Blender'ı tam ekran yapınca renk bozulmaları oluyor

Başlatan abdullah1989, 14 Kasım 2013 - 01:52:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abdullah1989

Merhaba arkadaşlar ben bir blender kullanıcısıyım daha yeni ubuntu 13.10 kurdum fakat blender programını tam ekran yaparken programın arayüzünde renk bozulmaları oluyor (renk değişimi değil) netten araştırdım fakat çözemedim lütfen yardım edin program benim için çok önemli illuminati ilişkisinden dolayı   windows a dönmek istemiyorum gerçi döneceğimi de sanmıyorum ubuntu dan gayet memnunum  :-[

heartsmagic

Grafik kartın nedir, sürücüleri kurulu mu?
Blender'ın hangi sürümünü kullanıyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

abdullah1989

Blender versiyonu 2.69 bir kaç versiyon denemistim fakat sonuç aynı ekran kartım ati hd 5570 ubuntunun kendi sürücüsünde bu olayı yapıyor ati nin iki kapalı suucusu var birinde hiç açilmiyor program diğerinde sorun kalkıyor fakat performans düşüyo

heartsmagic

Blender sürümü de güncelmiş, açıkçası bilemiyorum ne yapabiliriz. Sürücülerle alakalı olduğu belli ama. Biraz bakındım fakat göremedim benzer sorunu yaşayan birini.

abdullah1989

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim catalsy center dan hallettim herşey düzgün sağolun.

iceboy

Alıntı yapılan: abdullah1989 - 14 Kasım 2013 - 12:28:43
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim catalsy center dan hallettim * her şey düzgün sağolun.

Hocam sorun çözüldüğüne göre konuyu [Çözüldü] olarak etiketlermisiniz ?

Attığınız ilk mesaja gelin,değiştir deyin göreceksiniz orada çözüldüyü.

Ona tıklayıp kaydedin konuyu
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

heartsmagic

Ayrıca ne yaptın da çözüldü onu da öğrenirsek güzel olur.

abdullah1989

bu sorun açık kaynaklı sürücüde oluyordu ben de amd nin kendi sürücüsünü denedim oldu fakat açık kaynak kodlu sürücünün performansını alamıyorum açık kynaklıyı kullansam blender da sorun yaşıyorum off şu sorunu bir alletsem var ya ubuntuyu başıma tacedicem internette o kadar araştırdım bir ben mi yaşıyorum bu sorunu anlamadım gitti açık kaynak kodlu sürücüde blenderi sorunsuz kullanmak istiyorum blender normal açılıyor fakat önüne pencere geldiğinde veya tam ekran yaptığımda renkler birbirine giriyor .(

heartsmagic

Bir önceki iletinden farklı bir şey anlaşılıyordu. Sorun açık kaynaklı sürücülerle mi oluyor?

abdullah1989

biraz daha sakin detaylı anlatayım hocam blender açık kaynak kodlu sürücü de hiç çalışmıyor sahipli sürücüde çalışıyor fakat bu sefer pencereleri hareket ettirirken pürüzsüz bir hareket olmuyor böyle çok kısa kısa takılıyormuş gibi oluyor catalsy centerdan tüm ayarları denedim ama nafile ben o açık kaynak sürücüdeki performans olsun istiyorum pencerelerin yerini değiştirirken yağ gibi aksın blender da çalışsın bu ubuntu danbaşka bi isteğim yok windows u illuminati bağlantısından dolayı terkettim ubuntu kurdum çok hoşuma gitti arayüz performans muhteşemin de üstü tek sorunum üstte yazanlar ekran kartım ati radeon hd 5570 bu sorunumu atinin sahipli sürücüsünden değil de açık olan sürücü üzerinden halletmem lazım sahipliler dediğim gibi pencere kaydırma gibi hareketlerde sorunlu şimdiden teşekkürler

heartsmagic

Alıntı yapılan: abdullah1989 - 18 Kasım 2013 - 17:56:31
... açık kaynak kodlu sürücü de hiç çalışmıyor sahipli sürücüde çalışıyor fakat bu sefer pencereleri hareket ettirirken pürüzsüz bir hareket olmuyor böyle çok kısa kısa takılıyormuş gibi oluyor catalsy centerdan tüm ayarları denedim ama nafile ben o açık kaynak sürücüdeki performans olsun istiyorum ...

Yine bir yanlışlık var. @abdullah1989, açık kaynaklı sürücü dediğimiz şey sistemle beraber gelen sürücülerdir. Kısacası hiçbir sürücü kurmazsan açık kaynaklı sürücüyü kullanmış olursun. Depolardan kurulan fgrlx veya ATI'nin sitesinden indirdiğin şey sahipli sürücüdür.

abdullah1989

tamam hocam ubuntunun kendi sürücüsünde blender açılmıyor açıldığında da tam ekran yaparken veya önüne başka bir pencere getirdiğmde renkler birbirine giriyor bağsettiğim renk bozukluğu sadece blender pencere içinde gerçekleşiyor yani başka hiçbir pencere veya alanda hiçbir sorun yok program içinde renkler karışıyor amd sürücüsünü kurduğumda bu sorun kalkıyor fakat ubuntunun kendi sürücüsündeki gibi öyle pencereler yağ gibi akmıyor takılmalar oluyor bu sorunla karşılaşanlar muhakkak olmuştur ingilizcem olmadığı için kapsamlı bir araştırma yapamıyorum buna benzer bi sorunla karşılaşan bir kişi buldum onda ise renk değil yazılarda bozulma oluyormuş çözüm olarak blender içinde yazı tipiyle veya diliyle ayarlarla oynaması önerilmiş başka da bu tarz bi sorunla karşılaşan bulamadım yada ingilizce bilmediğimden google de doğru dürüst arama yapamadım sorunumu anladığınızı umuyorum

if

@abdullah1989, LIBGL_ALWAYS_SOFTWARE=1 blender komutu ile başlatınca durum nedir?

abdullah1989

connect failed: No such file or directory
No available targets are compatible with this triple, see -version for the available targets.
Writing: /tmp/blender.crash.txt
Parçalama arızası (çekirdek döküldü)
abdullah@abdullah-1R4-PC2550A1I7:~$

if

@abdullah1989, şimdilik başka önerim yok ama bakacağım bu konuya.

abdullah1989

bu sorunumun çözümü yokmudur arkadaşlar isterseniz sorunumu anlatmak adına video hazırlayayım birebir görmüş olursunuz.

heartsmagic

Varsa da biz göremiyoruz şu an. Benim merak ettiğim bir şey var, sen sürücüleri nasıl kuruyorsun? En azından grafik kartı bilgilerini geç ki buraya o konuda yorum yapabilelim:
lspci | grep VGA

abdullah1989

01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Redwood PRO [Radeon HD 5550/5570/5630/6510/6610/7570]
bu arada video hazırlayıp yüklicem lütfen yardım edin

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Kasım 2013 - 17:41:10

https://www.youtube.com/watch?v=siHPms3jXe4

heartsmagic

Peki ATI'nin sürücülerini kendi sitesinden elle kurmayı denemiş miydin? ATI bölümünde anlatımı olacaktı. Belki oradaki sürücülerle sorun yaşamazsın?

abdullah1989

arkadaşlar hepiniz çok sağolun ubuntu yu gerek windows alışkanlığı gerek ubuntuyla tanışma öğrenme safhası yüzünden belkide çoktan bırakırdım fakat nedendir bilmiyorum ubuntu beni mutlu ediyor arayüzüne açık kaynak oluşuna güvenilir oluşuna aşık oldum diyebilirim kendimi özel hissettiriyor vee ve sizler yanlız olmadığımı hissettiriyorsunuz bu başka bir işletim sisteminde veya herhangi bir forumda hissedebileceğim birşey değil gerçekten bir sürü kardeşim abim oldu :D teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Kasım 2013 - 20:06:27

bu arada atinin sitesindeki sürücülerin versiyonuyla bendekiler aynı günceller sanırım mir gelene kadar böyle takılıcam yada mir ile çözülücektir  aslında sorun yok denecek kadar küçük ama takıntı yaptım işte herşey için teşekkürler

if

Çözüldü etiketini kaldırdım çözülmediği için konu. Blender'ın forumunda sorulsa soru nokta atışı cevap alınabilir.

abdullah1989

haklısın yüksek bi ihtimalle çözülecektir fakat bunu benim yapabileceğimi sanmıyorum ingilizcem yok :/

if

Sorunun başlığı: Funny colours while using full screen
Alıntı YapHi,
When using Blender full screen with open source radeon driver, colours of the program's user interface get funny[1]. On the other hand, if I use closed source driver from AMD, performance of Blender is worse than when I use it with open source driver. Could you help me to solve this problem

P.S: My native language is not English.

[1] Bozuk renkli Blender'ın ekran görüntüsü

Ubuntu sürümü, Blender sürümü ve kurduğunuz AMD sürücü sürümünü de ekleyin soruya.

abdullah1989

yardımlarınız için sağolun arkadaşlar fakat aherhangi bir çözüm bulamadım.

if

@abdullah1989, Blender forumunda konu açtınız mı?