VDR nasıl kurulur?

Başlatan s1bernet1k, 03 Nisan 2008 - 17:06:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s1bernet1k

Elimde Twinhan çipsetli skyvision tv kartı var. Kaffeine yi kullanarak görüntü almayı başardım fakat daha  kapsamlı olan vdr  yi kurmak istiyorum. Arkadaşlar programı sitesinden indirdim tar.gz uzantılı olduğundan kuramadım :) kurulması ve derlenmesinde yardımcı olacak birileri varsa şimdiden teşekürler.
http://www.cadsoftusa.com/vdr/software.htm program burda
Bir parça dejavu yaşadım. Hepsi bu

heartsmagic

Forumda bir arama yaparsan sanırım program kurulumu hakkında bilgi bulursun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s1bernet1k

Vdr hakkında arama yapmama ragmen bir sonuca ulaşamdım digital ve analog pc kartları konusunda da yer verilmemiş... lütfen bir yardım

heartsmagic

s1bernet1k

Merhaba arkdaşlar vdr yi kurmak için sizin tavsiyelerinizden esinlerek şu işlemleri yaptım fakat kuramadım bir yerlerde hata yaptım galiba, yardımcı olursanız sevinirim öncelikle

sudo wget ftp://ftp.cadsoft.de/vdr/vdr-1.6.0.tar.bz2
indirdim sonra
sudo tar xjvf vdr-1.6.0.tar.bz2
rardan cıkardım
sonrada 
cd vdr-1.6.0
klasöre girdim sırasıyla
./configure  işlemini yaptığımda hiçbir şey olmadı sonra
sudo make yaptıktan sonra bazı hatalar verdi

g++ -g -O2 -Wall -Woverloaded-virtual -Wno-parentheses -c -DREMOTE_KBD -DLIRC_DEVICE=\"/dev/lircd\" -DRCU_DEVICE=\"/dev/ttyS1\" -D_GNU_SOURCE -DVIDEODIR=\"/video\" -DCONFDIR=\"/video\" -DPLUGINDIR=\"./PLUGINS/lib\" -DLOCDIR=\"./locale\" -I/usr/include/freetype2 vdr.c
vdr.c:35:28: error: sys/capability.h: No such file or directory
vdr.c: In function 'bool SetCapSysTime()':
vdr.c:118: error: 'cap_t' was not declared in this scope
vdr.c:118: error: expected `;' before 'caps'
vdr.c:119: error: 'caps' was not declared in this scope
vdr.c:123: error: 'caps' was not declared in this scope
vdr.c:123: error: 'cap_set_proc' was not declared in this scope
vdr.c:125: error: 'cap_free' was not declared in this scope
vdr.c:128: error: 'caps' was not declared in this scope
vdr.c:128: error: 'cap_free' was not declared in this scope
make: *** [vdr.o] Error 1

şu şekilde ve
dolayısla make install yapılmadı
bir hata var ama nerde yardımcı olursanız sevinirim ...

fortran

zafercanpolat, VDR yerine Kaffeine kullanmanı öneririm. Benim tercihim o ve memnunum.
Özgür yazılım dergisi: eniXma

heartsmagic

Eğer derlemekte ısrarcıysan libcap-dev paketini kurduktan sonra devam edebilirsin.

s1bernet1k

Ya arkadaşım kullanmasına kullandım ama plugin bakımından bayağı zayıf bir program isteklerime cevap veremedi o yüzden kullanmak istemiyorum illaki vdr :)

fortran

Alıntı yapılan: zafercanpolat - 18 Nisan 2008 - 20:56:20
Ya arkadaşım kullanmasına kullandım ama plugin bakımından bayağı zayıf bir program isteklerime cevap veremedi o yüzden kullanmak istemiyorum illaki vdr :)
Plugin bakımından da ikisi arasında bir fark yoktur. Burada her ikisi için de benzer eklentilerin geçerli olduğunu görebilirsin. ;)

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Nisan 2008 - 20:55:01
Eğer derlemekte ısrarcıysan libcap-dev paketini kurduktan sonra devam edebilirsin.

fortran

Bu arada, belki bilgisayarında bencileyin birden fazla Linux sistem kuruludur ihtimalini göz önüne alarak, eğer Pardus kullanıyorsan diye ekleyeyim. Yukardaki adreste VDR-1.6.0 (Pardus) adlı bir arkadaşın hazırladığı bir dosya var. Pardus içine nasıl kurulacağı gayet açık bir biçimde anlatılıyor. İndirip deneyebilir, VDR ile Kaffeine arasındaki farkı da açık biçimde görebilirsin.

s1bernet1k

Hardy de paket yöneticinsinden vdr yi kurdum konsolda runvdr yazdığımda şu hata mesajlarını verdi
chmod: "/dev/input/event0"'nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted
chmod: "/dev/input/event1"'nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted
chmod: "/dev/input/event2"'nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted
chmod: "/dev/input/event3"'nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted
chmod: "/dev/input/event4"'nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted
chmod: "/dev/input/event5"'nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted
chmod: "/dev/input/event6"'nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted
chmod: "/dev/input/event7"'nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted

yanılmıyorsam bu dosyalara bazı haklar kazandırmam gerek ama yapamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekürler.

komikimben

root olmalısın.

izin verilmedi diyor.

heartsmagic

s1bernet1k

sudo runvdr   alt+f2=runvdr aklınıza ne gellrse onların hepsini yaptım ama nafile olmadı .

ufuk_k

sudo chmod şeklinde vermelisin chmod komutunu. Hata onu belirtiyor.

s1bernet1k

Tam olarak bu dizine   "/dev/input/" ne yapmam lazım ve biliyorsanız kodu ve açıklamasıyla beraber yazarsanız sevinirim.

ufuk_k

sudo chmod 666 /dev/input/event0 şeklinde belirttiği her bir event için bu komutu vermeyi dene. Sonra yine runvdr komutunu çalıştırırsın.

s1bernet1k

Her event için aynı komutu uyguladım ama her event için gene aynı hatayı verdi.

sonmez30

Bende şu VDR meraklandım.Arkadaşlar eğer aşama aşama anlatırlarsa sanırım başarabilirim.
Yada kendi ubuntularında kurulu olan vdr ve ilgili dosyalarını nereye atacağımız ve chmod ayarlarınında bulunduran bir dosya oluşturup paylaşırlarsa sevinirim.

Saygılar
بسم الله الرحمن الرحيم

sonmez30

Selam Arkdaşlar

Şu ubuntu 8.0.4 veya ubuntu 8.0.4.1 sürümüne  VDR adım adım nasıl kurulacak bir arkdaş yardım ederse seviniriz.

Kaffeinde görüntü almayı başardım.Ancak şifreli kanallar için plugin lazım bunların kullanımınıda bilmek gerekiyor.

Saygılar
بسم الله الرحمن الرحيم

Xarturkhann

VDR'yi yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Bu konuda ayrıntılı bir makale hazılamak lazım. İşin en zor tarafı derleyip ayarlarını yapmak. Sonrası çocuk oyuncağı. Ben şahsen kendim derleyip derlenmiş klasörden çalıştırmayı tercih ediyorum. Özellikle Ubuntu ve Debian depolarından yüklenen VDR programı çok karışık vede ihtiyaçlarınıza göre yapılandırmak zor.

Bu konuda ayrıntılı bir makale hazırlarım. Fakat iş seyahatine çıkacağım ve Ağustos'un ortalarına kadar müsait değilim. Daha erken bir tarihte bir başkası bu makaleye el atarsa lütfen buradan bildirsin. 2 kişi aynı belge üzerinde çalışıp zaman kaybetmesin.

pingusheus

Tamam arkadasim. Bende baya ugrastim ama kuramadim. Sabirsizlikla anlatimini bekliyorum.

sonmez30

Alıntı yapılan: Xarturkhann - 21 Temmuz 2008 - 12:50:53
VDR'yi yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Bu konuda ayrıntılı bir makale hazılamak lazım. ...
Bu konuda ayrıntılı bir makale hazırlarım. Fakat iş seyahatine çıkacağım ve Ağustos'un ortalarına kadar müsait değilim. .......

Ağustosun ortaları oldu galiba sabırsızlıkla bekliyoruz ubuntu 8,04,1 e VDR nasıl yüklenir pluginsler nasıl atılır ?.....

Saygılar
بسم الله الرحمن الرحيم

heartsmagic

Arkadaşlar bu meselede gönüllülük esastır. Biz arkadaşa para ödemeyeceğiz yapacağı anlatımdan ötürü. Kaldı ki iş seyahatinden bahsederken ortaları demiş. 20si olur belki daha sonrası olur. Sıkboğaz etmenin bir anlamı yok.