Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: kulkke - 03 Ağustos 2011 - 19:37:37
e-kitap ve e-dergi arşivcisi tercihleri anketi olabilir gibi, anket önerim olarak.

benim bildiğim programlar

*Referencer
*Calibre
*Alexandria
*eKitaab
*Tellico
*Kbib

Acildi.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28580.msg343625;topicseen#msg343625

omergex

Forum yönetimi biraz fazla mı disiplinli ve bazı konularda anti-demokratik?

1
2
3
4
5

derece olarak düşünüyorum. 1 en az, 5 en fazla olmak şeklinde ve yoruma açık olsun.
toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

sem

Anket açılırsa; başlık içerisinde konuşulan konular, Linux, GNU, Ubuntu, insanlara fikir verme (örneğin kullanılan IDE'ler anketini özellikle takip ediyorum, çünkü belli doğrultuda fikirler veriyor),  paylaşım ya da benzeri konulardan epeyce sapmaz mı. Hatta açıkcası tartışmalar dahi çıkacağını düşünüyorum.

Gerekliliği tartışılabilir bir anket bence. Benim fikrim ise açılmaması. Çünkü yukarıda saydığım nedenlerden dolayı gereksiz buldum.

Aneketin açılıp açılmamasının, gerekliğinin üzerine konuşulması bile tartışmalara mahal verebilecek bir konu...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

omergex

tabikide anket gnu, linus falanla alakalı bir anket değil, içerisinde konuşulan konularda bununla ilgili olmayacaktır ancak bu forumda böyle bir anket açılmayacaksa zaten anketin sonucu bellidir, anti-demokratiklik. bu yüzden anketin kesinlikle açılması gereklidir, hangi çağda yaşıyoruz.

eribol

Ben de anketin açılmasını rica ediyorum. Şunu rica ediyorum hakaret eden temelli uzaklaştırılsın forumdan.

alquirel

Disiplinli olmak iyi bir şeydir, fazla disiplinli olmak da iyi bir şeydir.
Anti-demokratik olmak ise kötü bir şeydir.

Bu ikisini "ve" bağlacıyla nasıl bağlayacağız ve nasıl puan vereceğiz?

Not: disiplinli olmak = saldım çayıra mevlam kayıra ortamının oluşmasını engellemek. Sonuç: iyi bir şeydir.
Not-2: disiplin olacaksa kurallar olacaksa nerde kaldı özgür yazılım? diyorsan GPL'yi hiç okumamışsın demektir.

sem

@omergex;

Özgürlük, demokratiklik bunlar güzel şeyler.... Ama alakasız diye bir kavram var. Şimdi bunu konuşmamız mı gerekiyor. Ya da yönetim anti-demokratik olsa ne değişecek, forum amacını yerine getirmiyor mu? Beklentiniz nedir forumdan, nasıl bir ortam istiyorsunuz falan gibi uzun uzadıya konuşabiliriz. Fakat bu başlık kirlenecek bu sefer.

Bu konu hakkında istediğiniz kadar mail atabilirsiniz, oradan fikirlerimi açıklayayım...

Çağ olarak da neye göre soruyorsunuz? Saçma sapan bir çağda yaşıyoruz açıkcası bana göre....
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

omergex

o zaman değiştirelim, tam olarak sözcüklere dökememiş olabilirim, haklısın. "eleştirilere fazla kapalılık" olabilir mesela ya da "diktatörlük" kelimesi de yakışabilir. şöyle diyelim.

forum yönetimi eleştirilere fazla mı kapalı?

eribol

omergex

Alıntı yapılan: sem0900 - 19 Ağustos 2011 - 18:40:44
@omergex;

Özgürlük, demokratiklik bunlar güzel şeyler.... Ama alakasız diye bir kavram var. Şimdi bunu konuşmamız mı gerekiyor. Ya da yönetim anti-demokratik olsa ne değişecek, forum amacını yerine getirmiyor mu? Beklentiniz nedir forumdan, nasıl bir ortam istiyorsunuz falan gibi uzun uzadıya konuşabiliriz. Fakat bu başlık kirlenecek bu sefer.

Bu konu hakkında istediğiniz kadar mail atabilirsiniz, oradan fikirlerimi açıklayayım...

Çağ olarak da neye göre soruyorsunuz? Saçma sapan bir çağda yaşıyoruz açıkcası bana göre....

anti demokratiklik benim için ve bu arap baharı gibi bir çağda kabul edilebilir bir durum değildir bence. anti demokratik bir forum işlevini de yerine getiremez. bence tartışmayı buradan sürdürmek gereksiz. ya bir yönetici anketi açsın ya da açıklama yapıp açmıyoruz desin ki demokratikliği görelim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ağustos 2011 - 18:50:23

Alıntı yapılan: eribol - 19 Ağustos 2011 - 18:46:38
Kuyruk acısı da diyebiliriz.

o ya da bu, ben bu anketin açılmasını istiyorum. sanki istediğim şey çok görülmemiş ya da ilginç bir şeymiş gibi davranılmaya başlandı bile. işte zaten demek istedğim de buydu. ben böyle bir anket açtırmak istiyorum ve en doğal, bu forum kullanıcılarının en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum. dediğim gibi kötü bir oy çıkacağını sanmıyorum. ancak bu anket demokratiklik bakımından forum için bir eşik atlamak olacaktır kanaatindeyim.

bytan

Alıntı Yapya bir yönetici anketi açsın ya da açıklama yapıp açmıyoruz desin ki demokratikliği görelim.

Az sabrediver. Diğer iletine yanıt yazmaktan buraya gelip anında yanıt yazamadım. Derecelendirme yaparken bu hususu da göz önüne alarak, zamanında ilgilenmiyorlar diyebilirsin. Ben, baştan belirteyim; bana 5 üzerinden 5 vermezsen darılırım.

Derecelendirmeni, diğer başlıkta dediğim gibi, yıllar öncesinden beri varolan ve kullanıcıların düşüncelerini almak istediğimiz Eksik ve Hatalarımız başlığına yazıver.

Anket açılmayacak. -En diktatöründen kocaman bir- Nokta.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sem

Forumda cunta var cunta... Onu da ortaya çıkartalım...
Burası dünya?

omergex

"bana 5 üzerinden 5 vermezsen darılırım." ne bu lakayiklik? dediğim gibi dediğiniz başlık iyidir hoştur ancak anket olmadan boştur. demek ki bu forumda bazı şeylerden hazedilmediğini herkes görmüş oldu. tamam açmayın ancak sizin de dediğniz gibi bu DİKTATÖRLÜK ten başka bir şey değil, forum adına yazık

umutubuntu

Tutturulmuş demokrasi diye bir şey, demokrasi ile ülke yönetilir forum değil.
Forumun kuralları vardır uyarak kullanılır ya da uymayan uyarılır, devamı malumdur.
Kısaca hiç demokratik bir forum değiliz olmaya da niyetimiz yok. İsteyen istediği yere şikayet edebilir.

bytan

Ya açın ya açıklama yapın nasıl bir lakayıklık ise o da benzeridir. Dediğin gibi, önce çuvaldız..

Diğer meseleye gelirsek, antidemokratiklik olduğunu ben söylemedim, tam tersine bu senin tavrın @omergex. Burada her istenen anketi açmıyoruz. Anketlerin amacı bellidir. Bu amaca uygun olan anketler açılır, diğerleri açılmaz. Kullanıcıların düşüncelerini almak için de konumuz var. Oraya bu anket eleştirini de ekleyebilirsin. Bunun dışında bu başlıkla işimiz yok.

Burada görülen şey ise, isteği yerine getirilmeyen egonun durumudur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

yakusha

ubuntu 11.04 ile birlikte unity geldi... masaüstü kullanım değerleri değişikliğe uğradı...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=313.225 anketi de reel olmatan çıktı...

ubuntu 11.04 üzerinde hangi masaüstü ortamını kullanıyorsunuz (sürüme dikkat)

unity
ubuntu klasik
kde
xfce
lxde
masaüstü diğer
sadece pencere yöneticisi

teşekkürler.
Artık bu forumu kullanmıyor.

decent

@yakusha,
İlgili başlıktaki anket düzenlendi ve Unity masaüstü eklendi.
Yine de farklı önerileriniz olursa alabiliriz.

yakusha

@decent teşekkür etmek isterim ama... ben ubuntu 11.04 üstünde kullanım oranlarını merak ediyordum... klasik mi kullanıyorlar, yoksa unity'mi diye...

kısaltıp, bu iki maddelik şekilde yeni bir anket yapabilir miyiz

11.04 altında hangi masaüstü ortamını tercih ediyorsunuz...

unity
gnome
diğer...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yakusha

teşekkürler... evet nokta atışı yaptık dediğiniz gibi...

kulkke

Şöyle bir anket olsa olur mu ki;

Sizce en iyi ve/veya kullanışlı ubuntu tabanlı dağıtım hangisi?

Linux Mint
Zorin OS
Peppermint OS
Crunchback Linux
Aurora
Buildix
EasyPeasy
gNewSense
gOS
Kuki Linux
LinuxTLE
Minimal Desktop for Ubuntu
Super OS
Trisquel
BeOS-ZevenOS
LinuxMCE

resmi yahut birliktelikli olanları değil diğerlerini sormak istiyorum tabii; yani kubuntu yahut ubuntu studio gibi dağıtım türevlerini değil.

Ubuntu tabanlı işletim sistemi listesi çok uzun tabii, en çok kullanıldıklarını varsaydıklarım bunlar diye liste böyle oldu.

iceboy

Alıntı yapılan: kulkke - 26 Ağustos 2011 - 01:59:12
Şöyle bir anket olsa olur mu ki;

Sizce en iyi ve/veya kullanışlı ubuntu tabanlı dağıtım hangisi?

Linux Mint
Zorin OS
Peppermint OS
Crunchback Linux
Aurora
Buildix
EasyPeasy
gNewSense
gOS
Kuki Linux
LinuxTLE
Minimal Desktop for Ubuntu
Super OS
Trisquel
BeOS-ZevenOS
LinuxMCE

resmi yahut birliktelikli olanları değil diğerlerini sormak istiyorum tabii; yani kubuntu yahut ubuntu studio gibi dağıtım türevlerini değil.

Ubuntu tabanlı işletim sistemi listesi çok uzun tabii, en çok kullanıldıklarını varsaydıklarım bunlar diye liste böyle oldu.

ilk olarak listendeki dağıtımların %80'inin adının bile duyulmamış olduğundan sonuç vereceğini sanmıyorum..

ikinci olarak crunchbang linux debian tabanlı değil mi ?
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

yakusha

linux mint de debian tabanına geçmiştir... ilaveten xubuntu, lubuntu, ubuntustudio gibi ubuntunun resmi forkları da listeye eklenmelidir :)

kulkke

@iceboy doğru, debian tabanlı idi o. Aklımda nedense ubuntu tabanlı kalmış.

Doğru çoğu duyulmamış olmakla birlikte, sanırım en sık kullanılanlar da bunlar. Yani, geri kalan ubuntu tabanlı dağıtımlar ya devletin çıkardığı sürümler yahut özel olarak bilgisayar ürünleri için oluşturulmuş dağıtımlar. Ama 4 tane dağıtım yazmak da olmaz gibi geldi. Debian ve ya Ubuntu tabanlı, olarak modifiye edilebilinir belki anket. O zaman hem daha geniş hem de daha sağlıklı olur gibi. Anket isteğimi ona dönüştürebilirim.

@yakusha debian tabanlıya geçti ama hala linux mintin debian tabanlı olmayan sürümleri de kullanılıyor diye ekledim.

Resmi olan dağıtımları ise bilemedim; kubuntu'nun örneğin ubuntu'dan hiçbir farklılığı yok sonuçta kde ve onun işlem süreçleri haricinde. Daha çok, hangi masaüstünün tercih edildiği anketi içeriği eklemesi gibi.

umutubuntu

@kulkke o kadar çok Ubuntu tabanlı dağıtım var ki, bir kısmı çıkıyor bir süre sonra bitiyor  örnek gOS.
Bir kısmı taban değiştriyor örnek Crunchbang & Linux Mint.
Bazısı netbooklar için yapılıyor 11.04 ile netbook, notebook, desktop ayrımı kalktığı için bir fonksiyonu kalmıyor.
Bu sebepten hem seçenek sayısı çok fazla olacak hem de kısa zamanda güncelliğini yitirebilecek.