Ufak bir kaç sorun

Başlatan aknkrds, 07 Ekim 2013 - 01:13:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aknkrds

Başlığı bu şekilde açtım çünkü gerçekten canımı sıkan bazı şeyler var sizinle paylaşıp çözüm bulabileceğimi düşündüm.

Ubuntu 13.04 kurdum. Daha sonra Ubuntu Tweak kurdum ve ayarlarımı yaptım. Chrome kullandığım için kurulumu yaptım. Unity arayüzü kullanmıyorum Cinnamon kurdum ve ayarlarımı yaptım. Sorunlarım bundan sonra başgösterdi. 3 defa sistemi silip yeniden kurdum ama düzeltemedim.

1- Öncelikli olarak garip bir çekilde özellikle web browser'larda mouse'ın tekerleğini yukarı doğru çevirdiğimde sayfa aşağı, aşağı çevirdiğimde ise sayfa yukarı doğru hareket ediyor. Yani anlamadığım şekilde tekerlek işlevi ters oldu ve düzeltemedim bir türlü. Yani ben standart aşağı çevirdiğimde aşağı dönmesini istiyorum ama malesef.

2- Bir isteğimde eskiden sanırım 8 yada 9 serisinde gnome arayüzünü getirebilirmiyim? Yani eskisi gibi görsel olmayan standart bir arayüz. Gnome yükledm ama yeni versiyon kurduğu için malesef kullanmıyorum kullanamıyorum daha doğrusu. Ben Ubuntuyu sade ve hızlı olduğu için tercih ettim ama tıkanıp kalıyorum.

3- Bir diğer sorumda Microsoft ürünlerinde olduğu gibi Ubuntu içinde acaba sistem geri yükleme gibi bir işlev yada özellik varmıdır? Çünkü tüm ayarlarımı yapıp uygulamalarımı kurup sonra yedek alıp bir sorunda bu yedeğe geri dönmenin bir yöntemi varmıdır? İlk kurduğumda çünkü sistemi çok güzel düzenledim sonra bir iki yazılım kurdum sonrada ağ bağlantım gitti ve geri getiremedim. Neyin etki ettiğinide bulamadım çünkü aynı anda 10-15 arası bir yazılım kurmuştum mecbur silip yeniden yükledim bu kezde Türkçe olmadı sistem sonra uğraştırdı beni.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

İyi akşamlar

heartsmagic

Genelde forumda tek başlıkta tek sorun konuşuyoruz. Şu an ilk soruna eğilelim ve senden başlığı o yönde değiştirmeni rica edelim. Diğer iki mesele zaten uzun uzadıya konuşulacak şeyler değil, cevaplayıp geçelim:

2:
O bahsettiğin Gnome sürümünü yükleyemezsin zira artık yok. Forumdan Gnome Klasik ya da Gnome Fallback gibi aramalarla ona benzer bir yapıyı kullanmayı deneyebilirsin. Bunu yanında Cinnamon (denemişsin, Mate gibi masaüstlerine bakabilir, hatta LXDE, XFCE deneyebilirsin.

3:
Böyle bir yapı yok bizim tarafta. En sağlıklı sisteminin bir görüntüsünü alabilirsin. Forumdaki Remastersys konularına bakabilirsin. Gerçi uygulama hâlâ güncelleniyor mu bilmiyorum.

Gelelim ilk sorununa. Bu sorun yeniden yüklemelerden sonra da oluyor mu? Hangi masaüstünde oluyor? Sadece tarayıcılarda mı oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.