Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 23 Nisan 2010 - 02:44:15
Sanırım yeterli, benim de bilmediklerim varmış sayenizde öğrenmiş oldum. Yetkili arkadaşlardan biri konuyu gördüğünde açar anketi.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,18408.0.html
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| Microsoft'un Linux destekli ilk yazılımı ne olur?                                    |
|                                                                                                                        |
|-Office                                                                                                            |
|-Windows Live Messenger                                                                        |
|-Visual Studio                                                                                               |
|-Silver Light                                                                                                   |
|-Windows Media Player                                                                              |
|-Windows Live Movie Maker                                                                      |
|                                                                                                                         |
|(Bunları da ekleyeyim diyorum tutulan yazılımlar diye.)                       |
|-Adobe Photoshop                                                                                       |
|-Adobe Dreamweaver                                                          |
|-Adobe Flash                                                                       |
|-Adobe Illustrator                                                                |
|------------------------------------------------------------------------------------------|

Sohbet olsun diye açalım dedim. Daha fazla örneği arkadaşlardan alabiliriz.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

badhero

Alıntı yapılan: maydin95 - 27 Nisan 2010 - 22:12:18
| Microsoft'un Linux destekli ilk yazılımı ne olur?                    |
|                                                                                          |
|-Office                                                                                 |
|-Windows Live Messenger                                                    |
|-Visual Studio                                                                      |
|-Silver Light                                                                        |
|-Windows Media Player                                                        |
|-Windows Live Movie Maker                                                 |
|                                                                                          |
Sohbet olsun diye açalım dedim. Daha fazla örneği arkadaşlardan alabiliriz.

Hiçbiri.

asicok

İnternet explorur bize yutturur kim bile bilir.Açıklarını birde linuxda görmek ister yada daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışır. :P
Oyun oynayacak yaşı geçti abisi artık ubuntulu oldu.

xwes

Alıntı yapılan: yolcu365 - 06 Nisan 2010 - 15:19:49
amorok video player yapılsınmı yani video oynatıcısıda yapılsınmımı?(yapılsa iyi olur :D)
Amarok zaten vidyo aynatıyor. Hem bilgisayardaki vidyoları hem de youtube'a bağlanıp :)

Tuxie

sayın moderatör  linux ile ilgili türkçe basılı ve süreli bir dergi çıkarsa ve bir ücret karşılığı satılırsa ve geliri yine bu amaçla kullanılırsa bu dergiden alırmıydınız gibi bir anket acaba açarmısınız basılı bir dergiye kullanıcıların nasıl yaklaştıklarını merak ediyorum?

heartsmagic

@Tuxie, anketten emin ol, "makul bir fiyat olursa alırdım" sonucu çıkacak, sonra bu mesele konuşulacak, basmanın ne kadar masraflı olduğuna kanaat getirilecek ve bu konu kapanacaktır. Yaklaşık bir sene sonra birisi daha gelip aynı şeyleri soracak ve bizler yine konuşup, aynı sonuçlara varacağız :)

asicok

Söylediklerinize katılıyorum gerçekçi olmak lazım.Kapanması tarafındayım.

umurcan

Lucid kullanıcıları karmic kullanıcılarına lucide geçmeyi öneriyormu şeklinde bi anket güzel olabilir. Kendi adıma ben çok acayip muallakta kaldım ne yapsam diye

heartsmagic

Alıntı yapılan: umurcan - 02 Mayıs 2010 - 15:35:55
Lucid kullanıcıları karmic kullanıcılarına lucide geçmeyi öneriyormu şeklinde bi anket güzel olabilir. Kendi adıma ben çok acayip muallakta kaldım ne yapsam diye

Bu da göreceli bir anket olur. Zira yeni sistem kullanıcıdan kullancıya göre değişiyor. Kiminin donanımında hiç sorun yokken, kimininkinde sorun olabiliyor. Verimli bir oy kullanmak imkânsız olur bu durumda.

asicok

En çok kullanılan linux işletim sistemi hangisi diye bir anket yapabilirz.

badhero

Alıntı yapılan: asicok - 03 Mayıs 2010 - 21:34:46

Mantıklı mı?

bytan

Alıntı yapılan: asicok - 03 Mayıs 2010 - 21:34:46

Az çok fikir veren bir istatistiği var:

http://distrowatch.com/
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ironic

Açıkcası bir Linux dağıtımının forumunda bu anket pek amaca hizmet etmez.  Sonuç aşağı , yukarı bellidir.  :)

asicok

Buraya takılanlar sanki hepsi ubuntu hastası değil Türkçe kaynak sitesi olarak da bakan vardır en azından insanlar bellimi olur mesala ben eskiden windows kullanırdım böyle anket yapsalardı tabiki windows demezdim.Şöyle yapılabilir en çok kullandığınız işletim sistemi hangisi sıralama istenirdi böylelikle genel kanı ortaya çıkmış olurdu.Seçeneklerde belli seçenekler olurdu mesala en çokdan en aza kullandığınız işletim sistemleri a)windows-ubuntu-freeBSD b)ubuntu-windows-pardus gibi dört beştane işletim sistemi çeşitli şekilde sıralanırdı oranlar bize bir fikir verirdi gibi genede siz bilirsiniz.

Yiğit Ateş

Böyle bir ankette Ubuntu zaten diğer dağıtımları ezip geçecektir. Seçeneklere Ubuntu koymazsak da zaten böyle bir anketimiz var: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6700.0.html

sudusleri

"En çok hangi dağıtımın logosunu beğeniyorsunuz?" anketi nasıl olur?
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

sem

Ben nedense forumda sigara içenlerin sayısını merak ediyorum ama alakasız mı olur bilemedim?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

ubuntuki lilith

Ne yalan söyleyim çok alakasız olmuş. :)

sem

@ubuntuki lilith, ayıp olmasın diye kimse söylemez mi gibi düşünmüştüm bir anda, çok sağ ol açık sözlülüğün için =) ya ama bilgisayar ile uğraşanların büyük çoğunluğu kullanıyor ya, ondan kafama takıldı çok =)  Çok sağ ol tekrardan açık sözlülüğün için =)=)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

ironic

Alıntı yapılan: sudusleri - 17 Mayıs 2010 - 08:42:09

Seçeneklerle beraber önerimizi paylaşırsak daha güzel  olur. 

Alıntı yapılan: sem0900 - 17 Mayıs 2010 - 11:29:33
Ben nedense forumda sigara içenlerin sayısını merak ediyorum ama alakasız mı olur bilemedim?

Açıkcası amaç dışı önerilere sıcak bakmıyoruz. Çünkü ucu bucağı olmuyor haliyle. Ayrıca anketlerle genel durumu görmenin yanında,  bilgi paylaşımı  olarak  da üyelere faydalı oluyor..  :)

sem

Alıntı yapılan: ironic - 17 Mayıs 2010 - 13:16:03

Alıntı yapılan: sem0900 - 17 Mayıs 2010 - 11:29:33

Açıkcası amaç dışı önerilere sıcak bakmıyoruz. Çünkü ucu bucağı olmuyor haliyle. Ayrıca anketlerle genel durumu görmenin yanında,  bilgi paylaşımı  olarak  da üyelere faydalı oluyor..  :)

Aynen, doğru diyorsunuz... Geri aldım =)
Burası dünya?

sudusleri

Alıntı yapılan: ironic - 17 Mayıs 2010 - 13:16:03
Alıntı yapılan: sudusleri - 17 Mayıs 2010 - 08:42:09

Seçeneklerle beraber önerimizi paylaşırsak daha güzel  olur.

Debian
RedHat
PCLinuxOS
Fedora
OpenSUSE
Pardus
Mandriva
FreeBSD
Gentoo
Arch Linux
CentOS
Salix OS
MEPIS
Sabayon
PC-BSD
Dreamlinux
Vector
Elive
BackTrack
ClearOS
EasyPeasy
Open Solaris
Chakra
Unity Linux
Frugalware Linux
Slax
Nexenta

Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

sema

susema

ubuntuki lilith

Belki de arkadaş en iyi 2. logoyu seçmek için bir anket istemiştir :P