12.04 ten 13.10 a geçiş sonrası ilginç bir durum..!

Başlatan akifguzen, 02 Kasım 2013 - 11:24:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akifguzen

Arkadaşlar öncelikle başlık kısmına ne yazacağıma bir türlü karar veremedim çünkü şaşkınlık içerisindeyim. Bu sabaha kadar 12.04 yüklü olan HP Compaq nc6120 *dizüstü bilgisayarıma bu sabah 13.10 yükledim. Buraya kadar her şey normal. Kurulumda hiç bir sorun yaşamadım.

Aslında yaşadığım sorun da değil. 12.04 kullanırken ben bataryamı ölü olarak biliyordum. (bataryayı görmüyordu yani takılı değilmi ne öyle bir ibare vardı) Daha doğrusu batarya şarj olmuyor ve sadece adaptör ile çalışıyordu. Bu arada 12.04 ten önce bir süre makinede windows 7 kullandım ki windows 7 dede batarya ölüydü. Yani kısa bir dönemde oluşan yada varolan bir sorun değildi bu durum.

Bu sabah 13.10 u kurdum (kurulum sonrası batarya göstergesi dikkatimi çekti. Batarya dolu görünüyodu) ve az önce adaptörü çıkarımp öylesine açma düğmesine bastım cihaz kapalıyken ve cihaz açıldı. Şuanda batarya süresi için 49 dakika diyor. Ne oldu da batarya düzeldi anlamış değilim ama bu sabaha kadar batarya şarj olmuyordu. Ne olduysa 12.04 ü kaldırıp 13.10 a geçtikten sonra batarya şarj olmaya başladı.

Elimde hazırda linux mint 15 vardı. Daha önce kurmuştum ve bu şarj olmama olayı ondada vardı ama şuanda deneme için taktım ve live modunda çalıştırdım. Batarya şarj oluyor.

Aklıma nedeni ile alakalı hiç bir şey gelmiyor. Kurup kaldırmalar esnasında bir şeyler kaza ile düzeldi sanırım.
Ben beni bilirim de sen seni bilirmisin? Ben beni bilmesem de sen seni bil..!
Kan Grubu: B Rh+

meda

Batarya bilgilerini 12.04 çekirdeği okumamış olabilir.13.10'da kulllanılan çekirdek sayesinde okumuştur.Zira Ubuntu'nun her sürümünde yeni çekirdek ile gelir.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

Hayat tesadüflerle doludur :) Bazen olumsuz yönde gelişir bu olay "bir meseleye bağlarız", bazen olumlu yönde gelişir "bir yere bağlayamayız" :)

Sanmıyorum ki sistem değişikliği bir şeye neden olsun. Bir süre sonra pil tekrar ölürse şaşırma, beklentini fazla yüksek tutma bence. Tabi olur da ölü kedi canlanmışsa mutlu mesut kullanmaya devam et.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

akifguzen

Bende aynen öyle yapıyorum. Yani mutlu mesut kullanıyorum. Batarya ile alakalı hiç beklentim yok zaten. Bu zamana kadar ölü kabul etmiştim zaten :).

İlginç bir tesadüf oldu açıkçası.
Ben beni bilirim de sen seni bilirmisin? Ben beni bilmesem de sen seni bil..!
Kan Grubu: B Rh+