Ubuntu 12.04 LTS'den 13.10 'a geçiş.

Başlatan Linux, 24 Ekim 2013 - 10:00:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linux

Merhaba, güncelleme yöneticisinde 13.10 güncellemesi görünmüyor, acaba LTS sürüm olduğu için mi ? Yeni bir kurulum yapmamız mı gerekiyor yoksa elle  güncelleme mümkün müdür ?

Uçbirim den denediğimde ;

samet@samet:~$ sudo do-release-upgrade -d
[sudo] password for samet:
Yeni Ubuntu sürümü denetleniyor
Alınıyor:1 Yükseltme aracı imzası [198 B]                                   
Alınıyor:2 Yükseltme aracı [1.137 kB]                                         
1.137 k (0snB/s) 'de 0 B alındı                                               
'trusty.tar.gz' dosyasını 'trusty.tar.gz.gpg' karşı yetkilendir
çıkartılıyor: 'trusty.tar.gz'

Önbellek okunuyor

Paket yöneticisi denetleniyor

Yükseltilemiyor

An upgrade from 'precise' to 'trusty' is not supported with this
tool.

samet@samet:~$

gerçekleştiremiyorum malesef

heartsmagic

Çıktıda söylüyor esasen, bu şekilde yükseltme desteklenmiyor o yöntemde.

LTS olan bir sürümden LTS olmayan başka bir iki üst sürüme geçme işi önerilen bir şey değil zaten. Hatta sürüm atlayarak yükseltme yapmak bile çok önerilen bir mesele değil. Yapabileceklerin:

1. Temiz kurulum.
2. Sırayla üst sürümlere yükseltme. 12.04->12.10->13.04->13.10
3. Doğrudan zorlama yöntemle 13.10'a geçme.

Son seçenek için sources.list düzenlemesi yapılıp yükseltme yapılabilir, çok sağlıksız bir yöntemdir.
İkinci seçenekten de anlayabileceğin üzere her sürüm yükseltmesinde bir dünya paket çeker, sistemi yükseltirsin. Katlanılacak zahmete nispeten sorunsuz olacağının da garantisi yoktur.
İlk seçenek senin durumunda en makul şey olarak görünüyor.

Bir başka seçenek daha var aslında. Eğer yükseltme işlemini illa yapman gerekmiyorsa şu an 14.04'ü bekler LTS yükseltmesi gerçekleştirirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ekremsenturk

Önümüzdeki sene Nisan sonu, Mayıs başında 14.04 LTS olarak çıktığında, dorudan 14.04'e yükseltirsin. 14.04, 13.10'dan daha yeni olacaktır.

Linux

Sıkıntı değil aslında ben alışkanlık üzerine yeni sürümlere hemen geçen birisi değilim, kullandığım dağıtımı genelde LTS 'den LTS'ye yükseltiyorum ancak bu sefer esti öyle bir geçiş yapayım dedim ancak kararlı sistemi de bozmanın bir anlamı yok. 14.04 LTS beklemek daha mantıklı olarak görünüyor, yorumlarınız için teşekkür ederim :)

DewiL

Açıkçası ben çok tavsiye etmiyorum. (hp pavilion g6 kullanıyorum ) 13.04 kullanıyordum gayet memnundum. 13.10 kurduktan sonra pc çok takıldı, donmalar yaşadım. 12.04 kurdum grafik işlemciden daha çok verim aldım. LTS sürümünü bekle istersen.

ekremsenturk

Farklı sürümler denemek istediğinde, sabit disk'teki yapılandırmaya hiç dokunmadan, çoğu Linux dağıtımını harici bir disk'ede kurabilirsin. Hatta 16 GB'lık (biraz kaliteli olmalı) flash bellek'te bile deneyebilirsin. Ben öyle yapıyorum.

heartsmagic

Alıntı yapılan: DewiL - 24 Ekim 2013 - 18:40:31
Açıkçası ben çok tavsiye etmiyorum. (hp pavilion g6 kullanıyorum ) 13.04 kullanıyordum gayet memnundum. 13.10 kurduktan sonra pc çok takıldı, donmalar yaşadım. 12.04 kurdum grafik işlemciden daha çok verim aldım. LTS sürümünü bekle istersen.

Diğer başlıkta cevap vermedim zira yorum sana özeldi. Elbette bazı sürümlerde bazı kullanıcılar sorun yaşayabilirler ve bunu dile de getirebilirler.
Ancak, mesele genellemeye ve bu başlıktaki gibi "açıkçası ben tavsiye etmiyorum"a gelirse itiraz etmek durumunda kalırız.

Sıkıntıları iletin, ayrıntı verin, hatta geri bildirim yapın ki sürüm daha iyi yerlere gitsin. Fakat lütfen kimseye (çok hayati genel bir sorundan haberdar olmadıktan sonra) tavsiye etmiyorum demeyin. Özellikle de makinelere özel sıkıntılardan ötürü.

@Linux, yeterli cevapları aldığını düşünüyorsan başlığı etiketleyebilirsin.

plazma

Şimdi hocam bende aynı soruyu sorucaktım, hazır başlık kitlenmemişken sorayım dedim. 12.04 LTS 64 bitten 13.10 a ozaman tek tek gğncelleme olucağına temiz kurulum yada 14.04 LTS sürümün çıkmasını beklemek daha mantıklı olur değil mi ?

if

@plazma, 12.04'den 13.10'a yükseltme yapmanızı önermem. Ya 14.04'ü bekleyin ve öyle yükseltme yapın ya da temiz kurulum yapın.

plazma

Alıntı yapılan: if - 22 Şubat 2014 - 17:26:24
@plazma, 12.04'den 13.10'a yükseltme yapmanızı önermem. Ya 14.04'ü bekleyin ve öyle yükseltme yapın ya da temiz kurulum yapın.

Şimdi sistem çok güzel oldu hocam en iyisi beklemek, merak ettiğim için 12.04 ile 13.10 farkını ondan sormuştum.Teşekkürler.

heartsmagic

Evet, @if'in söylediği benim de bu başlıktaki ilk cevabımda olduğu gibi zaten doğrudan sürüm yükseltme olmaz. Atlaya atlaya gelmek de makul değil. Eğer illa yükseltme yapacaksan 14.04'e geçebilirsin doğrudan ileride. Hatta macera lazım diyorsan şu an geçmen de muhtemelen mümkündür.

Ninoslayer

Eğer unity ile ilgili bir sıkıntın yoksa şuan güncellemenin hiç bir manası yok. Ancak eğer Xorg ve Kernel sürümlerini eski buluyorsan 12.04.4 e yükseltebilirsin.

fatih29

Ubuntu 13.10 kursam depolar ne kadar süre aktif kalıyor.Bir sonraki sürüme nasıl geçiliyor.Güncelleme yaparak mı?Yoksa  yeniden kurulumla mı? Kur kaldır başım döndü ne dersiniz? Bir de virtual boxa kurduğu linuxlar gerçekte çalışıyor mu? Yoksa çalışıyor gibi mi yapıyor?Kafam karıştı biraz!Bir de Ubuntu sadece bireysel kullanıcı için mi ücretsiz?Kurumsal kullanım için ve  serverlara kurmak için ücret ödeniyor mu?

if

@fatih29, 13.10 9 ay desteklenecek. Haziran ayında desteği kesilecek. Bir sonraki sürüme yükseltme yaparak geçebilirsiniz. Ubuntu'nun her sürümü nerede kullanırsanız kullanın ücretsiz. Canonical'dan alacağınız destek ücretli sadece. Vikimizi kurcalayın biraz, orada güzel bilgiler var.