Debian XFCE'ye Geçiyor

Başlatan özgürubuntu, 10 Kasım 2013 - 22:32:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

Omgbuntu bloğunda yazdığına göre Debian varsayılan masaüstü ortamı olarak XFCE'yi tercih edecekmiş. Bunu da ; Gnome 2.X deneyimine yakın olduğu, CD'ye sığabildiği ve Erişilebilirlik ayarlarının daha kullanışlı olduğu gerekçesiyle açıklamışlar  http://www.omgubuntu.co.uk/2013/11/debian-8-0-switches-xfce-default

Yanılmıyorsam bir kaç sene evvel Linus'da XFCE masaüstünü tercih ettiğini, GNOME 3.X ve KDE 4.X sürümleri kullanışsız bulduğunu belirtmişti. XFCE için güzel haber :)

Kişisel fikrime gelince Gnome 3.10 ile çok daha hafif ve göze hoş gelen bir sistem hazırlamış severek kullanıyorum. Ama yine de sağ üste sürükleyerek menüyü açmak kullanışlı değil, extensionlar ile yapılan, Uygulamalar Yerler menüsü panele gelse fena olmaz, çünkü çoğu kez sağ üst köşeye imleci sürüklemek Etkinlikler menüsünü açmak için yeterli olmayabiliyor. KDE'nin hiç bir zaman fanı ol(a)madım nedense. Gnome 2.X hep daha güzel geldi bana. Birazda bu yüzden eOS kullanıyorum, xfce gibi eski tip Gnome'u andıran bir panel menüsü var.

alikemal0162

en kararlısı ve Xorg ile adam akıllı çalısan tek sistem.üstelük paket çakısması da olmuyor gnome ve unity gibi.ama KDE 3.5 neden bittmis veya trinity desktop olarak devam ediyor anlamıyorum

KemalALKIN

Ben KDE sempatizanıyım ama aynı zamanda hafif masaüstü ortamlarınada ilgi duyuyorum :D. KDE ile anlaşamadığımız 2 sorun var birincisi yeni sürüm ile birlikte vsync problemi ki bunu unity hariç diğerlerindede yaşıyorum ancak xfce ile lxde için compton çözümümüz var - ikincisi şeffaflık aktifken winehq ile kasıntı yapması :D.

XFCE dediğim gibi LXDE gibi vsync problemi var ancak compton ile çözümlenebiliyor ancak winehq açısından Xorg'un ayrı bir ekran olarak çalışması (tam anlatamamış olabilirim) ve openbox LXDE ortamındaki gibi kasıntı yapması çok fena beni yaralıyor. Geriye unity kalıyor; onda ise unity efektlerinden kasıntımız var. Gnome 3 derseniz onu kullanamıyorum arkadaş :D. Yayınlandığından beri (3. sürüm) benim elime fazla değmedi :D.

Yani tek çarem unity veya KDE olarak kalıyor. Mir'i beklemem lazım herhalde :). Yaktın beni directX oyunlar :D.

Not: İlginç bir şey steam Linux oyunlarından Counter Strike Source oyunuda doğal olarak işlemesine rağmen unity ile kasıntı :D.
www.tckemal.ist

alikemal0162

dediğim konuyu biraz açarmısın mısın çok duymustum ve mrek etmistim ama pek bi şey ögrenememiştim ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Kasım 2013 - 23:41:00

pardon senin bahsetttiğin :D

heartsmagic

Alıntı yapılan: alikemal0162 - 10 Kasım 2013 - 22:49:23
en kararlısı ve Xorg ile adam akıllı çalısan tek sistem.üstelük paket çakısması da olmuyor gnome ve unity gibi.ama KDE 3.5 neden bittmis veya trinity desktop olarak devam ediyor anlamıyorum

Şimdi, eldeki veri nedir diğerlerinin adam akıllı olmadığına ait, nedir o Gnome ve Unity'deki bizde olmayan ama sende olan paket çakışması falan diye sorardım ama yine mi bir masaüstü çatışması başlığı der biri diye korkuyorum. Sormadım varsayalım ancak sizler de eleştiri yaparken eldeki verileri ortaya koyarak eleştiri yapın.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.