Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

plazma

Alıntı yapılan: eronis - 21 Ocak 2015 - 17:52:50
Birilerinin fikrini almak yada görüşlerini dinlemek, öneri almak istediğimde hangi başlığa mesaj atabilirim ? Daha doğrusu hangi bölüme konu açarım ?

Soracağın soru/konu hangi başlıkla tutarlı ise eğer bulamazsan genele açarsın sonra taşınır doğru başlığı varsa. Mesela Java mı Python mu gibi bir soru soracak olursan "Programlama" başlığında sormalısın. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=78.0

ahmet_matematikci

Forum Kullanıcı profilini çıkarma amaçlı bu anketi düşündüm.
Mesleğiniz nedir?
a) Öğrenci
b)Yazılımcı
c)Bilgi işlem Personeli
d)Kamu personeli
e)Bilişim ile alakasız bir iş
f)İşsiz
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

seron

f) şıkkı.
başta elektronik, bilgisayar; bilim ve felsefe konuları ile ilgileniyorum. Bilgisayar yazılımları da hobilerim arasında yer alıyor ama bence konuyu dağıtıyoruz. Aha! @neynefes geliyor kaç!

neynefes

:)

@seron, anket açıldığında oraya geçersiniz yorumunuzu.

heartsmagic

Hani profil çıkartsak mı bilemedim :) Şöyle ki, eğer merak edilen şey Linux kullananların bilişimle (hadi daha genel olsun, teknik bir konuyla)  ilgili çalışıp çalışmadığının öğrenilmesi ise anketi küçülterek bilişim veya bilişim olmayan diye ikiye ayırırız olur biter. Hani kamudur, öğrencidir, işsizdir vs. bence pek gerekli durmuyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seron

Böyle ikiye ayırmaya gerek yok da, Linux kullananlar genellikle hangi meslek gurubundalar acaba diye öğrenmek için düşünülebilir. Ama ne kadar gerekli olur? Bilmem...

ahmet_matematikci

Bence profil çıkarılmasında bir sıkıntı yok. o zaman onu anket yapalım. Profil çıkaran anket yapılsın mı yapılmasın mı diye :)
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

heartsmagic

Hehe, bugün kar yağar mı yağmaz mı diye de anket yapabilirdik örneğin :)

Şimdi, şaka bir yana eğer mesele meslek grupları olacaksa hangilerini dahil edeceğiz? Gerek olduğunu düşünmüyorum. Eğer merak edilen şey bir önceki iletimdeki söylemeye çalıştığım gibi Linux kullananların teknik işlerde çalışıp çalışmadığını öğrenmekse tamam, fakat buradaki bir kullanıcımızın esnaf olduğunu öğrenmenin getirisi nedir?

seron

"Linux'a geçiş sebebini nedir?" ya da "Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?" un getirisi neyse odur :) Doğrusu ben neden anket yapıldığını bilmiyorum ve "herhalde bu anket sonuçları bir şekilde ubuntu-cannonical'a ulaşıyordur" diye düşünüyor(d)um. Yani kısacası aslında hiçbirisine gerek yok; ama Linux işletim sistemleri acaba kimler tarafından tercih buluyor diye merak edilirse yüzde şu kadarı esnaf, bu kadarı öğrenci, o kadarı mühendis ya da yazılımcı diye fikir verir.

Tabii bu istek benden gelmediği için benim için farketmez...

plazma

Mesleki anket getirisi olarak forumda emekliler diye bir kısım oluşmaz ama kullanılan masaüstü ortamına göre alt başlıklar açılabilir. Ekran kartı içinde aynı durum geçerli ve iki konu için başlıklar mevcut. Emekli kamu personeli vs ne gibi getirisi olacak neden profil oluşturalım, başka bu tarz forumlarda üyelerimizin %12 i öğrenci, %5i emekli, %4 kamu personeli %90 ı aylak laklakçı gibi bir şey var mı? Malesef yok, getiriside yok.

ahmet_matematikci

heartsmagic

Alıntı yapılan: seron"Linux'a geçiş sebebini nedir?" ya da "Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?" un getirisi neyse odur Doğrusu ben neden anket yapıldığını bilmiyorum ve "herhalde bu anket sonuçları bir şekilde ubuntu-cannonical'a ulaşıyordur" diye düşünüyor(d)um. Yani kısacası aslında hiçbirisine gerek yok; ama Linux işletim sistemleri acaba kimler tarafından tercih buluyor diye merak edilirse yüzde şu kadarı esnaf, bu kadarı öğrenci, o kadarı mühendis ya da yazılımcı diye fikir verir.

Tabii bu istek benden gelmediği için benim için farketmez...
İyi de, bahsi edilen anket sonuçları kullanıcılara fayda sağlayabilir. Grafik kartının getirisini kolayca anlayabiliriz sanırım, ancak meslek dağılımları konusu eğer özellikle Linux tarafına geçiş konu edilmiyorsa nasıl bir yarar sağlayacak pek kestiremiyorum.

Cidden gerek yok arkadaşlar, kapıyı kapatmış olayım böylece :)

eronis

LTS mi, son sürüm mü kullanıyorsunuz ? Alta da nedenlerini yorumlar bölümüne yazarız. Yıllardır süren bir ubuntu kullanıcısı ikilemi hakkında da deneyimlerimizi paylaşırız. Veya hangi yazılım merkezi/paket yöneticisini kullanıyorsunuz ? Ubuntu yazılım merkezinin bazen oldukça yavaşladığını düşününce ilginç bir anket olabilir. Sadece bir fikir :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

ahmet_matematikci

İş yerinizde yada şu an devam ettiğiniz okulda (öğrenci iseniz)hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz.
a)Unix vb..
b) diğer işletim sistemleri

heartsmagic

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=50196.0

Eh, az çok ayrıntılı anket konusunu da örnekleyebilmişizdir sanırım :)

ahmet_matematikci

eronis

Bu pek anket havasında değil ama bunu yazacak daha iyi bir yer bulamadım. Herkes kullandığı bilgisayarın (yada bilgisayarların) resmini çekip foruma yüklesin, özelliklerini ve kullandıkları işletim sistemini yazsın. Yaşattığı bir sorun varsa not düşsün, şunun iyileştirilmesi gerek diye. Böylece linux'un çeşitli donanımlarda sorunsuz çalışabildiğinin bir belgesini yaratmış oluruz ?

Belki steam kütüphanelerimizin yada playonlinux listemizin bir ss'sini paylaşabiliriz ? Yada eğer pahalı, çoklu monitörlü dev bir iş yada oyun istasyonumuz varsa misal onun ss'sini buraya atalım. Ayrıca ben bu forumdaki kullanıcıların ne tür sistem kullandığını, ne marka ve modellerden hoşlandığını merak ediyorum. Siz etmiyormusunuz ? :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

betseg

Alıntı yapılan: eronisBu pek anket havasında değil ama bunu yazacak daha iyi bir yer bulamadım. Herkes kullandığı bilgisayarın (yada bilgisayarların) resmini çekip foruma yüklesin, özelliklerini ve kullandıkları işletim sistemini yazsın. Yaşattığı bir sorun varsa not düşsün, şunun iyileştirilmesi gerek diye. Böylece linux'un çeşitli donanımlarda sorunsuz çalışabildiğinin bir belgesini yaratmış oluruz ?

Belki steam kütüphanelerimizin yada playonlinux listemizin bir ss'sini paylaşabiliriz ? Yada eğer pahalı, çoklu monitörlü dev bir iş yada oyun istasyonumuz varsa misal onun ss'sini buraya atalım. Ayrıca ben bu forumdaki kullanıcıların ne tür sistem kullandığını, ne marka ve modellerden hoşlandığını merak ediyorum. Siz etmiyormusunuz ?
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=767.0 bu yeter bence :)

Sh4oTT

Alıntı yapılan: betsegAlıntı yapılan: eronisBu pek anket havasında değil ama bunu yazacak daha iyi bir yer bulamadım. Herkes kullandığı bilgisayarın (yada bilgisayarların) resmini çekip foruma yüklesin, özelliklerini ve kullandıkları işletim sistemini yazsın. Yaşattığı bir sorun varsa not düşsün, şunun iyileştirilmesi gerek diye. Böylece linux'un çeşitli donanımlarda sorunsuz çalışabildiğinin bir belgesini yaratmış oluruz ?

Belki steam kütüphanelerimizin yada playonlinux listemizin bir ss'sini paylaşabiliriz ? Yada eğer pahalı, çoklu monitörlü dev bir iş yada oyun istasyonumuz varsa misal onun ss'sini buraya atalım. Ayrıca ben bu forumdaki kullanıcıların ne tür sistem kullandığını, ne marka ve modellerden hoşlandığını merak ediyorum. Siz etmiyormusunuz ? [img width=15,height=15]https://forum.ubuntu-tr.net/Smileys/default/smiley.gif[/img]https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=767.0 bu yeter bence 
Ayrıca: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=25553.0

eronis

@ShaoDownLiNuP baya eski konuymuş ama biraz hayat verebiliriz sanırım ? Konu hortlatmaya girmez sanırım ?

ahmet_matematikci

@eronis dene bakalım hortlasın.
Çok çok sıkıntı çıkarsa moderatör siler ozelden fırça yersin. ;D

Sh4oTT

Alıntı yapılan: eronis@ShaoDownLiNuP baya eski konuymuş ama biraz hayat verebiliriz sanırım ? Konu hortlatmaya girmez sanırım ?
Telefonum bozuk olmasaydı bir resim atıp konuyu guncellerdik, telefon bulursam atarım :)

neynefes

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 16 Ocak 2016 - 18:16:55
@eronis dene bakalım hortlasın.
Çok çok sıkıntı çıkarsa moderatör siler ozelden fırça yersin. ;D

Kimseye fırça atmıyoruz. Özelden yazdıklarımızdan da ricada bulunuyoruz. Tabi çok gerekliyse.

ata1

:)) siz daha levye ile tanışmamışsınız.şaka bir yana konuyu dağıtmadığınız sürece fikir ve bildirimlerde bulunabilirsiniz.