Ubuntu 14.04 (LTS) | Kod Adı : Trusty Tahr

Başlatan decent, 18 Ekim 2013 - 18:39:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

decent


Resim kaynağı: http://en.wikipedia.org/wiki/Tahr

Mark Shuttleworth, Quantal, raring, saucy... başlıklı makalesinde Ubuntu 14.04 (LTS - Uzun Süreli Destek)  sürümünün kod  adını şu paragraf ile açıklıyor:

Alıntı Yap...
So our titular totem, our tamper-proof taboo, our tranquil memento of mission and dues, our topical target of both cry and hue, the name for our LTS thoughtful and true: I give you, as Seuss would, with hullabaloo, the temperate and thrifty, the talented and tactful but ultimately, and tellingly, trusty tahr.
...

FireSwords

Hemen belirlemişler mi? Benim aklıma çok daha iyi isimler gelmişti yarın e posta ile gönderecektim. Pek güzel bir ad olmamış bence.  :)

guopx

14.04'ün kararlılığı konusunda endişelerim var malesef. Mir'in ilk kullanıldığı sürüm bir uzun süreli destek sürümü olmasaydı keşke. Unity'nin gelişimini hatırlarsak 10.10'dan itibaren son derece başarılı bir şekilde geliştirilip 12.04'te meyvelerini vermişti ve gerçekten kararlıydı. Mir için biraz geç kalındı sanki -Bunun aslında geliştiricilerin elinde olmadığını biliyorum tabii ki- Umarım bu kısa süre yeterli olur ve 10.04, 12.04 gibi sağlam bir sürüm ortaya çıkar :)
Gerçi 14.04'te mir'in kesin kullanılacağı konusunda net bir bilgim yok. X ile devam diyebilirler belki  :)
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

okan_668

Xorg ile devam etmeyecek gibi duruyor, çünkü ubuntu xorg ile alınabilecek mesafenin artık sonuna gelindiğini ve xmir ile yeni pencerelere doğru hareket etmeleri gerektiğini düşünüyor.Nitekim telefon sürümünde de bunun işaretleri verildi.Bir platform oluşturuldu ve geliştiricilerin görüşleri de alınmaya başlandı.Ubuntu kendine ait yazılım ve sunucularla başka bir açık kaynak olma peşindedir artık.Yani bu windows ,mac gibi tekil olma çabasıdır.Canonical dan yapılan açıklamalar ile ilgili yöneticilerin açıklamaları,google ile olan yeni münasebetleri de artık bu durumu doğrulamaya başladı.

Artık eksik olan bence daha fazla tanıtımdır.Reklam önemli ve Ubuntu bunu geliştiriciler aracılığı ile yapıp bedava olarak aşmaya çalışıyor.Çin ve Ukrayna da ubuntuyu bilboardlarda ufaktan görmeye başladık.Ülkemizde de ubuntu büyük e-ticaret firmalarındaki pc  bölümlerinde freedos olarak yerini almıştır.

Eksik olanlar içinde bence biraz da tabuları yıkıp daha fazla güvendiğimiz bir sistem olduğuna artık, inanmaya başlamamız olur.Oyun,tasarım,ofis üçgeninde yapılacak ortalama 10 milyar dolarlık bir yatırımla windows tekeli sona erecektir.Tabii ki bunun sona ermesini sağlayacak olanlar biraz da büyük abilerdir(adobe,solidwork,ea games,konami gibi)...Linux insanlara teşvik edilmeli daha fazla linux kullanıcısı ile bu durum değişmeye başlayacaktır.Çünkü grafiksel arayüz özellikle Ubuntu da artık son kullanıcı için ideal noktadadır.Çok fazla kullanmayı bilmeden grafiksel arayüze istediğiniz formu verebiliyorsunuz.Bu önemli birşey...

Daha iyi noktalarda 14.04 ile xmiri umarım yeni sponsorluklar ile hızlı bir gelişim süreci başlatılabilir.
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

heartsmagic

Alıntı yapılan: okan_668 - 18 Ekim 2013 - 23:30:33
Ubuntu kendine ait yazılım ve sunucularla başka bir açık kaynak olma peşindedir artık.Yani bu windows ,mac gibi tekil olma çabasıdır.Canonical dan yapılan açıklamalar ile ilgili yöneticilerin açıklamaları,google ile olan yeni münasebetleri de artık bu durumu doğrulamaya başladı.

İyi niyetli ama doğru düşünceyi aktaramayan, yanlış ifadeler bunlar. Tekellik bir durum yok ortada, hele hele adı anılan iki firma ile ilgili olarak tekellik bir durum hiç yok ortada. Canonical'ın yaptığı her şey şu ana kadar ortada ve topluluğa açıktır. İsteyen dilediği gibi alır, çatallar ve geliştirmeye devam eder. İsterse tutar sadece kendi sistemine monte eder. Beğenmeyense kullanmaz, başka seçeneklere yönelir.

Ortada tekellik bir durum yok. Anlatılmak istenen şey, Canonical'ın Ubuntu ve geliştirdiği platformlar ile kendi yolunu çizmek istemesidir sanıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krwlng

İsim bana da biraz basit geldi, daha güzel bir isim bulunabilirdi elbet. Bu mir mevzusu çok tartışılıyor fakat ben 14.04 ile direkt geçiş olacağını düşünmüyorum, 13.10 ile denenmek istenip vazgeçilen öntanımlı / seçilebilir  durumunun 14.04 ile geleceğini ve asıl Mir deneyiminin 14.10 ile başlayacağını düşünüyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!