WD HDD Güvenle kaldır sorunu

Başlatan pur, 08 Ekim 2013 - 11:51:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pur

Asus N55S Notebook uma Ubuntu 13.04 yükledim öncelikle çok memnunum . Ubuntu kullanmayalı baya gelişmiş.

Western Digital HDD Aygıtlardan sağ tıklayıp güvenle kaldır dediğimde yarım saniye sürede kayboluyor sonra yeniden görüyor ve bir sayfa açıyor. Sonuç olarak Güvenle kaldıramıyorum.

Herkese Selam

Kemal Mahmat

heartsmagic

Açılan sayfa nedir? Bir şekilde kullandığın bir şey tetikliyor olmalı onu. Dosya yöneticisini falan kapttıktan sonra şu komutla elle ayırmayı bir dener misin:

sudo umount /media/kullanıcı_adın/diskin_bağlandığı_dizin

İlgili yerleri kendine göre düzenlersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pur

Açılan Sayfa HDD nin içeriği. HDD yi yeni takmışım gibi tepki veriyor.

Yazdığınız komutu altaki gibi yazdım ''Yok'' dedi.

sudo umount /media/kemal/My Passport

meteor

Aynı sorunu ben (Ubuntu 12.04.3) USB bellekte yaşıyorum.Güvenle kaldır yaptığımda USB içeriği tekrar açılıyor.Ancak çıkart dediğimde kaldırıyor.

akifguzen

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Güvenle kaldır yada bağlantıyı kes dediğimde bir süre sonra sanki yeni takmışım gibi tekrar içeriği açıyor.

Fakat bazen güvenle kaldır dediğimde güvenle kaldırabilirsiniz diyor. Fakat bu nadiren olan bir durum.
Ben beni bilirim de sen seni bilirmisin? Ben beni bilmesem de sen seni bil..!
Kan Grubu: B Rh+

heartsmagic

@pur, yok dediği verdiğin dizin yolu mu? Aradaki boşluk sorun yapmıştır, boşluğa gelmeden TAB tuşu ile tamamlamayı deneyebilirsin.

Sende de durum arkadaşların tarif ettiği şekilde mi? Herkesin Ubuntu sürümü nedir bu arada? 13.04 zamanında güvenli kaldır var mıydı hatırlamıyorum, sanırım ben hep "Çıkart" diyordum. Güvenli Kaldır olduğunu hatırlamıyorum her nedense. Şu an 13.10 üzerinde bir bellek ile denediğimde sorun yaşamıyorum.

meteor

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Ekim 2013 - 00:28:55
@pur, yok dediği verdiğin dizin yolu mu? Aradaki boşluk sorun yapmıştır, boşluğa gelmeden TAB tuşu ile tamamlamayı deneyebilirsin.

Sende de durum arkadaşların tarif ettiği şekilde mi? Herkesin Ubuntu sürümü nedir bu arada? 13.04 zamanında güvenli kaldır var mıydı hatırlamıyorum, sanırım ben hep "Çıkart" diyordum. Güvenli Kaldır olduğunu hatırlamıyorum her nedense. Şu an 13.10 üzerinde bir bellek ile denediğimde sorun yaşamıyorum.

Ben Ubuntu 12.04 LTS kullanıyorum.Takılı USB üzerinde herhangi bir işlem yapmadığım taktirde güvenle kaldır yapabiliyorum.Ancak bir program veya dosya vs kullandığımda nadirende olsa bu sorun çıkabiliyor.Sanırım kullandığımız bir program veya dosya bağımlı kalıyor.Yinede fazla sorun edilebilecek bir şey olduğunu zannetmiyorum,kolay gelsin.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

akifguzen

http://youtu.be/-QtmqGGXIjE

Sanırım yukarıda ki video olayı daha net anlamanızı sağlayacaktır. Güvenle çıkar dediğimde ikon gidiyor ve kısa bir süre sonra tekrar geliyor. Bu sürede HDD hiç devre dışı kalmıyor.

heartsmagic

Peki ikinci kez güvenle kaldırma işi yapıldığında ne oluyor?

akifguzen

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Ekim 2013 - 18:58:46
Peki ikinci kez güvenle kaldırma işi yapıldığında ne oluyor?

Arka arkaya 6 kez güvenle kaldır dedim ama her seferinde tekrardan açıldı. Videoda da zaten iki kere güvenle kaldır diyorum ama ikisindede tekrardan yeni takılmış gibi açılıyor.

heartsmagic

Önce şunları bir geçelim:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/881350
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/udev/+bug/624755
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nautilus/+bug/792085
https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=641873

Sonra da sorularımızı soralım:
Bu sorunu yaşayanlarda şunlar veya şunlardan biri doğru mudur?

1. Anakart çipsetleriniz Nvidia mı?
2. Denediğiniz USB yuvaları 3.0 mı?

Hata kayıtlarında çözüm göremedim ne yazık ki. Deneyebilecekleriniz arasında çekirdek yükseltmek var, üst sürümden bir seri kurmayı deneyebilirsiniz. Olur da sistem açılmaz, açılır ancak bazı donanımları tanımaz, masaüstü falan gelmezse Grub üzerinden eski çekirdekleri görebildiğinize emin olun.

Zira, konu yüksek ihtimalle çekirdek+udev sorununa çıkıyor. Hata kayıtlarından oraya varılmış.

furkankalkan

Aslında kopyalama işleminin bittiğinden eminseniz güvenli kaldır gibi birşeye pek gerek yok gibi. Tabi büyük dosyalarda bu biraz zor oluyor. Arkaplanda kopyalamaya devam edebiliyor bazen.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

erkan468

iyi günler. Bende Ubuntu 16.04 LTS sürümünü kullanıyorum. Son mesajdan bu yana sorun hala devam ediyor. Acaba çözüldü mü sorun. Kolay gelsin.