ubuntu 13.04 curl kütüphanesi kurulumu ve diğer sorunlar

Başlatan nalcam22, 02 Eylül 2013 - 14:25:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nalcam22

merhaba arkadaşlar ubuntuda yeniyim.internetten bir kod buldum gcc ye curl kütüphanesini dahil ediyor kodu çalıştırdım .buraya kadar birsorun yok kütüphane başarıyla yüklendi . fakat programı derlerken curlun include satırında hata veriyor hatanın tam metnini hatırlamıyorum eve gdnce tam yazarım.
birde uçbirimde derlediğim programın exe si nereye gdiyor.

furkankalkan

gcc myfile.c -lcurl -o myprogram şeklinde derleyerek sorunu çözebilirsiniz. Bu komutla derlenen dosyayı da uçbirimin o anki çalışma dizininde (muhtemelen ev dizininiz) içerisinde myprogram adıyla bulabilirsiniz.
Derlenmemiş kodlar program oluşturmaz ! Derledikten sonra uçbirimden çalıştırmak için ./myprogram yazmanız yeterli.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

nalcam22

Alıntı yapılan: dewilman - 02 Eylül 2013 - 17:29:00
gcc myfile.c -lcurl -o myprogram şeklinde derleyerek sorunu çözebilirsiniz. Bu komutla derlenen dosyayı da uçbirimin o anki çalışma dizininde (muhtemelen ev dizininiz) içerisinde myprogram adıyla bulabilirsiniz.
Derlenmemiş kodlar program oluşturmaz ! Derledikten sonra uçbirimden çalıştırmak için ./myprogram yazmanız yeterli.
hocam kusura bakmayın komutu pek anlamadım
normalde dosyal
g++ /home/masaüstü/dosyaadı.cpp
diye derliyorum
bundada bölemei derliycem
gcc myfile.c -lcurl -o /home/masaüstü/dosyaadı.cpp
bide her dahil ettimhim kütüphanede böle komutunumu yazıcam bunun daha kısa bir yolu varmıdır
şimdiden teşekkürler.

furkankalkan

make dosyası oluşturabilirsiniz daha kolay kurulum için. Shell dosyalarına benzer. Bu arada kodu nereden buldunuz ? Belki bir ipucu falan vardır.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

nalcam22

make dosya shell dosyası nasıl oluşturulur hiç bilmiyorm. kaynak yabancı bi site

6ng4n

Eğer INCLUDE satırında hata alıyorsanız sisteminizde ilgili kütüphanenin geliştirici paketleri yoktur. Synaptic vb. gelişmiş bir paket yöneticisi ile libcurl diye aratıp oradaki "-dev" veya "-devel" ile biten paketleri seçmelisiniz.

Library sorunu içinse make dosyası genellikle büyük projeler için kullanılır. Sanıyorum bu konuda pkg-config oldukça işinizi görür. pkg-config ile bir kütüphanenin derleme bayraklarını elde edebilirsiniz. Curl için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz. Komutun pkg-config ile başlayıp libcurl ile biten kısmın başında ve sonunda "`" karakteri var Q klavyede AltGr+Virgül olarak oluşturuluyor. "`" karakteri bir komutun çıktısını başka bir komuta eklemeye yarıyor. Derlenmiş program dosyanızın konumunu -o bayrağından sonra belirtebilirsiniz. Herhangi bir dizin belirtmediyseniz şu an çalıştığınız dizinde oluşturulacaktır programınız.
 g++ KAYNAK_DOSYALARINIZ `pkg-config --cflags --libs libcurl` -o CIKTI_DOSYANIZ