[Nasıl] Çakma MacOSX Masaüstü Yapmak

Başlatan erginemr, 12 Ekim 2008 - 13:57:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

@zulfikar, sanırım mac temasıyla uyumlu olmadığı için demek istedin.  :) Çeşitli ayarlarla düğme ve diğer yerler değiştiriliyor.

http://foxdie.us/blog/entity/9

özgürubuntu

Mac OS X temasını yükledim. Ancak yukardaki resimde olduğu gibi panele sahip olamadım. Apple logosu yok.. bir de panel arkaplanını Mac4Lin'den yüklememe rağmen uyumsuzluk var

özgürubuntu

Buldum (: burada ki Apple Icon'u indiriyorsunuz. Daha sonra Ev Klasöründeki .icons/Mac4Lin_Icons_v1.0_RC/scalable/places klasöre girip distributor-logo.png, gnome-main-menu.png, main-menu.png ve start-here.png isimlerini, distributor-logo_old.png, gnome-main-menu_old.png, main-menu_old.png ve start-here_old.png olarak değiştirdikten sonra, Apple logosunu distributor-logo.png, gnome-main-menu.png, main-menu.png ve start-here.png olarak yeniden adlandırarak kaydediyorsunuz. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda apple logosu yerleşmiş oluyor. (: Tabi sadece bu temayı kullanırken Apple logosunu kullanıyoruz.

berkan402

o alttaki simgeler varya..onun ubuntuya özel eklentisi yok mu..varsa nerden açabilirim veya terminale ne yazmam gerekiyor??

maxi_rocker

arkadaşlar ben şimdi ubuntu 9.04 deneyeceğim, acaba 9.04 ile tam olarak uyumlu mudur acaba bu tema olayı tamamiyle? aradaki sayfaları okumadım ama konu 2008te açılmış o yüzden kafamda soru işaretleri oluştu, yardımcı olur musunuz acaba?ayrıca bu olay sadece ubuntu ile mi sınırlı yoksatüm gnome masaüstleri ile uyumlu mudur?

birde mesala ben bunu kurdum ce eğer beğenmezsen geri döndürme yolum var mıdır acaba?

maxi_rocker

Alıntı yapılan: maxi_rocker - 14 Temmuz 2009 - 15:31:28
arkadaşlar ben şimdi ubuntu 9.04 deneyeceğim, acaba 9.04 ile tam olarak uyumlu mudur acaba bu tema olayı tamamiyle? aradaki sayfaları okumadım ama konu 2008te açılmış o yüzden kafamda soru işaretleri oluştu, yardımcı olur musunuz acaba?ayrıca bu olay sadece ubuntu ile mi sınırlı yoksatüm gnome masaüstleri ile uyumlu mudur?

birde mesala ben bunu kurdum ce eğer beğenmezsen geri döndürme yolum var mıdır acaba?

cevap yok mu acaba???

agritux

Alıntı yapılan: maxi_rocker - 17 Temmuz 2009 - 02:25:33
Alıntı yapılan: maxi_rocker - 14 Temmuz 2009 - 15:31:28

cevap yok mu acaba???

Yaptığın şeyler sadece tema değiştirmek yada görsel yazılımlar kurmak. Doğal olarak * tabi ki geri dönüşü var. Masaüstü duvarkağıdını değiştirmek gibi düşün.
E konu tema değiştirmek olunca, 9.04 de de olacaktır.
Aynı şekilde gnome masaüstü yöneticisi kullanan başka dağıtımlarda da olacaktır...
Sadece paket isimleri veya depo adresleri farklı olabilir.

• cevap yokmu acaba???

Biraz sabırlı olabilirseniz, mutlaka cevap gelecektir. Üstelik konuyu okuma zahmetine girmiyor, soru soruyorsunuz ve anında cevap bekliyorsunuz :)

9.04 için farklılıklar varsa konu içerisinde anlatılmıştır. Awn deposu gibi..

Alıntı yapılan: ironic - 07 Temmuz 2009 - 20:19:10
    Awn jaunty depoları için;

sudo gedit /etc/apt/sources.list

ile depo kaynak listenizi açıp;

deb http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ppa/ubuntu jaunty main

adresini ekleyip kaydedin.

Ayrıca şu komutları verin.

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com BF810CD5

sudo apt-get update

maxi_rocker

heyecanı mı mazur görün ve kusuruma bakmayın lütfen, ayrıca ilginiz içinde çok teşekkür ederim. birde bu kodları sırası ile terminale mi gireceğim ben acaba?

ironic

birinci komut sonrasında bir metin belgesi açılacak. İkinci sırada verdiğim deb ile başlayan adresi en alta ekleyin ve kaydedip çıkın. Daha sonra terminalden diğer komutarı verin. Son olarak da anlatımda verilen komutla awn' yi yükleyin. (7.madde)  :) 

utdmr

Güzel bilgiler, hazırlayan arkadaşlara teşekkür ederim:). Ufak bir sorun var bende, çok küçük ama insanın hep gözü takılıyor. Mac4Lin ile kurulumu yaptım. Ancak en üstteki panelde saydamlık istememe rağmen, Gnome menüsü gri arkaplanla kalıyor ve gerçekten görüntüyü çok bozuyor. Şu şekilde:

O menüyü nasıl saydam hale getirebilirim, bütün paneli opak yapmak istemiyorum.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

dwain

Merhabalar,

Dün akşam http://maketecheasier.com/turn-your-ubuntu-intrepid-into-mac-osx-leopard/2009/01/08 adresindeki anlatılanları takip ederem Ubuntu 9.04'ün görüntüsünü tamamen Mac OSX gibi yapmayı başardım. Sadece birkaç şey dışında...

Splashscreen bu linkte anlatıldığı gibi yapılırken splash'i yüklemiyor sistem. Hata veriyor. Dolayısıyla ubuntunun splash screeni kalmış durumda. Bunu dert etmiyorum.

Bir de screenlets. Burada da tam olarak verimli çalıştıramadım. Yani F9'a basınca eklemiş olduğum şeyler ilk eklediğimde geliyor ancak restart ettiğimde F9'a basınca gelmiyorlar. Bir de herhangi birisinin üstüne basınca tekrar masaüstüne geri dönüyor.

Onun dışında her şey ok gibi. Belki denemiş olan arkadaşlar vardır ve bu iki konu için yapılabilecek bir şeyler varsa ve paylaşılırsa sevinirim.

Görüşmek üzere...
Kaan Aslan
Mac OSX

utdmr

Alıntı yapılan: dwain - 30 Temmuz 2009 - 21:30:17
Splashscreen bu linkte anlatıldığı gibi yapılırken splash'i yüklemiyor sistem. Hata veriyor. Dolayısıyla ubuntunun splash screeni kalmış durumda. Bunu dert etmiyorum.
Hatayı, veya nerede sorun yaşadığını söylersen çözüme daha yaklaşabiliriz.

Alıntı yapılan: dwain - 30 Temmuz 2009 - 21:30:17
Bir de screenlets. Burada da tam olarak verimli çalıştıramadım. Yani F9'a basınca eklemiş olduğum şeyler ilk eklediğimde geliyor ancak restart ettiğimde F9'a basınca gelmiyorlar.
Screenlets-manager'da istediğin screenlet'lerin üzerinde gelip "AutoStart"ı tiklemen gerekiyordu sanırım.
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

dwain

Merhaba,

Şimdi evde değilim ama yanlış hatırlamıyorsam hata şuna benziyordu:

"trying to overwrite `/etc/lsb-base-logging.sh', which is also in package lsb-base"
Kaan Aslan
Mac OSX

ironic

Alıntı yapılan: dwain - 31 Temmuz 2009 - 11:57:46
Merhaba,

Şimdi evde değilim ama yanlış hatırlamıyorsam hata şuna benziyordu:

"trying to overwrite `/etc/lsb-base-logging.sh', which is also in package lsb-base"

Bununla ilgili hata kaydı yapılmış. Şu an çözüm aşamasında .Yakında yama yayımlanır.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/splashy/+bug/328089

dwain

Tamamdır anlaştık. Çok teşekkürler...
Kaan Aslan
Mac OSX

ePaK

ubuntu 9.4 için ne yazacaz

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Ağustos 2009 - 17:26:43

yardım edebilirseniz sevinirim

ns

Alıntı yapılan: utdemir - 29 Temmuz 2009 - 15:58:15
Güzel bilgiler, hazırlayan arkadaşlara teşekkür ederim:). Ufak bir sorun var bende, çok küçük ama insanın hep gözü takılıyor. Mac4Lin ile kurulumu yaptım. Ancak en üstteki panelde saydamlık istememe rağmen, Gnome menüsü gri arkaplanla kalıyor ve gerçekten görüntüyü çok bozuyor. Şu şekilde:

sen sorununu çözebilmişmiydin?. aynısı bende de oldu.
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

ironic

Panele sağ tıklayıp panel özellikleri bölümünden saydamlaştırılamıyor mu?

maxxblade

Alıntı yapılan: ns - 19 Ağustos 2009 - 12:58:57

ccsm>Opacity,Brighness And Saturation>Matlık>Window Specific Settings'e
Tooltip | Menu | PopupMenu | DropdownMenu
yazısını eklerseniz olur ;)
NOT:saydamlığı(window values) sakın 0 yapmayın :D

ns

Alıntı yapılan: ironic - 19 Ağustos 2009 - 13:14:43
Panele sağ tıklayıp panel özellikleri bölümünden saydamlaştırılamıyor mu?
bu artalan resmiymiş o yüzden olmuyor.

maxxblade denedim olmadı. saydamlığı 1 yaptım normal menüler kayboldu. ama panelde bir değişiklik olmadı. :)
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

utdmr

Alıntı yapılan: maxxblade - 19 Ağustos 2009 - 14:25:56
Alıntı yapılan: ns - 19 Ağustos 2009 - 12:58:57

Ekledim, menü açtığımda saydam oluyor menü, ancak yine opak "Uygulamalar Yerler Sistem" yazan kısım, Gnome menüsü mü denir, o işte :). Yani sorun aynen ediyor devam..
ccsm>Opacity,Brighness And Saturation>Matlık>Window Specific Settings'e
Tooltip | Menu | PopupMenu | DropdownMenu
yazısını eklerseniz olur ;)
NOT:saydamlığı(window values) sakın 0 yapmayın :D
--

karapece

selamlar;

ubuntu ailesene eeepc için yapılan ubuntu versiyonu ile katılıyorum.şuana kadar çok memnun umarım bundan sonrada böyle devam eder ilişkimiz:)

bir sorum olacak;

caio-dock kurdum paket yöneticisinden.gayette güzel çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok.yanlız dockun arka fonunu yatay hale getiremiyorum.nereden yapıldığını bulamadım.Resim koyan arkadaşların ki gibi eyik bir platform ve üzerinede uygulamaları yerleştimek gibi bir derdim var.
bu ayarı bilen var mı?

şimdiden saolun. :)

schweiz

Ubuntu Hardy Heron (8.04) için:
Kod:

echo "deb http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu hardy main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list
echo "deb-src http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu hardy main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list

Ubuntu Intrepid Ibex (8.10) için:
Kod:

echo "deb http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu intrepid main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list
echo "deb-src http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu intrepid main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list

bunları uyguladıktan sonra synaptic yenile dedim fakat hata uyarısı aldım

localhost

@schweiz,  Ekledigin depolarin birde anahtarlari vardir. Bunlarida sisteme eklemelisin. Ubuntu 9.04 kullaniyorsan ekledigin depolar senin icin degildir. Bu arada Compizle ugrasmak istiyorsan lütfen forumda daha cok konu okumalisin. Neyin nasil oldugunu daha anlamis degilsin. Birseyleri kavramak icin biraz zaman ayirip belge okumak lazim.
Linux LPIC1 - MCSA

simartem

ubuntu harika bir işletim sistemi.. mac os X de görsel olarak çok hoş bir arabirim.. Bu anlatımda emeği geçen herkese çok teşekkürler.. Ben sadece şahsi olarak fikrimi söylemek istiyorum, tüm menü, panel, masaüstü simge (yani masaüstünde görünür her türlü yazı için) Arial Bold 9 pt font kullanıyorum ve çok hoş duruyor.. Bunu da gnome-color-chooser ile yapıyorum. Tekrar teşekkürler