[Çözüldü] Pencere Problemi

Başlatan okkangal, 30 Eylül 2013 - 20:55:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okkangal

Değerli arkadaşlar konunun başlığını sanırım pek açıklayıcı seçemedim . Şimdi benim problemim utorrent ve skype   pencerelerinin  açıldıktan sonra büyültme ve küçültme olaylarının çalışmaması . Yani utorrent ' i açtığımda işini sorunsuz yapmakta ama pencere bir türlü küçülmemekte . Pencereyi simge durmuna küçültmeye çalıştığımda sadece rengi bir miktar koyulaşmakta ama yerinde durmakta . Bu arada o koyu halde iken mause ile sağ tıkladığımda , aslında masaüstünde çıkması gereken menü , sanki ekran boşmuş gibi çıkmakta . Acaba bu çözümü olan bir sorunmudur ? İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim .

heartsmagic

Masaüstü ortamı nedir? Pencere küçülmüyor derken sistem tepsisine mi gitmesini istiyorsun? Ayrıca utorrent'in istemcisi var mıydı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

okkangal

NOT : qbittorrent demek istedim . Yanlış yazmışım özür dilerim ...

Demek istediğim sol üst köşedeki ekranı kapla , küçül , kapat düğmeleri çalışmıyor . Program ekranda kalıyor sürekli . UNITY masaüstü kullanmaktayım bu arada . Mesela programı başlatıcıya indirmek için   -  işareteni tıkladığımda sadece koyulaşıp ekranda kalıyor . İşte bu anda program hala ekranda dahi dursa , sağ tıkladığımda sanki boş masaüstünde  tıklayınca çıkan menü açılıyor . 

heartsmagic

Skype ve qbittorrent haricinde başka bir uygulamada sorun yok değil mi?

okkangal

Çalışırken bildirim alanında simgesi çıkan programlarda oluyor diye düşünüyorum ... Örneğin aynısını VLC Player'da yapıyor .  

burk

@okkangal son zamanlarda görünümle ilgili değişiklik yaptınız mı? Tema yükleme, pencere bağlığı ile ilgili ayarlamalar vb.
Ayrıca;
dpkg -l | grep unity çıktısı nedir?

okkangal

okay@Okay-UBUNTU:~$ dpkg -l | grep unity
ii  gir1.2-unity-5.0:i386                                       6.90.2daily13.04.05-0ubuntu1              i386         GObject introspection data for the Unity library
ii  gnome-control-center-unity                                  1.3daily13.06.19~13.04-0ubuntu1           i386         change the settings of the Unity desktop
ii  libmeanwhile1                                               1.0.2-4ubuntu2                            i386         open implementation of the Lotus Sametime Community Client protocol
ii  libunity-common                                             6.90.2daily13.04.05-0ubuntu1              all          binding to get places into the launcher - common files
ii  libunity-core-6.0-5                                         7.0.0daily13.06.19~13.04-0ubuntu1         i386         Core library for the Unity interface.
ii  libunity-misc4                                              4.0.5daily13.02.26-0ubuntu1               i386         Miscellaneous functions for Unity - shared library
ii  libunity-protocol-private0:i386                             6.90.2daily13.04.05-0ubuntu1              i386         binding to get places into the launcher - private library
ii  libunity-webapps0                                           2.5.0~daily13.03.18-0ubuntu1              i386         Web Apps integration with the Unity desktop
ii  libunity9:i386                                              6.90.2daily13.04.05-0ubuntu1              i386         binding to get places into the launcher - shared library
ii  unity                                                       7.0.0daily13.06.19~13.04-0ubuntu1         i386         Interface designed for efficiency of space and interaction.
ii  unity-asset-pool                                            0.8.24daily13.04.24-0ubuntu1              all          Unity Assets Pool
ii  unity-chromium-extension                                    2.4.7-0ubuntu0.1                          i386         Unity WebApp extension for the chromium browser
ii  unity-common                                                7.0.0daily13.06.19~13.04-0ubuntu1         all          Common files for the Unity interface.
ii  unity-greeter                                               13.04.2-0ubuntu1                          i386         Unity Greeter
ii  unity-lens-applications                                     6.10.0daily13.06.19~13.04-0ubuntu1        i386         Application lens for unity
ii  unity-lens-files                                            7.0~daily13.04.15-0ubuntu1                i386         File lens for unity
ii  unity-lens-friends                                          0.1.1bzr13.04.12-0ubuntu1                 i386         Friends Lens for unity
ii  unity-lens-music                                            6.8.1daily13.04.18~13.04-0ubuntu1         i386         Music lens for unity
ii  unity-lens-shopping                                         6.8.0daily13.03.04-0ubuntu1               i386         Shopping lens for unity
ii  unity-lens-video                                            0.3.14daily13.06.19~13.04-0ubuntu1        i386         Unity Video lens
ii  unity-scope-gdrive                                          0.8daily13.04.15-0ubuntu1                 all          Google Drive scope for Unity
ii  unity-scope-musicstores                                     6.8.1daily13.04.18~13.04-0ubuntu1         i386         Store music lens for unity
ii  unity-scope-video-remote                                    0.3.14daily13.06.19~13.04-0ubuntu1        i386         Remote videos engine
ii  unity-services                                              7.0.0daily13.06.19~13.04-0ubuntu1         i386         Services for the Unity interface
ii  unity-tweak-tool                                            0.0.4ubuntu0.1                            all          configuration manager for Unity desktop environment
ii  unity-webapps-common                                        2.4.14-0ubuntu1                           all          Unity WebApp integration scripts
ii  unity-webapps-facebookmessenger                             2.4.12                                    all          Unity Webapp for FacebookMessenger
ii  unity-webapps-service                                       2.5.0~daily13.03.18-0ubuntu1              i386         Service for Web Apps integration with the Unity desktop
ii  unity-webapps-twitter                                       2.4.11                                    all          Unity Webapp for Twitter
ii  unity-webapps-youtube                                       2.4.11                                    all          Unity Webapp for YouTube
ii  xul-ext-unity                                               2.4.7bzr13.04.15-0ubuntu1                 all          Firefox extension: Unity Integration

çıktı bu şekilde ... son zamanlarda tema vb. hiç bir değişiklik yapmadım , hatta 13.04 kurduğumdan beri yapmadım . Ama UBUNTU tweak kurdum kurcaladım ama hiç bir ayarı değiştirmedim ...

if

@okkangal, lspci | grep VGA çıktısına bakayım.

okkangal

okay@Okay-UBUNTU:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4

çıktı bu şekilde , sanırım ekran kartımda bir sorun yok değil mi  ?

heartsmagic

@okkangal, Ubuntu sürümü profilinde yazdığı üzere 13.04 mü? Eski sürümlerde sistem tepsisi için "white list" denilen bir olay vardı fakat son sürümlerde bu yok. Kaldı ki Skype için benzer sorun ileten başka kullanıcılar da yok, kısacası sorun genel olamaz.

Özel bir tema kullanıyor musun?

okkangal

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Ekim 2013 - 15:26:22
@okkangal, Ubuntu sürümü profilinde yazdığı üzere 13.04 mü? Eski sürümlerde sistem tepsisi için "white list" denilen bir olay vardı fakat son sürümlerde bu yok. Kaldı ki Skype için benzer sorun ileten başka kullanıcılar da yok, kısacası sorun genel olamaz.

Özel bir tema kullanıyor musun?

evet 13.04 kullanıyorum  ... Herhangi bir değişik ayar yada kişselleştirme yapmadım zaten pek ilgilenmiyorum o işle ...

heartsmagic

dpkg -l | grep indicator

çıktısına bir bakabilir miyiz? Sanırım paketin isminde geçiyordu bu. Olmadı Unity'yi sıfırlatmayı deneriz.

okkangal

okay@Okay-UBUNTU:~$ dpkg -l | grep indicator
ii  gir1.2-appindicator3-0.1                                    12.10.1daily13.04.15-0ubuntu1             i386         Typelib files for libappindicator3-1.
ii  gir1.2-syncmenu-0.1                                         12.10.5daily13.03.28.1-0ubuntu1           i386         indicator for synchronisation processes status - bindings
ii  indicator-application                                       12.10.1daily13.01.25-0ubuntu1             i386         Application Indicators
ii  indicator-appmenu                                           13.01.0daily13.03.28-0ubuntu1             i386         Indicator for application menus.
ii  indicator-bluetooth                                         0.0.6daily13.02.19-0ubuntu1               i386         System bluetooth indicator.
ii  indicator-datetime                                          12.10.3daily13.03.26-0ubuntu1             i386         Simple clock
ii  indicator-messages                                          12.10.6daily13.04.09-0ubuntu1             i386         indicator that collects messages that need a response
ii  indicator-power                                             12.10.6daily13.03.07-0ubuntu1             i386         Indicator showing power state.
ii  indicator-printers                                          0.1.7daily13.03.01-0ubuntu1               i386         indicator showing active print jobs
ii  indicator-session                                           12.10.5daily13.03.08-0ubuntu1             i386         indicator showing session management, status and user switching
ii  indicator-sound                                             12.10.2daily13.04.12-0ubuntu1             i386         System sound indicator.
ii  indicator-sync                                              12.10.5daily13.03.28.1-0ubuntu1           i386         indicator for synchronisation processes status
ii  libappindicator0.1-cil                                      12.10.1daily13.04.15-0ubuntu1             all          CLI bindings for libappindicator
ii  libappindicator1                                            12.10.1daily13.04.15-0ubuntu1             i386         Application Indicators
ii  libappindicator3-1                                          12.10.1daily13.04.15-0ubuntu1             i386         Application Indicators
ii  libindicator3-7                                             12.10.2daily13.06.19~13.04-0ubuntu1       i386         panel indicator applet - shared library
ii  libindicator7                                               12.10.2daily13.06.19~13.04-0ubuntu1       i386         panel indicator applet - shared library
ii  libsync-menu1:i386                                          12.10.5daily13.03.28.1-0ubuntu1           i386         indicator for synchronisation processes status - libraries
ii  python-appindicator                                         12.10.1daily13.04.15-0ubuntu1             i386         Python bindings for libappindicator
ii  sni-qt:i386                                                 0.2.6-0ubuntu1                            i386         indicator support for Qt
ii  telepathy-indicator                                         0.3.1daily13.03.01-0ubuntu1               i386         Desktop service to integrate Telepathy with the messaging menu.
okay@Okay-UBUNTU:~$

Çıktı bu şekilde ...

heartsmagic

indicator-appmenu müydü acaba orayı sağlayan? Bir yeniden kurdursak:

sudo apt-get install --reinstall indicator-appmenu

okkangal

Sanırım işe yaramadı ... reinstall işlemini gerçekleştirdim ve bilgisayarımı açıp kapattım . Daha sonra programı tekrar çalıştırdım ve denedim . 

burk

Çıktıları buraya da geçin @okkangal.

heartsmagic

Unity'i bir sıfırlatalım bakalım:
sudo apt-get install dconf-tools
dconf reset -f /org/compiz/
unity --reset-icons

Uçbirim açık kalsın, eğer sorun çözülürse oturumu kapatıp tekrar giriş yaparsın. Gerçi her türlü bu işlemi yapman gerekir, yoksa uçbirim kapandığında Unity de kapanır.

Not: Bu işlem Unity'ye ait ayarları sıfırlayacaktır. Çok fazla özelleştirmen varsa önce yedek konusunu konuşabiliriz.

okkangal

Unity sıfırlamasını yaptım ve kablosuz ağları görmemeye başladı.Yani ana ekranda wifi simgesini tıklayınca hiç bir ağ görünmüyor...  İnternete bağlanamıyorum şimdi...

okkangal

Bilgisayarıma reset attıktan sonra wifi sorunu çözüldü ve unity güncellenmişti sanırım.  On dakika sonra bir hata mesajı geldi ve bende detayları görüntüle dedim.  Amacım o detayı foruma koymaktı.  Tam o sıra pc kapandı ve ekteki ekran geldi.  Reset atılmıyor.  Sanırım sistemim çöktü.  Acşil yardım beklemekteyim.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

okkangal

Bir süre bekledikten sonra bilgisayarın pilini çıkartmak sureti ile kapatıp tekrar açtım . Şimdilik sistem çalışmakta . Aynı hata raporu tekrar gelirse "Rapor Gönder " diyip bırakmayı planlıyorum . 

burk

@okkangal ilgili görseldeki son satırları ben okuyamadım, hata raporunun içeriğini buraya geçin tabii.

heartsmagic

Son olayların Unity sıfırlaması ile ilgisi olmasa gerek. O çözüm bu şekilde tepkilere neden olmamalı zira esasında sistemle alakalı hiçbir şey yapmamakta. Skype sorunu ne durumda?

okkangal

Bilgisayarımın pilini çıkararak , yeniden başlattım ve aynı hatayı tekrar almadım ... Ama şu anda sorun çözülmüş gözüküyor . İlgilenen  tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim .

burk

Bir süre daha bekleyin ve sorun yaşanmazsa lütfen başlığı etiketleyin; cozuldukonusu