Gabe Newell: "Gelecek Linux'ta!"

Başlatan okan_668, 22 Eylül 2013 - 11:59:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_668

Bu sözler, Windows sayesinde çok para kazanan dev bir isme ait. İşte o isim ve söyledikleri...

Kısa bir süre önce Windows 8'e olan tepkisini "Bu işletim sistemi PC'lerin başına gelmiş en büyük felakettir" sözüyle ifade eden Valve Software ve Steam'in kurucusu Gabe Newell, şimdi de oyun dünyasının geleceğinin Linux işletim sisteminde olduğunu iddia etti.

LinuxCon etkinliğinde söz alan Newell, PC sektörünün büyük isimlerinden bazılarının önümüzdeki yıllarda sektörden çekileceğini, pazarın inovasyon dostu ve açık kaynağa yakın bir biçimde yeniden yapılanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Newell'ın iddialı konuşması Linux kullanıcılarının yüzünü güldürse de rakamlar PC oyunlarında Windows'un ezici üstünlüğünü ortaya koyar nitelikte. Linux altında çalışan bir sürümü de bulunan dijital oyun dağıtım platformu Steam, bu işletim sisteminde çalışan 198 oyuna sahip.

kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/gelecek-linux-ta_42756.html
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

KemalALKIN

İnşallah gelecek Linux'la gelecek :D.
www.tckemal.ist

D@bbe

TR'de tutmaz bizim millet ağır bağımlı...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

KemalALKIN

Alıntı yapılan: ğarekhasen - 22 Eylül 2013 - 18:42:26
TR'de tutmaz bizim millet ağır bağımlı...

Tam destek gelirse Linux'a ki gelecektir; o zaman elbet bağımlılıklar çözülecektir inşallah :). Şu an için değil, ancak ilerisi için farklı olacaktır.
www.tckemal.ist

furkankalkan

Lover
twitter.com/furkan_kalkan1