Ubuntudan sonra GRUB menüsü var, windows açılmıyor

Başlatan cepyusuf, 14 Ekim 2013 - 00:22:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cepyusuf

Arkadaşlar yaklaşık iki haftadır Ubuntu 12.04 LTS kullanıyorum. Ancak iki haftadır araştırdığım ve bulamadığım bir sorunum var; Bilgisayarımı başlattığımda GRUB menüsü geliyor, en altta windows 7 var ama buna tıkladığımda "windows 7 başlatılıyor" ekranı geliyor ve sonra bilgisayar yeniden başlatılıyor. Bu konuyu bu forumda da çok aradım rastlayamadım, eğer daha önceden açıldıysa özür dilerim. Yardımlarınızı bekliyorum
Selam ve dua ile ...

efkan76

Slm arkadaslar bendede ayni sorun var yardimlarinizi bekliyorum. Saygilarimla
kapan

gecegezen

Windows açılışında bir sorun var anladığım kadarı ile windows cdsi veya usbsi ile windowsu onarın(Bunu tam olarak nasıl yapılır bilmiyorum şu anda) daha sonra bu sırada ubuntunun açılış yönetici grub bozulacaktır onu düzeltmek için aşağıda ki linkteki herhangi bir yöntem işine yarar.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

bytan

@gecegezen'in işaret ettiği gibi win tarafında sıkıntı olmadığını varsayarsak;

Ubuntu'ya grub'u kendisinin düzeltmesini sağlamaya çalışabiliriz:

sudo update-grub

Sıkıntı devam ederse çıktılarına bakabiliriz:

sudo blkid
sudo fdisk -l
gedit /boot/grub/grub.cfg
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

cepyusuf

Benim bilgisayarda zaten recovery var ordan onarma işlemini yapıyor, ancak bu onarma yapılırsa windows üzerinde ki uygulamalar falan gidermi ?
Selam ve dua ile ...

furkankalkan

@cepyusuf mbr yi düzelttiğini varsayarsak dosyalara zarar gelmez fakat yine de Windows un bir yedeğini alın derim.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

cepyusuf

Selam ve dua ile ...

furkankalkan

Lover

cepyusuf

evet onda sıkıntı yok

ayrıca mbr dediğin nedir ?
Selam ve dua ile ...

efkan76

arkadaslar ayni sorun bendede oldugu icin cevaplari takip ediyorum, bende ubuntuyu acabiliyorum fakat win 7`yi acamiyorum win 7 kendisini düzelmeye calisiyor fakat olmuyor, cd`ile düzelmek istiyorum fakat oda olmuyor simdi win cd`sini okumuyor fakat unubuntu cd`isini okuyor,yardimlarinizi bekliyorum, Saygilarimla

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ekim 2013 - 02:43:08

Herkesin Mübarek Kurban bayrami kutlu olsun.
kapan

bytan

Aslında başlıkları ayırıp ayrı ayrı işi götürsek daha iyi olacak. @efkan76, ayrı bir başlık açabilir misin?

@cepyusuf,

Windows için onarma uygulamasının ne yapacağına bağlı olarak sorduğun sorunun yanıtı değişir. Uygulamayı başlattığında sana yapacağı işlemleri belirtiyordur. Tüm win sistemini sıfırlayacaksa/yeniden oluşturacaksa bunu da belirtir. Benim verdiğim komutlar win tarafını onarmak için değil, win tarafının sağlam olduğunu farz ederek grub'u düzenlemeyi amaçlıyor.

Ayrıca belgelerini yedeklemen için ubuntu'nun açılabiliyor olması yeterli.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

efkan76

Beytan kardes  verdigin bilgi icin teskür ederim,fakat ben nereye nasil yeni baslik acabilirim  onuda bilmiyorum.
kapan

furkankalkan

@cepyusuf eğer ubuntuyu açabiliyorsanız ve windowsun olduğu bölüme erişebiliyorsanız
windows bölümündeki önemli dosyalarınızı yedekleyebilirsinız. MBR (Master Boot Record) bir işletim sisteminin veya bootloaderin boot edebilmesi (bilgisayar açıldıktan sonra belleğe yerleşip çalışması) için kayıt tutan bir disk bölümüdür.
Burada Grub a ait kayıt bulunuyorsa Windows yüklendiği zaman Windows kendi bootloaderini (önyükleyicisini) grub a ait kayıtın üzerine yazar. Bu yüzden Grub yeniden MBR ye yazılmadan (kayıt edilmeden) Ubuntu ya da benzeri bir linux dağıtımına erişemezsiniz. (Windows bootloaderi da ayarları düzgün yapıldıktan sonra Linux dağıtımlarını bir şekilde boot edebilir ancak grub kullanılması daha sağlıklı ve kolaydır.)
Lover

cepyusuf

@devilman verdiğin bilgiler için teşekkür ederim kardeşim, windows üzerindeki bilgilere ubuntu içerisinde erişebiliyorum ben şimdi onları harici bir harddiske yedekleyip windowsu onarmaya çalışacağım. Sonuçları buraya yazarım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ekim 2013 - 00:55:26

Arkadaşlar onarma kısmını denedim ancak sonuç değişmedi. Şimdi bide windowsu baştan kurmayı deneyecem, ama şuan windws ile ubuntuyu aynı alana kurdummu kurmadım mı ondan emin olamıyorum. Windows sda3'e kurulu görünüyor grub ekranında, peki linuxun nereye kurulu olduğunu nerden görebilirim söyleyebilecek olan varmı?
Selam ve dua ile ...

heartsmagic

Ubuntu'yu açabiliyorsan:

mount

komutunun çıktısında ilk sırada şöyle bir şey görürsün:

/dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)

Gördüğün gibi burada kök bölüm, yani /, yani Ubuntu sda1'e kurulu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cepyusuf

Arkadaşlar bi kaç gündür uğraşıyorum ama bir türlü windowsu kuramadım. Windows 7 kurulum CD sini takıyorum ama hard diskte kurulacağı bölümü seçme ekranına geldiğimde hardiskin hiç bir bölümü görünmüyor. Yani liste bomboş, aşağıya fotoğrafını da ekledim. Bu aşamada ne yapmam gerekir sizce ?

Ek olarak; bazı sitelerde sata driver kurulumu yapın yazıyor ama onuda flash a atıp kurulum esnasında okutmaya çalıştığımda sistem exe dosyasını görmüyor.

Bilgisayarım Sony Vaio VPCEB3S1E

https://www.dropbox.com/s/ig2o7d8x89ltgj5/Photo%2024.10.2013%2015%2042%2022%20%28HDR%29.jpg?m
Selam ve dua ile ...

heartsmagic

Alıntı yapılan: efkan76Beytan kardes  verdigin bilgi icin teskür ederim,fakat ben nereye nasil yeni baslik acabilirim  onuda bilmiyorum.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=279.0 bağlantısında sağ üst tarafa doğru Yeni Konu ifadesini göreceksin. Oradan yeni konu açıp sıkıntını dile getirebilirsin.

@cepyusuf, açıkçası Windows neden görmüyor bilemeyiz doğrudan. Diskler ne durumda?
sudo fdisk -l
çıktısını Ubuntu tarafından alıp buraya geçebilirsin.

cepyusuf

Kardeşim istediğin çıktı şöyle
Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders, toplam 976773168 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0xdf0a0a2e

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1              63        2047         992+  42  SFS
/dev/sda2        31858686   277411839   122776577    5  Ek
/dev/sda3   *    31651840    31856639      102400   42  SFS
/dev/sda4       277411840   976771071   349679616   42  SFS
/dev/sda5        31858688   269324287   118732800   83  Linux
/dev/sda6       269326336   277411839     4042752   82  Linux takas / Solaris

Disk bölümleme tablosu girdileri diskteki sırasında değil

Bende win7 sda3 de kurulu, acaba o * işareti açılış esnasında bi sıkıntı olduğu manasınamı geliyor?
Selam ve dua ile ...

heartsmagic

Dosya sistemi SFS, sanırım bu dinamik disk meselesi:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21228.msg255895#msg255895

Bu sorunu genelde biz yaşıyorduk, Windows kendi kendine nasıl sorun yapar ki? Açıkçası çözümü bilmiyorum, biraz Google'da bakınman gerekebilir.
* meselesi bir soruna işaret etmiyor, o bölümde "boot bayrağı" var. Yani bölüm üzerinde başlatılabilme bayrağı var.

cepyusuf

Google'da da birşey bulamadım, bilgisayar mühendisliği okuyorum hocalarıma sordum onlar bile şaştı kaldı :D İnşallah bu verdiğin link işe yarar

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ekim 2013 - 23:58:47

Kardeşim verdiğin linkte windows üzerinden temel disk oluşturmayı göstermiş, ben bunu ubuntu üzerinden nasıl gerçekleştirebilirim? GParted diye bir uygulama buldum google'da, acaba bu işimizi görürmü ?
Selam ve dua ile ...

heartsmagic

Ben bağlantıyı çözüm için vermedim ne yazık ki. Dediğim gibi sorunu yaşayan genelde biz oluyoruz ve insanlara Windows tarafında diski dinamikten temel diske döndürmeyi öneriyoruz. Windows diski kendi görmüyorsa nasıl yapılır bilemiyorum. Kaldı ki dinamik diski görmemesi de çok ama çok ilginç.

http://www.sevenforums.com/tutorials/26829-convert-dynamic-disk-basic-disk.html
Yukarıdaki bağlantıda şöyle bir seçenek var:
Alıntı YapConvert Dynamic Disk to Basic Disk using "Partition Wizard 4.2 Free"

Bu bölümdeki "2. To Use Partition Wizard 4.2 Free at Boot" kısmı senin işini görebilir. ISO'yu indirip, CD'ye/USB belleğe yakıp sistemi başlatabilirsin. Daha sonra döndürme işlemini yaparsın. Fakat şunu baştan belirteyim, sorunun dinamik disk olduğuna dair elimde net bir bilgi yok. Kaldı ki mesele esasında Linux sorunu bile değil :) Denemek tamamen sana kalıyor.

Not: Hayati verilerin varsa lütfen önce yedekleme yap.

cepyusuf

Selam ve dua ile ...