Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Alıntı yapılan: eren - 02 Nisan 2008 - 20:22:42
Eğer açılmasını istediğiniz bir anket var ise ana konuyu ve şıkları buraya yazabilirsiniz. Eğer uygun görülürse istediğiniz anket açılacaktır.

@Mustafa Kalkan, alıntıladığım kısma göre istek yaparsan değerlendirebiliriz. Fakat peşin olarak söyleyeyim ki, ilk önerin çok makul gelmedi bana. Buna çok benzeyen bir anketimiz zaten mevcut, senin önerinde fark yapacak tek kısım "sadece" ibaresi.

İkinci önerin içinse, hani ankete vurulsa bu soru ne kadar bilgilendirir bizi bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cafenetland

sadece linux ile alakali degil herhade anketler degil mi ?

o zaman benim cok enteresan bir sorum olacak,

2012 yilinda neler olacak?

* diger yillar gibi bu da normal bir sekilde gececek
* uzaylilar dunyaya kendilerini gosterecekler
* marduk gezegeni duzenimizi altust edecek
* buyuk bir gunes patlamasi sonucu yorungedeki uydular zarar gorecek, elektrikli cihazlar uzun bir sure calismayacak
* kendini bilmez bir göktasi dunyaya carpacak ve milyonlarca insan ölecek
* Maya uygarliginin 2012 21 aralik kiyamet gunu kehaneti gercek olacak

seceneklerin hicbiri uydurma degildir ve cogu insanin inandigi ama hurafeden oteye gecmeyen seylerdir.
foruma degisik bir hava katacagini dusunuyorum bu anketin
benim isaretlyecegim secenek ise ikincisi yani Uzaylilar kendilerini dunyaya gosterecekler,
nedendir bilmiyorum ama dunya disi varlillara cani gonulden inaniyorum ve yakinda temasa gececeklerini dusunuyorum.

saygilar :)

heartsmagic

Ne yazık ki anketlerimizi biraz daha seçici olarak kabul ediyoruz. Bu gibi konular zaten belirli bir çerçevede Konu Dışı bölümünde konuşulmakta.

Sherlock Holmes

alquirel

Ubuntu Yazılım Merkezindeki En Kullanışlı Kişisel Bütçe Yönetim Programı Hangisi?

-Home Bank (EvBank)
-Eqonomize
-GnuCash
-Skrooge
-KMyMoney
-wxBanker
-Grisbi
-Tomboy :)
-Diğer

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

alquirel

kalkan1973

Disk bölümleme anketini yedeklerimizi nasıl koruyabiliriz? Yeni versiyon yüklerken ya da yükseltirken nasıl verilerimizi koruruz? Arkadaşlar genelde bunu nasıl yapıyor? Veriler için ayrı dağıtımlar için ayrı mı DİSK BÖLÜMÜ açıyorlar? sorularının cevabı için önerdim. Fikir almak ve acemi kullanıcılara fikir vermek açısından... Bilmem yardımı dokunur mu?
Evde İşte her yerde Linux

heartsmagic

@Mustafa Kalkan, "nasıl bölümlendiriyorsunuz" sorusu genel kaçtığı ve anket gibi olmadığı için durumu açıklamak istemiştim. Mesela şöyle bir şey mi düşünüyorsun sen?

"Kurulum yaparken ev dizininizi (/home) ayrı bir bölüm olarak ayırıyor musunuz?"
ya da
"Kurduğunuz her dağıtım için ortak bir ev dizini mi kullanıyorsunuz?"

Anlatmak istediğim ankete yönelik sorular olması gerektiği.

kalkan1973

Evet bu şekilde olabilir. Yüklü miktarda arşivim var. Bunu nasıl korurum sorusu cevap bulmalı kafamda.

heartsmagic

O soruya cevap kolay :) Ne başlangıç (home) ne de sistem dizinleri kullanılmamalı bu durum için. Ayrı bir bölüm oluşturup orada saklanmalı arşiv. Duruma göre bu bölüm ext3/4 olur, duruma göre ntfs.

kalkan1973

İşte aradığım cevap. Teşekkür ederim.

rick

Linux'tan başka hangi açık kaynaklı işletim sistemi çekirdeğini kullanıyorsunuz/kullandınız/denediniz?

• Linux-libre
  • Free/Open/Net/DragonFly BSD
  • MINIX
  • Amiga Exec
  • GNU Hurd/Mach
  • Inferno
  • Novell Netware
  • SPARTAN
  • ReactOS
  • Plan 9
  • SunOS/Solaris/OpenSolaris
  • MkLinux/XNU
  • Diğer (lütfen belirtin)

badhero

Alıntı yapılan: rick - 05 Aralık 2010 - 16:19:53
Linux'tan başka hangi açık kaynaklı işletim sistemi çekirdeğini kullanıyorsunuz/kullandınız/denediniz?

• Linux-libre
  • Free/Open/Net/DragonFly BSD
  • MINIX
  • Amiga Exec
  • GNU Hurd/Mach
  • Inferno
  • Novell Netware
  • SPARTAN
  • ReactOS
  • Plan 9
  • SunOS/Solaris/OpenSolaris
  • MkLinux/XNU
  • Diğer (lütfen belirtin)

Bence katılım çok ama çok az olacaktır. :) Büyük çoğunluğun Linux'tan başka çekirdek denemediğini sanıyorum.

heartsmagic

Açıkçası ben de pek sanmıyorum :) Denense bile çok az bir grup olacaktır ve anketten ziyade bir başlık altında tecrübe paylaşımı daha isabetli olur gibi.

rick

heartsmagic

Örneğin Konu Dışı bölümünde bir başlık açılıp kullanan var mı diye sorularak, kullananların tecrübelerini paylaşması istenebilir.

rick

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Aralık 2010 - 16:41:08
Örneğin Konu Dışı bölümünde bir başlık açılıp kullanan var mı diye sorularak, kullananların tecrübelerini paylaşması istenebilir.
Açtım.

heartsmagic

Teşekkürler. Böylesi daha verimli olur zira cidden kullanan zaten çok azdır bu çekirdekleri :)

yakusha

anketlerde aradım bulamadım, kaç senedir linux veya ubuntu kullanıyorsunuz anketi yapılmasını öneriyorum :)
hatta bu konuyu çok ciddi merak ediyorum...

ilaveten: kişilerin genel olarak ne kadar süre kullandıklarına göre en çok kullanan kişiler ile röportaj vs yapılabileceğini de düşünüyorum...

Artık bu forumu kullanmıyor.

heartsmagic

yakusha

teşekkürler. lakin 1 seneden kısa zamanları da bilmek faydalı olabilirdi... çünkü insanların çoğu ilk 3 aydaki izlenimleri ile bile bırakabiliyorlar... konu linux olunca 3 ayda bir dağıtım değiştirme isteği de yaygın olarak görülüyor...
Artık bu forumu kullanmıyor.

heartsmagic

Anketler benim dikkatsizliğim yüzünden, 0-1 seçeneği olmadan açılmıştı. Şu an ikisine de ilgili arkadaşlar tarafından ekleme yapılmış görüldüğü üzere, ki sanırım bu iletiden sonra olmuştur bu.

jaspo

iyi günler saygılar sevgiler
  Şöyle bir anket görmeyi çok isterdim ve biraz eğlenceli olabileceğini düşünüyorum. Önerime gelince; bir web sitesi, ürün, tasarım, yiyecek-içecek, yarattınız/keşfettiniz ve acaip bir popülaritesi oluştu. Hergün milyonlarca tık alıyor site. Tabi bu olay bazı firmalarında dikkatinden kaçmamış değil "Windovz" web sitenize reklamlarının koyulmasını istiyor (örn "bu traş kolonyası windovz önerir" / "köpürtür şampuanları windovz ile birlikte kullanılmasını önerir" vs..).
  Eklenmesini istediğim şıklar ise;

• Beklediğim gün geldi yolarım/sömürürüm
  • Ben burda oldukça sitemde pimapen reklamı bile olmaz
  • Şerefsizlik değil mi en büyük rakibinin reklamını koyarım, hemde beleş!!
  • Şöyle der kovarım "Bir zamanlar hor gördüğün o ufaklık vardı ya..."
  • Bu önceden açılmıştı lütfen lütfen araştırma yapınız..

:D Anketin hiçbir amacı yoktur tamamen eğlence amaçlı. Benim aklıma bu kadar seçenek geldi arttırılabilir... İyi günler open source'un güzel insanları...

heartsmagic

@jaspor, ne yazık ki :)

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Kasım 2010 - 22:24:25
Ne yazık ki anketlerimizi biraz daha seçici olarak kabul ediyoruz. Bu gibi konular zaten belirli bir çerçevede Konu Dışı bölümünde konuşulmakta.

Daha önce açılan anketlerimiz olmuş, bazıları daha makul ancak şu aşamadan sonra politikamız bu yönde.