Anket İstek ve Önerileriniz

Başlatan heartsmagic, 06 Haziran 2008 - 00:12:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XRumer

arkadaşlar, forum üyelerinin hangi şehirde yaşadıklarını soran bir anketi neden yapmıyoruz?
Böylece Ubuntu kullanıcılarının Türkiye'deki dağılımını görürüz, bu da Ubuntu'nun yaygınlığı hakkında bildiklerimizi çoğaltır.
Ya da durun, seçeneklere tek tek bütün şehirleri eklemek gerekecek, bölgelere göre yapabiliriz de Türkiye'deki 7 bölge seçeneklere eklenir. Şöyle olabilir:
Hangi bölgede yaşıyorsunuz?
a)Marmara Bölgesi
b)Ege Bölgesi
c)Akdeniz Bölgesi
d)İç Anadolu Bölgesi
e)Karadeniz Bölgesi
f)Doğu Anadolu Bölgesi
g)Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: XRumer - 11 Ocak 2009 - 12:13:35
arkadaşlar, forum üyelerinin hangi şehirde yaşadıklarını soran bir anketi neden yapmıyoruz?
Böylece Ubuntu kullanıcılarının Türkiye'deki dağılımını görürüz, bu da Ubuntu'nun yaygınlığı hakkında bildiklerimizi çoğaltır.
Ya da durun, seçeneklere tek tek bütün şehirleri eklemek gerekecek, bölgelere göre yapabiliriz de Türkiye'deki 7 bölge seçeneklere eklenir. Şöyle olabilir:
Hangi bölgede yaşıyorsunuz?
a)Marmara Bölgesi
b)Ege Bölgesi
c)Akdeniz Bölgesi
d)İç Anadolu Bölgesi
e)Karadeniz Bölgesi
f)Doğu Anadolu Bölgesi
g)Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Böyle  bir öneri daha önce hiç gelmemişti. Bence böyle bir anket düzenlenebilir.

XRumer

üstelik böyle bir anket düzenlenirse ubuntu'nun hangi bölegelerde yayılıp yayılmadığı ortaya çıkar ve bunun nedenleri tartışılır.
bu da ubuntu'nun yayılması için neler yapabileceğimizi belirlememizi sağlar diye düşünüyorum.

packerd

Alıntı yapılan: XRumer - 12 Ocak 2009 - 00:29:04
üstelik böyle bir anket düzenlenirse ubuntu'nun hangi bölegelerde yayılıp yayılmadığı ortaya çıkar ve bunun nedenleri tartışılır.
bu da UBUNTU'NUN YAYILMASI İÇİN NELER YAPABİLECEĞİMİZİ belirlememizi sağlar diye düşünüyorum.

İlginç,böyle bir misyonumuzun olduğunu bilmiyordum.
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,Tekdir ile yola gelmeyenin hakkı kötekdir.

heartsmagic

İnsan sevdiği dağıtımın kullanımının yaygınlaşmasını ister @packerd. Sana garip gelen nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

packerd

Demeki M.S Windovs çok seviliyor'ki bu kadar yaygın.
Sevdiğim birşeyi onu sevebilecek kişilerle paylaşırım,herkesin Ubuntu'yu sevebileceğinden şüphem var.

heartsmagic

2X2=4'tür ancak 4 her zaman 2X2 ile elde edilmez. Windows'un yaygın olması çok sevildiği ve birilerinin onu yaygınlaştırmak istemesinden dolayı değil kısacası. Senin düşüncen de doğru olabilir, ben de herkese hemen Linux kur demiyorum fakat @XRumer sevdiği dağıtımı en azından yaygınlaştırmak istiyor olabilir.

packerd

@XRumer Ubuntu'nun yayılması için neler yapabileceğİMİZİ belirlemek istiyor. (bu imiz içerisine kendimi de görüyorum)
Bunun için bir çaba sarfedilmesindense oluruna bırakılmasından yanayım.
Çünkü Ubuntu bana gelmedi,ben ona gittim.
Gelecek zamanda T.V'de Ubuntu reklamı görürsem (bu demektir'ki Ubuntu size geliyor) çevremdeki tüm insanları onu denemeye igna ederim.
Ama Ubuntu reklam peşinde değil,gerçek kullanıcıları aramakta,ufak bir sorun çıkardığında yılmayıp onu kullanmaya devam eden(kısacası onu seven)kişileri aramakta.
Bu Ubuntu'yu benim için özel yapan etkendir,dünyadaki tüm bilgisayarlara açık olmasına rağmen yine de nadir kişiler tarafından kullanılması.

Bu yaygınlaştırma binevi fenerliyi galatasaraylı yapmak gibi zahmetli ama imkansız olmayan bir işlevdir.
Fakat Ubuntu felsefesinde insanlık var.
Maç başlamadan önce en iyi takım kazansın denilir,bir Ubuntu kullanıcısı olarak Spor kazansın derim.Çünkü bu benim farkım  :)

Bir Windovs'cuda 'Fairplay' der herhalde  :P

heartsmagic

@XRumer forumu sahiplendiği için "imiz" demiş olsa gerek aksi takdirde elbette herkesin kendisi gibi düşünmediğini biliyordur :)

XRumer

elbette herkesin benim gibi düşünmediğinin farkındayın.
forumu sahiplenmiyorum sadece bir ubuntu kullanıcısı olarak, diğer ubuntu kullanıcılarıyla birlikte bu dağıtımın yaygınlaşabilmesi için bir şeyler yapmak istiyorum.

Eren

Alıntı yapılan: XRumer - 12 Ocak 2009 - 11:34:30
elbette herkesin benim gibi düşünmediğinin farkındayın.
forumu sahiplenmiyorum sadece bir ubuntu kullanıcısı olarak, diğer ubuntu kullanıcılarıyla birlikte bu dağıtımın yaygınlaşabilmesi için bir şeyler yapmak istiyorum.

Forumu sahiplenin lütfen. :) Forum hepimizin ve biz bir aileyiz. Sizin düşüncenizin değeri ile benim düşüncemin değerinin bu aile ortamı içerisinde bir farkı yok. Her görüşe açığız.

mete13

mesela benim gibi acemiler için forumda bulunan bazı yararlı konuların toplandığı bir pdf veya openoffice belgesi olarak hazırlanması tarzıda olabilirmi program kurulumundan bazı ufak hataların düzeltilmesini içeren; bunun dışındakileri forumda ararız

heartsmagic

Alıntı yapılan: mete13 - 27 Ocak 2009 - 22:27:30
mesela benim gibi acemiler için forumda bulunan bazı yararlı konuların toplandığı bir pdf veya openoffice belgesi olarak hazırlanması tarzıda olabilirmi program kurulumundan bazı ufak hataların düzeltilmesini içeren; bunun dışındakileri forumda ararız

Anket istek bölümündeyiz şu anda :)

mete13

evet biliyorum içerik ne olsun olabilir mesela onuda sizler belirleyebilirsiniz neler olabileceğini

budun

Levent

mete13

Alıntı yapılan: budun - 27 Ocak 2009 - 23:14:48
Şaka gibi süper  :D

eğer bu şekilde davranıp karşınızdaki insanları soğutmaya niyetiniz varsa başarırızsınız benim demek istediğim sorulara cevap veren arkadaşlar ki linuxta sorunsuz çalışıyorlar ve uzmanlar bizlere göre onlar bir araya gelip bu başlıkların neler olabilceğini anketle seçip dernebilir evet dalga geçmek şaka gibi allah'tan acemi olduğumuz için sizlere anket yoluyla nasıl bir yardım formatı hazırlanır diye sorduk acaba uzman olsak nasıl davrnırsınız

benim yazdığım yazıya ve açıklamalarıma dersinki anketle olmaz tartışma bölümüne taşıyalım orada belirleyelim ama nerede
Alıntı Yapşaka gibi süper
gibi yaklaşımla kazanmazsın

heartsmagic

@mete13, bu meseleyi anketle halletmek biraz zor. Zira ankete seçenek eklemek gerekir ve senin istediklerin doğrultusunda seçenekler bir hayli kabarık olacaktır. Forumda uygun bir bölümde, yine uygun bir başlık açarak isteklerini sıralayabilirsin. Eğer senle aynı isteği paylaşan varsa onlar da fikirlerini orada beyan edeceklerdir.

mete13

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Ocak 2009 - 11:43:04
@mete13, bu meseleyi anketle halletmek biraz zor. Zira ankete seçenek eklemek gerekir ve senin istediklerin doğrultusunda seçenekler bir hayli kabarık olacaktır. Forumda uygun bir bölümde, yine uygun bir başlık açarak isteklerini sıralayabilirsin. Eğer senle aynı isteği paylaşan varsa onlar da fikirlerini orada beyan edeceklerdir.

bu konu http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5564.0.html bu başlık altında işlenmişti ve oraya da yazmıştım ne yazık kimse benim yazı üstüne bir cevap yazmamış sadece bir iki arkadaş uğraşırım diye yazmış bu başlıktaki benden önce kiyazılarda mevcut ; belki başka başlıktada görmüştüm böyle bir konu için çalışmayı düşündüğünü söyleyen arkadaşlar ama sonunda ne oldu bilmiyorum bende buraya yazayım dedin sonuçta anket açmak isteyen arkadaşların dikkatini çeker diye ama olayı ne yazık ki şaka gibi anlayan arkadaşlarda denk geldi

not: yazım için kusura bakmayın işimden dolayı yanlış yazmış olabilirim fazla dikkatli yazamayabiliyorum  ikaz için teşekkürler @heartsmagic

heartsmagic

Orası dergi bölümü ve dergi tayfasındaki arkadaşlar durumu irdeleyeceklerdir. Ancak dediğim gibi mesele anketle çözülmeyebilir (hatta çözülmez zira pratik olmaz). Bu nedenle ya diğer başlıkta ya da bir başka harici başlıkta konunun tartışılması daha güzel olur.

Not: İmlâya dikkat edersen sevinirim. En azından noktalama işaretlerine zira yazdıklarını okumak çok güç oluyor.

Çağlar

@mete13 biz dergi tayfası olarak kendi aramızda orada bahsettiğiniz soruların yanıtlarında hem fikir değiliz. @Eren KDE sever, @Exodus Xfce der, ben Gnome derim bu böyle uzar gider. Hangisi daha iyi konusunu inceleyemeyiz yani. Diğer fikrinizde ise dergi tamamen amatörlere anlatmak üzere sadece 1 sayı yapabilir, süreklilik kazanmaz düşüncesindeyim. Nitekim basit konuları anlatmak o kadar sıkıcı oluyor ki inanamazsınız. Hak verirsiniz ki bizde buradan bir kazanç sağlamıyoruz ve kimseyi şunu yaz diye kısıtlayamayız. Yine de fikirleriniz için teşekkür ederiz.
We got a badass over here!

mete13

ilginiz için teşekkürler gene de sonuçta bende öğrenme heveslisiyim linux'u ve severek kullanıyorum o yüzden böyle fikir sunmuştum zorluğunu anladım ve ayrıca forum içindeki yardımlarınızdan teşekkürler

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Sidux - 05 Şubat 2009 - 23:37:51
Sitede başka dağıtımları kullananlarda var bu yüzden hangi dağıtımı kullanıyorsunuz diye bir anket açılsa nasıl olur? Anket şıklarına popüler dağıtımlar eklenebilir.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,3067.0.html

işinizi görür mü acaba?

FUBU

Ubuntu beklentilerinizi karşılıyor mu? yada Ubuntu dan genel olarak memnun musunuz?
Evet
Hayır

Şeklinde bir anket oluştursak nasıl olur? Evet cevabının daha çok çıkacağı belli tabi de, yorumları-eleştrileri görmek güzel olabilir..