Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

@Megatron, aynı anket değil ancak aynı kapıya çıkar. Ubuntu'dan sıkılan birisi kullanacaksa eğer Ubuntu'dan sonra en fazla zevk alacağı dağıtımı kurar.
Senin makinede Pardus kurulu olabilir, ancak Ubuntu'dan sıkıldığın zaman eğer Mint kuracaksan bu Ubuntu'dan sonra kullanmayı en sevdiğin dağıtımın Mint olduğunu gösterir. Bu durumda mevcut ankete katılabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

Anket amacı bana da aynı gibi geldi. Yani bir kişi birincil işletim sistemini değiştirecekse muhtemelen ondan sonra en zevk aldığı dağıtımı kuracaktır. Büyük ihtimalle de herkes en azından çok büyük çoğunluk bu doğrultuda  oy vermiştir.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Megatron

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Ekim 2010 - 00:01:12
@Megatron, aynı anket değil ancak aynı kapıya çıkar. Ubuntu'dan sıkılan birisi kullanacaksa eğer Ubuntu'dan sonra en fazla zevk alacağı dağıtımı kurar.
Senin makinede Pardus kurulu olabilir, ancak Ubuntu'dan sıkıldığın zaman eğer Mint kuracaksan bu Ubuntu'dan sonra kullanmayı en sevdiğin dağıtımın Mint olduğunu gösterir. Bu durumda mevcut ankete katılabilirsin.
Ama Ubuntu' dan sonra en çok zevk alıcağım dağıtımın Mint olduğunu bilemem ki, hiç kulllanmadım. Debian, Saboyan, Arch gibi dağıtımlarıda kullanmak isterim. Belki Ubuntu' dan sonra en çok zevk alıcağım dağıtım Debian belkide Saboyan olucak. Kullanmadan ne kadar zevk alıcağımızı nerden bilebiliriz.
Ön görü olarak yaklaşmak çok tatminkar olmuyor. Ben Ubuntu' dan sonra en çok Fedora' dan zevk alacağımı zannederdim ama kullandığımda Pardus kadar zevk vermedi bana örneğin.
GNU/Linux kıtasında, kayıp penguen.

badhero

Alıntı YapUbuntudan sıkıldık diyelim.Hangi dağıtımı kurardınız pc nize

Kullanmaktan en çok zevk aldığım dağıtımı kurarım, bu da daha önceden denediğim bir dağıtımdır. Denemediğim bir şey kurmak istersem de deneme-yanılma yöntemiyle birkaç dağıtım kurar sonunda yine kullanmaktan en çok zevk aldığım dağıtımı kullanmaya devam ederim. Sonuç olarak Ubuntu kullanmayı bırakan bir insan bilgisayarına kullanmaktan en çok zevk aldığı dağıtımı kurar; diğer dağıtımlar hakkında fikri yoksa dener, en çok zevk aldığını bulur ve kullanır.

Megatron

Alıntı yapılan: badhero - 29 Ekim 2010 - 00:35:15
Alıntı YapUbuntudan sıkıldık diyelim.Hangi dağıtımı kurardınız pc nize

Kullanmaktan en çok zevk aldığım dağıtımı kurarım, bu da daha önceden denediğim bir dağıtımdır. Denemediğim bir şey kurmak istersem de deneme-yanılma yöntemiyle birkaç dağıtım kurar sonunda yine kullanmaktan en çok zevk aldığım dağıtımı kullanmaya devam ederim. Sonuç olarak Ubuntu kullanmayı bırakan bir insan bilgisayarına kullanmaktan en çok zevk aldığı dağıtımı kurar; diğer dağıtımlar hakkında fikri yoksa dener, en çok zevk aldığını bulur ve kullanır.

Bu yönden bakıldığında olabilir. :)
GNU/Linux kıtasında, kayıp penguen.

heartsmagic

Kurduğunda karşısına ne çıkacağını bilmeyen bir kullanıcı ankete nasıl oy verecek? Önsezi yoluyla mı, yoksa merak ettiği için mi?

Not: Benden önce de @badhero farklı bir yaklaşım getirmiş, aynı şeyi anlatmaya çalışmaktayım.

alicandemir

böylece tecrübe etmiş denemiş insanların ,en çok kullanmak isteyecekleri dağıtımı öğrenmiş oluruz.....

rick

"vi vs emacs" büyük Editör Savaşları'nın karşıt tarafları. Kim, hangisini tercih ediyor?

heartsmagic

@rick, sadece ikisi için anket açmayalım. Metin düzenleyici olarak açılabilir, ancak ilk iletide söylediğimiz gibi bizlere şıklar da lazım.

rick

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Kasım 2010 - 15:13:09
@rick, sadece ikisi için anket açmayalım. Metin düzenleyici olarak açılabilir, ancak ilk iletide söylediğimiz gibi bizlere şıklar da lazım.
Gerçi bu ikisi arasındaki tartışma çok uzun zamandır var, ama olabilir. Gerçi metin düzenleyici deyince Abiword gibi belge düzenleyicileri akla geliyor. "Programlama için hangi düzenleyiciyi tercih edersiniz?" olabilir.

• emacs
  • vim
  • nano
  • ed
  • Gedit (GNOME)
  • Kate (KDE)
  • Leafpad (LXDE)
  • Mousepad (Xfce)
  • Notepad (Windows)
  • TextEdit (Mac OS X)
  • Diğer (lütfen belirtin)

bytan

Abiword, metin düzenleyiciden ziyade kelime işlemci:

Alıntı YapAbiWord is a free word processing program
http://www.abisource.com/

Bu yüzden listeye sokmasak daha iyi olur. Benzer şekilde diğer işletim sistemlerine ait metin düzenleyicilerin normal şartlarda bu tarafta kullanılmayacağını varsayarsak, onları da listeden çıkartabiliriz. Kullanıldığı zamanlarda da bunlar "diğer" seçeneğini oluşturabilirler.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23501.0.html
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

rick

Alıntı yapılan: bytan - 11 Kasım 2010 - 17:56:47
Abiword, metin düzenleyiciden ziyade kelime işlemci:

Alıntı YapAbiWord is a free word processing program
http://www.abisource.com/

Bu yüzden listeye sokmasak daha iyi olur.
İşte ben de bunu kastediyordum. Metin düzenleyici deyince akla Abiword gibi programlar geliyor, o yüzden "programlama için" öneki kullanılabileceğini söylemiştim. Anket için sağol.

heartsmagic

Metin düzenleyici ile kelime işlemci farklı şeylerdir ama :) Bu nedenle özellikle metin düzenleyici dedim ben. Örneğin Gedit bir metin düzenleyicidir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Metin_edit%C3%B6r%C3%BC

sema

Ubuntuforums'ta gördüm de.. Merak ettim burada ne düşünüldüğünü (Değişikliklere nasıl bakılıyor!)..

Unity'nin Ubuntu'da varsayılan olarak gelmesini ister misiniz?

-Evet
-Hayır
-Emin değilim /Bekleyip göreceğim.
susema

heartsmagic

Alıntı yapılan: sema - 12 Kasım 2010 - 05:29:11
Ubuntuforums'ta gördüm de.. Merak ettim burada ne düşünüldüğünü (Değişikliklere nasıl bakılıyor!)..

Unity'nin Ubuntu'da varsayılan olarak gelmesini ister misiniz?

-Evet
-Hayır
-Emin değilim /Bekleyip göreceğim.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23512.0.html

sema

susema

XRumer

Linux ortamında birden fazla ofis suiti olduğunu düşünürsek, buna bir de son aylardaki Libreoffice tartışmalarını eklersek ofis yazılımlarıyla ilgili bir anketin yararlı olacağını düşünüyorum. Hangisini seçeceğini merak eden insanlar da bu anketteki yorumlardan faydalanabilirler. Önerim aşağıdadır.

Soru: Hangi Ofis Yazılımını Kullanıyorsunuz?

Seçenekler:

1) Openoffice.org
2) Libreoffice
3) Koffice
3) Abiword-Gnumeric
4) Microsoft Office (Wine ile)
5) Google Dökümanlar
6) Basit metin düzenleyiciler bana yetiyor.
7) Diğer

bytan

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

rick

Alıntı yapılan: XRumer - 18 Kasım 2010 - 15:55:52
Linux ortamında birden fazla ofis suiti olduğunu düşünürsek, buna bir de son aylardaki Libreoffice tartışmalarını eklersek ofis yazılımlarıyla ilgili bir anketin yararlı olacağını düşünüyorum. Hangisini seçeceğini merak eden insanlar da bu anketteki yorumlardan faydalanabilirler. Önerim aşağıdadır.

Soru: Hangi Ofis Yazılımını Kullanıyorsunuz?

Seçenekler:

1) Openoffice.org
2) Libreoffice
3) Koffice
3) Abiword-Gnumeric
4) Microsoft Office (Wine ile)
5) Google Dökümanlar
6) Basit metin düzenleyiciler bana yetiyor.
7) Diğer
Aslında Abiword-Gnumeric GNOME Office olarak sayılmalı.

eribol

Aslında sayılmamalı. Verdiğin adres toplu bir paketi işaret etmiyor, sadece bilgi veriyor. İşaret edilen programların her biri kendi başına(ayrı ayrı) geliştiriliyor. Bir openoffice.org, bir libreoffice veya bir koffice gibi değil.

rick

Alıntı yapılan: m.eribol - 20 Kasım 2010 - 00:04:34
Aslında sayılmamalı. Verdiğin adres toplu bir paketi işaret etmiyor, sadece bilgi veriyor. İşaret edilen programların her biri kendi başına(ayrı ayrı) geliştiriliyor. Bir openoffice.org, bir libreoffice veya bir koffice gibi değil.
Aslında haklısınız ama, sadece Abiword-Gnumeric demek yanlış. Çünkü sadece belirli iki uygulamayı işaret ediyor. Bu durumda mesela hiç Abiword ve Gnumeric'le iş yapmayan ve sadece GnuCash ve Glom kullananan bir kişinin hangisini işaretlemesi gerekir?

bytan

Diğer seçeneğini işaretleyip belirtebilir.

PF @ ST

Sherlock Holmes

Sizce Ubuntu Yazılım Merkezinde en iyi 3D oyunu hangisi.?

- Glest
- Torcs
- Nexuis
- Trigger
- Gl-117
- Balazar
- Egoboo
- Opencity
- Adanaxis
- Neverball
- Scorched
- Foobillard
- Yo Frankie
- OpenArena
- Sauerbraten
- Extreme Tux Racer
- Armagetron Advanced
- Blob Wars : Blob & Conquer

heartsmagic

kalkan1973

İki anket önerim var... Tabi mantıklı bulunursa...

1- Kaç kişi sadece LİNUX kullanıyor? NEDEN?
2- LİNUX kurarken HARDDİSKİ nasıl bölümlendiriyorsunuz?
Evde İşte her yerde Linux