Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GAREZ

bigisayarınızda kaç işletim sistemi kullanıyorsunuz?
a-1
b-2
c-3
d-4
e-5

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: the_grudge - 02 Aralık 2009 - 21:57:56
benim dediğim bu değil ki sadece 1 kişiye yani kendinize kurduğunuz işletim sistemi kaç? adet? bir hdd üzerinde kaç os kullanıyorsunuz? benim hdd üzerinde 3 adet os var... 5 adet kullanan var mı?
Anket @ibokozan önerisi ile sunulmuştur.  :)

ironic

Alıntı yapılan: the_grudge - 02 Aralık 2009 - 21:37:59
bilgisayarınızda kaç işletim sistemi kullanıyorsunuz? windows vista, Pardus2009, Ubuntu9.04, kubuntu9.04, open solaris, open suse v.b....

Alıntı yapılan: the_grudge - 02 Aralık 2009 - 21:57:56
benim dediğim bu değil ki sadece 1 kişiye yani kendinize kurduğunuz işletim sistemi kaç? adet? bir hdd üzerinde kaç os kullanıyorsunuz? benim hdd üzerinde 3 adet os var... 5 adet kullanan var mı?

@the_grudge, anket isteğini uygun biçimde hazırlarsanız tabii ki değerlendirmeye alınır.

ironic

erenşaşmaz

Alıntı yapılan: wiper - 02 Nisan 2008 - 20:22:42
Eğer açılmasını istediğiniz bir anket var ise ana konuyu ve şıkları buraya yazabilirsiniz. Eğer uygun görülürse istediğiniz anket açılacaktır.
ben bu ubuntuda msn tarzında görüntülü konuşmayı hangi proğramla yapıcam.ve bunu nereden ve nasıl indireceğim

agritux

Forumun tepesindeki arama kutucuğunu kullanarak şöyle bir anket buldum. Sizde denemelisiniz çok faydalı bir kutucuk

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1634.0

maydin95

Arkadaşlar benim fikrim şu

1. Önerim

Macintosh mu Linux mu daha fazla kullanılıyor?
A) Macintosh
B) Linux
C) Hemen hemen aynı
D) Fikrim yok

2. Önerim

Sİzce firmalar Macintosh'a Linux'a göre ayrıcalık yapıyor mu?

A) Evet
B) Hayır
C) Olabilir
D) Çok değil
E) Fikrim yok

Arkadaşlar bunu sormamdaki asıl neden Microsoftun bile yazılımlarında, sitelerinde Mac lere destek veriyor olması bunu sadece Microsoft değil bir çok firma yapıyor. Bence Maclere sadece Macintosh kuruluyor. (bazı istisnalar hariç) üstelik macler bile neredeyse windows fiyatıyla satılıyor eğer bu anketi açarsanız orada düşüncelerimin daha fazlasını söyleyebilirim böylece tartışma açılmış olur
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

helluri

Alıntı YapBence Maclere sadece Macintosh kuruluyor.
http://www.bilkom.com.tr/apple/content.php?cat_id=288&page_id=289&content_id=1331
Alıntı YapAma sadece Windows'a özgü bir uygulamaya ihtiyacınız varsa, birkaç seçeneğiniz var: Her yeni Mac'le birlikte gelen Boot Camp, Mac'iniz tıpkı bir PC'ymiş gibi, Windows kullanabilmenize olanak tanır.

Sanırım tüm mac lere windows kurulabiliyor..

maydin95

tamam biliyorum MAC ler PC gibi olabiliyor ama benim demek istediğim Microsoft bile Office programını Macintosh için özel olarak yapıyor buna Adobe de dahil
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

helluri

Alıntı yapılan: maydin95 - 07 Aralık 2009 - 19:38:36
tamam biliyorum MAC ler PC gibi olabiliyor ama benim demek istediğim Microsoft bile Office programını Macintosh için özel olarak yapıyor buna Adobe de dahil

Yani bu çok normal bence. Amerikada mac in pazar payı oldukça yüksek. Yazılımcılar mac kullanıcılarını görmezden gelemez. Ha türkiyede hiç kimse kullanmıyor olabilir - biraz da ekonomik nedenlerden - . Fakat zaten türkiyede kimse lisanslı yazılım satın almıyor - ev kullanıcısı için konuşuyorum -. Dolayısıyla bizim gibi ülkelerde linuxun mac i geçmesi programcıların iştahını çekmez bence.
Ama amerika gibi insanların yazılıma zaten para ödedikleri yerlerde mac in hatırı sayılır bir pazar payı varsa - ki var gibi -, Mac kullanıcıları görmezden gelinemez bence..

badhero

"Gerçekçi olun, kendinizi 3 yıl sonra hangi işletim sistemini kullanırken görüyorsunuz?" biraz uzun ama kendi isteğinize göre kısaltabilirsiniz. Bu tarz bir şey geldi aklıma. :)  Merak ettiğim şey herkes duygusal davranıp Ubuntu mu yazacak acaba.

garafatma

Kimin işine ne yarıyorsa 3-5-10 sene sonra onu kullanacaktır kişiler bence. Benim tercihim 4 senedir olduğu gibi ubuntuydu, ubuntu olmaya devam edecek. He ama iş için windows kullanmak zorundayım şu anda mesela, onuda kullanıyorum.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

raspacı

Bence 10 sene sonra windows kullanıyor olacağım. Çünkü 10 yıl sonra windows açık kaynaklı ve özgür bir yazılım olacak. Hatta belki linux çekirdeği üzerine inşa edilir. Bir kehanet sadece :)
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

maydin95

Alıntı yapılan: levi - 09 Aralık 2009 - 14:02:59
Bence 10 sene sonra windows kullanıyor olacağım. Çünkü 10 yıl sonra windows açık kaynaklı ve özgür bir yazılım olacak. Hatta belki linux çekirdeği üzerine inşa edilir. Bir kehanet sadece :)

benice doğru olabilir ama neden

mivrosoft bu tutumunu hala sürdürürse açık yazılımlar piyasayı ele geçirecek ve windws kullanımı iyice zayıflayacaktır tabi bunun için bilgisayar üreticilerinin büyüüüüük bir bölümünün windows kurulu gelen bilgisayarlardan vazgeçmesi çünkü ancak böyle linux daha da büyür yoksa etrafımdakilere sorduğum zaman exe dosyalarını açmıyor flashdisk* gibi birçok şey desteklemiyor hatta bazıları linux dediğinde linux ne diye soruyor

ayrıca benim öneri açılacak mı yöneticilerden hiç yazı gelmedi

erginemr

Alıntı yapılan: maydin95 - 10 Aralık 2009 - 21:23:41
...
ayrıca benim öneri açılacak mı yöneticilerden hiç yazı gelmedi

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Her iki anketi de açtım:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14529
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14530

xwes

Sizce wiki projesi gerekli mi?
a) Sorunlarimi wiki ile çozdugum oldu, gerekli oldugunu duşunuyorum..
b) Wiki ile hiç sorun çozdugum olmadi, bence forum yeterli, bence gereksiz.
c) Faydalanmadim ama gerekli oldugunu duşunuyorum.

hasanyılmaz

Google Chrome'un pazar payı 2010 sonunda sizce yüzde kaç olacak?

0-5
5-10
10-15
15-20
20-25
Patlama yapar!

Neden?

maydin95

Google Chrome farklı bir işletim sistemi mi yoksa linux üzerine kurulu bir şey mi? Bu konuda bilgisi olan var mı?

xrhymer

UT sunucusu açılması için anket yapılmış. Şu anda görünen anket olumlu sonuçlanacak. UT yerine diğer oyunlara da şans vermemiz gerektiğini düşünüyorum. O yüzden Hangi oyunu sunucumuzda olmasını istersiniz adında bir anket düzenleyelim.

Örnek oyunlar;

Urban Terror
Tremulous
Enemy Territory (ET modu olan True Combat: Elite -TCE-)
Warsow
Nexuiz
Open Arena
Teeworlds

olabilir diye düşünüyorum.
Dostlarım, dost yoktur. Kendi gücünle ayakta durmalı, iradenle yaşamalı, duygunla sevmeli, düşüncenle ayırt etmelisin. Dünyanın tamamı güvenilmez olsa da kimse senin kılına bile dokunamaz kardeşim.

badhero

Counter-Strike 1.6 Non Steam da ekleyebiliriz yukarıdaki listeye. :)

xrhymer

Alıntı yapılan: bethiro - 23 Ocak 2010 - 13:15:29
Counter-Strike 1.6 Non Steam da ekleyebiliriz yukarıdaki listeye. :)

Sadece Linux oyunları olması daha doğru olur.
Dostlarım, dost yoktur. Kendi gücünle ayakta durmalı, iradenle yaşamalı, duygunla sevmeli, düşüncenle ayırt etmelisin. Dünyanın tamamı güvenilmez olsa da kimse senin kılına bile dokunamaz kardeşim.

utdmr

Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

badhero

Anket açıldıktan sonra yeni seçenekler eklenebilir.

ırmak

aliorhan

Hangi windows sürümünü kullanırken Ubuntu'ya geçtiniz.

- Öncesi
- 98
- Millenium
- Xp
- Vista
- Seven (7)

//Şahsen ben seven kullanırken geçmiştim UBUNTU'ya.