[Nasıl] Çakma MacOSX Masaüstü Yapmak

Başlatan erginemr, 12 Ekim 2008 - 13:57:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emre0989

kaçmış gözümden kusura bakmayın acami olunca böyle kolay şeyleriş bile yapamıyor insan.Tabi windowsta böle şeyler hep kısıtlı olduğu için yabancıyım böyle şeylere.Linuxa kanım kaynamaya başladı yavaş yavaş.

Turan Mete

Never tangle with a geek when source code is on the line.

ChoPin

çok teşekkür ederim.masaüstüme kurdum gayet hoş duruyor.linux bu gidişe kesinlikle beni windowstan vazgeçirtecek :)

bekir

alternatif 1 deki 7. maddeyi tam olarak anlamadım orda yazan kodları nasıl kurabiliriz? birde bu depo ne oluyor:(
sistemin dayattıkları çöpe...
yeni ülke, yeni işletim sistemi.

agritux

Verilmiş kodları (kendi ubuntu sürümünüze uygun olanları) uçbrime yazacaksınız. Kodların amacı, awn yi çekeceğiniz depoyu eklemek, güncellemek ve awnyi çekmektir.

depoyu eklemek için : echo "deb-src http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu hardy main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list"

bekir

"deb-src http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu hardy main"
konsolda yazdığımda böyle bişe çıkıyor bu yüklenmiş anlamında mı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Temmuz 2009 - 19:20:44

alternatif birde ki 7. aşamada bulunan kodları alt alta  aynen kopyalayıp yapıştırdım bu bir hatamıydı? çünkü daha sonra işlemin gerçekleşip gerçekleşmediğini anlayamadım!  ikincisi synaptic paket yöneticisi hata vermeye başladı bunun sebebi nedir bundan nasıl kurtulurum?

heartsmagic

1. deb-src http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu hardy main komut değildir, onu bir dosyaya eklemen gerekirdi normal şartlar altında.
2. 7. aşamadaki komutlar eski sürümler için. Şu an 9.04 kullanıyorsan sorun yaşaman normal. Paket Yöneticisinde aldığın hatayı ayrı bir başlıkta sorarsan yardımcı olmaya çalışırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bekir

teşekkürler ama paket yöneticisiyle ilgili hata burayla ilgili yinede başka başlıktamı araştırayım?

heartsmagic

Burası MAcOSX teması ile ilgili bir konu. Sen muhtemelen ayarları karıştırdın o nedenle sorun yaşıyorsun. Farklı bir başlıkta konuşursak daha verimli olacaktır. Sorunu düzelttikten sonra tam olarak anlamadığın yerleri tekrar sorarsın bu başlıkta.

bekir

sağol dediğin gibi yaptım çözmek üzereyiz galiba:)

ironic

Awn jaunty depoları için;

sudo gedit /etc/apt/sources.list

ile depo kaynak listenizi açıp;

deb http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ppa/ubuntu jaunty main

adresini ekleyip kaydedin.

Ayrıca şu komutları verin.

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com BF810CD5

sudo apt-get update

bekir

teşekkürler synaptic sorunumu çözdük:) burda yazdıkların ne için macosx tasarımıyla mı ilgili? 7. maddeyle mi ilgili?

ironic

bekir

konudaki birinci alternatif 7. aşama

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Temmuz 2009 - 19:42:54

aaaa tamam anladım galiba çok sağol:):)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Temmuz 2009 - 20:52:51

bir sorum daha var ben bu komutlarla neyi kurmuş oldum ve nerde? awn değil sanırsam donatılarda göremedim böyle bişeyi

zulfikar

Bende birseyler ekleyim konuya,

Cakma mac yapmaya niyetlendim, hersey guzel giderken firefox temasi kurulumunu yapamadim. Kullandigim cakma mac tema seti mac4lin adreside burda. Firefox icin tema kurulumunu surda anlatildigi gibi yapiyorum fakat .jar uzantili tema dosyasini bir turlu firefox gormuyor.

zulfikar

Alıntı yapılan: zulfikar - 07 Temmuz 2009 - 23:53:16

Cakma mac yapmaya niyetlendim, hersey guzel giderken firefox temasi kurulumunu yapamadim. Kullandigim cakma mac tema seti mac4lin adreside burda. Firefox icin tema kurulumunu surda anlatildigi gibi yapiyorum fakat .jar uzantili tema dosyasini bir turlu firefox gormuyor.

Hala bir cozum bulamadim arkadaslar, yukardaki .jar uzantili temanin nasil yuklenecegini bilen yokmu?

heartsmagic

Alıntı yapılan: zulfikar - 11 Temmuz 2009 - 23:10:16

Hala bir cozum bulamadim arkadaslar, yukardaki .jar uzantili temanin nasil yuklenecegini bilen yokmu?

Bunu mu denedin?
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=6479205&postcount=393

ironic

Mac arayüzlü bir tema da burda var. O sitedeki tema yeni sürümle uyumsuz sanırım.

zulfikar

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Temmuz 2009 - 23:17:50
Alıntı yapılan: zulfikar - 11 Temmuz 2009 - 23:10:16

Bunu mu denedin?
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=6479205&postcount=393

Evet, nedense her seyi anlatildigi gibi yaptigim halde olmuyor.

Yusuff

Ben yaptım çok güzel oldu da pencereleri kapatma, küçültme butonları ters tarafa gidiyor ve artık geri dönmüyor. Emerald kullanınca düzeliyor, kapatınca yine ters tarafa gidiyr.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

zulfikar

Alıntı yapılan: ironic - 11 Temmuz 2009 - 23:36:22
Mac arayüzlü bir tema da burda var. O sitedeki tema yeni sürümle uyumsuz sanırım.

@ironic tesekkurler, fakat gtk temasiyla tam uyumlu olmadigi icin, verdigin tema pek isime yaramiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Temmuz 2009 - 23:47:26

Alıntı yapılan: yusufsan21 - 11 Temmuz 2009 - 23:45:18
Ben yaptım çok güzel oldu da pencereleri kapatma, küçültme butonları ters tarafa gidiyor ve artık geri dönmüyor. Emerald kullanınca düzeliyor, kapatınca yine ters tarafa gidiyr.

@yusufsan21 kullandigin firefox versiyonu kac?

Yusuff

@zulfikar: Firefox mu? Neden sordun anlamadım ama 3.0.11
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

Satanix

merhaba benimde ufak bir sorunum vardı herşeyi sorunsuz bir şekilde hallettim cairo-dock programında ayarlara giriyorum ama sadece basit ayarlar gözüküyor :s sanırım normalde sol alt köşede üstseviye ayarlarda olması gerekiyor buda ss

kaansef

Kardeş tüm linkleri tek dosya halinde güvenilir bi siteye upload etsen?Bazıları uçmuşta :(
# 28065