Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XRumer

"Sizce KDE'yi en iyi sunan Linux dağıtımı hangisi" diye bir anketimiz var. "Sizce Gnome'u en iyi sunan Linux dağıtımı hangisi" diye bir anket neden olmasın. Seçenekler de şöyle olsun
* Ubuntu
* Linux Mint
* Ubuntu ve Mint dışında bir Ubuntu tabanlı dağıtım (lütfen belirtiniz)
* Mandriva-Mageia
* Fedora
* Opensuse
* Arch
* Debian
* Diğer

BayboraKaan

Alıntı yapılan: XRumer - 23 Haziran 2011 - 11:44:59
"Sizce KDE'yi en iyi sunan Linux dağıtımı hangisi" diye bir anketimiz var. "Sizce Gnome'u en iyi sunan Linux dağıtımı hangisi" diye bir anket neden olmasın. Seçenekler de şöyle olsun
* Ubuntu
* Linux Mint
* Ubuntu ve Mint dışında bir Ubuntu tabanlı dağıtım (lütfen belirtiniz)
* Mandriva-Mageia
* Fedora
* Opensuse
* Arch
* Debian
* Diğer
Acilmistir.

http://forum.ubuntu-tr.net/subdomains/forum/index.php/topic,27984.new#new

if

Şirketiniz için hangi GNU/Linux dağıtımını kullanmayı seçersiniz?

Seçenekler:

1- GNU/Linux Ubuntu
2- GNU/Linux Debian
3- Linux Mint
4- Fedora
5- openSUSE
6- PCLinuxOS
7- Mandriva
8- Slackware
9- Red Hat
10- PC-BSD

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2011 - 00:45:33

GNU/Linux Ubuntu'nun soz zamanlarda yaptığı köklü değişiklikler şirketlerin bu dağıtımı seçmesini hangi yönde etkilemiştir?

1- Olumlu
2- Olumsuz
3- Karasız Kaldım

BayboraKaan

Alıntı yapılan: if - 30 Haziran 2011 - 00:44:04
Şirketiniz için hangi GNU/Linux dağıtımını kullanmayı seçersiniz?

Seçenekler:

1- GNU/Linux Ubuntu
2- GNU/Linux Debian
3- Linux Mint
4- Fedora
5- openSUSE
6- PCLinuxOS
7- Mandriva
8- Slackware
9- Red Hat
10- PC-BSD
Acildi;
http://forum.ubuntu-tr.net/subdomains/forum/index.php/topic,28087.msg337400#msg337400

Alıntı yapılan: if - 30 Haziran 2011 - 00:44:04
GNU/Linux Ubuntu'nun soz zamanlarda yaptığı köklü değişiklikler şirketlerin bu dağıtımı seçmesini hangi yönde etkilemiştir?

1- Olumlu
2- Olumsuz
3- Karasız Kaldım

Acildi;
http://forum.ubuntu-tr.net/subdomains/forum/index.php/topic,28088.new#new

if

Teşekkür ederim @BayboraKaan, anketleri açtığın için.

finix

Hangi ses sunucusundan daha net ses alıyorsunuz?
*Alsa
*Oss
*PulseAudio
*Diğer

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kalkan1973

GNOME 3 ü tercih edermisiniz...? Nasıl buluyorsunuz...? Geliştirilmesi gereken yerleri sizce neler...? Kullanışlı mı...? GNOME 2 ye göre artıları eksileri neler...? Gibi şahsen kendim de dahil yol gösterici olması açısından bir anket açılabilir mi? Açılırsa faydalı oluır mu?
Evde İşte her yerde Linux

sem

Aslında anketten ziyade yol gösterici olarak güzel bir başlık olabilir gibi geldi bana. Başlığı açarsanız güzel yorumlar gelecektir bence.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

bytan

Bunu Gnome3 sistemle gelene kadar ertelersek daha sağlıklı yorumlara sahip oluruz gibi geliyor bana.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

kalkan1973

Alıntı yapılan: bytan - 04 Temmuz 2011 - 12:15:29
Bunu Gnome3 sistemle gelene kadar ertelersek daha sağlıklı yorumlara sahip oluruz gibi geliyor bana.

Haklısın şimdi düşündüm de önerin daha mantıklı geldi bana...

Alıntı yapılan: sem0900 - 04 Temmuz 2011 - 12:09:47
Aslında anketten ziyade yol gösterici olarak güzel bir başlık olabilir gibi geldi bana. Başlığı açarsanız güzel yorumlar gelecektir bence.

Eevet konu başlığı altında tartışmak hakikaten çok faydalı olacak...  Şu an sadece ARCH LİNUX da direk kuruluyor ve stabil çalışıyor.   Diğerlerinde denedim ama çok eksiği var daha. Hem stabil de değil. O zaman önümüzdeki aylarda sistemlere doğrudan girdiğinde tartışmak ümidiyle diyelim ve şimdilik . koyalım. :)
Evde İşte her yerde Linux

omergex

Anket önerim: Bilgisayarınızın hdd sıcaklığı yaklaşık olarak mesela 45 dakkalık kullanımdan sonra kaç derece? Yalnız hdd sıcaklığını iyi vurgulamak gerek, işlemci sıcaklığı zannedilmesin. Hdd sıcaklıklarını ölçebilecekleri hddtemp programını kurabileceklerini ve
sudo hddtemp /dev/sda komutuyla görebileceklerini de ipucu olarak yazabiliriz. Seçeneklerimiz de şöyle olabilir:

30-35
35-40
40-45
45-50
50-55
toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

bytan

Alıntı yapılan: omergex - 05 Temmuz 2011 - 11:16:12
Anket önerim: Bilgisayarınızın hdd sıcaklığı yaklaşık olarak mesela 45 dakkalık kullanımdan sonra kaç derece? Yalnız hdd sıcaklığını iyi vurgulamak gerek, işlemci sıcaklığı zannedilmesin. Hdd sıcaklıklarını ölçebilecekleri hddtemp programını kurabileceklerini ve
sudo hddtemp /dev/sda komutuyla görebileceklerini de ipucu olarak yazabiliriz. Seçeneklerimiz de şöyle olabilir:

30-35
35-40
40-45
45-50
50-55

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,28181.0.html

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

XQR4N

Google + projesi facebook yerini alırmı?
Hepimiz özgür olana kadar hiçbirimiz özgür değiliz!
-----------------------------------------------------

BayboraKaan

umutubuntu

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 09 Temmuz 2011 - 22:01:44
Tam olarak soruyu anlamadim.
Google'ın +(plus) diye Facebook benzeri bir projesi mevcut ve şu anda test aşamasında, anket isteği onunla ilgili.
@XQR4N evet hayır dışında cevap şıkkı isteğiniz varsa belirtiniz lütfen.

BayboraKaan

bytan

Bir de anketin ubuntu ve linux ile bağlantısını belirtin.

PF @ ST

cagriemer

"Bir ozgur yazilim destekcisi olarak, bedeli odenmemis (korsan) film/muzik/program indirmek/indirilmesi sizi rahatsiz ediyor mu?"

Aslinda evet/hayir turunden farkli olarak siklara hic secenegi de koyuldugu takdirde ne siklikta indiriyorsunuz diye de sorulabilinir. Anketin amaci acaba Linux'u ucretsiz diye savunurken soylediklerimizin ne kadar arkasinda durabiliyoruz bir gorebilmek.

Baska bir soru, "DRM ile korunan icerik satin alma surecinde karariniza etki eder mi? (muzik/kitap/film)" ya da soyle yeniden kuracak olursak cumleyi "DRM ile korunan icerigi alternatifi oldugunu bildiginiz halde alir misiniz? DRM bir etken midir?"

bytan

Alıntı yapılan: cagriemer - 01 Ağustos 2011 - 17:37:46
"Bir ozgur yazilim destekcisi olarak, bedeli odenmemis (korsan) film/muzik/program indirmek/indirilmesi sizi rahatsiz ediyor mu?"

Aslinda evet/hayir turunden farkli olarak siklara hic secenegi de koyuldugu takdirde ne siklikta indiriyorsunuz diye de sorulabilinir. Anketin amaci acaba Linux'u ucretsiz diye savunurken soylediklerimizin ne kadar arkasinda durabiliyoruz bir gorebilmek.

Baska bir soru, "DRM ile korunan icerik satin alma surecinde karariniza etki eder mi? (muzik/kitap/film)" ya da soyle yeniden kuracak olursak cumleyi "DRM ile korunan icerigi alternatifi oldugunu bildiginiz halde alir misiniz? DRM bir etken midir?"

@cagriemer,

İyi niyetle yaklaştığını anlıyorum ancak önerdiğin anketlerle ortaya çıkabilecek durumlar ve bu durumların bizleri zorlaması nedeniyle kısa bir süre önce Hoş Sohbet bölümümüzü kapattık. Orayı kapatıp burada anket açarsak garip bir tezatlık olur.

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim. Şahsen linuxu ücretsiz olduğu için savunuyor değilim. :)

PF @ ST

cagriemer

Alıntı yapılan: bytan - 01 Ağustos 2011 - 19:00:24
@cagriemer,

İyi niyetle yaklaştığını anlıyorum ancak önerdiğin anketlerle ortaya çıkabilecek durumlar ve bu durumların bizleri zorlaması nedeniyle kısa bir süre önce Hoş Sohbet bölümümüzü kapattık. Orayı kapatıp burada anket açarsak garip bir tezatlık olur.

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim. Şahsen linuxu ücretsiz olduğu için savunuyor değilim. :)

@bytan,

Tabii ki kimin ne sebeplerle Linux kullandigini, Linux'a ya da daha da genisletecek olursak ozgur yazilima destek verdigini bilemeyiz. Ucretsizi ornek verisim, korsan yazilimla direkt olarak alakali olmasindan dolayidir. Fakat soruyu biraz daha acsaydim anket formatindan cikacak, tartisma konusuna donusecekti. Zaten siz de bunu ongormussunuz. Hassasiyetinizi anliyorum.

Troll'luk yapmadan guzel guzel oynayayim. :)

kulkke

e-kitap ve e-dergi arşivcisi tercihleri anketi olabilir gibi, anket önerim olarak.

benim bildiğim programlar

*Referencer
*Calibre
*Alexandria
*eKitaab
*Tellico
*Kbib

BayboraKaan

Alıntı yapılan: kulkke - 03 Ağustos 2011 - 19:37:37
e-kitap ve e-dergi arşivcisi tercihleri anketi olabilir gibi. anket önerim.

benim bildiğim programlar

*Referencer
*Calibre
*Alexandria
*eKitaab
*Tellico
*Kbib

Tam olarak soru seklini de söylerseniz, tam olarak ne demek istediginizi anliyacagiz.

kulkke

@bayborakaan yani klasik olarak; "hangi e-kitap (ve e-dergi) kütüphane-koleksiyon yöneticisini tercih ediyorsunuz?" sorusu biçiminde.