Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxspacemax

Sudo dergisinde Linux dışında yazılara yer verelim mi. Böyle bir anket düşünüyorum.

maxspacemax

Alıntı yapılan: UbuntuDE - 09 Kasım 2008 - 20:43:45
Bence gereksiz bir anket

Gerkeli veya gereksiz olduğuna istersen forum üyeleri karar versin.

Çağlar

We got a badass over here!

foma

Bence dergi işleri bölümüne açılsın dergi ile ilgili anketler.Çünkü yazacak olan oradakiler.Anketlerde evet oyu çıksada yazacak olan yazmayınca hiç bir şey değişmez.Gereksiz mesajlarla sinir hücrelerimizi yormamış oluruz.Katkı yapmak bu oluşumun içinde olmak, oy kullanmak, görüş belirtmek isteyen başvursun alalım dergi tayfasına.Oturulan yerden sıkmak kolay oluyor çünkü.Elini taşın altına koymayanların oy kullanması bu yüzden saçma oluyor.Bu demek değildir ki yorumlara kapalıyız.Aksine dergi çıktıktan sonra gerçek eleştiri ve önerileri alacağız zaten.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

maxspacemax

Alıntı yapılan: foma - 09 Kasım 2008 - 20:54:31
Bence dergi işleri bölümüne açılsın dergi ile ilgili anketler.Çünkü yazacak olan oradakiler.Anketlerde evet oyu çıksada yazacak olan yazmayınca hiç bir şey değişmez.Gereksiz mesajlarla sinir hücrelerimizi yormamış oluruz.Katkı yapmak bu oluşumun içinde olmak, oy kullanmak, görüş belirtmek isteyen başvursun alalım dergi tayfasına.Oturulan yerden sıkmak kolay oluyor çünkü.Elini taşın altına koymayanların oy kullanması bu yüzden saçma oluyor.Bu demek değildir ki yorumlara kapalıyız.Aksine dergi çıktıktan sonra gerçek eleştiri ve önerileri alacağız zaten.
Tabiki bu konuda haklısın destek vermek isteyenlere kapımız her zaman açıktır.

heartsmagic

Linux dışı yazıların haricinde Linuxla ilgili yazılar daha iyi yoğrulsa :)
Linux dışı haberleri, olayları zaten illa ki bir yerlerden duyar öğreniriz, bunun için fazla mesai gerekli mi? Anketi açarız açmasına, dergide yazı hazırlamayan arkadaşlar için oy kullanması kolay. Ancak sonuçta karar "isterük" tarafında olursa her ay o dergiye ne yazılacak, kim yazacak diye düşünmesi var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ironic

CD/DVD yazma konusuyla ilgili araştırma yapıyordum. Bu konuda anket isteği yapmayı uygun buldum. Ben birkaç test yaptım ama arkadaşların da görüşlerini alalım.  :)

Hangi CD/DVD yazma  yazılımını kullanıyorsunuz?

Brasero
GnomeBaker
K3B
Nero Linux
Diğer

ns

Alıntı yapılan: hasanyılmaz - 11 Eylül 2008 - 12:52:21
Hangi cd/dvd yazıcıyı kullanıyorsunuz?

sanki var diye hatırlıyordum; yanilmişim. istek olmuş ama arada kaynamiş sanırım.
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

hasanyılmaz

Alıntı yapılan: ns - 22 Kasım 2008 - 21:15:09
Alıntı yapılan: hasanyılmaz - 11 Eylül 2008 - 12:52:21
Hangi cd/dvd yazıcıyı kullanıyorsunuz?
sanki var diye hatırlıyordum; yanilmişim. istek olmuş ama arada kaynamiş sanırım.

Önerisi oldu ama açılmamıştı.

Eren

Gimp Uzmanı

Hibernate'mi Shut Down mu ? Sizce böyle bir anket olur mu?

heartsmagic

Üzülerek söylemeliyim ki ne Hibernate ne de Suspend Linux altında tam olarak çalışmıyor. Sorunsuz olarak kullanan çok az bir kitle biliyorum.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Kasım 2008 - 21:50:26
Üzülerek söylemeliyim ki ne Hibernate ne de Suspend Linux altında tam olarak çalışmıyor. Sorunsuz olarak kullanan çok az bir kitle biliyorum.

Ben kullanıyorum. Hibernate 8.10'da sorunsuz. 10 saniyede bilgisayar açık.

erginemr

Hibernate'i (uyku modu) suspend'den (bekleme, askıya alma) daha faydalı buluyorum. Hem sıfır sistem kaynağı tüketiyor, hem de bilgisaarı açtığınıza nasıl kapattıysanız açık programlar ve veriler dahil aynen geri yükleniyor.

Kendi makinemde de bekleme modu çalışmıyor, ancak uyku modunu sorunsuz kullanabiliyorum.

heartsmagic

heartsmagic

Xenophobia

Kullanım oranına göre, ortalama işlemci sıcaklık değeriniz nedir?

Bundaki değerler, 30-40 ..... 90-100 olabilir mi? Hatta 102 görmüş birisi olarak, 100-110 da olabilir. :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: Xenophobia - 15 Aralık 2008 - 14:46:56
Kullanım oranına göre, ortalama işlemci sıcaklık değeriniz nedir?

Bundaki değerler, 30-40 ..... 90-100 olabilir mi? Hatta 102 görmüş birisi olarak, 100-110 da olabilir. :)

http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5447.0.html

Xenophobia

Kullandığımız mail programları hakkında, geniş bir anket olabilir mi?

Hangi mail programını kullanıyorsunuz?

Evolation, Kmail, vb.

Sypro

Benim çevremde kullanan en az 3 bayan var. Sanırım düşük de olsa kullanılıyor:)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

heartsmagic

İki anket açabiliriz o zaman.

1. E-posta programları
2. Çevrenizde Linux'u kullanan bayan var mı :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: Xenophobia - 25 Aralık 2008 - 16:59:41
Kullandığımız mail programları hakkında, geniş bir anket olabilir mi?

Hangi mail programını kullanıyorsunuz?

Evolation, Kmail, vb.

http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5675.0.html

heartsmagic

Alıntı yapılan: akif - 25 Aralık 2008 - 19:00:39
Ben linux işletim sistemlerinin daha çok erkeklerin kullanacağını tahmin ediyorum. Bu tahminimi doğrulayacak veye doğrulamayacak bir anket yapılabilir mi? (Sadece merak ettiğim için bu anketin yapılmasını öneriyorum. Bu anket için yorum kısıtlamasına gidilebilir. Bunu da bayanların rahatsız edilemsini önlemek için söylüyorum. İsterseniz bu anketi yapmaya da bilirsiniz. Siz bilirsiniz.)

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5677.0.html

Exodus

Linux ile alakali degil ama ben Kullandigimiz Laptop marka ve modellerini anket olarak gormek istiyorum. Laptoplar cok moda ve bircok arkadasimiz Laptop almak istiyor... Belki birilerinin dusuncesini degistirebiliriz ;)
Secenekler cok fazla biliyorum ama bilindik markalari koysak yeterli diye dusunuyorum..
Bir de herkes kullanimla ilgili bilgileri yazarsa memnun ve memnun olmadigi durumlar bu durumda anket daha kullanisli olur dusuncesindeyim..
Seceneklere gececek olursam (Alfabetik siraya gore duzenlenmis;)
Acer - Asus - Benq - Casper - Crea - Datron - Dell - Fujitsu Siemens - Hp - Lenovo IBM - Lg - Msi - Monster - Nec - Paccard Bell - Samsung - Sony - Toshiba - Vestel
Anket max kac secenekli oldugunu bilmiyorum ancak benim aklima gelen markalar bunlar. Eger secenekler fazla gelirse fikir olmasi acisindan; benq - crea - nec - monster - vestel - paccard bell in cok fazla kullanildigini dusunmuyorum, cikarilabilir gibi..
Arch Linux FTW!

heartsmagic

Anket biraz verimsiz olur. Markaların modelleri arasında uyumluluk konusunda değişim oluyor. O nedenle birinin çıkıp Acer demesi bir şey ifade etmez. Marka ve modelin beraber belirtilmesi gerekir ki bu anket olayını aşar. İşte bu nedenden ötürü uzun zaman önce bir dizüstü bölümü açtık foruma.