Ubuntu altında Internet Explorer kurulumu

Başlatan Eren, 14 Ekim 2008 - 17:54:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Pardon bir . unutmuşum :)

sh ~/.ies4linux/bin/ie6
olacak doğrusu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntuki lilith

uçbirimden bu şekliyle açılıyor sağol heartsmagic. ama kısayol ile ilgili anlatılanları ben becerebilir miyim o ayrı gerçi. zorunluluk dışında kullanmayacağıma göre çok da mühim bir ayrıntı değil, bu şekliyle de işimi görürüm tekrar çok teşekkür ediyorum.

heartsmagic

Kısa yol sorun değil. Panele sağ tıkla, Panele Ekle de, Özel Uygulama Başlatıcı ekle. Bir tane simge seç .ies4linux dizininden. İsim olarak istediğin bir şey yaz. Komut olarak da:
Alıntı Yap
~/.ies4linux/bin/ie6
yaz.

son çizer

arkadaşlar tamam iyi kurdum bu explorer ı hatta 7 çalışmadı 6 yı kurdum.Teşekkürler yardımlarınız için.Bir sorum olacak.Peki bu wineyada yada playon üzerinden  çalıştırdıgımız bu programların virüs trojen keylogger vs. alma olayı nedir.Bu konuda bir bilgisi,  önerisi olan varmı...

bytan

Alsa bile etkisiz eleman gözüyle bakabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

rasewww

beyler world of warcraft yükleyebilmek için ie6 yı kurdum fakat ihtiyacımı gidermedi.

İe7 yi indirdim.Denedim hata veriyor wine ile yüklerken.Aynı şekilde ie8 içinde bu hata geçerli

Dosya ayıklama için birim bulunamadı.Lütfen uygun izlere sahip olduğunuzu doğrulayın.

daha sonra wine nin sitesinden bazı yolları uyguladım .Sistem yazılım kaynaklarından bir kaynağı kaldırıp yerine http://www.winehq.org/download/deb daki komutları uygulayıp   daki 3. metni koydum.

tekrar denedim wine nin 1.1.33 versiyonunu indirmeye olmadı.Kendisinin sitesinden wine yi elle kurdum kurulum tamamlandı fakat ie7 veye ie8 deki sorun giderilmedi aynı sorunu devam ettiriyor.

Bir arkadaşım bana suda apt-get install wine1.2 yaz demişti fakat wine1.2 bulunamadı diyor uç birimde acaba 1.2 versiyonu olmadığından mı yoksa kaynak sorunumu yaşıyorum?

Bu konuda açıklamanız için simdiden teşekkürler

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

rasewww

mesleğimden ötürü muhteşem ingilizcem yok.Mesleğime yatkın olan latincem var.
bu nedenle bu adımların içerisindeki bir kaç komutu uyguladığımı söyleyebilirim.

Ayrıntılı türkçe tercümesi lazım olacak gibi :( yada bana yapmam komutları   1. komut->2. komut->3. de sunu aç adını böyle yap->... gibi anlatabilirseniz uygularım.

GAREZ

Alıntı yapılan: bi bug - 14 Ekim 2008 - 18:21:26
Alıntı yapılan: erginemr - 14 Ekim 2008 - 18:03:41
IE, canım Ubuntumun içine kabul edeceğim en son şey! Ama devlet daireleri, okul, vb. bazı sitelere giriş için gerekebiliyor.

Paylaşım için teşekkürler @Eren.
bence opera ile deneyin bu sayfada betikleri çalıştırmayını işaretle ve sitedesin...

Bu tarayıcıdan kurtulduğuma çok sevinmiştim. Fakat sırf senin yazdığın sebeplerden ötürü yüklemek zorunda kalıyor olmam bana dokunuyor. Ne zaman kendimizi ulus olarak web işlerinde yükselteceğimizi çok merak ediyorum doğrusu.

Bir iş başvurusu yapmak için bu programa ihtiyaç duyuyor olmamdan saçma bir şey olamaz.

http://www.eczacibasikariyer.com/

mutimuti

selamlar,
tum postlari 1-2 defa okudum. takildigim yer su, tatanka dan ya da baska kaynaklardan hicbir sekilde adobe flash player la beraber download edemedim. bu yuzden adobe fp in tikini kaldirdim ve download ettim. gayet guzel calisti, kisayol ve ikonunu ayarlayip panelime de ekledim (arkadaslar bayagi kastim ama bunlari yaparken, hayatimda ilk defa windows harici bir isletim sistemi lullaniyorum ve kurali 5 gun oldu) buraya kadar her sey guzel. tikliyorum aciliyor, ama cpu cildiriyor, alt f2--->ie6 seklinde aciyorum ayni sekilde, kapatiyorum ama cpu bi turlu sakinlemiyor bir agirlik bir takilganlik sorma gitsin. daha komigi 1-2 seferden sonra hic bir sekilde ie acilmiyor ancak restart yaparsam aciliyor ama yien 1 2 seferligine. arti baslangicta plash playeri yuklemistim ya, sonradan yukledigimde installer bir turlu istedigim yere install etmiyor ve banka sitelerine yine giremiyorum. yani sonucta saatlerce ugras ama elde var koca bir sifir. yardimlarinizi bekliyorum.

GAREZ

opera kur ie isteyen sitede betikleri çalıştırma de bitti...

heartsmagic

Banka sitelerine girmek için IE :) IE'ye zorlayan bir banka yüzünden mi bu uğraş? Zira öyleyse çok emeklere yazık olur cidden.

Superdeve

Normal de IE'a mahkum değilsiniz. Mozilla Firefox'taki bir eklenti sayesinde IE'daki sayfaları açabiliyorsunuz. Adı "IE-Tab". Aşağıdaki linkten kurabilirsiniz.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1419

Dixie

Alıntı yapılan: Superdeve - 24 Ocak 2010 - 11:27:17
Normal de IE'a mahkum değilsiniz. Mozilla Firefox'taki bir eklenti sayesinde IE'daki sayfaları açabiliyorsunuz. Adı "IE-Tab". Aşağıdaki linkten kurabilirsiniz.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1419

Superdeve

@Dixie

Bunu bilmiyordum. Ama sanırım uyumlu hale getirilebilir.

troy

çok saol işime acayip derecede yaradı.

ODİN

başlığı görünce şaşırdım ie ve linux anlamadım burada bahsi geçen ie bir ie temalı linux tararyıcımı yoksa gerekten ms ie mi
Kişi, ışığını karartmayı da bilmelidir, böceklerden ve hayranlardan kurtulmak için.

Superdeve

Hayır. Internet Explorer'ın ta kendisi. Bazı web sitelerinde işlem yaparken Internet Explorer'a ihtiyaç duyuluyor. Bankacılık işlemleri vb. Bunun için Ubuntu'ya Internet Explorer kurulumu anlatılmış.

Onoktake

@Dixie,

o eklenti için windows kullanman gerekiyor. Linux'ta kurulu Firefox'ta işe yaramıyor. Yükleyemiyorsun bile. :)

[IMG]http://img36.imageshack.us/img36/9956/balksz.jpg[/img]
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

serkanburda

9.04 kullanıyorum ve yüklemeye çalıştığımda şu hatayı alıyorum:

Gtk:ERROR:/build/buildd/gtk+2.0-2.16.1/gtk/gtktextlayout.c:1204:get_style: assertion failed: (layout->one_style_cache == NULL)
ui/pygtk/python-gtk.sh: line 6:  5366 Aborted                 python "$IES4LINUX"/ui/pygtk/ies4linux-gtk.py

Ne yapmam gerekiyor acaba?

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

Alıntı yapılan: sersang - 11 Şubat 2010 - 12:57:17
9.04 kullanıyorum ve yüklemeye çalıştığımda şu hatayı alıyorum:

Gtk:ERROR:/build/buildd/gtk+2.0-2.16.1/gtk/gtktextlayout.c:1204:get_style: assertion failed: (layout->one_style_cache == NULL)
ui/pygtk/python-gtk.sh: line 6:  5366 Aborted                 python "$IES4LINUX"/ui/pygtk/ies4linux-gtk.py

Ne yapmam gerekiyor acaba?

Şöyle bir dene:
./ies4linux --install-corefonts --no-gui --no-color --beta-install-ie7

serkanburda

localhost ve heartsmagic, ikinize de teşekkür ederim. ikinizin dediğini de yaptım ve kuruldu. ie7'yi çalıştırmıyor ama ie6 açılıyor ve halletmem gereken işi halledebildim bu sayede :) Umarım birgün bankaların ve kamu kurumlarının web sayfaları İnternet Explorer tekelinden kurtulur da böyle kırk takla atmak zorunda kalmayız bir iş başvurusu için :)
Tekrar teşekkür ederim hızlı cevap ve de çözüm için, kolay gelsin!

plusnettr

Ben kurdum ieyi ama sanal makine olmasından dolayı kaynaklanıyor galiba açtığımda yani daha doğrusu açmaya çalıştığımda baya bir süre beklemek zorunda kalıyorum açıldığında ise de kullanmak bir hayli zor sistemi baya bir kasıyor zaten ienin kendisi normal bir windows makinede sorun iken ubuntunun başına tamamen bela oluyor yine de bazı resmi siteler için zorunlu.
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14

yunusuzuner

arkadaslar sırf bu ie için ubuntuuyu kaldiricaktim ama bu sayede kaldirmama gerek kalmadı