Counter Strike Global Offensive için "Wine engine error"

Başlatan skyprotector, 19 Ağustos 2013 - 22:56:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

skyprotector

Arkadaşlar steam üzerinden oyuna başlattığımda bu hatayı alıyorum. Bunu nasıl hallederim?

heartsmagic

Steam üzerinden neyi başlattığında alıyorsun bu hatayı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

skyprotector

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Ağustos 2013 - 23:36:45
Steam üzerinden neyi başlattığında alıyorsun bu hatayı?

Counter Strike Global Offensive

heartsmagic

skyprotector

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Ağustos 2013 - 01:13:19
Steam üzerinden Wine gerekiyor muydu?

Cs:go linux'da çalışmadığı için  Playonlinux'u kurup oradan Steam'i indirdim. Ve Steam'den de CS:GO'yu indirdim. Fakat bir türlü açamadım.

heartsmagic

Benden pas, zira Steam'in kendisini bile görmeyen ben Playonlinux ile kurulan Steam'i hiç anlamadım.

skyprotector

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Ağustos 2013 - 01:21:29
Benden pas, zira Steam'in kendisini bile görmeyen ben Playonlinux ile kurulan Steam'i hiç anlamadım.

Şimdi normal steam yüklediğimde CS:GO'yu indirme seçeneği olmuyor. Çünkü linux'u desteklemiyor cs:go.  Bende Playonlinux ile steam'i indirdim, oradan da cs:go'yu yükledim fakat oyunu açmadı. Bu konuda bilgili arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsun.

skyprotector

if

Öyle değil @skyprotector. Wine kalsın şimdilik. Siz Steam'ı uçbirimde çalışıtırın, oyunu açmaya çalışın, çıktıları buraya geçin.

skyprotector

Alıntı yapılan: if - 20 Ağustos 2013 - 01:47:41
Öyle değil @skyprotector. Wine kalsın şimdilik. Siz Steam'ı uçbirimde çalışıtırın, oyunu açmaya çalışın, çıktıları buraya geçin.

Steam'i playonlinux'dan indirdim. Wine dan indirmedim. Wine'dan steami indirmeye çalışınca hata veriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ağustos 2013 - 03:01:53

Alıntı yapılan: if - 20 Ağustos 2013 - 01:27:18
Wine ile kurmayı deneyin: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=25413

Wine ile kurduğum halde yine engine error hatası alıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ağustos 2013 - 11:09:20

Alıntı yapılan: if - 20 Ağustos 2013 - 01:47:41

Şimdi de Steam'i açtığımda yazılar gözükmüyor.

pwl

CS:GO'yu ubuntu'da oynamayı başarabilmiş biri var mı ki uğraşıyorsunuz bunu merak ettim. :) Sakın yanlış anlamayın. merak sadece..

skyprotector

Alıntı yapılan: pwl - 20 Ağustos 2013 - 20:47:41
CS:GO'yu ubuntu'da oynamayı başarabilmiş biri var mı ki uğraşıyorsunuz bunu merak ettim. :) Sakın yanlış anlamayın. merak sadece..

Youtube'a bakın derim.

if

skyprotector

skyprotector

Sanırım Steam oyunu Linux'a getirinceye kadar oynamayacağım. Benim sorunuma kesin bir çözüm bulamadım.

KemalALKIN

Kardeşim ben şu şekilde açabiliyorum:

1- PlayOnLinux üzerinden yeni bir makine oluştur yapıyorum (Ayarlar simgesine tıkladıktan sonra yeni butonuna tıklayarak).
2- Makine hazır olunca ayarlar simgesine tıkladıktan sonra wine sekmesinin altındaki wine yapılandır butonuna tıklayalım ve çıkan pencereden kitaplıklara tıklayalım; oradan boş kutucuğa *dwrite yazıp ekle butonuna tıklayalım ve alt listede çıkıverince ona 1 kere tıklayıp sağ taraftaki düzenle butonuna tıklayalım ardından etkisizleştire tıklayalım ve tamam diyelim sonrada uygula & tamam diyerek çıkalım.
3- Şimdi (winehq makinesi); görev yöneticisini çalışıtırıp (Ayarlar simgesine tıklayıp yeni makinemize tıklatınca wine isimli sekmenin altında), steam.msi dosyasını bulup seçiyorum (görmez ise sadece exe diye çıkan göz atma penceresinden all/hepsi olanı tıkla görür) ve steamı kuralım. Steam ile ilgili her işlemi tamamlayıp oyun indirmek vb sonrasında steamı kapatalım.
4- Ayarlar simgesine tıkladıktan sonra kısayol oluştur butonuna tıklayalım ve steam.exe yazana tıklayıp ileri diyelim kısayol oluşunca bir şeye tıklamadan ileri diyelim ve kısayol oluşturma penceresini kapatalım.
5- Steamı sadece masaüstündeki PlayOnLinux ile oluşturduğumuz simge ile veya PlayOnLinux içindeki listeden tıklayıp açalım. Bunun dışında oluşan kısayolları masaüstünden silelim ve onlar ile asla açmayalım.

Not: Steamda oyun kurunca masaüstüne kısayoıl atar ancak onlar PlayOnLinux ile çalışmaz yani onları silin ve sadece 5. maddede yazdığım gibi PlayOnLinux içindeki listeden veya onunla oluşturduğumuz kısayoldan açalaım ki bu dediğim PlayOnLinux içindeki liste ile masaüstünde PlayOnLinux ile oluşturduğumuz kısayol aynı şeydir. WineHQ'nun kendi oluşturduğu kısayolları sadece masaüstündedir ve onları siilin onlarla açmayın. Özetlersek; sadece Steamın içinden açacaksınız Counter vb oyunları yoksa açılmaz!..

Kolay gele.

Saygılar;
KemalALKIN

Not: Ben winede paket kurmadan açabiliyorum cs go oyununu yalnız ekran kartınız vb pek iyi değilse windowsta donma vb olmasa bile wine ile donabilir o yüzden düşük ayara geçirin donma olursa oyunu.
www.tckemal.ist

skyprotector

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 09 Eylül 2013 - 12:51:56

1- PlayOnLinux üzerinden yeni bir makine oluştur yapıyorum (Ayarlar simgesine tıkladıktan sonra yeni butonuna tıklayarak).
2- Makine hazır olunca ayarlar simgesine tıkladıktan sonra wine sekmesinin altındaki wine yapılandır butonuna tıklayalım ve çıkan pencereden kitaplıklara tıklayalım; oradan boş kutucuğa *dwrite yazıp ekle butonuna tıklayalım ve alt listede çıkıverince ona 1 kere tıklayıp sağ taraftaki düzenle butonuna tıklayalım ardından etkisizleştire tıklayalım ve tamam diyelim sonrada uygula & tamam diyerek çıkalım.
3- Şimdi (winehq makinesi); görev yöneticisini çalışıtırıp (Ayarlar simgesine tıklayıp yeni makinemize tıklatınca wine isimli sekmenin altında), steam.msi dosyasını bulup seçiyorum (görmez ise sadece exe diye çıkan göz atma penceresinden all/hepsi olanı tıkla görür) ve steamı kuralım. Steam ile ilgili her işlemi tamamlayıp oyun indirmek vb sonrasında steamı kapatalım.
4- Ayarlar simgesine tıkladıktan sonra kısayol oluştur butonuna tıklayalım ve steam.exe yazana tıklayıp ileri diyelim kısayol oluşunca bir şeye tıklamadan ileri diyelim ve kısayol oluşturma penceresini kapatalım.
5- Steamı sadece masaüstündeki PlayOnLinux ile oluşturduğumuz simge ile veya PlayOnLinux içindeki listeden tıklayıp açalım. Bunun dışında oluşan kısayolları masaüstünden silelim ve onlar ile asla açmayalım.

Not: Steamda oyun kurunca masaüstüne kısayoıl atar ancak onlar PlayOnLinux ile çalışmaz yani onları silin ve sadece 5. maddede yazdığım gibi PlayOnLinux içindeki listeden veya onunla oluşturduğumuz kısayoldan açalaım ki bu dediğim PlayOnLinux içindeki liste ile masaüstünde PlayOnLinux ile oluşturduğumuz kısayol aynı şeydir. WineHQ'nun kendi oluşturduğu kısayolları sadece masaüstündedir ve onları siilin onlarla açmayın. Özetlersek; sadece Steamın içinden açacaksınız Counter vb oyunları yoksa açılmaz!..

Kolay gele.

Saygılar;
KemalALKIN

Not: Ben winede paket kurmadan açabiliyorum cs go oyununu yalnız ekran kartınız vb pek iyi değilse windowsta donma vb olmasa bile wine ile donabilir o yüzden düşük ayara geçirin donma olursa oyunu.

Teşekkür ederim. Umarım sorunsuz bir şekilde kurarım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Eylül 2013 - 21:40:05

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 09 Eylül 2013 - 12:51:56

Kolay gele.

Saygılar;
KemalALKIN

Steam uptade yüklerken bu hatayı aldım.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

KemalALKIN

Öncelikle bütün açık programları (PlayOnLinux & Wine dahil) kapatın. Veya oturumu kapatıp açın ve hiç bir programı açmayın.

Uçbirim programını açıp aşağıdaki komutları girelim:
sudo -s
Enter - Şifre & Enter.
rm -rf ~/.PlayOnLinux
Enter
rm -rf ~/.wine
Enter
rm -rf ~/.cache/winetricks
Enter

Ve masaüstündeki kısayollarıda silin. Daha sonra dediklerimi deneyiniz.
www.tckemal.ist

skyprotector

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 09 Eylül 2013 - 23:15:08
Öncelikle bütün açık programları (PlayOnLinux & Wine dahil) kapatın. Veya oturumu kapatıp açın ve hiç bir programı açmayın.

Uçbirim programını açıp aşağıdaki komutları girelim:
sudo -s
Enter - Şifre & Enter.
rm -rf ~/.PlayOnLinux
Enter
rm -rf ~/.wine
Enter
rm -rf ~/.cache/winetricks
Enter

Ve masaüstündeki kısayollarıda silin. Daha sonra dediklerimi deneyiniz.

Biraz yapacağım da bir soru soracaktım, unuttum. Şimdi ben wine üzerine steam yükleyeceğim ya orjinal linux sürümünü kaldırayım mı? Herhangi bir sorun çıkartır mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Eylül 2013 - 23:33:40

Evet yine aynı hatayı aldım.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: skyprotector - 09 Eylül 2013 - 23:21:27
Biraz yapacağım da bir soru soracaktım, unuttum. Şimdi ben wine üzerine steam yükleyeceğim ya orjinal linux sürümünü kaldırayım mı? Herhangi bir sorun çıkartır mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Eylül 2013 - 23:33:40

Evet yine aynı hatayı aldım.

Ben o hatayı sadece wineyi yeniden başlat yapınca alıyorum ve oluşturduğum kısayoldan açınca steam sorunsuzca açılıyor hata vermeden. Sizde bir terslik var. Bu arada linux steam ile winehq steam çakışma yapmaz sorun olmaz. Sadece kısayollarını şaşırmayın :D.
www.tckemal.ist