Pencerelerin sadece belirlenen çalışma alanında çalışmasını sağlamak

Başlatan erhtun, 27 Ekim 2013 - 21:51:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erhtun

Merhaba arkadaşlar. Ubuntu'yu 2 gündür kullanıyorum. Linux bilgim çok az. Ubuntu'daki çalışma alanları ile ilgili bir sorum olacak. 4 Çalışma alanı ile çalıştığımı varsayalım. Her çalışma alanında bir tane olmak üzere 4 tane Chrome penceresi açıyorum. (Chrome'u örnek olarak verdim. Herhangi bir pencere olarak genelleyebiliriz) 1. Çalışma alanında açtığım Chrome penceresi sadece 1. çalışma alanında açılmasını istiyorum. Yani sol taraftaki panelden Chrome simgesine tıkladığımda hangi çalışma alanı açıksa ona ait chrome penceresi açılması gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim.

gecegezen

ubuntu "compiz config setting manager" yoksa kurun. compiz config içinde Pencere Yönetimi altında Pencere Yerleştir (place) açin. Sekmeden Fixed Window Placement içinde Windows with fixed viewport yeni diyerek ekleyin. Budan sonra hangi çalışma alanında olursanız olun tıkladığınız da burada belirlediniz alanda açılacaktır.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

erhtun

Compiz Config Setting Manager ile istediğim gibi pencereleri çalışma alanlarına göre ayırabiliyorum. Fakat şimdi de şöyle bir sorun ile karşılaştım. Google Chrome'da iki tip pencere açabiliyoruz. Normal Pencere ve Gizli Pencere. Ben Gizli Pencereler'i sadece 4. Çalışma Alanında açılmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Sanırım  Compiz Config Manager Settings'te "Masaüstünde Konumlandırılacak Pencereler" kutusunda "name=google-chrome" olarak yazılmış. Burada bir değişiklikle sorun çözülebilir diye düşünüyorum.

gecegezen

name islemi uygularken hangi parametreleri kullanıcağını gösteriyor orada class, type, title gibi bir kaç parametre daha var ama google-chrome gizli modda açmak yine google-chrome açmak olduğundan tüm bu parametreler aynı kalıyor bunu ayırmanın bir yolu yok en azından bu şekilde.

erhtun

Peki bunu Google Chrome Gizli Pencere'yi açmak için başka bir kısa yol oluşturup, bu kısa yola da tıklayınca sadece 4. çalışma alanında çalışmasını sağlayabilir miyim?

krwlng

google-chrome -incognito
Bu komut ile Chrome'u gizli modda açabilirsiniz, bu bilgiye göre istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

gecegezen

Alıntı yapılan: krwlng - 28 Ekim 2013 - 13:45:51
google-chrome -incognito
Bu komut ile Chrome'u gizli modda açabilirsiniz, bu bilgiye göre istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.
Tamam bu şekilde chrome gizli moda açılıyor ama pencere özelliklerinde gene google-chrome geçiyor.

erhtun

Evet bu yöntemle denedim çalışmadı 

okkangal

Bu istediğiniz zaten oluyor ... Deneyin ... Boş bir çalışma alanında Chorom'u açın daha sonra , başka bir boş çalışma ekranına geçin ve chorom simgesine sağ tıklayaran new window yada new window in incognito mode deyin , o ekrana o açılsın ... Yani istediğiniz şeyi UBUNTU 13.04 yapıyor zaten ... İki farklı chorome penceresini , iki yarı çalışma ekranında kullanabiliyorsunuz ...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ekim 2013 - 21:11:56

Bu arada iki farklı çalışma alanında , iki farklı chorome penceresi çalışırken , başlatıcı üzerinde ki, chorome simgesini sağ tıkladığınızda , chorum'un açık olduğu başlatıcı pencerelerinin listesi de gösteriliyor ve oradanda geçiş yapabiliyorsunuz .... Ayrıca çalışma ekranları arasında geçiş yapan klavye kısayollarınıda kullanabilirsin ... Velhasılı kelam istediğiniz UBUNTU'da mevcut zaten , ayrı bir ayar yada program gerekmiyor ....

erhtun

Alıntı yapılan: okkangal - 28 Ekim 2013 - 21:07:08
Bu istediğiniz zaten oluyor ... Deneyin ... Boş bir çalışma alanında Chorom'u açın daha sonra , başka bir boş çalışma ekranına geçin ve chorom simgesine sağ tıklayaran new window yada new window in incognito mode deyin , o ekrana o açılsın ... Yani istediğiniz şeyi UBUNTU 13.04 yapıyor zaten ... İki farklı chorome penceresini , iki yarı çalışma ekranında kullanabiliyorsunuz ...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ekim 2013 - 21:11:56

Bu arada iki farklı çalışma alanında , iki farklı chorome penceresi çalışırken , başlatıcı üzerinde ki, chorome simgesini sağ tıkladığınızda , chorum'un açık olduğu başlatıcı pencerelerinin listesi de gösteriliyor ve oradanda geçiş yapabiliyorsunuz .... Ayrıca çalışma ekranları arasında geçiş yapan klavye kısayollarınıda kullanabilirsin ... Velhasılı kelam istediğiniz UBUNTU'da mevcut zaten , ayrı bir ayar yada program gerekmiyor ....

Evet yazdıklarınızı dendim. Çalışıyor. Bu yöntemle hiç denememiştim. Ubuntu'da yeni olmak böyle bir şey işte :) İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Başka bir sorunum daha var ama bu bölüme yazmak doğru olur mu bilmem. Sesi azaltmak ve çoğaltmak için klavye kısa yolu atadım. Fakat her oturum açtığımda bu ayarlar Klavye->Kısa Yollar sekmesinde görünmesine rağmen çalışmıyor. Bu kısa yolları kalıcı hale nasıl getirebilirim.

gecegezen

Ben olayı biraz farklı anlamışım ben hangi çalışma alanında olursanız olun pencereyi 2 nolu  çalışma alanında açılsın şeklinde anlamıştım. :)

erhtun

Alıntı yapılan: gecegezen - 29 Ekim 2013 - 01:45:12
Ben olayı biraz farklı anlamışım ben hangi çalışma alanında olursanız olun pencereyi 2 nolu  çalışma alanında açılsın şeklinde anlamıştım. :)

Aslında doğru anlamışsınız. Eğer sadece 4. çalışma alanında gizli chrome penceresi açıp 1. Çalışma Alanına gelip Chrome simgesine tıkladığımda direk 4. Çalışma alanına geçiyor. Benim istediğim 1. Çalışma alanında Chrome simgesine tıkladığımda yeni bir Chrome penceresini 1. Çalışma alanında açması. İstediğim çalışma alanını da sadece Çalışma alanı değiştirici ile  değiştirmek istiyorum.

guopx

https://bugs.launchpad.net/ayatana-design/+bug/683170
Böyle bir hata kaydı var. İlk yorumda bahsettiğine göre şu an için böyle bir şey mümkün değil.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ekim 2013 - 13:24:46

Ama istediğiniz şey KDE masaüstü ortamında activities olarak ve Gnome klasik panelinde öntanımlı olarak var.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

heartsmagic

Bence bu konuyu etiketleyelim, tabi istenen şey olduysa :)
Ses sorunu içinse yeni bir başlık açalım, konuyu orada ayrıntısıyla konuşalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erhtun

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Ekim 2013 - 17:58:55
Bence bu konuyu etiketleyelim, tabi istenen şey olduysa :)
Ses sorunu içinse yeni bir başlık açalım, konuyu orada ayrıntısıyla konuşalım.

İstediğim şey olmadı aslında. Ama @guopx istediğimin şu an için mümkün olmadığını belirtmiş. Başka yöntemlerle bir çözüm bulunabilir mi bilmiyorum.

Ses sorunu için de yeni bir başlık açabilirim.

heartsmagic

Tamam, bu konu açık kalabilir öyleyse. Ancak başlığı bence daha ayrıntılı bir şekilde düzenle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

okkangal

Alıntı yapılan: erhtun - 29 Ekim 2013 - 13:08:32
Alıntı yapılan: gecegezen - 29 Ekim 2013 - 01:45:12

Aslında doğru anlamışsınız. Eğer sadece 4. çalışma alanında gizli chrome penceresi açıp 1. Çalışma Alanına gelip Chrome simgesine tıkladığımda direk 4. Çalışma alanına geçiyor. Benim istediğim 1. Çalışma alanında Chrome simgesine tıkladığımda yeni bir Chrome penceresini 1. Çalışma alanında açması. İstediğim çalışma alanını da sadece Çalışma alanı değiştirici ile  değiştirmek istiyorum.

bu dediğiniz biraz garip bence ... Açık bir programın simgesini tıklayıp tekrar yeni bir pencere açmasını beklemek ilginç .... bu sadece ubuntu da değil windows tada , mac te de böyle ...  program çalışıyorken yeni pencere açılacaksa bunu özellikle ayrı şekilde belirtmek gerekiyor ....  insanlar yok diyor siz hala yok ben böyle istiyorum diyorsunuz ... yapacak bir şey yok :)

gnukarabatak

Şu an itibariyle Ubuntu (unity) 16.04.01 sürümünü yükledim. Unity çalışma alanlarını birbirinden izole halde çalışıyor. Aynı xfce de olduğu gibi. Benim için sorun tam anlamıyl çözülmüştür :)
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.