Freebsd de dosya indirme hızı aşırı düşük...

Başlatan kalkan1973, 10 Kasım 2013 - 00:17:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kalkan1973

8 mbit hızında internetim olmasına rağmen ports veya pkg ile program kurarken dosyalar en fazla 60 kb/s ile iniyor bu da saatler sürüyor. Indirme hızı nasıl artırılır.Ya da hızlı dosya sunan yazılım deposu var mı?

Bir de dosya kopyalarken en fazla 10.2 mb/s  hızında kopyalıyor.Neden?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Kasım 2013 - 00:21:38

Şu an ports üzerinden derleme yapıyorum Dosya indirme hızı 68 byte/s
Evde İşte her yerde Linux

Felâsife

Portlardaki yavaşlık sorunu aslında FreeBSD den değilde, genelde kaynak dosyalarını barındıran orjinal sunuculardan kaynaklanıyor, dosya indirmeye limit koyuyorlar, malum FreeBSD kaynağından indirip öyle kurulum yapıyor :)

Böyle durumlarda şansını denemek için konsolda derleme komutunu CTRL + C ile durdur, sonra derleme komutunu tekrar ver, merak etme derleme kaldığı yerden devam eder, olmadı make deinstall ; make install dersin.
Ya da ilgili dosyayı elle indir /usr/ports/distfiles/ 'e at öyle denersin, (bazen orada iç içe dizinlerde oluyor, ilgili yere atacaksın)

Alıntı YapŞu an ports üzerinden derleme yapıyorum Dosya indirme hızı 68 byte/s
Hangi dosya bu merak ettim?
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

kalkan1973

Firefox JAVA eklentisini kurarken  openjdk6-jre dosyası 43 MB

Felâsife

Javayı derlerken ilk böyle config penceresi gelir.

Şimdi burada POLICY 'i seçmezsen (varsayılan olarak seçili değildir) Java paketlerini ve bazı bağımlılıklarını elle yukarıda dediğim distfiles'e atmalısın, Oracle'nin politikaları işte.
Hangileri atacağım dersen, zaten kurulum ekranına bunları görürsün ekrana basılır linkleri, devam etmez.

Java ve FF nin benim makinede derlemesi 4 saati geçiyor, kolaylıklar dilerim.  ;)
--
Birde FreeBSD son kullanıcı dostu bir dağıtım değildir, pek çok şeyi kullanıcının kendi çözmesi ister bunu unutmayın.

kalkan1973

Haklısın üstad Derleme ekranında dakikalarca geçen yazılar insanın rüyasına girecek :) Son kullanıcı için hakikaten sabır işi... Ama ben inatla direniyorum. Zoru severim. Tek istediğim arada indirdiği dosyaları hızlı indirmesi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Kasım 2013 - 04:35:36

Java derlemesi bende 2 saate yakın sürdü.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Kasım 2013 - 04:37:28

Bir de ben eksik olmasın sonradan uğraştırmasın diye ekrana ne çıkarsa hepsini seçiyorum. Toptan götürüyorum :)

Felâsife

Alıntı YapJava derlemesi bende 2 saate yakın sürdü.
Doğrudur, bunlar neticede büyük paketler.

Alıntı YapBir de ben eksik olmasın sonradan uğraştırmasın diye ekrana ne çıkarsa hepsini seçiyorum. Toptan götürüyorum.
Bence her şeyi seçmezsen iyi olur, derleme dahada uzar, NLS (Native Language Support) ları seçebilirsin mesela, veya Javada olduğu gibi POLICY'leri seçebilirsin ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olurmuş, ez-cümle nasıl biliyorsan öyle gidebilirsin.
Ataların dediği gibi, en iyi yol bildiğin yoldur  ;)

kalkan1973

Tek zorlandığım konu flashplayer. Delirtiyor beni. :) Birazdan tekrar derlemeyi deneyecem. Konquerror da tek tük çalışyor da firefox ta pas vermiyor. :) Derleme sırasında tüm seçenekleri seçmemin nedeni de daha konuya tam hakim olamadığım için. Yani kafamda tereddüt oluşuyor. Acaba bunu seçmzsem çalışmazsa....! diye...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Kasım 2013 - 13:40:52

Bir de senin profildeki logoyu sisteme entegre etmek istiyorum. Bakalım yapabilecekmiyim...?

Felâsife

Alıntı yapılan: kalkan1973 - 13 Kasım 2013 - 13:38:20
... Acaba bunu seçmzsem çalışmazsa....! diye...

Aslında varsayılan olarak gelen "config pencereleri" ne hiç bir seçim yapmasan da olur, sadece hatırladığım Java gibi çok spesifik paketler ekstra onay istiyor, yoksa geriye kalanlarda böyle bir şey yok.
Bildiğim hazır paketlerinde bu varsayılan ayarlarla yapıldığıdır vs.

flashplayer ' gelince benim hazırladığım rehber yeterli, sayısız defalarda oradan kurulum yapmışımdır, dikkat etmen gereken flashplayer kurulumuna gelmeden önce FreeBSD yi tam yapılandırmandır.

loader.conf'a > sem_load ve varsa nividia_load
rc.conf'a > hald, dbus, linux satırları
fstab'a > proc, linproc satırları

Temel olarak böyle yani, artık gerisi senin çatıyı sağlam çat'mana kalıyor ki görünen o ki ona da az kalmış.  ;)