Atadığım klavye kısa yolu kalıcı olmuyor.

Başlatan erhtun, 30 Ekim 2013 - 21:20:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erhtun

Sesi azaltmak ve çoğaltmak için klavye kısa yolu atadım. Fakat her oturum açtığımda bu ayarlar Klavye->Kısa Yollar sekmesinde görünmesine rağmen çalışmıyor. Bu kısa yolları kalıcı hale nasıl getirebilirim.

heartsmagic

Dağıtım 12.04 mü?
Masaüstü ortamı nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erhtun

Ubuntu 12.04 LTS unity masaüstü kullanıyorum

heartsmagic

Peki yeni bir atama yaptığında tekrar işe yarıyor mu? Temiz bir oturum açılışı yapıp sadece bu ayarı uygulayıp, arından oturum ayarlarından "Oturumu Kaydet" dediğinde bir şeyler olur mu diye geçiyorum kafamdan. Öyle bir seçenek vardı yanlış hatırlamıyorsam 12.04 civarlarında. Belki son sürümlerde de vardır.

Onun haricinde varsa böyle bir böcek, onu araştırmamız gerekecek.

erhtun

Şu anda bilgisiyar başında değilim. Yanlış hatırlamıyorsam kaydet gibi bir seçenek göremedim. Az sonra bakıp tekrar bilgilendiririm sizi.

Kısayolları değiştirdiğim pencere aşağıdaki gibi. Ekran görüntüsü almayı bilmediğimden internetten bulduğum resmi koymak zorunda kaldım.

Resimden de görüldüğü gibi herhangi bir "Kaydet" butonu yok.

guopx

Ortam unity ise Compiz ayar yöneticisi > Commands plugin'i aktiflestirin ve oradan bir kısayol atamayı deneyin.
Yine oturumu kapatınca unutacak mı bakalım.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

erhtun

Alıntı yapılan: guopx - 31 Ekim 2013 - 17:29:44
Ortam unity ise Compiz ayar yöneticisi > Commands plugin'i aktiflestirin ve oradan bir kısayol atamayı deneyin.
Yine oturumu kapatınca unutacak mı bakalım.

Denedim olmuyor. Hatta Compis ayar yöneticisnden Commands plugin'i pasif yapıp, ubuntunun kendi kısa yol ayarlarını yaptım ve sistemi yeniden başlattım. Aynı sorun yine devam etti.

siberoloji

Bu atadığınız kısayollar
ÖZEL KISAYOLAR bölümünde mi görünüyor? Yoksa
SES VE ORTAM bölümünde mi görünüyor?

Ekran görüntüsünü alma kısayolları yine aynı pencerede EKRAN GÖRÜNTÜSÜ sekmesinin içinde kısayollarıyla  gösteriliyor.

erhtun

Alıntı yapılan: siberoloji - 31 Ekim 2013 - 23:36:11
Bu atadığınız kısayollar
ÖZEL KISAYOLAR bölümünde mi görünüyor? Yoksa
SES VE ORTAM bölümünde mi görünüyor?

Ekran görüntüsünü alma kısayolları yine aynı pencerede EKRAN GÖRÜNTÜSÜ sekmesinin içinde kısayollarıyla  gösteriliyor.

Ses ve Ortam bölümündeki Ses kıs, Ses kapat ve Ses Aç için benim atadığm kısayollar görünüyor. Fakat aktif değiller.

heartsmagic

Bu kısım medya oynatıcıları için miydi? Sen sistem genelindeki ses açıp kapatmadan bahsediyorsun değil mi?

erhtun

if

Gconf Editor ile atayınca değişiyor mu? gconf-editor paketini kurun, başlatın, apps > metacity > global_keybindings

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gconf/+bug/1078072

erhtun

Alıntı yapılan: if - 01 Kasım 2013 - 20:53:17
Gconf Editor ile atayınca değişiyor mu? gconf-editor paketini kurun, başlatın, apps > metacity > global_keybindings

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gconf/+bug/1078072

1-Sistemi yeniden başlattım.
2-gconf-editor'ü açıp istediğim kısa yolları atadım. (gconf-editor'ü açtığımda önceki oturumumda kaydettiğim kısa yollarda bir değişiklik olmadığını fark ettim. Fakat yine de çift tıklayıp sonra yeniden yazdım. gconf-editor'de de kaydet gibi bir buton olmadığından pencereyi kapattım.

Yukarıda yazdığım gibi yapınca da kısayollar etkin hale gelmiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Kasım 2013 - 23:34:31

Oturum açarken kullanıcı giriş ekranında kısayolları denemek aklıma geldi.  Atadığım kısa yollar çalıştı. Fakat masaüstü açılınca çalışmadı. 

if

@erhtun, geçtiği hata kaydına Beni de etkiliyor" demekten başka çözümüm yok şu an. Ya da yeni bir tane açarız.