Birden fazla ,toplu e-posta göndermek için yazılım.

Başlatan taylanguney, 15 Ekim 2013 - 13:11:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

taylanguney

Merhabalar  günlük bin adet e-posta göndermek istiyorum ,genellikle tanıtım e-postaları.

Kendi e-posta hesabımdan (smtp,imap,pop3 ) .

sanki her  e-posta sahibine tek tek özel olarak gönderilmiş hissetmesini  istiyorum.

furkankalkan

Bunu php + mysql + sendmail üçlüsüyle kolayca halledebilirsiniz. Php misalen $uyeadi $ozeldegiskenler gibi değişkenleri mysqlden çekerek metni hazırlar ve yine mysqlden çektiği $uyeposta değişkenini kullanarak sendmail ile belirtilen kişiye yollar.
Umarım anlatabilmişimdir. İyi bayramlar.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Bu "tanıtım" epostaları "spam" türü bir şey mi olacak yoksa ortada hizmet veren/hizmet alan taraflar mı var?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

taylanguney

Alıntı yapılan: dewilman - 16 Ekim 2013 - 11:09:05
Bunu php + mysql + sendmail üçlüsüyle kolayca halledebilirsiniz. Php misalen $uyeadi $ozeldegiskenler gibi değişkenleri mysqlden çekerek metni hazırlar ve yine mysqlden çektiği $uyeposta değişkenini kullanarak sendmail ile belirtilen kişiye yollar.
Umarım anlatabilmişimdir. İyi bayramlar.
Sendmail işimi görmüyor.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ekim 2013 - 17:07:35
Bu "tanıtım" epostaları "spam" türü bir şey mi olacak yoksa ortada hizmet veren/hizmet alan taraflar mı var?

Yok hizmet veren bir A.Ş var.

Örnek MTA lar

Apache James
Atmail
CommuniGate Pro
Courier Mail Server
Exim
MagicMail
MMDF
OpenSMTPD
Postfix
qmail
qpsmtpd
sendmail
Smail
ZMailer
MailEnable

Arkdaşlar Şirket büyük firma olduğu için alan adı ssl var , spam düşmemesi için herşeyi yasal ve lisanslı.

Ben e -posta gruplar oluşturacağım ve o gruplara e mail atacağım toplu  (resim ,yazı vb. ) yolladığım e-postalara diğer e-postalar güzükmeyecek.

heartsmagic

Sendmail neden görmüyor işini? Ya da şöyle sorayım, bu başlık için takıldığın nokta neresi? Zira, öneri verecekler, bu konuda tecrübe sahibi olanlar ona göre sana yol gösterirler. MTA da mı karar kılamadın, karar verdin ancak yapılandırmada mı sorun çıktı?

taylanguney

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Ekim 2013 - 10:52:53
Sendmail neden görmüyor işini? Ya da şöyle sorayım, bu başlık için takıldığın nokta neresi? Zira, öneri verecekler, bu konuda tecrübe sahibi olanlar ona göre sana yol gösterirler. MTA da mı karar kılamadın, karar verdin ancak yapılandırmada mı sorun çıktı?

Ben sadece toplu e posta yollamak istiyorum.

krwlng

Depolarda mailman isimli bir uygulama var bu iş için önerilmiş bir kaç sitede, fakat kullanımı hakkında pek bilgi göremedim, vaktiniz varsa bir kurup araştırın belki işinizi görür.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

taylanguney

Alıntı yapılan: krwlng - 23 Ekim 2013 - 23:37:04
Depolarda mailman isimli bir uygulama var bu iş için önerilmiş bir kaç sitede, fakat kullanımı hakkında pek bilgi göremedim, vaktiniz varsa bir kurup araştırın belki işinizi görür.

https://help.ubuntu.com/community/Mailman

Bende  E-Posta server var fakat hızlı bir şekilde özel uğraşılmış gibi tek tek yollamak e postaları.

furkankalkan

Alıntı yapılan: taylanguney - 25 Ekim 2013 - 22:44:20
Alıntı yapılan: krwlng - 23 Ekim 2013 - 23:37:04

https://help.ubuntu.com/community/Mailman

Bende  E-Posta server var fakat hızlı bir şekilde özel uğraşılmış gibi tek tek yollamak e postaları.

Daha fazla yardımcı olmamız açısından Sendmail ya da muadillerinin neden işinizi görmediğini belirtir misiniz ? Bir de PHP ile mesajı zaten istediğiniz kadar kullanıcılar için özelleştirebilirsiniz.  (İsterseniz bazı websitelerin yaptığı gibi tasarımlı HTML postalar da gönderebilirsiniz.) Hız konusunda ise gönderilecek mail sayısı fazla olsa da  çok fazla bir gecikme olmayacağı kanısındayım.   
Lover

heartsmagic

Ben "özel uğraşılmış gibi tek tek" konusunu hâlâ anlayabilmiş değilim. Sonuçta toplu olarak 10 tane de olsa, 1000 tane de olsa herkese aynı eposta gitmeyecek mi? Bunun şekli şemali, içeriği, güzelliği, özelliği sonuç olarak sana bağlı. Nasıl bir uygulama arıyorsun ki bu 1000 kişiye özel farklı farklı epostalar göndersin?

taylanguney

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ekim 2013 - 15:25:35
Ben "özel uğraşılmış gibi tek tek" konusunu hâlâ anlayabilmiş değilim. Sonuçta toplu olarak 10 tane de olsa, 1000 tane de olsa herkese aynı eposta gitmeyecek mi? Bunun şekli şemali, içeriği, güzelliği, özelliği sonuç olarak sana bağlı. Nasıl bir uygulama arıyorsun ki bu 1000 kişiye özel farklı farklı epostalar göndersin?

Kendimi ifade etmek açısından şöyle bir yol deneyelim.

Sizin elinizde farklı  bin adet e-posta var.

html kodlanmış bir mesajı  hepsine sanki tek tek gönderilmiş gibi nasıl gönderirsiniz ?

herhangi bir yolladığınız e-posta hesabı sanki sadece ona gösterilmiş gibi , anlata bildim mi ?

heartsmagic

Bir art niyetim yok, samimi olarak söylüyorum durumu yine anlayamadım.

akifguzen

Ben anladığımı yazıyım. Html kodunda bir mail var ve bu mail 1000 kişiye gönderilecek. Arkadaşın istediği mail aynı anda 1000 kişiye gönderilecek ama alıcı adresi kısmında sadece postayı alan kişinin mail adresi görünecek. Geri kalan 999 kişinin mail adresi ile alakalı hiç bir bilgi olmayacak mailde. En azından ben böyle anladım.

Hatta bir adım ileri taşınırsa Ahmet e giderken konu kısmında Ahmet Fatma ya giderken konu kısmında Fatma yazacak.
Ben beni bilirim de sen seni bilirmisin? Ben beni bilmesem de sen seni bil..!
Kan Grubu: B Rh+

heartsmagic

"bulk mail" yöntemleri zaten bu şekilde değil midir? Bize gelen her epostanın (sağdan soldan) tek tek uğraşılarak oluşturulduğunu sanırım hiçbirimiz düşünmüyoruzdur. @taylanguney'e bazı uygulamalar önerilmiş, o da "işimi görmüyor" demiş. Burada (benim tecrübem yok) birileri yardım edecekse nelerin denendiğini, nelerin yapıldığını, neden olmadığını anlamak isteyecektir.

secret35

Çok karmaşık bir anlatım olmuş. Anlatımı sadeleştirirseniz yardımcı olabiliriz sanırım. Toplu mail gönderiminin açık kaynak kodlu thunderbird ile yapabilirsiniz Mozilla geliştirmektedir yazılımı.

furkankalkan

Kastettiğiniz şey sanırım kurumsal e-postalarda kullanılan BCC olayı.
PHP ile atacağınız toplu postalarda zaten gönderilen postalar kişiye özeldir (ve HTML de destekler.) Benim demek istediğim kişi bilgilerinin ve özel bilgilerin MySQL den çekilmesi. Böylece kimse bunun diğer 999 kişiye atıldığını anlamayacaktır.
Lover

taylanguney

Alıntı yapılan: akifguzen - 03 Kasım 2013 - 23:42:40
Ben anladığımı *yazayım. Html kodunda bir mail var ve bu mail 1000 kişiye gönderilecek. Arkadaşın istediği mail aynı anda 1000 kişiye gönderilecek ama alıcı adresi kısmında sadece postayı alan kişinin mail adresi görünecek. Geri kalan 999 kişinin mail adresi ile alakalı hiç bir bilgi olmayacak mailde. En azından ben böyle anladım.

Hatta bir adım ileri taşınırsa Ahmet e giderken konu kısmında Ahmet Fatma ya giderken konu kısmında Fatma yazacak.

Alıntı yapılan: dewilman - 04 Kasım 2013 - 18:39:28
Kastettiğiniz şey sanırım kurumsal e-postalarda kullanılan BCC olayı.
PHP ile atacağınız toplu postalarda zaten gönderilen postalar kişiye özeldir (ve HTML de destekler.) Benim demek istediğim kişi bilgilerinin ve özel bilgilerin MySQL den çekilmesi. Böylece kimse bunun diğer 999 kişiye atıldığını anlamayacaktır.

Tercüme ettiğiniz için teşekkür ederim :)

taylanguney

furkankalkan

Yardım derken ?  Nereyi anlamadın ya da nerede takıldın ?
Lover

taylanguney

Alıntı yapılan: dewilman - 10 Kasım 2013 - 07:58:34
Yardım derken ?  Nereyi anlamadın ya da nerede takıldın ?

Bahsettiğim şekilde e -posta nasıl yollaya bilirim. Biri yardım ederse sevinirim

furkankalkan

http://php.net/manual/en/function.mail.php
http://php.net/manual/tr/book.mysql.php

Bunlar başlangıç için yeterli olacaktır fakat PHP bilginizin yeterliliği de önemli. Eğer yapamayacaksanız bu hafta içinde halletmeye çalışabilirim.
Lover

taylanguney

Alıntı yapılan: dewilman - 10 Kasım 2013 - 22:15:01
http://php.net/manual/en/function.mail.php
http://php.net/manual/tr/book.mysql.php

Bunlar başlangıç için yeterli olacaktır fakat PHP bilginizin yeterliliği de önemli. Eğer yapamayacaksanız bu hafta içinde halletmeye çalışabilirim.

Php bilgim sıfır ve sadece yapmak istediğim.

akifguzen dediği gibi;

Html kodunda bir mail var ve bu mail 1000 kişiye gönderilecek. Arkadaşın istediği mail aynı anda 1000 kişiye gönderilecek ama alıcı adresi kısmında sadece postayı alan kişinin mail adresi görünecek.

conanait

thunderbir eklentisi mailmerge ile bu istediğinizi yapabilirsiniz

https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/mail-merge/

bir göz atın isterseniz

taylanguney

Alıntı yapılan: conanait - 11 Kasım 2013 - 14:12:41
thunderbir eklentisi mailmerge ile bu istediğinizi yapabilirsiniz

https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/mail-merge/

bir göz atın isterseniz

birden fazla e posta hesabına aynı an da yollandığında diğer e postaları gösteriyor.

conanait

eklentinin sayfasında nasıl kullanılacağı anlatılmış. Step by Step: (CSV) kısmına bakarsanız orada "Add the Variable(s) to To, e.g.: {{Email}} or {{FirstName}} {{LastName}} <{{Email}}>" seçenekleri mevcut. farklı değişkenler ekleyerek mesajınızı kişiselleştirebilirsiniz. ben kullanıyorum ve şu ana kadar bulduğum en pratik çözüm bu kişisel mail gönderimi için.