Web Tasarım İçin Editör

Başlatan Degauser, 08 Ekim 2013 - 18:15:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Degauser

Araştırmalarım sonucunda bluefish ve kompozer programlarını denemeye karar verdim. Kompozer DW'deki gibi Design-Code-Split modlarına sahip. Hoşuma gitti. Ancak kod tamamlaması beni yakalayamadı. BlueFish'te ise yalnızca kod ekranı var ve iyi tamamlıyor. Ancak bu iki yazılımda da CSS düzenlemelerini rahat yapamadım.

Bana DW'deki gibi rahatlıkla ister harici ister gömülü CSS oluşturabileceğim, rahatlıkla harici CSS dosyasını benim için değiştirebilecek sağlam CSS editörlü bir yazılım lazım. Dosyayı belgeye kolayca bağlayabilmeli, templateler ve editable regionlar oluşturabilmeli -ki sanırım bu iki program aslında bunu yapıyor-.

Kısacası DW gibi armut piş ağzıma düş tarzı programa ihtiyacım var. Okul için bazı projeler yapıyorum. Üzerinde günler aylar harcanacak şeyler değil. Tık tık tık bitecek türden. DW ile hemen şimdi yaparım ancak o benim son çarem olsun istiyorum.

EDIT:

Arkadaşlar uzun süre okul nedeniyle Ubuntu'dan uzak kaldım. PHP ve MySql ile denemeler yapmaya başlayacağım Ubuntu'da. Gönderdiğiniz önerilerin hepsini incelemiştim. Tekrar üzerinden geçeceğim. Farklı yazılım önerileri de buldum onları da deneyeceğim fırsat buldukça ancak şu anki esas sorum şu:

Dreamweaver'da bir master page/site template oluşturabiliyor, bu templateten sayfalar oluşturabiliyordum ve yalnızda izin verdiğim alan düzenlenebilir oluyordu. hepsinden önemlisi, master page i değiştirdikçe o master pageden türettiğim sayfalar da güncelleniyordu. bu özelliklere sahip bir editör önerebilecek misiniz bana?

Ek olarak Ubuntu'da mysql ve php ile önerebileceğiniz her türlü kaynağa da açığım.

hatas

Kompozer projesinin gelişimi durdu diye biliyorum. Ancak Kompozer temel alınarak BlueGriffon adında bir proje başlatıldı, 2010'dan beri geliştiriliyor, bir kaç ay önce de yeni sürümü yayınlandı. BlueGriffon, Gecko tabanlıymış - Firefox görüntüleme motoru kullanıyormuş.

Bu arada Web geliştirme ile ilgilenenler için UbuntuWiki'deki ilgili bölümün bağlantısını ekleyeyim:  Uygulamalar/Geliştirme

krwlng

Ben şahsen bluegriffon'a pek ısınamadım, gereksiz yavaş ve birçok özelliğinin ücretli olması bluefish kullanmama sebep oldu. Aptana Studio, Eclipse üzerine kurulmuş bir web geliştirme platformu ve çok gelişmiş, ancak işinizi görür mü bilemiyorum, denemeniz lazım.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Degauser

Denerim bunları. DW ile kıyaslayabilir misiniz? Daha net söylemem gerekirse CSS ile ilişkilendirmeyi rahat yapabiliyorlar mı bilginiz var mı?

mrtAkdeniz

Tam olarak DW performansını Linux'da gösterebilecek bir yazılım yok. Linux an itibariyle biraz daha ileri seviye kullanıcılara hitap ettiği için WYSIWYG editörlere ihtiyaç duymadan kullanıcılar kodlarla işlerini halledebiliyorlar. Ancak DW olmadan yapamam derseniz WinE üzerine kurup çalıştırmayı deneyebilirsiniz. En kötü ihtimalle VirtualBox içine Windows kurup oradan çalıştırın.

Degauser

Alıntı yapılan: mrtAkdeniz - 10 Ekim 2013 - 05:17:49
Tam olarak DW performansını Linux'da gösterebilecek bir yazılım yok. Linux an itibariyle biraz daha ileri seviye kullanıcılara hitap ettiği için WYSIWYG editörlere ihtiyaç duymadan kullanıcılar kodlarla işlerini halledebiliyorlar. Ancak DW olmadan yapamam derseniz WinE üzerine kurup çalıştırmayı deneyebilirsiniz. En kötü ihtimalle VirtualBox içine Windows kurup oradan çalıştırın.

yanıt için teşekkürler. zaten 2 işletim sistemi kurulu doğrudan windowsa geçer hallederim artık :)

decent

Konu CSS olduğu için alternatif bir öneri:
http://download.brackets.io/

Degauser

arkadaşlar çok eski bir konuyu hortlattığımın farkındayım ancak yeni başlık açmak istemedim. edtimi incelerseniz sevinirim.

krwlng

@Degauser, "Quick and Easy Web Builder" uygulamasının deneme sürümünü deneyip işinizi görüyor mu diye bakabilirsiniz. Mysql ve php ile ilgili kaynaklar için forumda arama yapmanız yeterli.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Degauser

Alıntı yapılan: krwlng - 16 Ocak 2014 - 23:31:50
@Degauser, "Quick and Easy Web Builder" uygulamasının deneme sürümünü deneyip işinizi görüyor mu diye bakabilirsiniz. Mysql ve php ile ilgili kaynaklar için forumda arama yapmanız yeterli.

yanıt için teşekkür ederim.

bu öneri haricinde; tasarımımı template olarak kaydedip o template üzerinden yönetim yapabilecek kapasitede editör önerisi olan varsa bekliyorum.

mrtAkdeniz

Biraz geç bir cevap olacak ama DW üzerinden yaptığın şey sanırım iframe'ler içinde şablon sabit kalarak içeriğin değişmesi. Zaten PHP ve MySQL ile uğraşacaksan iframe'den uzak duracaksın ki felaket güvenlik açığı ve virüsü var bu zımbırtının. Sana önereceğim şey tasarımını ayrı bir sayfada yapıp include ederek değiştirmek istediğin sayfayı kodlaman. Editör olarak da "Sublime Text" işini fazlasıyla görecektir, lakin severek kullandığım editörlerde biridir.

haxenkoff

karboran

WebStorm son ve full versiyonunu indir html css js sen dokunma o kendi yazsın :).
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !