Ubuntu altında Internet Explorer kurulumu

Başlatan Eren, 14 Ekim 2008 - 17:54:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wiper

Hangi banka için IE kurmak istiyorsunuz?

yusuftrb

Chrome ve seamonkey ile akbank bireysel işlemleri yapabiliyorum,  acaba bunları desteklemeyen banka siteleri varmı?

ayrıca  "ie" kurmak için bence en kolay yol  "playonlinux" ,   
Ben , Kendim ve Ubuntum :o

:.İnsan, susturuluncaya kadar konuşmaktan ziyade adam gibi bir şey konuşuncaya kadar susmasını bilmelidir.:

boss2

Arkadaşlar bende IE yüklemeye çalıştım ama sonunda bu hata oluyor tam olarak anlamadım ne olabilir

Geany

Banka işlemlerinde ne kadar geçerlidir bilmiyorum ama internet explorer isteyen siteler için, Google Chrome - IE Tab eklentisini kullanıyorum. Şuana kadar bir sorun yaşamadım :)

boss2

Alıntı yapılan: Özer Yenihayat - 09 Mayıs 2010 - 08:42:36
Banka işlemlerinde ne kadar geçerlidir bilmiyorum ama internet explorer isteyen siteler için, Google Chrome - IE Tab eklentisini kullanıyorum. Şuana kadar bir sorun yaşamadım :)

Hocam orda sadece windows için diye yazıyor. Ubuntuda kullanamıyoruz. Ubuntuda zaten Yükle seçeneği pasif oluyor.

heartsmagic

@boss2, bu başlıktaki anlatımı mı denedin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

boss2

heartsmagic

Hangi Wine sürümünü kullanıyorsun?
Sanırım Playonlinux ile de kurulabiliyordu IE.

boss2

heartsmagic

Wine depolardaki en güzel olanı. Dediğim gibi farklı alternatiflere de yönelebilirsin. Gerçi onlar da Wine temelli ancak eksik gedik bir şey varsa daha iyi tamamlıyorlar.

boss2

Teşekkür Ederim. Playonline ile IE7'yi kurdum.

thex_yavuz

Arkadaşlar http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Installation:Ubuntu adresinde yazanları tek tek yaptım ama aşağıdaki hatayı veriyor.

The program 'ies4linux-gtk.py' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadIDChoice (invalid resource ID chosen for this connection)'.
  (Details: serial 11475 error_code 14 request_code 53 minor_code 0)
  (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
   that is, you will receive the error a while after causing it.
   To debug your program, run it with the --sync command line
   option to change this behavior. You can then get a meaningful
   backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)
yavuz@yavuz-desktop:~/İndirilenler/ies4linux-2.99.0$

heartsmagic

boss2

Evet IE7'yi kurdum ama hiçbirşeye yaramıyor. FireFoxdan bir farkı yok. Artık bilmiyorum benim sistemde mi öyle yoksa gerçekten birşeye yaramıyor mu?

Sorunlarım şöyle E-okul vb. sitelerde firefox ile aynı sorunları yaşatıyor.
Linklere tıklıyorum ama  sanki hiç tıklamamış gibiyim.
Ve çoğu zaman donuyor.

adrenator

Verdiğiniz komutlar ile IE 6.0'ı kurdum fakat herhangi bir yerde kısayol oluşmadı sanki kurulmamış gibi.

Yeni bir ubuntu 9.10 kullanıcısıyım,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

Bu başlıktaki ilk iletide nasıl çalıştırılacağı da yazıyor.

muallim55

Arkadaşlar ben de yeni bir ubuntu kullanıcısıyım. Anlatılan yollarla İE6 ve İE7 kuruldu. Uygulamalar>Diğer menüleri altında ikisinin de kısayolu çıkıyor. Çalıştırınce "Wine İnternetExplorer" diye bir pencere çıkıyor. Ama adres çubuğu çıkmıyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Edit: Aynı sorunu http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19082.new.html#new burada okudum. Ama çözüm yok.

vasily

arkadaşlar belki daha önce paylaşılmıştır fakat ben yine de paylaşayım dedim. Firefoxun bir eklentisi ile sanki internet explorer kullanıyormuşsunuz gibi oluyor.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59/

buradan eklentiyi ekleyin ve Araçlar dan Default Useragent-> internet explorer seçin ve linux düşmanı microsoft yalakası o sitelere girin.

eribol

BU eklenti explorer yüklü bilgisayarlarda işe yarıyor diye biliyorum. Ayrıca sitelere kendini explorer olarak tanıtabilen konqueror tarayıcısı mevcut.

agabarak

Arkadaşlar http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Installation:Ubuntu adresinde yazanları tek tek yaptım ama aşağıdaki hatayı veriyor.

The program 'ies4linux-gtk.py' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadIDChoice (invalid resource ID chosen for this connection)'.
  (Details: serial 11475 error_code 14 request_code 53 minor_code 0)
  (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
   that is, you will receive the error a while after causing it.
   To debug your program, run it with the --sync command line
   option to change this behavior. You can then get a meaningful
   backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)
yavuz@yavuz-desktop:~/İndirilenler/ies4linux-2.99.0$

arkadaslar bende yavuz arkadas gibi kurmayı denedim ama aynı hata bendede olustu cozüm konusunda fikri olan varmı

bytan

O anlatımda kullanılan depo eski. Ya lucid deposunu bularak kullan ya da ubuntunun depolarındaki paketleri kullanarak kurulumu yapmaya çalış.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sema

susema

m_pzrckc

arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz? bu forum güncel olduğu için ve benim de acil yardıma ihtiyacım olduğu iiçin buraya yazdım, birkaç gün önce yeni pc aldım linux ubuntu kurulu ve ben biçok kişi gibi ilk defa kullanıyorum bu işletim sistemini. internet explorer kurmmam gerekiyor ama bunu birtürlü beceremdim ve de korkarak işlem yapıyorum terminal kullanmamış biri olarak bi taraftan onu çözmeye çalışıyom netten araştırıyom ama çok fazla kaynak bulunmuyor buldıukalrımla da işimi halledemedim. internet explorer için wine die bi program kurmak gerekiyomuş onu kurdum wine1.3 ama internet explorer ı kurarken hata veriyo wine1.3 eski sürüm yeni sürümünü yüklemeniz gerekiyo diyo bu arada ben wine1.3 ü terminalden kurdum bi yerden buldum nnasıl kurcağımı . neyse wine1.3.1 i buldum indirdim ama bu sefer de onu pc ye yükleyemiyorum terminalden nasıl kurcağımı da bilmiyorum kaldım öyle pc ye zarrar vermekten de korkuyom

m_pzrckc

burdaki komutları denedim ama işte wine 1.3 eski sürüm, sürümü yükseltmeniz gerekiyo die hata veriyo