ubuntu 13.10'da kablosuz ağ sorunu

Başlatan influenza, 20 Ekim 2013 - 20:16:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

influenza

Merhabalar,

Samsung N150 model netbook'a Ubuntu 13.10 kurdum ancak kablosuz ağıma bağlanmakta ilginç bir sorun yaşıyorum.

İlk bağlanmaya çalıştığımda SSID'yi görmedi, sonra AIRTIES_RT-204 model olan kablosuz modemimi resetledim (şifre ve SSID adını değiştirmedim), kablosuz ağı gördü ve bağlandım. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattım ancak bilgisayar açıldığında wifiyi yine görmedi.

İkinci kez resetledim, nette modemin adını, şifreleme türünü vs değiştirin diyordu (şifreleme WPA2) bende modemin adını değiştirdim, yine kablosuzu gördü ve bağlandım. Bu kez kapatınca yine gidip gitmeyeceğini merak ederek bilgisayarı yeniden başlattım ve bağlantı yine gitti. Çevredeki diğer ağları görüyor ancak kendi bağlantımla böyle ilginç bir sorun var.

Sorunu çözmek için ne yapabilirim? yardım edebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

heartsmagic

Peki sistemi yeniden başlatıp ağı göremediğinde modemi yeniden başlatmak yerine ağ yöneticisinden "Ağı etkinleştir" seçeneğini devre dışı bırakıp tekrar açmayı denedin mi? Bakalım durum modeme kadar mı uzanıyor cidden.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

Chmod bizim işimiz.

influenza

Canosayan SSID gizli olarak ayarli degil.

Heartmagic aslinda 2reseti pespese atmadim. ilk resetledikten sonra bilg yeniden baslattigimda agi gormeyince kablo ile modeme baglanip guncellemeleri kontrol ettim. Ancak soyle birsey dikkatimi cekti kablo ile modeme baglandigimda sistem modemi wired connection 1 olarak gosteriyor SSID ile gostermiyor. Bunun ustune manuel olarak kendim yeni bir wifi baglantisi olusturdum SSID ve sifreyi girdim ancak yine baglanmadi. Bunun ustune 2.reseti attim. Kablo ile baglandigimda hala SSIDyi gostermiyor wired connection 1olarak gosteriyor. Bahsettiginizi aksam deneyip sonucu yazayim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2013 - 21:55:06

Merhaba, modemi resetledim ancak kendi ağımı görmedi.  Sonrasında 2 kez daha resetledim ancak sonuç aynı, ağı görmüyor.  Bir yardımı olur mu sorunu anlamada bilmiyorum ancak forumda genelde bu durumda lspci çıktısı istendiğini gördüm, bu nedenle bende terminalde lspci komutuyla çıktıyı aldım, aşağıya ekliyorum.  İlginiz için teşekkür ederim.

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx DMI Bridge (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation NM10 Family LPC Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SATA Controller [AHCI mode] (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SMBus Controller (rev 02)
05:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter (rev 01)
09:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller

heartsmagic

Bu kartla diğer kablosuz ağlara bağlanmada veya onları görmede sorunun var mı?
Açıkçası ben modemden şüpheleniyorum şu durumda. Modemin kablosuz ayarlarını güzelce kurcalamak gerekebilir.

influenza

Diğer ağlara bağlanmakta hiç sorun yaşamıyorum. Bahsettiğiniz gibi kablosuz güvenlik ayarlarıyla oynadım ve şunu farkettim.
Kablosuz güvenliğini WPA/WPA2 seçince ağı görüyor ama şifreyi girmeme rağmen sürekli şifreyi soruyor ve bağlanamıyor. (WPA/WPA2 seçili iken evdeki diğer cihazlarda görmüyor ağı) Şifre ekranına bağlan demeden cancel deyip modemin güvenlik ayarını sadece WPA2 seçtiğimde ubuntu hemen bağlanıyor. Ancak modem ayarı bu şekilde iken bilgisayarı açıp kapattığımda ağı görmüyor.

Eğer bilgisayarı kapattığımda ağ güvenliğini yine wpa/wpa2 seçip ubuntuyu açarsam yine ağı görüyor açılışta defalarca şifre soruyor, ve cancel deyip modem güvenlik ayarını sadece wpa2 yapınca hemen bağlanıyor. Yeniden başlattığımda veya dediğiniz gibi ağı etkinleştir seçeneğini kaldırdığımda yine ağımı görmüyor.

heartsmagic

Sadece kablosuz güvenliği değil de orada değiştirilebilecek, arada bir bizim sorunlarımızı çözen farklı bir ayar daha mevcuttu. Tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum ne yazık ki şu an.

influenza

Sorunu hala çözemedim, yardımlarınızı bekliyorum.

Şİmdiden teşekkürler..

heartsmagic

Biz hiç ağ çıktısı almamışız senden. Ağı görmediğinde şu çıktıyı geçer misin:
iwconfig
iwlist scan

Bir de mümkünse Wicd kurup Ağ Yöneticisi yerine kullanmayı dener misin?

if

Önce şunu deneyelim: sudo apt-get purge bcmwl-kernel-source
sudo modprobe -rv wl
sudo modprobe -v brcmsmac

Olmazsa bu var: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=38148.msg458061#msg458061

Bu da kenarda dursun.
sudo apt-get remove --purge bcmwl-kernel-source
wget http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/restricted/b/bcmwl/bcmwl-kernel-source_5.100.82.112+bdcom-0ubuntu3_amd64.deb

32 bit için: wget http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/restricted/b/bcmwl/bcmwl-kernel-source_5.100.82.112+bdcom-0ubuntu3_i386.deb sonra sudo dpkg -i *.deb

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39320.msg470600#msg470600

influenza

ağımın gizli olmadığını bilmeme rağmen gizli ağlara bağlan dedim ve kendi ağımı gördü (daha önce manuel olarak şifre ve ssıd girip kaydetmiştim) ve bağlandı.

şimdi bilgisayarı her açtığımda ağı gizli olarak görüyor bağlan dediğimde bağlanıyor otomatik bağlanmıyor, bir de internet koptuğunda ağı bir daha görmüyor, oturumdan çıktığımda veya yeniden başlattığımda ağı görüyor ve tekrar bağlan diyorum.

otomatik bağlanma sorununu çözmek için aşağıdaki bağlantıyı bulup verilen komutu yazdım ancak herhangi bir değişiklik olmadı, forumda bu konuda birkaç başlık açılmış farklı çözümler vardı. Açıkcası hangisini uygulamam gerektiğini bilmiyorum ve ağı neden gizli olarak algıladığını çözemedim.

Modemi kontrol ettim, telefonlardan kontrol ediyorum ağ gizli değil ancak ubuntu ve kubuntu ağı gzili olarak algılıyor.

Bahsettiğiniz çıktıları yüklememi ister misiniz yoksa bu durumda farklı bir çıktı almam gerekiyor mu?

şimdiden teşekkürlerimle.

http://www.pctekno.net/ubuntu-acilisinda-wireless-in-otomatik-aktif-olmama-sorunu.html

if

@influenza, kablosuz ağlardan tüm ağları silin. Geçtiğiniz bağlantıdaki öneriyi geri alın. Yeniden başlattıktan sonra ağınız nasıl görünüyor?

influenza

komutu sildim, bağlantıları kaldırdım bilgisayarı yeniden başlattığımda ağı görmedi. Yine manuel olarak kendim wireless hesabı ekledim, şifreyi yazdım, gizli seçeneğini işaretledim ve  tekrar kontrol ettim. Ağı yine görmedi. ağ ayaralarına tıklayıp eklediğim ağda genel ayarları seçip "tüm kullanıcılar bu ağa bağlansın" seçeneğine tıkladığımda ağı gördü ve bağlandı.

heartsmagic

Sorun çözüldü mü yoksa yanlış mı anlıyorum?

influenza

tam manasıyla çözülmedi sanırım şöyle ki; ağımı gizli olarak görüyor gizli olmamasına rağmen, elle tanıtmadığım ve gizli olarak işaretlemediğim sürece zaten ağı asla görmüyor.

bilgisayar açıkken internet koptuğunda bir daha bağlanmak için  tıkladığımda ağımı görmüyor, bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor yeniden bağlanabilmem için, bunları deneyerek tespit ettim, tekrarlayabiliyorum.

heartsmagic

İlginç bir sorun bu cidden. Modemin ayarlarını da sıfırladım demişsin önceki iletilerinde. Peki ağı cidden gizleyince neler oluyor?

influenza

modemi gizlediğimde de manuel olarak tanıtmadığım sürece ağı  görmüyor. hatta şifreyi bile kaldırdım modemde yine görmedi.

sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum, forumları okuyorum ancak benzer bir problem göremedim.

netbook marka modelimi söylemek isterim: Samsung N150 Netbook, modemim Airties RT-204

janparey

bcm4313 wifi modülüm ve rt-212 adsl modemim vardı.senin bahsettiğin şifreyi doğru girdiğin halde bağlanamaması sorunu modemin en güncel firmware'ini yükleyince çözüldü.fakat bu seferde ağdaki diğer kişilerin internetini yavaşlatmaya başladı. bu da broadcom linux sürücüsünün düzgün yazılmamış olması şeklinde tahmin ediyorum. 13.10 ile bu sorunda çözüldü .birde buna ek olarak eğer 12.04 lts kullanman gerekiyorsa ethernete bağlı olarak yükleme yapmayı dene, bende işe yaramıştı.
düzenleme : bak seninki eğer n150 plus modeli ise (bcm4313 kullanıyor bu model de ) hiç şaşırmam. Problemlerin benzer olmasından çakmıştım birşeyer zaten. kablosuz ağ kartının modelini şu terminal komutuyla ögrenebilirsin;
lspci
Network controller kısmında ethernet ve kablosuz ağ kartlarının isimleri yazar.

influenza

lspci çıktımın sonucu :

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx DMI Bridge (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SATA Controller [AHCI mode] (rev 02)
05:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter (rev 01)
09:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller

yalnız modemin güncel firmware ını nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum, modemin kurulumu başka bir bilgisayarda ve windows işletim sisteminde yapılmıştı

heartsmagic

@can_66, @influenza'nın başka bir ağla sorunu yok ama, o nedenle kablosuz kart sürücüsünden şüphelenmiyorum. Fakat modemin "firmware"i meselesi bir ihtimal işe yarayabilir. @influenza modeme ait ilgili siteden "firmware" indirip modem üzerinden güncelleme yapabilirsin.

janparey

Alıntı yapılan: influenza - 11 Kasım 2013 - 23:45:34
lspci çıktımın sonucu :

yalnız modemin güncel firmware ını nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum, modemin kurulumu başka bir bilgisayarda ve windows işletim sisteminde yapılmıştı
tahmin ettiğim gibi benim de sorun yaşadığım aynı model (bcm4313) ağ kartına sahibiz. modeme bağlanmak için internet sayfasına 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 yazmalısın. kullanıcı adı ve şifre soracaktır. muhtemelen değiştirmediysen internette veya kullanıcı kılavuzunda varsayılan kullanıcı adı ve şifreyi bulabilirsin.daha sonra menuyü karıştırarak bahsettiğimiz firmware upgrade/backup seçeneklerine erişebilirsin. buradan mevcut firmware versiyonunu öğrenip site üzerinde daha güncel olanı var mı diye kontol edip varsa yüklersin. hatta bazıları doğrudan modem menüsünden indirip kurabiliyor.eğer kablosuzdan bağlanamazsan modeme ethernet filan birşekilde bağlanmalısın bu işlemleri gerçekleştirmek için.
Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Kasım 2013 - 11:49:03
@can_66, @influenza'nın başka bir ağla sorunu yok ama, o nedenle kablosuz kart sürücüsünden şüphelenmiyorum. Fakat modemin "firmware"i meselesi bir ihtimal işe yarayabilir. @influenza modeme ait ilgili siteden "firmware" indirip modem üzerinden güncelleme yapabilirsin.
karşılaştığı problemler benimkiyle çok benzer. ağ kartı tahminim bile tuttu baksanıza. eğer oda aynı sürüm sahipli broadcom sürücüsünü kullanıyorsa dediğim problem ile karşılaşacaktır sonraki adımda demedi demeyin.

heartsmagic

@can_66, sen de sadece Airties ile mi yaşıyordun bu sorunu?

janparey

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Kasım 2013 - 17:22:59
@can_66, sen de sadece Airties ile mi yaşıyordun bu sorunu?
hayır airties iki farklı modeli ve tp link modemlerde hepsinde aynı sorun başgösterdi. kesinlikle modem taraflı bir sorun değil. neyse ki son sahipli sürücü ile düzeldi (13.10 ile birlikte gelen sürüm).

heartsmagic

O zaman @influenza nasıl bağlanıyor diğer ağlara? Onu söylemek istemiştim esasında, kendisinin başka ağlarda sorunu yok. Ya da şimdiye kadar hep sorunsuz olanlara denk gelmiş.

influenza

sınavlarım olduğu için bir süredir cevap yazamadım, özür dilerim.

bugün ilk kez okulun ağına bağlanmayı denedim sertifikayı indirdim ve sorunsuz bağlandı ancak ağı yine gizli ağ olarak algılıyordu. açılışlarda otomatik bağlandı, sanırım sorun şu an sadece benim ağımda ve sistemin neredeyse tüm ağları gizli olarak algılamasında .