13.10'da Flash videolarda donma sorunu

Başlatan SterkaSor, 29 Ekim 2013 - 21:37:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SterkaSor

merhaba arkadaşlar nette takılırken bazen donma oluyor youtube da  açmış olduğum müzik tekrar tekrar çalıyor (flashdan müzik dinlerken flashı çıkarmak gibi ) bu sorun yaklaşık yarım dakika sürüyor yardımcı olursanız sevinirim
Düşünce bir defa uyandı mı, bir daha uyumaz.

Thomas Carlyle

burk

Ekran kartı ne durumda?
sudo apt-get install mesa-utils
glxinfo | grep render
lspci | grep VGA
lspci

çıktıları nedir?

SterkaSor

yeni bir ubuntu kullanıcısıyım...kodlarla kurulum yaptı pek bi bilgim yok kusuruma bakmayın.. kurulumdan sonraki mesaj

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
mesa-utils zaten en yeni sürümde.
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 14 paket yükseltilmeyecek.

Thomas Carlyle

ceddiguzel

Bu bahsettiğin sorunlar sadece browser kullanırken oluyorsa büyük ihtimalle flash ile alakalı bir sorun var demektir

Aşağıda verdiğim komutu bir terminal (uçbirim) aç ve kopyala yapıştır

sudo apt-get install ubuntu-restricted-addons

Sana ilk aşamada kullanıcı parolanı soracak
Sen yaz kurulum sorunsuz gerçekleşir ve inşallah bir problemin kalmaz

Bu da zor geliyorsa yazılım merkezi vardır 
Yazılım yöneticisini aç ve sağ üst arama bölgesinde ubuntu-restricted-addons paketini ara ve kur

SterkaSor

oldu teşekkür ederim :) umarım olur şuanda kurulumu gerçekleştiriyor

Thomas Carlyle

burk

@SterkaSor ben çıktıları alamadım ancak @ceddiguzel'in önerisi ile mi sorun çözüldü? Öyleyse; cozuldukonusu

SterkaSor

maalesef sorun çözülmüş değil.. donma sebebi otomatik olarak wifi bağlantısının kesilmesi oluyor galiba

Thomas Carlyle

heartsmagic

Zaten kısıtlı ilaveler yüklü olmasa (ya da en azından flash) videolar hiç açılmazdı. Diğer başlığa yoğunlaşalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SterkaSor

diğer başlık dediğiniz ? son açtığım konuyu mu kast ediyorsunuz ?

bu arada konu başlığı otomatik yazıldı galiba flash video diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum..sorunum sadece wifidan kaynaklı pc nin donması

Thomas Carlyle

heartsmagic

Evet, diğer kablosuz başlığı. Konu başlığını ben düzenledim zira kablosuz meselesini bu konuya bağlamamıştım. Sorun da Youtube'da müzik dinlerken (yani aslında video izlerken) oluştuğu ve sen özellikle Flash yerine HTML5 kullanıyorum gibi bir şey söylemediğin için Flash kaynaklı oluyor büyük ihtimalle.

Şu an konu kablosuz tarafına kaydı, dediğim gibi oraya yoğunlaşalım.

SterkaSor

tabi diğer konuya yoğunlaşsak iyi olur bence de :)

Thomas Carlyle

elrohir-

Selam sizlere,

Tarayıcı da dolaşırken son iki keredir bilgisayarım dondu hiç bir işlem yapamadım ve kapatma tuşundan kapatmak zorunda kaldım. Hata hakkında pek bir bilgi sahibi değilim.  Flashla ilgili bir hatada olabilir. Sistemsel bir hata da olabilir. Bu sorun hakkında bana yardımcı olabilir misiniz? En son güncellemeler yapıldı. Ekran kartı çıktılarını da aldım. 

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce GT 525M/PCIe/SSE2
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_parameter_buffer_object2, GL_NV_path_rendering,
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_parameter_buffer_object2, GL_NV_path_rendering,
ea@ea-Inspiron-N5110:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 525M] (rev a1)
ea@ea-Inspiron-N5110:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b5)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 5 (rev b5)
00:1c.7 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 8 (rev b5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM67 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 525M] (rev a1)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation GF108 High Definition Audio Controller (rev a1)
05:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 05)
09:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
0b:00.0 USB controller: Texas Instruments TUSB73x0 SuperSpeed USB 3.0 xHCI Host Controller (rev 02)

if

@elrohir-, bumblebee kurulu mu? Donanım ivmelenmesi kapalı mı tarayıcı da?

elrohir-

@if Bumblebee kurdum fakat config ayarlarını yapmadım. Öyle hatırlıyorum. Chromium da donanım ivmelenmesi gibi bir seçenek yok sanırım. Az önce onu ararken bilgisayar yine dondu ve yine kapatmak zorunda kaldım. Sanırım Chromium kullanmamam gerekecek.

if

Bumblebee çalışıyorsa ayar yapmaya gerek yok @elrohir~.Firefox kullanırken de mi kilitleniyor, donanım ivmelenmesini kapattığınızda?

elrohir-

Cahilliğim azmimin önüne geçmesine izin vermeyeceğim. :) Bumblebee yoktu bende yükledim. Fakat sonrasında yeniden başlattığımda masa üstüne ulaşamadım. Düzeltip tekrar deneyeceğim.

heartsmagic

Eğer kartına özel bir sorun yoksa 13.10 ile Bumblebee çok kolay, başlıklarımızdan görebilirsin. 
Bu arada sistem kilitlenince ctrl+alt+f1 veya f2 ile uçbirime düşebiliyor musun?

elrohir-

@heartsmagic teşekkür ederim o sorunu hallettim. ctrl+alt+f1 ile uçbirime bağlanıp sürücüleri ve bumblebee yi tekrar kurdum ve düzelttim. Ondan sonrada herhangi bir hata almadım henüz. Bunlar dışında chromium kullanmayı bıraktım.