Malzeme satış otomasyonu, programı için hangi teknolojileri kullanmam gerekiyor?

Başlatan dert36, 19 Ekim 2013 - 17:37:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dert36

Alıntı Yapİkinci El Malzeme Satış Otomasyonu :

Sistem yöneticisi, sisteme malzeme kategorileri oluşturulabilecektir. Kategoriler ağaç olarak oluşturulacaktır. Sisteme üye olan kullanıcılar açık artırma usulünde ikinci el malzemelerini satışa çıkarabilecektir. Alt yöneticiler sisteme üyeleri yasaklayabileceği gibi, açık artırmaya çıkarılmış ürünleri sistemden kaldırma yetkisine sahip olacaktır. Sisteme normal kullanıcılar üye olarak hizmet alabilecektir. İki türlü üye şekli mevcuttur. Açık artırmaya çıkma yetkisi birinci tür kullanıcılara verilmiştir. İkinci seviye kullanıcılar ise, sadece malzeme alabilecekleridir. Birinci tür üyelikler için, çevirim içi başvurunun onaylanması gerekmektedir.

Şöyle bir otomasyon programı var.

1.) Ben bu otomasyon programını yazmak için sadece C++ ve veritabanı üzerine mi yoğunlaşmam gerekiyor?
2.) C++ ile hangi veritabanı kullanmam gerekiyor?
3.) Sizce bu programın arayüzünü linux için QT ile mi yapmalıyım? Windows sürümü için de QT kullanabilir miyim?
4.) Böyle bir otomasyon programının yapılmış örnekleri var mı? varsa bana da gönderebilir misiniz?

Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Teşekkürler. Saygılarımla

ekremsenturk

C++ biliyormusun ?
Daha önce herhangi bir proje geliştirdinmi ? (Geliştirmiş olsaydın sormazdın tabii)

Böyle çok genel bir soru soracağına, istediğin gibi başla, ve takıldığın konular hakkında detaylı sorular sor ki, konuyu bilen yardımcı olabilsin. Bu şekilde sadece hiç kimsenin bir şey bilmediği ama her konuya laf yetiştirdiği forumlardan cevap alabilirsin, o da laf salatası olur.

dert36

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 20 Ekim 2013 - 12:08:46
C++ biliyormusun ?
Daha önce herhangi bir proje geliştirdinmi ? (Geliştirmiş olsaydın sormazdın tabii)

Böyle çok genel bir soru soracağına, istediğin gibi başla, ve takıldığın konular hakkında detaylı sorular sor ki, konuyu bilen yardımcı olabilsin. Bu şekilde sadece hiç kimsenin bir şey bilmediği ama her konuya laf yetiştirdiği forumlardan cevap alabilirsin, o da laf salatası olur.

Teşekkürler. C++ bilmiyorum. Ödevim için otomasyon programı yapmam lazım. Kime sorsam C# ile yap diyor ama ben bilmesem bile c++ ile yapmak istiyorum. Maksat c++'ı öğrenebileyim. Sadece bu konuda beni yönlendirmenizi istiyorum. En iyi olanı yapmak istediğim için programlarda en iyi olsun istiyorum. Mesela windows ve linux için en iyisi QT mi olur? yoksa daha iyi bir tane var mı?

ekremsenturk

En iyi her zaman en iyi bildiğindir. Benim için iyi olan, senin için kötü olabilir. Tercih meselesidir. Genel sorular değil, detay soruları sor. Genel sorulara alınacak cevapta yine genel olur. (şimdiki gibi)

C++ öğrenmek için bir kitapçıdan bir C++ kitabı satın alırsın ve okuyarak ve okuduklarını deneyerek öğrenirsin. C++ ile ilgili bir Kitap bulamamak gibi bir sorun da olmaz.

Yapmak istediğin ise (senin düşündüğün gibi) mantıksal olarak mümkün değil. Benim Bilgisayarımdaki üye olduğum bir program senin Bilgisayarında benim üyeliğimi görmeyecektir.

dert36

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 20 Ekim 2013 - 15:09:45
En iyi her zaman en iyi bildiğindir. Benim için iyi olan, senin için kötü olabilir. Tercih meselesidir. Genel sorular değil, detay soruları sor. Genel sorulara alınacak cevapta yine genel olur. (şimdiki gibi)

C++ öğrenmek için bir kitapçıdan bir C++ kitabı satın alırsın ve okuyarak ve okuduklarını deneyerek öğrenirsin. C++ ile ilgili bir Kitap bulamamak gibi bir sorun da olmaz.

Yapmak istediğin ise (senin düşündüğün gibi) mantıksal olarak mümkün değil. Benim Bilgisayarımdaki üye olduğum bir program senin Bilgisayarında benim üyeliğimi görmeyecektir.

Bilgisayarım c++ kitapları ile dolu zaten :) haklısınız. kitapları okumaya başlasam iyi olur. Nasıl yani ben bu otomasyon programını kendi bilgisayarımda tasarlarsam hocanın bilgisayarında çalışmaz mı ? :)

ekremsenturk

Program, program olarak çalışır, ancak sen kendi bilgisayarında kendi programına üye olduğunda, senin üyeliğin, başkasının bilgisayarına kurduğun kendi programında görünmez.

Benim buraya yazdığım, senin bilgisayarından okunur, ancak ben buraya kendi bilgisayarıma kurulu bir foruma yazmıyorum. Sende kendi bilgisayarına kurulu bir Forum sayfası okumuyorsun.

Şimdi kendin mantığınla bunun nasıl çalıştığını çözmeye çalış.

dert36

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 20 Ekim 2013 - 15:37:48
Program, program olarak çalışır, ancak sen kendi bilgisayarında kendi programına üye olduğunda, senin üyeliğin, başkasının bilgisayarına kurduğun kendi programında görünmez.

Benim buraya yazdığım, senin bilgisayarından okunur, ancak ben buraya kendi bilgisayarıma kurulu bir foruma yazmıyorum. Sende kendi bilgisayarına kurulu bir Forum sayfası okumuyorsun.

Şimdi kendin mantığınla bunun nasıl çalıştığını çözmeye çalış.

Ben bunu sadece ödev olarak yapıcam. Veritabanı ile birlikte başka bilgisayara programı kurarsam neden benim üyeliğimi okumasın ki. sonuçta veritabanını da programı kurduğum bilgisayara taşıyacağım :) ya da veritabanını internette sadece programın erişebileceği şekilde paylaşıma açacağım.  böyle olmaz mı. sonuçta bu ticari bir program değil. sadece ödev için :)

ekremsenturk

Bütün saydığın işlemler (örnek olarak) tabii ki aynı Bilgisayar üzerinde yapabilirsin.

desperado

Aslında internet'e bile ihtiyacın yok local bir şekilde de bunu yapabilirsin. Benim de kütüphane otomasyonu ödevim vardı. Herkes C# ASP.NET ile çalışırken ben PHP ile yazdım. Başkalarına kulak asma derim ben. PHP düşünüyorsan çok güzel kaynaklar ve destek alabileceğin ortamlar var C++ için de çok güzel örnekler ve kütüphaneler var (internetten veri çekimi için TCP/UDP ve veri tabanı bağlamak için). 
Uzun bir gece yolculuğu gibidir hayat uzunları yaksan da pek uzağı göremezsin.

Tuxie

C++ bilmiyorsan zorlayabilir.Bu tür uygulamalar için daha üst düzey diller kullanmalısın.Hatta web taraflı çalışacaksan php ,asp.net ya da C# olabilir.
Sonuçta hangi dille yazdığın değil uygulamayı kullanışlı olması ve istenen görevleri yapması önemli.

travego0403

Kendini geliştirme, ödev amaçlı olduğu için uzak veritabanı, web tabanlı işlemlere gerek yok.
C++ ile yapılabilir ama buna değer mi? Eğer platform bağımsız olsun diyorsan seçeneğin C++. Sadece C++ ile olacak iş değil. Bunun için en iyi yardımcın Qt. Qt sınıfları ile arayüz, veritabanı işlemlerini rahatlıkla yapabilirsin. Ama Qt yi rahat kullanabilmek C++'ın sınıf, kalıtım gibi konularını çok iyi bilmen gerekiyor.

C# .Net ile yaparım dersen de yapabilirsin. Veritabanı işlemleri oldukça kolaylaştırılmış bir halde.

Dil seçiminden hemen sonra veritabanı tablolarını planla. Çünkü tabloların uygulamanın kalbi olacak.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

dert36

Alıntı yapılan: travego0403 - 20 Ekim 2013 - 23:02:40
Kendini geliştirme, ödev amaçlı olduğu için uzak veritabanı, web tabanlı işlemlere gerek yok.
C++ ile yapılabilir ama buna değer mi? Eğer platform bağımsız olsun diyorsan seçeneğin C++. Sadece C++ ile olacak iş değil. Bunun için en iyi yardımcın Qt. Qt sınıfları ile arayüz, veritabanı işlemlerini rahatlıkla yapabilirsin. Ama Qt yi rahat kullanabilmek C++'ın sınıf, kalıtım gibi konularını çok iyi bilmen gerekiyor.

C# .Net ile yaparım dersen de yapabilirsin. Veritabanı işlemleri oldukça kolaylaştırılmış bir halde.

Dil seçiminden hemen sonra veritabanı tablolarını planla. Çünkü tabloların uygulamanın kalbi olacak.

Teşekkür ederim. :) C++'ı da QT'yi de hiç bilmiyorum. Hem öğrenirim hem de programı yazarım diye düşünüyorum. C++'ın altından kalkamasam öyle C#'a bakmayı düşünüyorum. Haklısınız. Zaten tüm program neredeyse veritabanından ibaret :) sizce c++'ın yanına en iyi hangi veritabanı kullanılır?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2013 - 23:49:07

Alıntı yapılan: Tuxie - 20 Ekim 2013 - 21:50:18
C++ bilmiyorsan zorlayabilir.Bu tür uygulamalar için daha üst düzey diller kullanmalısın.Hatta web taraflı çalışacaksan php ,asp.net ya da C# olabilir.
Sonuçta hangi dille yazdığın değil uygulamayı kullanışlı olması ve istenen görevleri yapması önemli.

Şu an C# düşünmüyorum. Eğer zorlanırsam öyle C#'a bakarım. Benim için hangi dille yazdığım önemli çünkü c++'ı öğrenmek istiyorum :) sonuçta öğrenme amaçlı ticari amaçlı değil :) Teşekkürler:)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2013 - 23:50:47

Alıntı yapılan: desperado - 20 Ekim 2013 - 20:58:18
Aslında internet'e bile ihtiyacın yok local bir şekilde de bunu yapabilirsin. Benim de kütüphane otomasyonu ödevim vardı. Herkes C# ASP.NET ile çalışırken ben PHP ile yazdım. Başkalarına kulak asma derim ben. PHP düşünüyorsan çok güzel kaynaklar ve destek alabileceğin ortamlar var C++ için de çok güzel örnekler ve kütüphaneler var (internetten veri çekimi için TCP/UDP ve veri tabanı bağlamak için).

Herkes C# ile yapmamı söylüyor ama ben de C++'ta kararlıyım :) PHP ile zamanında güzel veritabanı projeleri yapmıştım. Ama web tabanlı olmayacak. Bilgisayar programı şeklinde olması lazım.  Teşekkür ederim :)