Ubuntu'ya xubuntu yükleme

Başlatan Lacto ovo, 25 Ekim 2013 - 13:23:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lacto ovo

Merhaba, ubuntu 13.10 kullanıcısıyım. Ancak bir kaç yerde xubuntu hakkında okuduklarımdan dolayı aklımı çeldi ve xubuntu yüklemeye karar verdim. Flash üzerinden kurucam, hangi işlemleri yapmam lazım? İso dosyasını flasha yazmak için yani ve normal ubuntuyu kurar gibimi kurucam?

Birde okuduğum kadarıyla xubuntu'da app store'ye benzer bir şey varmış. Bahsedilen şey ''ubuntu yazılım merkezi'' mi farklı bir şey mi?

heartsmagic

Xubuntu'yu daha doğrusu XFCE ile dağıtılan Ubuntu'yu denemek için yeni kurulum şart değil.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14650.msg178897#msg178897

Aynı öneri hâlâ geçerlidir. Böylece XFCE masaüstünü kurup, giriş yöneticisinden (sana kullanıcını ve parolanı soran yer) XFCE'yi ayarlayarak giriş yapabilirsin. Ayrı bir yazılım merkezi var mı bilemiyorum ama.

Sorunu da cevaplamış olalım ama. ISO'nun yakılma şekli, sistemin kurulum şekli değişmez.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Lacto ovo

Teşekkürler.
Peki xubuntudaki bu hız performansı oyunları etkiliyor mu?  Bu konuda bilginiz var mı?
Çok sağlam bir sisteme sahip değilim, elimde 5-6 yıllık bir laptop var.

Bilgisayarda yaptıklarım; ekitap okuma, dizi-film seyretme, internette dolaşma.  yılda 1 dota2 oynama.

3GB ram
2ghz işlemci
1gb paylaşımlı ekran kartı(intel)

heartsmagic

Açıkçası çok büyük bir fark olacağını düşünmüyorum. Tamam, bellek kullanımı biraz düşebilir belki ama oyunlar çok çok sınırlarda kullanmıyorsa bu belleği fark oluşturmaz bence. Oyunlar için daha çok grafik kartı ve onun sürücüleri önem arz ediyor. Evet, bellek gereksinimi de vardır ama benim burada söylemek istediğim toplam tüketilen belleğin aşırı derecede fark etmeyeceği iki masaüstünde.

Eğer bellek cidden sonlarına dayanmışsa ve sorun buysa belki LXDE,Mate ve hatta Fluxbox,Openbox gibi ortamlar denenebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.