Ubuntuda Metasploit ?

Başlatan SterkaSor, 02 Kasım 2013 - 11:43:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SterkaSor

ubuntuya metasploit yükledim ama açamadım terminalden de açmaya çalıştım olmadı nasıl açabilirim ?
Düşünce bir defa uyandı mı, bir daha uyumaz.

Thomas Carlyle

heartsmagic

Neyi nasıl yaptığını ayrıntılarıyla aktarmazsan buraya sana yardımcı olamayız.
Nasıl kurdun?
Nasıl açmaya çalışıyorsun?
Ne hatası alıyorsun?
....
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SterkaSor

indirdim ve açmaya çalışırken hata verdi suan pc de değilim ve hatanın tam olarak ne olduğunu hatirlamiyorum...onu açabilen bir program yükledim yaklaşık 5-6 rar dosyası çıkardı tam olarak çok karışık bir şeyler oldu :))

Thomas Carlyle

heartsmagic

Bir önceki iletimi tekrar oku lütfen.

Nereden indirdin?
Ne yaptın?
vs.

Tek bir yöntem yok ortada, alınan hatalar da "eşsiz" değil zaten. Bunları bilmeden sana yardımcı olamayız.

Fakat biraz üst perdeden konuşmak istiyorum haddimi aşarak. Bu işler senin için erken. Linux'u tanımadan bilmeden farklı heveslere girişmek saçma. Daha önce başka üyelerimize de söyledim, tekrar söyleyeyim. Bu gibi durumlarda yardım etme isteğim olmuyor.

Şimdi sana "metasploit ile ne yapacaksın" diye sorsam birçok başka insan gibi "Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum" diyeceksin. Hah işte, o "konu" dediğin şeyden önce kendini geliştirmen gereken birçok başka şey var. Tabi niyetin başka bir şey değilse?

SterkaSor

kendimi geliştirecek o bir çok şey nedir? ben metasploit kullanmayı exploitleri kavramak,ne olduğunu anlamak için kullanmak istiyorum

Thomas Carlyle

bytan

Alıntı yapılan: SterkaSorkendimi geliştirecek o bir çok şey nedir?

@heartsmagic başlığa geldiğinde yanıtlayacaktır. Ancak geçmiş iletilerine de bakınca başlangıç için hiç fena olmaz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7183.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

neneki

@bytan ;
Sabah sabah güldürdün beni :D Teşekkürler

heartsmagic

Alıntı yapılan: SterkaSor - 05 Kasım 2013 - 20:08:46
kendimi geliştirecek o bir çok şey nedir? ben metasploit kullanmayı exploitleri kavramak,ne olduğunu anlamak için kullanmak istiyorum

Wikipedia'dan:
Alıntı YapAn exploit (from the verb to exploit, in the meaning of using something to one's own advantage) is a piece of software, a chunk of data, or sequence of commands that takes advantage of a bug, glitch or vulnerability in order to cause unintended or unanticipated behaviour to occur on computer software, hardware, or something electronic (usually computerised). Such behavior frequently includes such things as gaining control of a computer system or allowing privilege escalation or a denial-of-service attack.

Eğer amacın "script kiddie"lik yapmak değilse, "Hah bir şeyler buldum internette, onları denerim başkalarının üzerinde" gibi bir düşünce içinde değilsen, "Acaba yandakinin ağını nasıl kırarım" gibi bir amaç gütmüyorsan bu konuda demek ki ileriye yönelik adımlar atmak istiyorsundur? Örneğin buna yönelik bir yerde okuyorsundur da geleceğine yön vereceksindir. Okumuyorsundur ancak bu konuda kendini geliştirip yarın bir gün sektöre atılmak istiyorsundur?

Geldik zurnanın zırt dediği yere. Eğer yukarıdaki paragrafın ilk bölümündeki amaçları gütmüyorsan, yani ikinci kısımdaysan seni yönlendireceğim yer bir önceki iletim olacak. Onu tekrar okuyabilirsin.  @bytan da gerekli bağlantıyı ve "mesajı" aktarmış sana. Sözün özü bahsini açtığın şeylerde kendini geliştirmeden önce Linux üzerinde kendini geliştirmen lazım. Sen emeklemeden koşmak istiyorsun. Linux da bu işin sadece bir ayağı. Eğer niyetin ciddiyse bu işin ağ (network) ayağı var, yazılım ayağı var, yeni teknolojileri takip etme ayağı var. Var oğlu var.

Ha, niyetin ciddi değil ve malum paragrafın ilk kısmındaki amaçları güdüyorsan zaten sana burada yardım edilmez. Amacımı söylemek zorunda değilim diyorsan da anlarız, bizler de kimseye yardım etmek zorunda değiliz.

Ancak yine de iyi niyetle iki defa neyi nasıl yaptığını, ne hatalar aldığını sordum, üç satır çıktı vermedin bizlere. Çıktı vermek aklına gelmiyorsa dedim ben de bu arkadaş daha yolun çok ama çok başındadır.

Lütfen yazılanları tekrar gözden geçir ve bir yol belirle kendine. Aksi takdirde hem sen hem de bu forumda onlarca insana yardım etmek isteyen bizlerin vakti boşuna harcanmasın.

SterkaSor

siz bana metasploiti indirebilecegim bir link verin ben indireyim sorun olursa size aktarayım bu konuyu çok yanlış anlamışsınız .

Thomas Carlyle

bytan

Alıntı yapılan: SterkaSorsiz bana metasploiti indirebilecegim bir link verin ben indireyim sorun olursa size aktarayım bu konuyu çok yanlış anlamışsınız .
Şu başlığa bakınca toplamda 5 satır bile yazmamışsın. Bir de buna karşılık sana verilen, bir şeyleri anlamaya, anlatmaya ve gerekirse başlığı somutlaştırmaya yönelik "içerikli" yanıtlar? Yine de "çok" yanlış anladınız deyip geçiyorsun. Peki sen bu 5 satır bile yer etmeyen kelimelerinle kendini anlatamamış olamaz mısın? Eğer yanlış anladığımızı düşünüyorsan sebebi az çok bu açıdan bile bakınca belli oluyor. Dediğin gibi yanlış anlıyorsak, neden yanlış anlıyoruz, yanlış anladığımız noktalar neler, aslında neyi anlatmak istiyordun, sistem hatalarınla ilgili yardım istiyorsan o hatalara ait çıktılar gibi konulara girmen, metasplo* bağlantısı talebinden daha öncelikli olmalıydı.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

SterkaSor

telefondan yazıyorum ve önemli olan 5 satır yazı yazmak değil onu ozetlemektir..çıktıları alabilecegim kodları verin çıktıları size vereyim .

Thomas Carlyle

bytan

PF @ ST

siberoloji

Biz bu duruma "repeat - until keypressed" döngüsü diyorduk öğrenciliğimizde.
Mezun olduktan sonra da böyle demeye devam ettik.
Çünkü bu döngüler hep oldu hayatımızda.
-----------------
Basit bir örnek vermek gerekirse;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41047.0

exclipit

Güvenilir bir kaynaktan (güvenilir kaynak :D) kurulum için hazırlanmış .run dosyasını terminalden root ile çalıştır. Yüklenmesi gerekir. Öncesinde Ubuntu'yu araştırmalısın ama (haddime değil tabii, yanlış anlama) heves olarak direk ilginç şeyler yerine, bir linuxu kavraman gerekecek derim.  :D
Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar. – Gene Roddenberry

SterkaSor

tamam dostlar anladım sağolun :) önce linuxu kavramaya çalışacağım teşekkürler :D

Thomas Carlyle

heartsmagic

Alıntı yapılan: SterkaSorubuntuya metasploit yükledim ama açamadım terminalden de açmaya çalıştım olmadı nasıl açabilirim ?
Alıntı yapılan: SterkaSorsiz bana metasploiti indirebilecegim bir link verin ben indireyim sorun olursa size aktarayım bu konuyu çok yanlış anlamışsınız .
Yanlış anladığımızı düşünmüyorum, hâlâ. Anlatmak istediğimiz buydu esasında, henüz kurulumu nasıl deneyeceğini bilmeyen birisi için yanlış sularda geziniyorsun.

Ancak neticede sen bizi anlamış gibi görünüyorsun ki bu güzel bir şey. Önce emekleme sonra nerede kendini geliştirmek istiyorsan orada koşmaya başlama. Tabi bu da kötü niyet çerçevesinde değil, o konularda burada destek verilmez. Destek verdiğini düşünen birçok hevesli platform var zaten.

SterkaSor

Thomas Carlyle

heartsmagic

Google bilir. "Hacker olmak istiyorum" diye arama yapınca muhtemelen bir dünya sonuç döndürecektir.

Sorularında ciddisin değil mi?

SterkaSor

Thomas Carlyle

heartsmagic

Vardır bir alakası. 

Neyse, yol yordam gösterildi, öneriler yapıldı. 

furkankalkan

@SterkaSor tam incelemedim ama metasploit in sitesinde Linux için kurulum yönergelerini içeren bir PDF dosyası var. (İngilizce) Onu incelediniz mi? 
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

Muhammet Dilmaç

Ağır olacak ama sen bence hiç indirme kardeşim senin bu hazırcılığın ile yolun yordamın ve amacın belli ediyor.

(Güvenlik kavramı ile azda olsa ilgilenen birinin gözünden)