[Nasıl] Çakma MacOSX Masaüstü Yapmak

Başlatan erginemr, 12 Ekim 2008 - 13:57:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ermnuniesesfan

Arkadaşlar çok özür dileyerek sizden bir ricam olucak..Bende 16.adımda kaldım..Nasıl olur diye sorucaksınız..Benim menümde login window diye bir şey yok..o yüzden son temayı ekleyemiyorum..Çok tuhaf ama bende öyle bi menü yok..Başka nasıl girebilirim yada ekleyebiklirim menüme?
KaLsAda SoN NefeS,YinEdE ES ES !!!

agritux

16. adım karmic için (9.10) geçersizdir.

ironic

agritux

ODİN

cairo dock u kurdum ancak tam olarak çalışmıyor açıldığı yerde kocaman siyah bir ekran la birlikte çalışıyor bu siyah ekranı nasıl kapatabilirim. bisürü ayarını kurcaladım ama düzeltemedim ve şunuda eklemk istiyorum simgeler ve kakarterler birbirine giriyor

Kişi, ışığını karartmayı da bilmelidir, böceklerden ve hayranlardan kurtulmak için.

Sherlock Holmes

open GL'mi yoksa no open GL'mi kullanıyorsunuz.?
Bu komutun
glxinfo | grep render
çıktısında eğer NO ile karşılaşıyorsanız Cairo-Dock no open GL kullanmanız'da fayda var.

ODİN

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 07 Ocak 2010 - 22:22:38
Compiz kapalı mı?

kapatmam gerekiyormu eğer kapatmalı isem nasıl kapatarım kill komutu ile mi yoksa compizdeki tüm çentikleri iptal ederek mi yoksa aşağıdaki ekran elıntısındaki kapatı tıklayarak mı eğer aşağıdaki kapatı tıklayaraksa hiç bir değişiklik olmadı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Ocak 2010 - 22:30:31

Alıntı yapılan: ğnome - 07 Ocak 2010 - 22:27:19
open GL'mi yoksa no open GL'mi kullanıyorsunuz.?
Bu komutun
glxinfo | grep render
çıktısında eğer NO ile karşılaşıyorsanız Cairo-Dock no open GL kullanmanız'da fayda var.
vandal@vandal-laptop:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 2400
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
vandal@vandal-laptop:~$

/code]
Kişi, ışığını karartmayı da bilmelidir, böceklerden ve hayranlardan kurtulmak için.

Sherlock Holmes

Compizin açık olması gerekir.
Kapatmak için ise masaüstünde sağ tıklayıp görsel effektler kısmında yok/hiçbiri işaretlemeniz yeterli.

Sistem araçları - GLX Cairo-Dock (with open GL) diye başlatınız,
fakat öncesinde açık olanı kapatınız.

ODİN

Alıntı yapılan: ğnome - 07 Ocak 2010 - 22:32:58
Kapatmak için ise masaüstünde sağ tıklayıp görsel effektler kısmında yok/hiçbiri işaretlemeniz yeterli.

o zaman bunun tam tersi ekstrada da açık anlamına gelirki şu an görsel afektler ekstrada ama dock da yine değişsen bişey yok bu dock 9.10 iyi çalışmıyor mu yoksa sadece bende mi böyle eğer uyumsuzsa silmelimiyim silmemi öneriyorsanız yerine ne kurmamı önerirsiniz

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Ocak 2010 - 22:41:51

Alıntı yapılan: ğnome - 07 Ocak 2010 - 22:32:58

Sistem araçları - GLX Cairo-Dock (with open GL) diye başlatınız,
fakat öncesinde açık olanı kapatınız.

açık olanı kapattım tekrar açtım bende sistem araçları altında değil donatılar altında ve değişen bir şey yok

Sherlock Holmes

Cairo-Dock'un seçeneklerinde olan Manage Themes ile farklı bir tema yükleyerek,
o temanın sunacağı davranışları etkin kılarak belki düzelebilir.
Tema penceresinin en altında iki seçenek olacaktır.
use the new themes behavior.?
use th................................?
bunları işaretleyip, bu şekilde yeni görünüm yükleyiniz.

sistemim 9.10, Cairo-Dock etkin durumda sorun yaşamadım.  ;)

ODİN

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 07 Ocak 2010 - 22:44:49
Görsel efektler altında Özel seçeneği var mı?

Varsa işaretler misin?

malesef "hiçbiri", "normal" ve "ekstra" var özel yok

ODİN

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 07 Ocak 2010 - 22:52:39
Cairo Dock açıkken Compizi kapatıp açmayı dener misin?

sağ tık-masa üstü artalanını değiştirden-görsel efektleri önce hiçbiri sonrada da ekstra olarak seçtim değişen bir şey olmadı eğer çözülmeyecek bir sorun ise değerli vaktinizi almak istemem açıkcası o yüzden başka dock kursam aynı sorunla karşılaşırmıyım ve  terminalden şu komutla silebilir miyim bu docku

sudo apt-get purge cairo dock

ODİN

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 07 Ocak 2010 - 23:14:18
Synaptic paket yöneticisinden Cairo Dock'u bulup kaldırabilirsin. Ama tavsiyem başka arkadaşlarında fikirlerini beklemen.

peki yardımınız için teşekkürler aslında oldukça düzeltmeye çalıştım şimdi görünüm simgelerin durumu biraz daha iyi ama şu arkasındaki siyah boşluğu bir türlü yok edemedim ancak şöyle bir çözüm buldu siyah fon ağır basan bir duvar kağıdında o siyah alan fonda kamufle oluyor

Sherlock Holmes

Cairo-Dock'u kapatın,
/home/kullanıcı_ismi/.config/cairo-dock konumun silin,
uçbirimden;
cairo-dock -m
diye başlatın.

ODİN

Alıntı yapılan: ğnome - 07 Ocak 2010 - 23:35:34
Cairo-Dock'u kapatın,
/home/kullanıcı_ismi/.config/cairo-dock konumun silin,
uçbirimden;
cairo-dock -m
diye başlatın.

sanırım yanlış bir yol izledim şu şekil sildim doğrumudur (bu yolu denedim çünkü home dizini altında vandal kullanıcı adı altında config dosyası yok
  vandal@vandal-laptop:~$ sudo apt-get purge home/vandal/.config/cairo-dock
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.      
Durum bilgisi okunuyor... Bitti      
E: home paketi bulunamadı
vandal@vandal-laptop:~$

cairo-dock -m bunu terminale yazdığımda docku ayar konfigrasyon ekranı açıldı ve bu komutun döngüsünde terminelde yapılan işlemlerde bu bahsettiğim siyah alan daraldı ancak ama yok olmadı komutun döngüsü şu aşamada kaldı:
VERIFIER LE CHANGEMENT DE CONTAINER POUR TERMINAL

cairo_dock_refresh_launcher_gui ()
  resize on enter
fin du enter
fin du enter
fin du enter

bytan

Ev dizininde ctrl+h tuşlarına basarak gizli dosyaları görüp, belirtilen dosyayı silebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ODİN

Alıntı yapılan: bytan - 08 Ocak 2010 - 20:45:38
Ev dizininde ctrl+h tuşlarına basarak gizli dosyaları görüp, belirtilen dosyayı silebilirsin.

peki teşekkürler bunu bilmiyordum (ctrl+h) bunu yaptım o dizini sildim yukarıda bahsi geçen komutu çalıştırdım ve terminalde aşağıdaki döngü yaşandı ve değişen bir olmadı dock çalışıyor ancak arka planında çerceve şeklinde siyah ekranla birlikte
vandal@vandal-laptop:~$ cairo-dock -m
warning :  (cairo-dock-draw-opengl.c:cairo_dock_get_opengl_config:1693) 
  couldn't find an appropriate visual, trying to get one without Stencil buffer
(it may cause some little deterioration in the rendering) ...
warning :  (cairo-dock-draw-opengl.c:cairo_dock_get_opengl_config:1707) 
  still couldn't find an appropriate visual ourself, trying something else, this may not work with some drivers ...
warning :  (cairo-dock-modules.c:cairo_dock_preload_module_from_directory:376) 
  this module ('/usr/lib/cairo-dock/libcd-Dbus.so') needs at least Cairo-Dock v2.1.0, but Cairo-Dock is in v2.0.9-karmic1
  It will be ignored
  while opening module '/usr/lib/cairo-dock/libcd_xfce-integration.so' : (libthunar-vfs-1.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory)
  this module ('/usr/lib/cairo-dock/libcd-switcher.so') needs at least Cairo-Dock v2.1.0, but Cairo-Dock is in v2.0.9-karmic1
  It will be ignored
atk_object_set_name: assertion `name != NULL' failed
warning :  (cairo-dock-gui-manager.c:cairo_dock_build_main_ihm:506) 
  while trying to load /home/vandal/.config/cairo-dock/current_theme/cairo-dock.conf : No such file or directory
gtk_widget_get_gl_context: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
OpenGL version: 2.1.9016
OpenGL vendor: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer: ATI Mobility Radeon HD 2400
warning :  (cairo-dock-config.c:cairo_dock_get_boolean_key_value:96) 
  Anahtar dosyasında 'lock all' anahtarı yok
cairo_dock_search_icon_s_path: assertion `cFileName != NULL' failed
if your drivers are crappy, we'll know it immediately ... ok, they seem fine enough.
warning :  (cairo-dock-config.c:cairo_dock_get_double_key_value:182) 
  Anahtar dosyasında 'scroll speed' anahtarı yok
warning :  (cairo-dock-config.c:cairo_dock_get_double_key_value:182) 
  Anahtar dosyasında 'scroll accel' anahtarı yok
cairo_dock_replace_values_in_conf_file (/home/vandal/.config/cairo-dock/current_theme/plug-ins/rendering/rendering.conf)
cairo_dock_reserve_space_for_desklet (0)
wget "http://themes.cairo-dock.org/clock/BlackEye/BlackEye.tar.gz" -O "/tmp/cairo-dock-net-file.MAI4Ou" -t 2 -T 5
--2010-01-08 21:33:38--  http://themes.cairo-dock.org/clock/BlackEye/BlackEye.tar.gz
themes.cairo-dock.org çözümleniyor... olmadı: Name or service not known.
wget: unable to resolve host address `themes.cairo-dock.org'
warning :  (cairo-dock-themes-manager.c:cairo_dock_download_file:282) 
  an error occured while executing ' wget "http://themes.cairo-dock.org/clock/BlackEye/BlackEye.tar.gz" -O "/tmp/cairo-dock-net-file.MAI4Ou" -t 2 -T 5'
warning :  (cairo-dock-themes-manager.c:cairo_dock_get_theme_path:1121) 
  couldn't retrieve distant theme BlackEye : couldn't get distant file BlackEye/BlackEye.tar.gz
====> cThemePath : (null)
cairo_dock_create_surface_from_image_simple: assertion `cImageFile != NULL' failed
cairo_dock_create_surface_from_image_simple: assertion `cImageFile != NULL' failed
gtk_widget_set: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
iNbConfigDialogs <- 1
wget "http://themes.cairo-dock.org/dustbin/Metal/Metal.tar.gz" -O "/tmp/cairo-dock-net-file.4Um47R" -t 2 -T 5
--2010-01-08 21:33:39--  http://themes.cairo-dock.org/dustbin/Metal/Metal.tar.gz
themes.cairo-dock.org çözümleniyor... _cd_find_volume_name_from_drive_name: assertion `pDrive != NULL' failed
olmadı: Name or service not known.
wget: unable to resolve host address `themes.cairo-dock.org'
warning :  (cairo-dock-themes-manager.c:cairo_dock_download_file:282) 
  an error occured while executing ' wget "http://themes.cairo-dock.org/dustbin/Metal/Metal.tar.gz" -O "/tmp/cairo-dock-net-file.4Um47R" -t 2 -T 5'
warning :  (cairo-dock-themes-manager.c:cairo_dock_get_theme_path:1121) 
  couldn't retrieve distant theme Metal : couldn't get distant file Metal/Metal.tar.gz
====> cThemePath : (null)
iNbConfigDialogs <- 2
warning :  (applet-init.c:_load_theme:90) 
  dustbin : couldn't find images, check the existence of te files in (null)
cairo_dock_replace_values_in_conf_file (/home/vandal/.config/cairo-dock/current_theme/plug-ins/illusion/illusion.conf)
(null) -> -1;-1
cairo_dock_replace_values_in_conf_file (/home/vandal/.config/cairo-dock/current_theme/cairo-dock.conf)
cairo_dock_refresh_launcher_gui ()
iNbConfigDialogs <- 3

VERIFIER LE CHANGEMENT DE CONTAINER POUR TERMINAL

resize on enter
fin du enter
fin du enter
iNbConfigDialogs <- 2
cairo_dock_search_icon_s_path: assertion `cFileName != NULL' failed
  resize on enter
fin du enter
iNbConfigDialogs <- 1
iNbConfigDialogs <- 0

Sherlock Holmes

@ODIN Cairo-dock'u kurulum sonrası ilk çalıştırmanızda Siyah ekran varmıydı,
yoksa kişiseleştirme aşamaları sonrası'mı oluştu.?

Eğer ilk çalıştırmanızda böyle bir sorun ile karşılaştıysanız farklı bir başlık altında konuşmamız isabet olur.
Fakat sonradan oluştu ise
cairo-dock -m
komutu resetlemesi gerekir.  :-\
Ayrıca belirtiğim dizinler silindikten sonra C-Dock'u çalıştırdığınızda,
dizinleri ilk hali ile tekrar oluşturur .

ODİN

Alıntı yapılan: ğnome - 08 Ocak 2010 - 23:55:25
@ODIN Cairo-dock'u kurulum sonrası ilk çalıştırmanızda Siyah ekran varmıydı,
yoksa kişiseleştirme aşamaları sonrası'mı oluştu.?

Eğer ilk çalıştırmanızda böyle bir sorun ile karşılaştıysanız farklı bir başlık altında konuşmamız isabet olur.
Fakat sonradan oluştu ise
cairo-dock -m
komutu resetlemesi gerekir.  :-\
Ayrıca belirtiğim dizinler silindikten sonra C-Dock'u çalıştırdığınızda,
dizinleri ilk hali ile tekrar oluşturur .

yardımınız için teşekkürler ama bende artık cairo nedeniyle sinir kalmadığında (2 günde toplam 6 saat mesai harcadım bu docka) sildim awn yi indirdim kurdum onda bu sorunlar yok lakin ondada nesne ekleyemedim ekrandaki konunumunu değiştiremedim synaptic ten bağımlılıklarını seçip yüklemeye çalıştım -awn'nin- onada da hata verdi bende içimden oldukça güzel şeyler söyledim pc başında geçirdiğim onca zamanın boşa gitmesine ve awn yide sildim.. kısaca platonik takılmaya devam ediyoruz linuxle hala

Sherlock Holmes

ODİN

Alıntı yapılan: ğnome - 09 Ocak 2010 - 01:03:20
Bir dock arayışı içerisindeysiniz,
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,12167.0.html
konuyu inceleyebilirsiniz.
:)

bu konuya bakmıştım ama görsel efektleri yüzünden cairo dockta karar kılmıştım ama gnomedo da iyi sayılır sorunsuz bir şekilde şu an gnome do yu kullanıyorum

erdaltaskesen

Alıntı yapılan: erginemr - 12 Ekim 2008 - 13:58:42
echo 'deb http://repository.cairo-dock.org/ubuntu karmic cairo-dock' | sudo tee -a /etc/apt/sources.list
echo 'deb http://repository.cairo-dock.org/ubuntu karmic cairo-dock' | sudo tee -a /etc/apt/sources.list
wget -q http://repository.cairo-dock.org/ubuntu/cairo-dock.gpg -O- | sudo apt-key add -

2. Alternatifi uygularken yukarıdakileri (9.10 için düzelterek) Sırası ile ilk 2 komudu çalıştırdım. son komudu yazdığım zaman aşağıdaki gibi bir hata aldım.
Alıntı Yapgpg: geçerli OpenPGP verisi yok

NOT: 5. Aşamayayı uygularken sudo apt-get install gdesklets gdesklets-data komudu yazdım, işlem devam ederken elektrik gitti ve bilgisayar yeniden başladı. Yarım kalmış olabileceğini düşünerekten yeniden aynı komudu girdim ve şöyle bir sonuç aldım:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
gdesklets zaten en yeni sürümde.
gdesklets-data zaten en yeni sürümde.
0 yükseltildi, 0 yeni kuruldu, 0 kaldırılacak ve 164 yükseltilmeyecek.

Sorun nereden kaynaklanıyor?

zeitgeist

cairo-dock depoda var, Synaptic aracılığıyla da kurabilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

ironic

Kaldırıp tekrar kuralım.

sudo aptitude purge gdesklets gdesklets-data

sudo aptitude clean && sudo aptitude install  gdesklets gdesklets-data

Bu aşamalarda hata alırsan buraya geç. Ayrıca yükseltilmeyecek 164 paketin olması biraz normal değil.

cat /etc/apt/sources.list

komutunun çıktısını buraya geçelim.

erdaltaskesen

Alıntı yapılan: ironic - 12 Ocak 2010 - 14:41:14
Kaldırıp tekrar kuralım.

sudo aptitude purge gdesklets gdesklets-data

sudo aptitude clean && sudo aptitude install  gdesklets gdesklets-data

Bu aşamalarda hata alırsan buraya geç. Ayrıca yükseltilmeyecek 164 paketin olması biraz normal değil.

cat /etc/apt/sources.list

komutunun çıktısını buraya geçelim.

Üstteki iki komut yüklemeyi tamamladı