[Çözüldü] Farklı Bilgisayarlarda Grub Çalışmıyor

Başlatan berkayaslan, 13 Eylül 2013 - 09:27:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkayaslan

Harici depolama birimimde iki tane Gnu/Linux dağıtımı var. (Pardus Gnome 2013 - Ubuntu 13.04) Bunları evdeki dizüstü bilgisayarımda rahatça kullanabiliyorum. Ancak asıl bu sistemleri kurduğum bilgisayara takınca grub rescue hatası alıyorum.

No Filesystem
grub rescue>

Şimdi konuyu biraz açayım:

İki bilgisayar var. Bir harici depolama birimi var. Bu harici depolama biriminde iki tane Linux dağıtımı var. Bu dağıtımları depolama birimine kurduğum bilgisayarda Grub çalışmıyor. Yukarıdaki hatayı alıyorum başka bilgisayarda sorunsuz giriyorum. Şu anda Grub ekranına giremediğim ekrandan daha önce çok rahat girebiliyordum. sorun 1-2 haftadır oluştu.
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

siberoloji

Alıntı YapBu dağıtımları depolama birimine kurduğum bilgisayarda Grub çalışmıyor.
derken kastettiğiniz bilgisayarın içinde ayrıca hangi sistem/ler kurulu?

berkayaslan

Alıntı yapılan: siberoloji - 13 Eylül 2013 - 10:05:30
derken kastettiğiniz bilgisayarın içinde ayrıca hangi sistem/ler kurulu?

Bilgisayarın kendi Hard Diskinde Windows 7 var. Ama ben harici hard diskime Pardus gnome x32 ve Ubuntu 13.04 x32 dağıtımlarını bu bilgisayardan kurdum. Tabi harici diske.

Bundan başka iki bilgisayarda çalışıyor ama bunda çalışmıyor. 3-4 kez yeniden sistemleri kurdum olmadı.
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

siberoloji

Windows 7 olan bilgisayarda daha önceden çalışıyordu ancak şimdi çalışmıyor anladığım kadarıyla.
Yakın zamanda harici diskteki işletim sistemleri için çekirdek güncellemesi yaptınız mı?

Diskinizi gören bilgisayar ile Ubuntu işletim sistemini açıp aşağıdaki komutlar yardımıyla boot-repair kurup tamir etmeyi deneyebilirsiniz.
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)
kurlumdan sonra boot repair programını çalıştırın ve recommended repair (önerilen yönetm) seçiniz. İleri düzeye tıklayıp kendiniz de seçim yapabilirsiniz. Bu şekilde harici diskinizin GRUB yöneticisi tekrar kurulacaktır. Umarım işe yarar.

ekremsenturk

Disk veya disk bölümleri farklı isimlendiriliyordur ve Grub parametrelerinde yazılan isim ile uyuşmuyordur.

Buna neden olabilecek sebepte, Windows 7 tam olarak kapatılmıyordur ve uyku moduna geçiliyordur. Windows kullanıcıları bunu sık yaparlar ve bu şekilde sistemlerinin hızlı çalıştığına inanırlar. Tabii, uyku madundan açılış, tam kapalı durumdan açılıştan daha hızlı gerçekleşir. Bu durumdan dolayı, Windows diski, sistem açılırken, Grub tarafından değerlendirilmiyor olabilir.