.2
python-memcached==1.48
south==0.7.4

# Debug Tools
sqlparse==0.1.3
django-debug-toolbar==0.9.4
django-devserver==0.3.1

# Deployment
fabric==1.4.1

# AWS
boto==2.8.0
django-storages==1.1.4
django-ses==0.4.1
django_smtp_ssl

# ECL
https://packages.elmcitylabs.com/ecl_django-0.4.16.tar.gz#ecl_django
https://packages.elmcitylabs.com/ecl_tools-0.3.7.tar.gz#ecl_tools
# https://packages.elmcitylabs.com/chargemaster-0.2.19.tar.gz
# ecl-facebook==1.2.7
# ecl-twitter==1.2.0

# Search
django-haystack==1.2.7
# pysolr==2.1.0-beta
whoosh==2.4.1

# Misc
PIL
# django-shorturls==1.0.1
# suds==0.4
# django-celery==2.5.1

django-redis-sessions==0.2.3

sorl-thumbnail==11.12

django-registration
python-magic

#caching
hiredis
redis
django-redis-cache
#doesn't seem to like grappelli
django-redis-status

django-durationfield
-e git://github.com/liberation/django-avatar.git#egg=django-avatar

ipython
django-shortcuts
django-extensions
stripe

Birde postinstall diye bir dosya buldum içeriği ise ;

/home/dotcloud/current/manage.py syncdb --noinput
/home/dotcloud/current/manage.py migrate --noinput
/home/dotcloud/current/manage.py collectstatic --noinput
/home/dotcloud/current/manage.py rebuild_index --noinput

ekremsenturk

Gereksinimlerin anlamı, kurulu olması gereken paketler. Sayılan paketlerin hangilerinin eksik olduklarını bulup, kurmalısın.

Veya "sudo apt-get <paket_adı>" komutları ile hepsini kur. Zaten kurulu olanlar bildirilecek ve diğerleri kurulacaktır. Bu şekilde daha az zaman kaybı olur.

fat32

<paket_adı> derken hocam tümünü kuran bir paket varmı <fullpack> gibi.. ?

okkangal

Alıntı yapılan: fat32 - 20 Kasım 2013 - 00:00:44
<paket_adı> derken hocam tümünü kuran bir paket varmı <fullpack> gibi.. ?

python için binlerce paket ve modül var hepsini kuran bir komut vs. olamaz . Çalıştırmaya çalıştığınız script için gerekli olan paketleri tespit edip kurmanız gerekli ...

heartsmagic

@fat32, Python çalışmak için bu şekilde bir sistem neden kullanıyorsun? Kendi sisteminde neden çalışmayı düşünmedin?
Eğer tam kurulum yapmak istemiyorum diyorsan sanal makine ile bile kurabilirsin. Ubuntu'yu gerçek şekilde kurmak da bir disk bölümüne bakar hepi topu, onun haricinde kurulum 30 dk. sürer. Django gibi bir konuda böyle ücretsiz bir yerde çok sorun yaşayabilirsin. Kaldı ki bu işin veritabanı var, başka şeyleri var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ekremsenturk

@fat32
Yazını ilk okuduğumda dikkate almamıştım. Paketlerin server'de kurulu olması gerekiyor. Ben Ubuntu için kurulumu anlatmıştım. Kusura bakma. Server konusunda bilgim yok.

Tuxie

Google App Engine kullanabilirsin.Python ve Django desteği gerçekten iyi durumda diye biliyorum.