Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabian

üçünü de takip ediyorum, özellikle omgubuntu ve iloveubuntu sitelerini günlük ve günde birkaç kez ziyaret ediyorum.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

alquirel

Alıntı yapılan: fugue - 16 Haziran 2012 - 21:45:45
Ubuntu'yu konu edinen hangi internet sayfalarını takip ediyorsunuz?

Anket (Linux'u konu edinen siteler şeklinde) açılmıştır.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34324.0

hesin

Hangi  arşiv yöneticisi programını kullanıyorsunuz?
1-Ark
2-File Roller(Arşiv Yöneticisi)
3-XArchiver
4-Squeeze
5-Zipper

decent

Alıntı yapılan: hesin - 28 Haziran 2012 - 02:21:13
Hangi  arşiv yöneticisi programını kullanıyorsunuz?
1-Ark
2-File Roller(Arşiv Yöneticisi)
3-XArchiver
4-Squeeze
5-Zipper

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34453.0

hasanyılmaz

Bazı anketler (özellikle güncelliğini kaybetmiş olanlar) sıfırlansa nasıl olur? Bu sıfırlamanın gerekli olduğunu düşünüyorum. 'Bazı anketler sıfırlanmalı mı?' diye 'Evet-Hayır' seçenekleri olan bir anket öneriyorum.

Örneğin, 'Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?' anketi oylaması sıfırlanabilir. Anket sıfırlanacaksa son oy durumunun bir ekran görüntüsü ya da sayısal kaydı alınır, 'şu tarihe kadar oylama böyleydi' denip sıfırlanabilir. Aynı konudan yorum yapılmaya devam edilir. 2 (hatta 1) yıldan önce açılmış anketler güncel değildir bence.

bytan

Anket haline gelmesi için sorunun anketleri belirliyor olabilmesi lazım. Filanca anket sıfırlanmalı mı gibi.

Bunu biz biraz içeride konuşalım @hasanyılmaz. Sıfırlanması durumunda belki farklı bir yol buluruz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Furkan Karataş

Ubuntu için en iyi internet tarayıcısı nedir ? Firefox , Opera , Chrome , Explorer hangisi ?
Furkan KARATAŞ
(@karatas_alperen)

decent

Alıntı yapılan: Furkan Karataş - 19 Ağustos 2012 - 20:34:48
  Ubuntu için en iyi internet tarayıcısı nedir ? Firefox , Opera , Chrome , Explorer hangisi ?

Konuyla ilgili açık bir anketimiz var,
Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Furkan Karataş

Furkan KARATAŞ
(@karatas_alperen)

agritux

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=313.0

Buradaki anket şu an için gerçekleri yansıtmadığı için ve şu anki durumu merak ettiğimden dolayı, yeni bir anket açılmasını ve linkini vermiş olduğum bu başlığın kilitlenmesini talep ediyorum.

Ubuntu sever

Ubuntu'ya geçme nedeniniz nedir?

1.Compiz'e Hayran kaldım.
2.Unity masüstü hoş geldi.
3.hızlı ve *kararlı olduğu için.
4.windows'dan bıktığım için
5.ubuntu'ya geçmedim.
6.diğer.
(Üzgünüm varmış)

Lütfen imzama bak!

firetux

Dağıtımınızı ne amaçla kullanıyorsunuz?
-Film izlemek, müzik dinlemek için.
-Oyun oynamak için.
-İnternette dolaşmak için.
-diğer

heartsmagic

Evdeki bilgisayar soruluyorsa bunların hepsi yapılıyordur zaten. Kaldı ki birinin film izlemediğini öğrenmemiz bize pek fayda sağlamaz :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

firetux

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Ocak 2013 - 17:39:11
Evdeki bilgisayar soruluyorsa bunların hepsi yapılıyordur zaten. Kaldı ki birinin film izlemediğini öğrenmemiz bize pek fayda sağlamaz :)
Hiçbirşeyini öğrenmek bir fayda sağlamaz.

if

@aducama, bir süre ileti yazamayacaksın. Bu süre sonunda davranışlarını düzeltmeden foruma döneceksen bence hiç dönme, bir de seni yasaklamakla uğraşmayayım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: aducama - 10 Ocak 2013 - 16:31:26
Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Ocak 2013 - 17:39:11
Hiçbirşeyini öğrenmek bir fayda sağlamaz.

Tabi, Ubuntu'ya geçme nedeni örneğin "Ubuntu" forumunda bir işe yaramaz ya da "en sevilen metin düzenleyici" vs. Fikir vermez bunlar insanlara bir şey. Filmdir, oyundur vs. daha çok fikir verebilir sanırım?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

Geliştirme yapılırken en yaygın kullanılan  IDE'yi  ve neden yaygın kullanıldığını kim ne yapsın sonuçta, doğru diyor arkadaş.

+1
up up up
rep rep rep
SeLaMLaR

Bu tarz bir iştirak gibi görünüyor...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

wakeup

Merhaba,

Acaba ubuntu-tr'nin Ubuntu Resmi Dağıtımları hakkında bir anket yapması mümkün müdür? Örneğin Kubuntu, Lubuntu gibi dağıtımları kaç kişi kullanıyor?

Kubuntu'ya gelen sayıya göre bir Türkiye topluluk sayfası oluşturulması düşünüyor da...

İlginize teşekkürler...

matrax_41

wakeup

Hmmm, evet... Bu konuyu görmemişim :/

decent

Alıntı yapılan: wakeup - 23 Ocak 2013 - 21:35:30
Merhaba,

Acaba ubuntu-tr'nin Ubuntu Resmi Dağıtımları hakkında bir anket yapması mümkün müdür? Örneğin Kubuntu, Lubuntu gibi dağıtımları kaç kişi kullanıyor?

Kubuntu'ya gelen sayıya göre bir Türkiye topluluk sayfası oluşturulması düşünüyor da...

İlginize teşekkürler...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=314.0

zembela

Linux'ta yedekleme benim için çok önemli. Özellikle canlı (live) olarak uygulamalar içinde kullanabildiğim ISO'ları USB'de sürekli yanımda bulundurup, gittiğim her yerde açıp kullanıyorum. Bu herkesin ilgisini çekiyor. Bu şekilde Linux dünyasına bir çok kişinin sempatisini kazandırdım. Ama bu uygulamaların hangisi ne kadar kararlı, hangisin desteği ne kadar çok, ne gibi avantajları ve dezavantajları var... bilmem gerekiyor. Bu sebeple şu anketin açılmasını rica ediyorum:

Hangi yedekleme uygulamasını kullanıyorsunuz? Neden?

Remastersys
Ubuntu builder
Relinux
Reconstructor
Ubuntu Customization Kit

Eklenmesini istediğiniz şıklar varsa lütfen ekleyin.

burk

Eludecraft

Ubuntu ve türevleri dışında onayladığınız dışında kullandığınız, onayladığınız hangi dağıtımlar/işletim sistemleri var?
-Fedora/Red Hat Linux
-Arch/Chakra Linux
-Slackware Linux
-OpenSuSE/SuSE Linux
-Mageia, Mandriva, Rosa Linux
-Gentoo Linux
-Debian Linux ve Türevleri (Lütfen Ubuntu'yu bu sınıfa koymayayın. :))
-Pisi Linux
-BSD ve Türevleri
-Mac OS
-Microsoft Windows
-Sadece Ubuntu'yu kullanıyorum.
-Diğer

BayboraKaan

Alıntı yapılan: Eludecraft - 21 Temmuz 2013 - 14:08:09
Ubuntu ve türevleri dışında onayladığınız dışında kullandığınız, onayladığınız hangi dağıtımlar/işletim sistemleri var?
-Fedora/Red Hat Linux
-Arch/Chakra Linux
-Slackware Linux
-OpenSuSE/SuSE Linux
-Mageia, Mandriva, Rosa Linux
-Gentoo Linux
-Debian Linux ve Türevleri (Lütfen Ubuntu'yu bu sınıfa koymayayın. :))
-Pisi Linux
-BSD ve Türevleri
-Mac OS
-Microsoft Windows
-Sadece Ubuntu'yu kullanıyorum.
-Diğer

Açıldı http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39913.0