Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Eee açıyor musunuz anketi?

Ekleyeyim: PES(Pro Evolution Soccer - Konami), EE(Empire Earth - Sierra), CoD(Call of Duty)
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: maydin95 - 15 Şubat 2010 - 19:36:35
100 TL'lik bir Linux oyunu olsa (PES, EE, CoD gibi) alırmıydınız?
A) Kesinlikle alırdım
B) Oyuna bağlı
C) Olabilir
D) Fikrim yok
E) Sanmam
F) Büyük ihtimalle almazdım
G) Kesinlikle almazdım

Bunu yazmamın nedeni firmaların Linux için oyun yapmamalarının nedeni gerçek mi onu görmek.

Yanıtları biraz kırptım :D

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,16505.0.html

maydin95

Keşke olabilir veya sanmam'ı da ekleseymişsiniz. Çünkü oyuna bağlı desek bile biraz kötü kaçıyor. Hem biraz değil çoook kırpmışsınız. 3 şık yerine 5 şık olsa daha iyi olur.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: maydin95 - 15 Şubat 2010 - 21:12:44
Keşke olabilir veya sanmam'ı da ekleseymişsiniz. Çünkü oyuna bağlı desek bile biraz kötü kaçıyor. Hem biraz değil çoook kırpmışsınız. 3 şık yerine 5 şık olsa daha iyi olur.

Eklendi.

hamdi

Ubuntu ücret karşılığı (25-50 TL) olsa lisanslı kullanır mısınız?
a-)evet (seve seve)
b-)hayır(hiç işim olmaz)
c-)düşünürüm

heartsmagic

Alıntı yapılan: hamdi - 16 Şubat 2010 - 15:36:42
Ubuntu ücret karşılığı (25-50 TL) olsa lisanslı kullanır mısınız?
a-)evet (seve seve)
b-)hayır(hiç işim olmaz)
c-)düşünürüm

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,16523.0.html
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Alıntı yapılan: GAREZ - 13 Şubat 2010 - 19:20:08
Ubuntu yeterince tanıtılıyormu?
1-evet
2-hayır
3-yorumsuz

Dünya'da mı, Türkiye'de mi?

hedzuben

Kullanıcılar anket açamıyor sanırım. O halde şu anketin açılmasını talep ediyorum :)

Hangi oyun platformunu tercih ederdiniz.
1- Nintendo Wii
2- Playstation 3
3- XBox 360

Yorum da yazılabilsin lütfen :)

maydin95

Gimp yazılımını gerçekten (3'ten fazla) kullandınız mı?
Evet
Hayır
Hatırlamıyorum

Bu anketi açmak istememin sebebi Ubuntu'dan Gimp'in kaldırılmış olmasının kavgalarının  ne kadar gereksiz olduğudur. Aslında değiştirilebilir anket.

aliorhan

Linux tek bir çatı altında tek bir dağıtım olarak sunulsa daha çok mu tanınır?
-Evet
-Hayır
-Olabilir.

heartsmagic

Alıntı yapılan: aliorhan - 22 Şubat 2010 - 23:15:08
-Evet
-Hayır
-Olabilir.

Linux çekirdeğin kendisidir, tek çatı altındadır, daha doğrusu tektir. Dağıtımları tek çatı altında toplamak pratikte mümkün değildir ne yazık ki.

aliorhan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Şubat 2010 - 23:35:03
Alıntı yapılan: aliorhan - 22 Şubat 2010 - 23:15:08
-Evet
-Hayır
-Olabilir.

Linux çekirdeğin kendisidir, tek çatı altındadır, daha doğrusu tektir. Dağıtımları tek çatı altında toplamak pratikte mümkün değildir ne yazık ki.

aslında orada anlatmak istediğim nasıl windows ve macintosh birer marka diye biliniyor. Dağıtım olarakta linux tek bir marka olsun anlamında söylemek istedim. yanlış anlattıysam kusura bakma.

heartsmagic

Yanlış anlatmadın, aslın ben yanlış anlaşıldıysam sen kusura bakma. Windows ve MacOSX farklı bir şeydir aslında. İşletim sisteminin bütünüdür bu söylediklerin. Linux ise işletim sisteminin çekirdeğidir. Şimdi, birisi çıksa haydı tüm dağıtımlar toplanıyoruz dese sence herkes buna kayıtsız şartsız uyar mı? Uymaz zira dileyen Linux'u istediği gibi kullanabiliyor.

Diyelim ki 100 tane dağıtım var. Hepsi uydu bir dağıtım çıktı ortaya. Ertesi gün 101. dağıtım çıkabilir ve bu 100 dağıtımdan daha iyi olabilir. Herkes ona gitmeye başlar bu durumda. Kısacası anlatmak istediğim bu konunun pratikte mümkün olmadığıdır.

aliorhan

Cevap için teşekkürler çünkü sürekli bilgi vermek için yanıt verme erdemine sahip olduğun için.
Benim daha 7 ay oldu anca anlamaya çalışıyorum linux çekirdeğini mesela windows 'ta ki regedit olayı linux' te nerede var işlemi nereye kayıt altına atıyor gibilerinden ama bu konular için ne kadar zaman gerekli onuda bilemiyorum. Öğrenmek için...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Şubat 2010 - 23:49:09

Alıntı yapılan: aliorhan - 22 Şubat 2010 - 23:48:32

heartsmagic

@aliorhan, aslında senin bu sorduğun soruyu şu dünyaya yeni gelen herkes sorar, sormasa bile düşünür. Fakat biraz zaman geçirdikten sonra meseleyi kendisi de anlar. O yüzden biraz vakit ver kendine.

Bizim tarafta regedit gibi bir şey yok aslında. Yapılandırma dosyalarının yeri bellidir, Linux dosya sistemi yapısını anlayınca ne demek istediğimi daha iyi kavrayacaksın. Biraz daha zaman ver kendine ve öğrenme için gayret göster.

Sherlock Holmes

Sizce Ubuntu ve türevlerinin ulaşabileceği son sürüm numarası/kodu kaç olur.?

-20.4
-30.4
-40.4
-50.4
-∞.4

maydin95

Bence 20.x, 30.x olamsı daha doğru. Ama bunutu iyice gelişirse Windows gibi 1-2 yılda bir çıkarabilir. O zaman böyle olmayada bilir. Ubuntu 2018 Ultimade, Ubuntu 18 Home

badhero

Alıntı yapılan: bethiro - 12 Şubat 2010 - 17:28:38
Böyle bir anket var mı(?) bilmiyorum.

"Bilgisayarınızda kaç Linux dağıtımı kurulu?"

Varsa ve gözümden kaçtıysa özür diliyorum. :)

Unutuldu mu?

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: maydin95 - 01 Mart 2010 - 18:26:19
Bence 20.x, 30.x olamsı daha doğru.
Aslında .4 diye belirtmemin sebebi (LTS) sürümleri olması.
:)
LTS = Uzun süreli destek.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: bethiro - 01 Mart 2010 - 18:33:51

Unutuldu mu?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14270.0.html
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6700.0.html

Böyle bir anket yeterli mi?

badhero

Alıntı yapılan: DevilTUX - 01 Mart 2010 - 20:28:38
Alıntı yapılan: bethiro - 01 Mart 2010 - 18:33:51

Unutuldu mu?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14270.0.html
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6700.0.html

Böyle bir anket yeterli mi?

* Ubuntu haricinde kullanmaktan en fazla zevk aldığınız dağıtım hangisi?
* Bilgisayarınızda kaç işletim sistemi kullanıyorsunuz?

İkinci ankette genelde "2" yönünde oy kullanmışlar, bunların çoğunun ikinci sistem olarak Windows kullandığını sadece ben düşünmüyorumdur.

Diğeri ise Ubuntu dışında en sevdiğimiz dağıtım ile ilgili; ben ise insanların değişik dağıtımları test edip, tecrübe edinmeleriyle ilgili bilgi sahibi olmak amaçlı böyle bir istekte bulunmuştum. Yani benim için yeterli değil.

badhero

Cevap verme zahmetinde bulunmadığınız için teşekkürler. Bunu son mesajımı görüp de cevap atmayan yetkiliye söylüyorum.

ironic

Alıntı yapılan: bethiro - 04 Mart 2010 - 21:56:24
Cevap verme zahmetinde bulunmadığınız için teşekkürler. Bunu son mesajımı görüp de cevap atmayan yetkiliye söylüyorum.

Anket istekleri yönetim tarafından değerlendirilir ve genel kabul görenler açılır. Bu konuda gerekli çalışma tamamlandığında elbet bir açıklama yapılır.  :)

badhero

Anket istekleri yapılır ve bunu gören yetkili anketi açar. Sonuçta bir anketin açılması için konsey toplanmıyor. Ben cevabımı yazdıktan sonra mesajım anında okunmasına rağmen ilgilenilmedi. Fikrimi söyledim ama hiç bir cevap alamadım. Değerlendirilecekse bile @DevilTux 'dan bir yanıt beklerdim "değerlendirilecek" diye.

BayboraKaan

@Bethiro biz 10 kişiden oluşan bir yönetimiz. İsteğin yönetime taşındı daha tam bir sonuca varılmadı.

Ayrıca anket istekleri istediğiniz an açılmıyor. Yönetim olarak ortak karar aldıktan sonra açılıyor. Eğer alınan karar olumsuz ise anket açılmıyor ve gerekli bilgi yönetim tarafından isteğin yapıldığı konuda bildiriliyor.