Manjaro Linux açılışta yüksek fan sesi problemi .( Optimus ekran kartlı )

Başlatan sedat1661, 08 Ekim 2013 - 13:12:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sedat1661

Merhabalar.

Sistemimde Nvidia GT 540M ( Optimus destekli ) ekran kartı mevcuttur. Ayrıca Windows 7, Zorin OS 7  ve Manjaro Linux kurulu. Sağolsun Bumblebee sayesinde Cihazımdaki Linux dağıtımlarının ikisini de çok rahat kullanabiliyordum. Fkata ne olduysa Manjaro' nun son güncellemesinden sonra açılışta yüksek fan sesi ile açılıyor. Bu her defasında böyle oluyor.Cihaz açıldıktan sonra optirun firefox komutunu verdikten sonra fan sesi kesiliyor ne hikmet ise. Acaba sorun kalıcı olarak nasıl çözülebilir ?
*Kıyamet günü nereye gitmek istiyorsanız, hazırlığınızı ona göre yapınız.* Ömer bin Abdülazîz (Radıyallahi anh)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sedat1661

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Ekim 2013 - 11:27:27
Sürücüleri kaldırıp tekrar kurmayı denedin mi?

Hayır denemedim.  Ama optirun firefox komutu gayet sağlıklı çalışıyor. Hatta dediğim gibi bu komutu verdikten sonra fan sesi filan kalmıyor. Yani halihazırda Bumblebee çalışıyor. Zannedersem sistem güncellemelerinden sonra başlangıç sorunu oluştu ekran kartım ile ilgili .

Bumblebee' yi yeniden kurmamı mı tavsiye edersiniz ?
*Kıyamet günü nereye gitmek istiyorsanız, hazırlığınızı ona göre yapınız.* Ömer bin Abdülazîz (Radıyallahi anh)

heartsmagic

Olabilir. En azından ondan mı kaynaklanıyor diye içimizde şüphe kalmaz.

sedat1661

Enson güncellemeden sonra Manjaro açılışta yine fan sesi problemi vermeye başladı. Açıılışta aşırı derecede bir fan sesi çıkartıyor ve sadece optirun firefox komutu ile sesi kesebilyorum.  Komut ve çıktıları burada : [sedat@linux ~]$ optirun firefox

(process:1525): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed

(firefox:1525): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised

(firefox:1525): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised

(firefox:1525): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised

(firefox:1525): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised
[sedat@linux ~]$

Daha önceki konudan http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39555.0 faydalanarak komutları uygulayıp yeniden kurup sorunu çözmek istedim fakat başarılı olamıyorum. İlk komutta hata veriyor. Konu ile ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var.

[sedat@linux ~]$ sudo mhwd -r pci video-hybrid-intel-nouveau-bumblebee -f
[sudo] password for sedat:
Error: config 'video-hybrid-intel-nouveau-bumblebee' is not installed!
[sedat@linux ~]$

heartsmagic

Demek ki o paket kurulu değil, devam edebilirsin diğer işlemlere.

sedat1661

Sorun orada işte hocam. O komuttan sonraki komutları girdiğimde ise sorun hallolmuyor. Acaba pamac depo sistemini kaldırdık ve yerine octopi yi kurduk. Onunla ilgiisi olabilir mi ?

heartsmagic

Manjaro'cu arkadaşlara sormak lazım onu, cidden bilemiyorum.
Peki diğer işlemleri yaptığında sorun oluşmadığına emin misin?

sedat1661

Kendi kendine düzeldi nasıl olduysa. Şu anlık sorun yok. Açılıştaki fan sesi kayboldu ve umarım tekrar geri gelmez. ;D

decent

Tam olarak tanım nedir ?
1 - Fan sesi
2 - Fan gürültüsü

- Yüksek fan sesi;
Ekran kartı sürücüsüyle ilgili yolunda gitmeyen bir şeyler var.

- Fan gürültüsü;
Daha kaliteli bir fan kullanmamız gerektiğine işarettir.

sedat1661

Alıntı yapılan: decent - 08 Aralık 2013 - 10:02:28
Tam olarak tanım nedir ?
1 - Fan sesi
2 - Fan gürültüsü

- Yüksek fan sesi;

- Fan gürültüsü;

Hocam problem Manjaronun ilk yüklendiğinde de olan bir aşırı fan sesidir. Yani kesin olarak ekran kartı ( optimus ) ile ilgili bir durum. Yani optimus sürücülerini yükledikten sonra açılışta bu fan sesi kesinlikle olmuyor. Fakat bazı güncellemelerden sonra sadece Manjaro da yeniden başlatmadan sonra açılışta bu problem meydana geliyor. Sadece açıldıktan sonra '' optirun firefox '' komutu verene kadar devam ediyor. Ayrıca bu komut gayet düzenli bşr şekilde çalışıyor ve firefox açılıyor ve o an fan sesi tamamen kesiliyor. Başıma çok defa geldiği için daha önceleri güncellemeden sonra Bumblebee yi yeniden kaldırıp, kurup sorunun o şekilde kökten çözüyordum ama son güncellemeden sonra bu tekrar kaldırma -yükleme olayı pek yolunda gitmemişti. Daha ilk komuta hata almıştı ve ileriye gidememiştim ve bu yüzden de fan sesi ile açılış epey süre devam etmişti çözümsüz. Fakat -ne olduysa dün kendi kendine cihaz problemi çözdü diye düşünüyorum çünkü açılıştaki fan sesi şu an yok. Şu an lık problem yok yani hocam.

sedat1661

[/code]
'
Alıntı yapılan: decent - 08 Aralık 2013 - 10:02:28
Tam olarak tanım nedir ?
1 - Fan sesi
2 - Fan gürültüsü

- Yüksek fan sesi;

- Fan gürültüsü;

Maalesef bu gün problem tekerrür etti.
Daha sabahleyin siftah açılışında kış günü aşırı bir fan sesi. ;D
Bumblebee'yi yeniden yüklemek istiyorum şuradaki bağlantıdaki gibi fakat dediğim gibi ilk komutta hata veriyor maalesef ? Çünkü daha önceki problemlerde bumblebee' yi yeniden yükleyince sorun hallolmuştu.

Sadece optirun firefox komutu ile sesi kesiyorum.

[sedat@linux ~]$ optirun firefox

(process:1509): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed

(firefox:1509): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised

(firefox:1509): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised

(firefox:1509): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised

(firefox:1509): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised
[sedat@linux ~]$

heartsmagic

Oradaki mesele sorun veya hata değil. video-hybrid-intel-nouveau-bumblebee paketi kurulu değil diyor sana, kurulu olmayan şeyi de kaldıramıyor haliyle.