Bios Menüsüne Giremiyorum-

Başlatan kagangurhan, 29 Ekim 2013 - 23:16:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kagangurhan

İyi akşamlar öncelikle sorunu biraz anlatıyım daha önce birçok kere linux-win. arasında geçiş yapmama rağmen bu son seferde biosun silinmesi gibi bir durum yaşadım sanırım. Bu sorun HDD ye lowlevel format attıkdan sonra oldu kesinlikle bios menüsüne giremiyorum.biosu kısadevre ile resetlemeye çalıştım gine olmadı. bilgisayarın tüm kablolarını ve bataryasını çıkarmama rağmen saatte ve bi tarihte bi değişiklik olmuyor bu yüzden bios pilinin bittiğini düşünmüyorum. lütfen yardım edebilirmisiniz. Forumda yada yabancı forumlarda uzun araştırmalar yaptım fakat linux konusunda da yeteri kadar bilgili olmadığım için direk birebir yardım almadan sorunun üstesinden gelemedim :(

siberoloji

Anlattıklarınız biraz netleştirilmeli.

Şu anda bilgisayarınızda herhangi bir işletim sistemi kurulu mu?
Ubuntu kurulu ise açılışta GRUB menüsü görünüyor mu?
Bilgisayarın markası ne?

Normal olarak, F2, F12, Del tuşları açmıyordur bios ayarlarını.
Önceden ne ile açıyordunuz?

Ayrıca bilgisayarınızın özelliklerini netten araştırıp Flash Bios kullanıp kullanılmadığına bakar mısınız?

Bir HP sahibini tanıyorum BİOS bilgileri silinen.

kagangurhan

Bilgisayarımda Ubuntu 12.04 32 bit işletim sistemi kurulu.
Açılışta Direk olarak Ubuntu yazısı geliyor altındaki noktalar doluyor ve açılıyor.
Bilgisayarım Toshiba L655-15H.
Normalde Del tuşu ile açılıyordu fakat şuanda denemediğim tuş yada tuş kombinasyonu kalmadı fakat hiçbirtürlü açamadım :)


empax

Bios ekranını geçip kurulu sistemler açılıyor mu?

Birkaç sefer benim de başıma geldi, ne Bios'dan öteye gidiyor ne de Bios'a giriyordu.
Şöyle bir çözüm yolu ürettim; USB belleğe unetbootin ile Ubuntu kuruyorum.
Bilgisayarın pilini ve fişini çıkarıp HDD'yi de söküyorum. Daha sonra pilde veya fişte bilgisayarı USB den başlatıp Unetbootinin seçim ekranı geldiğinde yani geri sayım bitmeden o sırada HDD'yi tekrar takıp Ubuntuyu USB den başlatıyorum. Kurtarılacak dosya varsa başka belleğe aktarıyorum ve GParted ile tüm HDD'yi silip sıfırdan kurulum yapıyorum. Emin olmamakla beraber biraz riskli gibi ama 2-3 sefer bu şekilde bilgisayarı kurtardım.  Tüm sorumluluk size ait onu da belirteyim. :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

kagangurhan

anladım bu dediğinizi deneyebilirim. fakat hdd yi çılartıp usb bağlantısı  ile başka bir bilgisayara bağlama imkanımda var bu dediğinizi o şekilde yapabilirmiyim. yani kendi bilgisayarımın hdd sini usb ile başka bir bilgisayara bağlayım o bilgisayardan da flash bellekte bootable şekilde olan ubuntuyu kurabilirmiyim ?

ceddiguzel

#5
Sorun bios pili değilse donanım büyük ihtimalle
Yani işletim sistemi ile alakası olduğunu zannetmiyorum

Benzeri bir sorun arkadaşımın başına geldi
Windows'u yeniden kurmak dahil çok yol denedik olmadı

Bir başka forumda şu vardı

Alıntı YapBios pilini değiştirdiğin halde saat ve tarih sıfırlanıyorsa o zaman anaartın pişl yuvasında bi sorun var diye düşünüyorum Çünkü saat ve tarih in sıfırlanması anakartın fabrika ayarlarına geri dönmesi manuel olarak default edilmediği sürece pilin bitmesinden yada pin in devredışı olmasından aynaklanır. Bir yöntem var hiç sıfırlanmasın dersen fişini hiç çemeyin bilgisayarın vede sürekli elektrikte kalsın power i bu sayede pil sıfırlanmayacatır ama UPS in yoksa kesintilerde voltaj düşmelerinde power inle ilgili sorun yaşayabilirsin p3 bi power de bulma bazen çok sıkıntı olabiliyor.


Alıntı YapBenim de başıma böyle bir durum gelmişti. Genellikle bu sorun CMOS ayarlarının sıfırlanmasından kaynaklanıyor. Yani pille pek alakası yok. Bu sorunu düzeltmek için BIOS jumperlarının yerini değiştirmek (mesela 1 ve 2 nolu pinde ise 2 ve 3 no'lu pinde bir süre bekletmek) gerekebiliyor. Tabi bu anakarta göre değişebilir. Elinizde anakartınızın kitapçığı varsa BIOS ve CMOS ayarlarıyla iligili bölümde buna benzer bir ibareyi görebilirsiniz.


siberoloji

#6
Bilgisayarınız bütün testleri geçiyor ve ubuntuyu başlatıyorsa Bios veya pil probleminiz yok sanırım.,
Sadece bios ayarlarına girememe problemi var. Bu da bios ayarlarına girebilmeniz için gerekli olan tuşa bama zamanın çok kısa olduğunu gösteriyor gibi.

Doğrudan ubuntu açıldığına göre GRUB ekranını görmüyorsunuz. O zaman  2 şey deneyelim.

1. Bilgisayarınız kapalı konumda iken açma düğmesine basın ve vakit kaybetmeden Shift tuşuna basın ve basılı tutun.
Bu tuş size GRUB ekranını karşınıza getirecektir. Oradan Computer Setup seçeneği görünüyorsa Bios ayarlarına girebilirsiniz.

2. Bilgisayarınızın açma tuşuna basıp açılışı başlatın ve vakit kaybetmeden Esc tuşuna basın ve basılı tutun. Bu işlem de karşınıza Bios Reset ekranını getirmesi gerekiyor.

Bunlar işe yaramaz ise bence Ehil ve Yetkili bir servise götürün. Kısa devre yaptırmak falan işe yaramaz çünkü bilgisayarınız SAĞLAM.

kagangurhan

Alıntı yapılan: siberoloji - 30 Ekim 2013 - 09:20:51
Bilgisayarınız bütün testleri geçiyor ve ubuntuyu başlatıyorsa Bios veya pil probleminiz yok sanırım.,
Sadece bios ayarlarına girememe problemi var. Bu da bios ayarlarına girebilmeniz için gerekli olan tuşa bama zamanın çok kısa olduğunu gösteriyor gibi.

Doğrudan ubuntu açıldığına göre GRUB ekranını görmüyorsunuz. O zaman  2 şey deneyelim.

1. Bilgisayarınız kapalı konumda iken açma düğmesine basın ve vakit kaybetmeden Shift tuşuna basın ve basılı tutun.
Bu tuş size GRUB ekranını karşınıza getirecektir. Oradan Computer Setup seçeneği görünüyorsa Bios ayarlarına girebilirsiniz.

2. Bilgisayarınızın açma tuşuna basıp açılışı başlatın ve vakit kaybetmeden Esc tuşuna basın ve basılı tutun. Bu işlem de karşınıza Bios Reset ekranını getirmesi gerekiyor.

Bunlar işe yaramaz ise bence Ehil ve Yetkili bir servise götürün. Kısa devre yaptırmak falan işe yaramaz çünkü bilgisayarınız SAĞLAM.

İki yöntemedide dediğiniz gibi denedim fakat ikisindede bir sonuca ulamaşadım,yani ubuntu gine direk açılıyor. Bu akşam http://forum.shiftdelete.net/windows-7/234674-harici-diske-windows-7-kurulumu-resimli.html burada anlatılan yöntemi uygulamaya çalışacağim harddisk imi usb ile başka bir bilgisayara bağlayarak. Eğer bir çözüme ulaşabilirsem burdan bilgilendirir çözüldü olarak değiştiririm konuyu.
Bu arada cevap veren ve yardımcı olabilmek için zamanını ayıran herkese çok teşekkür ederim.  :)

eren

Makineyi Windows 8 ile birlikte aldıysanız Toshiba makinelerde diskin üzerinde Bios'a bağlı bir bölüm bulunuyor. 100 MB kadar olan bu bölümü silerseniz bu tip bir sorun yaşamanız oldukça doğal. Bu durumda yapılacak en mantıklı iş makineyi servisine götürmek olacaktır. Ancak servise götürmeden önce de ufak bir önerim olacak, makinedeki Linux'a ait ne varsa silin. Çünkü makinede Linux yüklü olunca Toshiba servisleri sorun çıkartabiliyor. Makine içerisinde ne varsa silin ve sonra "bilgisayarıma virüs girdi açılmıyor diyerek" servise gidin. Onlar direk fabrikasyon kurulum yapacaklardır. Garantisi varsa bu şekilde ücret de ödemezsiniz.

portal

Şu anda aynı sorunu yaşıyorum Biosa giremiyorum, çünkü klavye tuşları çalışmıyor taki ubuntu açılana kadar :D
Windows format cd si taktım format atamıyor boot olmuyor, nasıl çözeceğimi bilemiyorum...

krwlng

Harici bir usb klavye takıp dener misiniz? Olmazsa sabit diskinizi söküp bilgisayarı açın sonuç olarak açılışta bir sabit disk arayacağından bios bilgileri kısmını hızlı bir şekilde geçemez, bu sürede biosa girmeyi deneyebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Yunus Demirpolat

Tam foruma böyle bir konu açmayı düşünürken uzun zaman önce (muhtemelen bu konu o zaman açılmamıştı) yaptığım aramayı tekrar yaptım ve yeni konu açmaktan kurtulduk :)

Sorunumu oldukça detaylı ve resimler ile anlatacağım umarım çözüm bulunur.

Herşey 6 ay önce Windows 8'in (8.1 de olabilir.) yanına Ubuntu 13.10 kurmam ile başladı. Kurulum'da disk biçimlendirme bölümün'de bir sorun yaşamıştım şu anda hatırlamıyorum. Hala orada olan bir sorundan dolayı bu sorunun devam ettiğini düşünüyorum. Kurduktan sonra bir daha'da BIOS'a giremedim.  Giriş yapmak için gerekli tuş F2 ve bu tuş basıyor, sistem algılıyor bastığını, işlem görüyor ama açılmıyor. Kurulum'dan sonra Windows'u da açamıyordum fakat şans eseri F4 tuşuna basarak açtım. Normalde kurtarma bölümü ama silmiştim. Her neyse açar açmaz Ubuntu'dan kaynaklandığını düşündüğüm BIOS'a girememe durumumu çözmek amacıyla hızlıca Ubuntunun bulunduğu disk bölüntüsünü sildim. Umutla yeniden başlattım ve umut yerini hüzüne bıraktı. Windows açılmıyor, BIOS yine açılmıyor ve herhangi bir USB'yi boot yapamıyordum.  Uzun denemeler sonucun da F10 ile "boot menu" ve "app menu" adında iki seçenek bulunan bir yere girdim. Boot menu altında işlevsiz bir halde sadece Ubuntu bulunuyordu. App menu ise bomboştu. Uzun aramalar, destekler, araştırmalar ve biraz da şans(!) sonucun'da F9 tuşu ile USB boot etmeyi başardım. Sadece USB boot ediliyordu ve hala o şekilde. Tekrardan Windows kurdum(kurulduktan sonra boot menu'de windows seçeneği de belirdi), Ubuntu kurdum ve tüm diski sildim. Sonuç : çözülmesini umarsınız ama maalesef çözülmedi. Windows kurarak yola devam ettik. Ubuntu 14.04 çıkması ile birlikte tekrar'dan Ubuntu yükledim. Bağımlılık işte ne yapacaksın akıllanamıyorsun :) (sorun yok taş gibi sistem)

Lafı uzattık ama kısaca şöyle bir toparlayalım ki sizler de daha iyi anlayıp çözümler sunabilesiniz.
Kullandığım dizüstü modeli Samsung Chronos 7 NP700Z5C-S01TR. Kasa bütündür. Pil vb. şeyler çıkartılamıyor. Altında küçük bir delik var oraya bir şey sokmaktan çekiniyorum. Ya bilgisayar bir daha açılmazsa düşüncesinden kurtulamıyorum.

1-BIOS'a giremiyorum. F2 tuşuna basıyorum ama direkt yüklü olan işletim sistemi neyse o geliyor.(Sebepler yukarıda)
2-BIOS'a giriş tuşu F2 ve tuş çalışıyor sistem onu algılıyor. (Aşağıda kanıtlayan resimler.)

     (1)F2 tuşuna basmadan önce


     (2)F2 tuşuna bastıktan sonra


3-F10 tuşuna basarak boot menu ve app menu adında seçeneklerin bulunduğu bir yere giriyorum.(Resim aşağıda)

     (1)Boot Menu


     (2)App Menu


4-Boot işlemleri sadece USB ile ve F9 tuşuna basarak gerçekleşiyor.

Cevaplarınızı bekliyorum. Lafı uzatıp sizi sıktıysam affola, şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim...
Open Source.

janparey

Arkadaşlar durum uefi'den kaynaklanıyor. Bilgisayarınızda daha doğrusu biosta uefi modu açıksa ve sizde uefi destekli bir işletim sistemi kurarsanız biosunuzun yerini uefi alır. Bios olabildiğince az işe karışır. Fakat bu durumda bile bilgisayarınızın biosuna erişebilir veya başka bir cihazdan(usb yada dvdrom gibi) önyükleme yapabilirsiniz.fakat dikkat etmeniz gereken şey, önyükleme yapacağınız medyanın eufi modunda hazırlanmış olması. Bu konuda en yetkin kimseler muhtemelen bilgisayarınızı aldığınız firmanın servis teknik departmanı olması lazım. Orayı arayıp modeliniz için bu sorunu nasıl aşacağınızı öğrenin. Çünkü her firma farklı bir yol izliyor.

Yunus Demirpolat

@can_66 Evet aynen söylediğin gibi uefi'den kaynaklı bir sorun. Bunu dün yaşadığım problem kanıtlıyor. UEFI yerine normal kurulum yapmayı denediğimde Windows 7 açılmıyor ve F10 ile ulaşılan menüde kalıyordu. Bunun üzerine uefi uyumlu bir Windows 7 medyası hazırlayarak kurulumu gerçekleştirdim ve bu sefer açıldı. Linux kurulumlarında da aynı şekilde boot için ayrı bir bölüm ayırmadığım sürece açılmıyordu. Galiba bu problem benim yanlış disk bölümleme/biçimlendirme işlemi sonucunda oluştu. Ne yazık ki bu problemin nasıl çözüleceğini bir türlü bulamadım. Evet her türlü kurulumunu yapıyorsun ama bunlar uefi şartı ile oluyor. BIOS menüsüne ulaşamadığım içinde uefi'yi etkisizleştiremiyorum. Son çare olarak bugün servise vermiş bulunuyorum. Onların çözeceği kesindir herhalde ama tüm diski silip GPT yaptığım için firma tarafından konulan kurtarma bölümleri silinmişti. Umarım garanti dışı deyip benden tonla para almaya kalkmazlar. Gerçi bana verilen kağıtta garanti dahili olarak işaretlenmiş. Yalnız işin içini gördüklerini fikirleri değişir mi bilmem :)
Open Source.

meda

Bence o sistem bu sistem deme gibi bir lüksleri yok.Çünkü bazen kendileri de kurtarma yaparken GNU/Linux dağıtımlarından kullanıyor.Bence sevise göndermeden BİOS güncellemesini yapsaydınız.Bazı servisler Mint,Ubuntu ... kurulum konusunda yardımcı oluyor bilginizde olsun.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Yunus Demirpolat

@shadow. bugün bana dönüş yaptılar ve söyledikleri şeyi az çok tahmin ediyorsunuzdur. Başka bir işletim sistemi yüklediğiniz için .................................... garanti kapsamı dışıdır. Güya yükleyecekleri yazılım uygun değilmiş. İyi peki orada Windows da kurulu oradan yapın o da olmazmış... Tahminimce bunlara göre aldığımızda yüklü gelen işletim sistemi olacak. Sorun donanımsal değil yazılımsalmış. Benden düzeltmek için istedikleri para tam 200 TL!! Donanımsal olmadığına şükür ettim. Zira o zaman bana 4 haneli rakamlar söyleyip cinnet geçirmeme sebep olacaklardır. Bin defa BIOS'un işletim sisteminden bağımsız olduğunu hatırlatmama rağmen söyledikleri şey papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamak.

@eren'in gönderisini sonradan gördüm. Başta görseydim Linux ile ilgili her şeyi silerdim. Fakat BIOS da belli olduğu için ne kadar etkili olurdu bilmem ama belki o zaman garanti dışı demezlerdi.

Sorunun yazılımsal olduğunu ve yazılım ile çözüleceğini söyledikleri için aslında bir nevi sevindim. Bu durumda bizim de düzeltme şansımız var.  Acaba bu sorunu hangi yollardan çözebiliriz. Forumda "Low level format hdd'yi fabrika ayarlarına getirme" başlığı altında yazılanlara göre low level formatın diski fabrika ayarlarına getirdiği söyleniyor. Bu hasarlı diskler için kullanılan bir şeymiş ama bizim durumumuzda herşeyi başa aldığımız için BIOS ile ilgili ayarlar da eski haline gelir mi? Bir yandan da BIOS'un kendi hafızası var diye biliyorum. Ne öneriyorsunuz? tehlikeli işlemler yapıp (low level format, bios güncelleme vb.) açılan bilgisayarın hiç açılmamasına da sebep olabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.

İyi günler...
Open Source.

janparey

#16
Alıntı yapılan: Yunus Demirpolat - 24 Nisan 2014 - 12:27:27
@shadow. bugün bana dönüş yaptılar ve söyledikleri şeyi az çok tahmin ediyorsunuzdur. Başka bir işletim sistemi yüklediğiniz için .................................... garanti kapsamı dışıdır. Güya yükleyecekleri yazılım uygun değilmiş. İyi peki orada Windows da kurulu oradan yapın o da olmazmış... Tahminimce bunlara göre aldığımızda yüklü gelen işletim sistemi olacak. Sorun donanımsal değil yazılımsalmış. Benden düzeltmek için istedikleri para tam 200 TL!! Donanımsal olmadığına şükür ettim. Zira o zaman bana 4 haneli rakamlar söyleyip cinnet geçirmeme sebep olacaklardır. Bin defa BIOS'un işletim sisteminden bağımsız olduğunu hatırlatmama rağmen söyledikleri şey papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamak.

@eren'in gönderisini sonradan gördüm. Başta görseydim Linux ile ilgili her şeyi silerdim. Fakat BIOS da belli olduğu için ne kadar etkili olurdu bilmem ama belki o zaman garanti dışı demezlerdi.

Sorunun yazılımsal olduğunu ve yazılım ile çözüleceğini söyledikleri için aslında bir nevi sevindim. Bu durumda bizim de düzeltme şansımız var.  Acaba bu sorunu hangi yollardan çözebiliriz. Forumda "Low level format hdd'yi fabrika ayarlarına getirme" başlığı altında yazılanlara göre low level formatın diski fabrika ayarlarına getirdiği söyleniyor. Bu hasarlı diskler için kullanılan bir şeymiş ama bizim durumumuzda herşeyi başa aldığımız için BIOS ile ilgili ayarlar da eski haline gelir mi? Bir yandan da BIOS'un kendi hafızası var diye biliyorum. Ne öneriyorsunuz? tehlikeli işlemler yapıp (low level format, bios güncelleme vb.) açılan bilgisayarın hiç açılmamasına da sebep olabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.

İyi günler...
Benim kardeşimin Lenovo g580'i vardı.uefi ile w8 yüklüydü dolayısı ile biosa erişemiyorduk.ayrıca usb portu ve güç giriş bozulmuştu. üç gerekçe ile servise gönderdim. yurtdışından parça temini için 20 iş günü beklediler bende 20. gün para iadesi istedim. dolayısıyla hangi sebepten anakart değişimi oldu öğrenemedim. fakat bence sen şu aşamada biosa girebilirsin.internette modelin için bi araştır. biosa girdikten sonra zaten gerisi kolay.
Ekleme : Belki windows yüklü bilgisayarlarda böyledir yada markayla alakalıdır ama bence işletim sistemi değişince garanti dışı kalmaması lazım.benim şimdiki bilgisayarım hp g6 ve kılavuzunda bellek ve optik disk değişimi garantiyi bozmaz demiş. işletim sistemi freedos onun hiç lafını bile etmiyorum zaten.

if

@Yunus Demirpolat, Ubuntu'yu kurduktan sonra sadece BIOS değil, kurulu işletim sistemlerine de mi giremiyorsunuz? Bu durumun Ubuntu'yla alâkası olmayabilir. samsung-laptop sürücüsünün hem Linux hem de diğer işletim sistemleri üzerinde bilgisayarı kullanılamaz hale getirdiği zamanın behrinde bildirilmişti[1]. Sonra Samsung güncelleme yayınladı hatırladığım kadarıyla. Fakat bu güncelleme sorunu Linux'lar üzerinde giderdi mi emin değilim. Bilgisayarınız kullanılmaz hale gelmediğine göre giderilmiş olabilir. Lâkin, UEFI ve Samsun karışımının diğer işletim sistemi üzerinde hâlâ soruna yol açtığı görülüyor[2].

Benim size tavsiyem Windows7'yi UEFI ve güvenli önyükleme olmadan kurmanız, ardından BIOS güncellemesi yapmanız. Sonra Ubuntu kurulumuna geçebilirsiniz.

[1] http://mjg59.dreamwidth.org/22855.html
[2] http://forum.notebookreview.com/samsung/737110-samsung-np700z5c-bootloop-bios-setup-not-working.html

http://askubuntu.com/questions/290670/ubuntu-on-samsung-series-7-chronos-advice-please
http://askubuntu.com/questions/270036/is-it-safe-to-install-ubuntu-64-bit-12-10-in-efi-mode-on-samsung-series-7-window

Yunus Demirpolat

@if, UEFI kurulum yapıldığı takdirde işletim sistemlerine girişte bir problem bulunmuyor. Ama normal kurulum yapıldığı zaman girilmiyor. Bende servise yollamadan önce tam da sizin tavsiye ettiğiniz gibi Windows 7'yi UEFI olmadan kurmaya çalıştım. Kuruluyor fakat yeniden başlatıp işletim sistemini yükleyemiyor. Bunun üzerine bende Windows 7'yi UEFI olarak kurdum. Bunun sonucunda sorunsuz giriş yaptım. Fakat daha önceden Windows 8/8.1'de denediğim gibi Windows 7'de de  BIOS güncellemesi yapılmıyor. Zaten hali hazırda güncel sürümün yüklü olduğunu belirtiyor.

Bilgisayarım Windows 7 ile geldi. Yani bana UEFI ve güvenli önyükleme seçenekleri olmadan (sistem destekliyor) yollandı. Ben daha sonra UEFI'ye dönderdim. Keşke döndermeseydik. Sizin de belirttiğiniz gibi bir çok Samsung kullanıcısını etkilemiş. Bu durumda Samsung'un kendi hatasıdır. Fakat yine de neden 200 TL ücret istiyorlar anlamış değilim.

BIOS'u güncelleyemiyoruz bu durumda eski bir BIOS sürümü yüklemek bu problemi çözebilir mi?
Open Source.

if

BIOS güncellemesine nereden baktınız? Size geçtiğim bağlantılardan birinde "system restore" yapılmış. Bununla UEFI'den kurtulabilinir. Çalışan bir sistemdeki BIOS sürümü:
Alıntı YapDate 11/04/2013
Vendor Phoenix Technologies Ltd. (www.phoenix.com)
Version P07ABJ

[1] https://bugs.launchpad.net/ubuntu-cdimage/+bug/1040557/comments/238

Yunus Demirpolat

Samsung'un BIOS güncelleme yazılımı ile baktım. Buyrunuz ekran görüntüsü :



Bahsettiğiniz bağlantı bu mudur?

http://forum.notebookreview.com/samsung/737110-samsung-np700z5c-bootloop-bios-setup-not-working.html
Open Source.

if

Evet, bahsettiğim bağlantı o. 6. iletideki adımları uygulayıp şansımızı deneyebiliriz.

Yunus Demirpolat

İngilizcem çok iyi değil fakat anladığım kadarı ile sabit diski çıkartmak gerekiyor. Yalnız benim dizüstü bilgisayarımın kasası bir bütün. Bellek dışında herhangi bir işlem yapabilmek için kasayı tamamen sökmek gerekiyor. Bildiğim kadarı ile bu da garanti dışı kalmasına sebep oluyor. Örnek video:
https://www.youtube.com/watch?v=rFp5HpJ51rA
Open Source.

if

O zaman, bilgisayar açılır açılmaz shift tuşuna basılı tuttuğunuzda geliyor mu BIOS?

Yunus Demirpolat

Open Source.