13.10 Masaüstüne simge ekleyemiyorum

Başlatan avasl, 21 Ekim 2013 - 13:50:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

avasl

Merhabalar...

Masaüstüne simge eklemeye çalıştığım zaman şöyle bir hata alıyorum.

ekremsenturk

Bildiğim kadar Unity masaüstü simge desteklemiyor. Geleneksel masaüstüne geçip, simgeyi ekleyip, tekrar Unity'e geçerek deneyebilirsin.

burak öztürk

Ubuntu Tweak ile bir ayar mevcut gibi görünüyor. 

heartsmagic

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 21 Ekim 2013 - 14:42:29
Bildiğim kadar Unity masaüstü simge desteklemiyor. Geleneksel masaüstüne geçip, simgeyi ekleyip, tekrar Unity'e geçerek deneyebilirsin.

Hayır, rahatlıkla eklenebiliyor. Neden böyle bir düşünceye kapıldın?

@avasl, neyi nereye nasıl kopyalamaya çalışıyorsun? Hatada kök bölüm için bir şeyler söylemiş fakat çok normal görünmüyor uzaktan bakınca.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

avasl

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Ekim 2013 - 10:49:23
Alıntı yapılan: ekremsenturk - 21 Ekim 2013 - 14:42:29

Hayır, rahatlıkla eklenebiliyor. Neden böyle bir düşünceye kapıldın?

@avasl, neyi nereye nasıl kopyalamaya çalışıyorsun? Hatada kök bölüm için bir şeyler söylemiş fakat çok normal görünmüyor uzaktan bakınca.

Şu sol üstteki yuvarlak şeyin içinden masaüstünü sürüklediğim zaman normalde simge eklenirdi. Ama şimdi yapamıyorum.

heartsmagic

Sürüm 13.10 değil mi? 13.04'te oluyordu henüz 13.10'da bakmadım. Bir böcek olabilir belki, bir iki kişi daha geri bildirim yaparsa güzel olur.
Fakat masaüstüne kopyalamaya çalışmana rağmen neden kök bölüm için bu hatayı veriyor hâlâ anlam veremiyorum.

arpia

Hata detayında "belirtilen konum desteklenmiyor" demiş, sanki @heartsmagic'in dediği gibi masaüstüne değilde kök dizine yazmaya çalışıyor gibi...

echo $HOME
cat ~/.config/user-dirs.dirs

çıktıları ne diyor?

krwlng

Biraz önce denedim aynı sorun bende de var. Hangi dizin olduğu farketmiyor masüstü veya belgeler, hepsinde aynı hatayı veriyor.

Alıntı Yap/usr/share/applications
dizininden masaüstüne kopyalama yolu ile kısayol oluşturulabiliyor.

Durumla ilgili hata kaydı ise şurada, https://bugs.launchpad.net/unity/+bug/1241972 henüz bir çözüm yok gibi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2013 - 15:20:58

http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

@krwlng, teşekkürler. Akşam deneyecektim ama görüyoruz ki sorun genel. Hata kaydı açılalı çok olmamış ve kabul görmüş. Önem seviyesi de yüksek olarak atanmış. Bir süre sonra düzeltilecektir muhtemelen.

Launchpad hesabı olanlar sol üst taraftan "This bug affects 4 people. Does this bug affect you?" bağlantısına tıklayarak "Yes it affects me" cevabını seçebilirler.

avasl

Konuyu güncellemek istiyorum. Nedeni ise bu sorun halen devam etmektedir. 14.04 sürümünde de bu sorun halen vardır. Ve konuyu açtığım tarihten itibaren de hata kaydı mevcuttu bu sorun ile ilgili. Halen düzeltilmemiş. Biraz ilgisizlik var sanki  yanlış anlaşılmasın ama. Ben de 14.04 ü de kaldırıp tekrar 13.04 e döndüm. İyi  günler.

heartsmagic

14.04 için de ayrıca bir başlık açıldı ve ilgili hata kaydı için güncelleme yapıldı.