[Çözüldü] Uçbirimde Playonlinux oyunu açmak

Başlatan kakic, 20 Ağustos 2013 - 14:03:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kakic

Uçbirimde Playonlinux oyunu açmak mümkünmüdür? Yani benim asıl amacım ekran kartı ile açmak (optirun ile). Linux oyunlarını açabiliyorum.(Ör: optirun openarena).
PlayonLinux den direk açınca intel ile başlatıyor ve haliyle kasıyor.

skyprotector

Bende normal Steam'dan açarken engine error hatası alıyordum. Şimdi de steami açınca yazılar gözükmüyor.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kakic

@heartsmagic
benim amacım playonlinux den açmak wine dan değil wine ve playonlinux virtual driverları farklı
Alıntı YapWINEPREFIX=~/.wine_dota2/ optirun wine '/home/ridvan/.wine/drive_c/Program Files (x86)/Steam/Steam.exe' -applaunch 570 -no-dwrite
ayrıca bu koddan nasıl açabilirim dota 2 yerine hl2 yazsam olmaz çünkü wine in driverinda değil birazda acemiyim şu yoldaki exe yi playonlinux üzerinden optimusla açmak için bir kod verebilirmisiniz ?
/home/sacid/.PlayOnLinux/wineprefix/HalfLife2/drive_c/Program Files/booddanet/Half-Life 2/hl2.exe

heartsmagic

Açıkçası ne Wine ne de Playonlinux ile çok tecrübem yok, bir de işin için optirun giriyor ki o konuda da malumatım az. Ancak etrafa bakınınca şunlar bulunuyor:
http://www.playonlinux.com/en/topic-8888-DIABLO_III_Using_Optirunbumblebee_in_3_steps.html

Alıntı YapJust type POL_Config_Write PRE_WINE optirun in PlayOnLinux console and here you are

denmiş, fakat Playonlinux uçbirimi (konsolu) neresidir hiçbir fikrim yok. Yapılandırma dosyasına bir şeyler girmekten de bahsetmişler ve ayrıca şöyle bir de hata kaydı var:
http://www.playonlinux.com/en/issue-899.html

kakic

Teşekkürler @heartsmagic çözümü verdiğin linkten buldum playonlinuxu uçbirimden "optirun playonlinux" olarak başlatınca açılan oyunlarda optimus ile açılıyor.

heartsmagic

O kadar kolaysa ne âlâ :) Etiket için teşekkürler.