Her yeni sürüme güncellemede aynı kabusu yaşıyorum ..

Başlatan ovural43, 21 Ekim 2013 - 16:32:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ovural43

ekran kartımı sistem tanımıyor ..

ATI Radeon 3000 serisi onboard. sitesinden indirdim yemedi .. fglrx kurdum olmuyor .. 2 monitör kullanıyorum ya aynı anda (mirror) şeklinde ayarlanıyor yada hiç X acılmıyor ..

linux u uzun zamandır kullanıyorum ama tek sorunum bazı parçalara driver bulmak zor ..

makinami değiştirmeyi planlıyorum. masaüstü bir makina ..

sorun çıkartmayacak hangi ekran kartını almalıyım ?

heartsmagic

Alıntı yapılan: ovural43 - 21 Ekim 2013 - 16:32:09
linux u uzun zamandır kullanıyorum ama tek sorunum bazı parçalara driver bulmak zor ..

ATI birçok eski kartına desteği kesti, bu konuda Linux'un elinden bir şey gelmez. Fakat açık kaynaklı sürücülerin sorun çıkartmaması lazım. Tabi başarım konusu asıl sürücüler kadar olamaz, malum gönüllüler ters mühendislikle geliştiriyor bu sürücüleri.

Sorun çıkartmayacak kart? Son makinelerin birçoğunda artık çift kart oluyor. Ya Nvidia+Intel ya da ATI+Intel. Bazılarında gerçi hâlâ tekil kartlar vardır, ancak birçoğu böyle. Nvidia tarafındaki gelişmeler umut verici, ATI tarafı için pek bilgim yok.

Foruma göz gezdirebilirsin bu konuda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

smt_smt

Ubuntu'yu ilk yüklediğim zaman bu konuda bende bir problem yaşamıştım. Üstelik driver'ı yükledikten sonra ekran kullanılamaz haldeydi. Direk yönlendirmek gibi olmasın ama yeniden kurup driver'ı yeniden yüklediğimde düzelmişti. Şansıma oldu herhalde. Ama imkanın ve zamanın varsa denemekten zarar gelmez.

Bir de direk modelin ile uyumluluk sorunlarını araştırabilirsin. Mutlaka benzer sorunlar çıkacaktık diye düşünüyorum.