Windows'u Gömmeliyiz

Başlatan XRumer, 16 Ağustos 2013 - 20:01:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XRumer

Windows'un piyasayı domine ettiği şu 20 yıldan uzun dönem aslında bilişimin karanlık çağıdır. İlkel, hantal, kararsız bir teknoloji olmasına rağmen piyasanın hakimi olmayı başarmıştır. Neden böyle olduğu ise bu yazının konusu değil. Fakat son yıllarda mobil piyasanın ortaya çıkması Windows'u oldukça geriletti. Sadece mobil alanda değil, masaüstü alanında Windows'un sürekli düşüşte olduğunu, OSX ile Linux'un yükselişte olduğunu gözlemliyoruz.

Microsoft, durumunun ne kadar büyük bir tehlikede olduğunu fark etti ve mobil alana yatırım yapmaya başladı. Windows Phone 8, Windows 8 ve Windows RT sistemlerini piyasaya sundu. Fakat ben bu girişimlerin başarısızlığa mahkum olduğu düşüncesindeyim.

Windows 8'i ele alalım. Windows'un temelinde birbirinden ilkel teknolojiler yatmakta. Microsoft, Windows 8 ile birlikte kaputun altındaki bu ilkelliklerden kurtulmayı beceremedi, aslında hiç denemedi. Sadece kaputun üstüne çalıştı. Dokunmatik desteği, metro arayüzü vb. eklemeler yaptı. Fakat bir yıl boyunca Windows 8 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki bu yeniliklerle birlikte tabandaki çöplük daha da büyüdü.

Ben, kendi çapında bir yazar ve blogcuyum. Geçtiğimiz bir ay boyunca Windows 8'i ayakta tutmaya çalıştığım için günlük işlerimle neredeyse hiç ilgilenmemiştim. Windows'u bıraktıktan ise üretkenliğim arttı. Bugünlerde sürekli yeni yazılar ve öyküler karalıyorum.

Peki, nedir Windows'un sorunu?

* İnanılmaz bir kod yığını ve kod çöplüğü barındırıyor. Bu da sistemin gereğinden fazla yer kaplamasına, uyumsuz çalışmasına, bol bol hata vermesine, yavaşlamasına neden oluyor. Örneğin bir iPad ya da Android'li bir tabletiniz varsa, mümkünse Windows 8 ve Windows RT'li bir tabletle kıyaslayın. Windows bütün kapasiteyi yiyor ve disk alanını dolduruyor.

* Hiçbir işi tam yapamıyor ve kullanıcının sürekli bakım yapması gerekiyor. Üstelik bu çöplüğü kullanıcının gözüne sokmaktan çekinmiyor. Bir Windows kullanıcısı sık sık Program Files, Windows, Appdata gibi dizinlerle haşır neşir olmak zorunda. Hatta bazen Kayıt Defteriyle de yüz göz olmak zorunda kalıyor ki, açın bakın şu Kayıt Defteri denilen şeye, orada tam bir çöplük göreceksiniz.

* Diski doğru kullanamıyor, sistem dosyalarını doğru ve düzenli olarak konumlandıramıyor. Dolayısıyla dosyalar diskin üzerinde darmadağın oluyor, bu da sistemi yavaşlatıyor. Sık sık disk birleştirme yapmak zorunda kalıyorsunuz.

* Güvenlik ve virüsler konusundan bahsetmeme gerek olduğunu sanmıyorum.

* Bir de hantallık söz konusu. Sistem çok yavaş çalışıyor, arka planda 100 tane ağır işlem yürütüyor, bilgisayar bir türlü nefes alamıyor, ısınıyor.

Aslında sayabilecek çok şey var ama temelde olanlar bunlar. Windows, kelimenin tam anlamıyla bir çöplük. Bilgisayarın enerjisini, kapasitesini boşa harcayan ve bilgisayarın ömrünün hızla tükenmesine neden olan bir işletim sistemi.

Böylesine ilkel bir işletim sistemini düzeltmek imkansız. Windows Çağı, bilgisayar dünyasının karanlık çağıdır. Her geçen gün daha fazla insan Windows'u terk ediyor ve masaüstünde OSX, Linux veya diğerlerini tercih ediyor. Mobilde ise zaten Windows büyük bir söz sahibi değil(umarım hep böyle kalır).

PC üreticilerinin, Apple'ın yaptığı gibi kendi sistemlerini üretmesi ya da en iyisi Linux'u tercih etmesi gerekiyor. Yazılım üreticileri de artık Linux'a destek vermeli. Windows denilen bu çöplüğü yok etmenin zamanı geldi de geçiyor.

Windows'un nasıl bir fosil olduğunu anlamak için kendi bilgisayarımdan örnek verebilirim.

* Geçtiğimiz haftalarda Windows 8 kullanırken sistem boştayken bile sıcaklık 63 derecenin altına düşmedi. Şu an Ubuntu 13.04 kullanıyorum ve sıcaklık 40 dereceye kadar düşüyor. Herhalde yaz aylarında olmasak daha da düşerdi.

* Bilgisayarımı ilk aldığımda Windows üzerinde pili en fazla iki buçuk saat dayanıyordu. Şimdi bilgisayarım üç yıllık ve pil büyük oranda öldü, Windows 8 üzerinde yarım saati bile göremiyordu. "Göremiyordu" diyorum çünkü bugün Ubuntu 13.04 üzerinde 1 saat 45 dakika daha dayandı. Herhalde tam kapasiteli bir pilde ve Lxde masaüstü ortamında 6-7 saati bulurum.

* Windows'ta uzun bir süre bilgisayarın açılmasını bekliyorsunuz ama açıldıktan sonra da sistemin yerleşmesini bekliyorsunuz. Linux'ta ise bilgisayar hızla açılıyor, açıldıktan sonra bekletmiyor. Bilgisayar rahatladı.

Kısacası bahaneler üretmekten vazgeçip Linux'a taşınmalıyız. Bence bahane üretiyoruz. Evet, bazı sorunlarımız olabilir ama onları aşabiliriz. Bu forumlar bunun için var. Ve ayrıca her geçen gün daha fazla donanım, yazılım ve oyun üreticisi Linux'a destek veriyor. Öte yandan, bilgisayarını Facebook'a girmekten başka bir amaç kullanmayan onca insan nedense Linux'ta aradığının olmadığını iddia edebiliyor.

Linux'a geçmenin önünde bir engel yok. Engel biziz. Windows'u tarihe gömmeliyiz. Yoksa bilgisayarımızı açtığımızda gündelik işlerimizi yapmak yerine kendimizi sistemi onarmaya çalışmakla bulmaya devam ederiz.

cokomoko

Bu pil meselesine pek katılmıyorum, linux'da pil daha fazla gidiyor. Ancak bazı ek uygulamalar(laptop-mode-tools,jupiter veya tlp gibi) kurarsanız, Windows'taki pil süresine yetişebiliyorsunuz. Tabi bunu söylerken kendi dizüstümü baz alarak söylüyorum, sizde uzun olabilir.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

hckr

#2
Android için yorumlarınıza maalesef katılamıyorum.Sürekli kendi kendine bir programı açıyor. Ram ilk açılışta minimumda daha sonra 1 GB'tan aşağı inmiyor. Sistemin neyi, nasıl çalıştırdığını anlayabilmiş değilim daha.

Diğer yorumlarınıza ise genel olarak katılıyorum.

Yazılım geliştiricileri için de her şey kolay değil, Linux'te tam karşılığı bulunmayan RAD(Rapid Application Development) araçları ve bunlara daha sonradan ekledikleri bileşenleri kullanıyorlar. O yüzden geçiş çok zor oluyor.

91011

UFEI sayesinde yavaş açılma olayı ortadan kalktı linuxtan daha hızlı açılıyordu win8.
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

krwlng

@XRumer, iletinde yazdıklarının neredeyse hepsini zaman içerisinde denemiş ve gözlemlemiş biri olarak yazdığın her şeye cümlesi cümlesine imzamı koyarım, eline sağlık.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

XRumer

Alıntı yapılan: 91011 - 16 Ağustos 2013 - 23:00:07
UFEI sayesinde yavaş açılma olayı ortadan kalktı linuxtan daha hızlı açılıyordu win8.

Ben bir yıl boyunca denedim, başlarda öyleydi ama sonra yavaşladı. Her Windows sürümü gibi bu da sonradan yavaşlıyor. Ayrıca Windows 8'in bu yöntemi çok da ciddiye alınacak bir yöntem değil. Oturumu kapat + hazırda beklet yapıyor. Ubuntu buna hiç ihtiyaç duymadan hızlıca açılıp kapanabiliyor.

burak öztürk

1yıldır Ubuntu kullanıyorum memnunum. Artık bilgisayar kullanmak çok keyifli benim için.

D@bbe

Windows gömülmesin hala Linux dağıtımı kullanmayı haketmeyenler var... :P

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

arpia

Microsoft firmasının, teknolojiyi , gelişimi ve geleceği yavaşlattığına, karanlık çağ olarak adlandıramasamda Dünya'nın ilerlemesini yavaşlattığına katılıyorum.
Açık kaynak hakim oldukça daha hızlı ve daha çok gelişip ilerleyeceğimize inanıyorum fakat,

Alıntı yapılan: XRumer - 16 Ağustos 2013 - 20:01:26
Windows 8'i ele alalım. Windows'un temelinde birbirinden ilkel teknolojiler yatmakta. Microsoft, Windows 8 ile birlikte kaputun altındaki bu ilkelliklerden kurtulmayı beceremedi, aslında hiç denemedi. Sadece kaputun üstüne çalıştı.

Aslında denedi ve becerdi. Yanılmıyorsam 2009 gibi Windows 7 ile Windows baştan yazıldı ve gayet başarılı.

Geri kalan yazdığınız sorunları bilgisayar becerinize bağlamak istemiyorum zira Windows işletim sistemi üzerinde çok tecrübeniz olmaya bilir ama anlattığınız sorunları yaşadığımı pek hatırlamıyorum. Tabii windows 95 - 98'e dönmezsek ki onlarda bile durum bu kadar içler acısı değildi.

Kısacası çamur atmaya gerek yok. Yanlış anlamayın 1998-2000 yıllarında tanıştım Linux ile ve hala şahsi bilgisayarımda sadece Linux yüklü fakat Windows'u da çok uzun yıllar kullandım. Ve o bahsettiğiniz sorunlar genel kullanıcı sorunu, herkesin başına gelen sorunlar değil. Aynı Linux'e yazılan yazılar gibi olmuş. Bu yazdıklarınızın (sorun/hata bazında) aynısını Ubuntu için bu forumda yazan çok kişi oldu. Yok orası çalışmıyor yok burası çalışmıyor, yok öyle bir şey.

Alıntı yapılan: XRumer - 16 Ağustos 2013 - 20:01:26
Windows'u tarihe gömmeliyiz. Yoksa bilgisayarımızı açtığımızda gündelik işlerimizi yapmak yerine kendimizi sistemi onarmaya çalışmakla bulmaya devam ederiz.
Buna diyecek bir şey bulamadım. Sanırım Windows ile aranız Linux ile yeni tanışan kullanıcılar gibi. Hazır Windows'tan bu kadar uzakken, aman yaklaşmayın zaten. Bizde herkesi kurtarmak istiyoruz :)

Teknoloji merakınız varsa, Windows Domain yapısını, mantığını ve Microsoft Surface'i incelemenizi öneririm.



XRumer

#9
@arpia sizi temin ederim, Windows bilgim öyle zayıf değildir. Altından girip üstünden çıkmışımdır. Linux'la da yeni tanışmış değilim, 2008'den beri Linux dağıtımları kullanıyorum. Linux bilgim zayıf değil ama elbette bu forumdaki bazı arkadaşlar kadar Linux bilgisine sahip olduğumu da iddia edemem.

Windows 7 ile altyapı değiştirilmedi, sadece aynı şeyler baştan yazılıp iyileştirildi. Aynı şey değil. Evet, altından girip üstünden çıktım. Ama ben bunu yapmak istemiyorum. Ben, haftada bir kez disk birleştirmek istemiyorum. Sistemin şişmesini önlemek için kayıt defterini temizlemekle uğraşmak istemiyorum. Bilgisayarım güvende olsun diye arka planda bir anti-virüs yazılımın sistemi sömürmesini istemiyorum. İşletim sistemimin bilgisayarımda çok fazla yer kaplamasını istemiyorum. Daha da sayabilirim. Linux'ta ise ilk kurup, güncellemeleri yükleyip, ihtiyaç duyduğum yazılımları yükleyip, bana uygun ince ayarları yapıp yoluma gidiyorum. Bir daha da dönüp bakmıyorum.

Surface'i de araştırdım ve bence hayal kırıklığı. Dünya üzerinde hangi tablette böyle bir kod yığını, yukarıda bahsettiğim sorunlar var? Hangi tablette Windows bu kadar yer kaplıyor? (Surface RT'de 16 GB, Surface Pro'da 32 GB)

arpia

Alıntı yapılan: XRumer - 17 Ağustos 2013 - 10:42:52
@arpia sizi temin ederim, Windows bilgim öyle zayıf değildir. Altından girip üstünden çıkmışımdır. Linux'la da yeni tanışmış değilim, 2008'den beri Linux dağıtımları kullanıyorum. Linux bilgim zayıf değil ama elbette bu forumdaki bazı arkadaşlar kadar Linux bilgisine sahip olduğumu da iddia edemem.
Estağfurullah. Ben Windows'a nazaran Linux'ü daha fazla kullanmış ve daha hakim olabilirsiniz demek istemiştim. Ben daha ne yazık ki iki sisteminden altından girip üstünden çıkamadım :)

Alıntı yapılan: XRumer - 17 Ağustos 2013 - 10:42:52
Windows 7 ile altyapı değiştirilmedi, sadece aynı şeyler baştan yazılıp iyileştirildi.

Alıntı yapılan: arpia - 17 Ağustos 2013 - 08:52:04
Yanılmıyorsam 2009 gibi Windows 7 ile Windows baştan yazıldı ve gayet başarılı.
Burada sanırım baştan yazıldığını söylemişim.

Kesinlikle Windows yerine Linux seçmekte haklısınız zira hepimiz öyleyiz bunlara hiç lafım yok yanlış anlamayın ama,
Alıntı yapılan: XRumer - 17 Ağustos 2013 - 10:42:52
Ben, haftada bir kez disk birleştirmek istemiyorum. Sistemin şişmesini önlemek için kayıt defterini temizlemekle uğraşmak istemiyorum.
bu dediklerinizle hiç uğraşmak zorunda kalmadım. Hele haftada bir disk birleştirme falan bana çok ütopik. Burada ki alt yapıda yüzden fazla bilgisayar var, emin olun haftada bir yada yılda bir disk birleştirme yapmıyoruz.

Alıntı yapılan: XRumer - 17 Ağustos 2013 - 10:42:52
Surface'i de araştırdım ve bence hayal kırıklığı. Dünya üzerinde hangi tablette böyle bir kod yığını, yukarıda bahsettiğim sorunlar var? Hangi tablette Windows bu kadar yer kaplıyor? (Surface RT'de 16 GB, Surface Pro'da 32 GB)
Benim yönlendirme eksiğim ve eksik araştırma sonucu bu kanıya varmış olabilirsiniz zira surface harika bir şey.
Olay sadece tablet değil hatta neredeyse alakası yok.
Hastane duvarlarında haraketli olarak doktor v.b yerlerin tarifi ve yönlendirme,  bar ve restoranlarda önünde ki masadan tuşlayarak yemek içecek siparişi ve sadece kredi kartını masaya koyarak hesabın hepsini yada bir kısmını ödeye bilme. Aynı masaya telefon v.b aygıtları koyup arasında dosya paylaşımı... Anlatacağıma örnek vidyo koysam daha iyi olacak sanırım.

Bence bu iş gömerek olmaz. Zira hem Microsoft'un hem Apple'ın Dünya tarihine sayısız katkıları vardır. Linux çekirdeğinin gelişimine katkı sağlayan firmalardan biri de Microsoft'dur. Bu firmalar sayesinde binlerce insan para kazanıyor, ortaya fikirler ve sayısız güzellikler çıkarıyor. Biz açık kaynağın yolunu açıp daha hızlı gelişmeye bakmalıyız bence.

Bu arada surface ile ilgili örnek görüntüler,
https://www.youtube.com/watch?v=vjQJVjAkLFg

https://www.youtube.com/watch?v=SRU3NemA95k

Bunları izledikten sonra da "hayal kırıklığı" olarak görürseniz, saygı duyarım.

XRumer

Diğer Surface'den bahsettiğinizi anlamamışım. Onu da biliyorum ama şu son bir yıldır Surface denilince akla ilk önce tablet olanı geliyor. :)

Disk birleştirme, kayıt defteri temizleme gibi konular belki de kullanıma bağlı. Ama sistemin yılda bir kere bile olsa böyle bir şeye ihtiyaç duyması bile pek modern bir teknoloji gibi görünmüyor bana.


arpia

Dediğim gibi size katıldığım noktalar var ki zaten üç aşağa beş yukarı varmak istediğimiz yol aynı.

Fakat ben 4 yıldır, ekstrem donanım arızaları v.b durumlar dışında 100'den fazla bilgisayara ne disk birleştirme nede format attım. Kullanımdan kaynaklı kısıtmalarıda GPO (Group Policy) saolsun zarar vermelerine engel oluyor. 4 yıl boyunca 100 bilgisayar yoktu gerçi ama olsun :)
Microsoft'ta ki domain yapısı ne yazık ki Linux üzerinde yok sayılır. Var diyenler olacaktır, biliyorum olduğunu, denedim kullandım ama ne yazık ki Windows'un yakınından bile geçmiyor şu anda.

Değindiğiniz bir başka konuda virüs konusuydu, bu konuda haklısınız fakat beş yıl içinde bizim tarafa yönlenmiş olan saldırıların artacağı aşikar. Belki beş-on yıl içerisinde her hangi bir GNU/Linux dağıtımı kurduktan sonra bir de antivirüs yazılımı kurmamız kaçınılmaz olabilir. Zamanında IBM hata yapmasaydı, Windows bu kadar popüler olmasaydı, belki de en çok virüs tehditi altında kalan *NIX olacaktı.

Yine de, "Evde, işte, her yerde Linux" :)








kalkan1973

#13
1989 da DOS la tanıştığım bilgisayarın gelişmesine neredeyse adım adım şahit olmuş biri olarak:

1993 te kendi bilgisayarımızı almıştık. Sadece DOS yüklüydü.  Akabinda sertifika almak için gittiğim kursta DOS - WİNDOWS 3.1 gördük... Girdiğim işte teknik personeldim. WİNDOWS 95 98 2000 XP VİSTA 7 8 ne varsa kullandım. iş gereği mi yoksa kullandığımız servisteki birbirine bağlı 8 - 10 bilgisayarın etkileşiminden mi olsa gerek ayda bir format haftada bir temizlik yöneticiler geldiğinde işin kızıştığı zaman takılmalar çökmeler işitilen azarlar elemanın biri hata yapar servis çöker müşteriler bekler dakikalarca.... Hatta birinde yazıcı çalışmadı yarım saatten fazla onlarca kişi evrak için bekledi... Aç kapa temizle derken ALLAH'tan çalıştı da milletin beni boğazlamasından kurtuldum. :)

Geçen yıl online işlem yaptığımız ana bilgisayara UBUNTU yükledim... windows 7 İLE SİSTEME KAĞNI GİBİ BAĞLANAN MAKİNA UBUNTU ile çoştu... Tıklıyorsun sanıyede ONLİNE İŞLEM tamamlanıyor. Ne var ki insanlardaki WİNDOWS alışkanlığı kırmak değiştirmek te zor.

Bence en önemli mesele KAYNAK KODLARININ KAPALI OLMASI... Linux da hatanın nerede oldunu şak diye gösteriyor. Anlıyorsan kendin de düzeltebiliyorsun. WİNDOWS da ise numara veriyor ve firma çözüyor hatayı açığı. Tabi sorun çözülene kadar atı alan Üsküdarı geçiyor.

Hiçbir sorun olmasa ve sebep bulamasam da yine de yukarıdaki mesajımda verdiğim açıklamadan dolayı yin vazgeçerdim WİNDOWS dan...
Evde İşte her yerde Linux

heartsmagic

@Mustafa Kalkan, bu konudaki iletini sildim, zira diğer başlığını sana özel ileti yoluyla açıklayarak içeri aldığımı söylemiştim. Yazdığın şeyler sadece MS ve Windows ile alakalı değil, birçok firmayı kapsıyor. Başlığının bir örneği içeride durduğu için bu başlıktakini doğrudan sildim. Özel ileti yoluyla cevap vermediğin ve bu başlığa benzer bir ileti geçtiğin için bunları açıktan söylüyorum sana.


Konuya gelirsek, burası esasında GNU/Linux ve özelinde Ubuntu forumu. Diğer işletim sistemlerinin (kardeş sayılanlar haricinde) ne yaptığı bizi pek ilgilendirmiyor. Her zaman söylemeye çalışırım, başka sistemlerin zayıflıkları üzerinden değil de, kendi güçlerimiz üzerinden insanlara bazı şeyleri anlatmalıyız. Günlük hayatımda benim de bu hataya düştüğüm oluyor ancak kalıcı olabilecek bu ortam üzerinde en azından bunu yapmamaya çalışıyorum kendi adıma.

Karşılaştırma yapmak adına dahi olsa kötüleye kötüleye yapmamalıyız bence bu işleri. @XRumer bu işi abartmadan, hakarete vardırmadan yapmış. Bir de böyle yapanlar var ki gördükçe üzülüyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kalkan1973

#15
@heartsmagic

Ben hiç kırılmadım :) Yönetici olduğun ve uygun görüp konuyu sildiğin için bir bildiği vardır diye özelden cevap göndermedim.

Anlatmak istediğim şuydu... Yüzlerce dolara sattıkları işletim sistemi veya programlarla insanları fişlemeleri ve özel hayatlarına ve işlerine dair mailleri istihbarat servislerine okutmalarıydı... Bu yüzden ben ne kadar outlook hotmail hesabım varsa kaldırdım. Hosting firmasından aldığım mailler şifrelerim internet sitemle ilgili yazışmalarım. Neden AMERİKAYA okutayım ki... Neden windows kullanıp aile fotoğraflarım sevgilime yazdığım mektuplarım ve diğer işimle ilgili dökümanları çaldırayım ki... Ben bunu anlatmak istedim.

Hele hele emniyet Müdürlükleri askeri tesisler ve haberleşme alanlara şiddetle karşıyım windows'a

Ben İl telekom müdürlüğüne  CD vererek takib ederek Linux'u sokan insanım... Neden elin amerikalısı bizim özelimizi görsün ki...

Bir örnek daha vereyim... Burdurda virüs yapıp nette yapan ve daha sonra ANTİVİRÜS yazılımını tanesi 50 TL den satan vardı... Bence fazla söze gerek yok...


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2013 - 01:16:50

Ben parayla insanları sömürüp hem de onlara takip yoluyla reva gördükleri duruma isyan ediyorum...


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2013 - 01:21:05

Güvenip de kullanabilecek olanlara VİSTA VE WİNDOWS 8 LİSANSLARIM HEDİYEDİR.
Evde İşte her yerde Linux

heartsmagic

@Mustafa Kalkan, yönetici olmamın getirdiği şeylerle seninle aramızdaki tek fark şu: Biz buranın hamallığını çekiyoruz :) Başka bir fark yok aramızda emin ol. İlla biz yöneticiyiz diye de her yaptığımız doğru olacak diye bir şey söz konusu değil.

Gizlilik ve özel bilgiler konusunda sana katılıyorum. Mesele şu ki, bu sadece MS veya Windows ile de ilgili değil. Şu günlerde görüldüğü üzere Google tarıtşılıyor, yarın başka bir şirket olacak bu. Neticede internet ortamını kullanıyorsak dikkatli olacağız. Konu sadece MS özelinde olmadığı için başlığı içeri almıştım.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

exclipit

Windows'u gömmek çoğu konuda avantajlı ama, yine de her linux özgür olacak da değil... Windows'u gömmeliyiz ama, bu anca sermaye babaları, şirketler, yazılım firmaları iyi destek verirse olur... O destek olursa da, artık özgür olmamaya başlar...
Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar. – Gene Roddenberry

kalkan1973

Anlaşılıyor ki kendi işletimsistemimiz kendi mail server larımız vs vs olmalı ve yapmalıyız...
Evde İşte her yerde Linux

exclipit

Windows hiç bilmeyen birisinin bile kolay kullandığı bir sistem. Linux ile ilgili hala, "son kullanıcıyla uygun" deniliyor ama konsol bilmeyen birisi, düz duvara dalabilir Linux'ta... Bunun çözülmesi de grafik arayüzünün gelişmesi ile değil, kararlı yazılımların gelmesiyle mümkün. Grafik arayüz bence fazla gelişti bile. Hatta bazıları hantallaştı...
Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar. – Gene Roddenberry

ercnynr

Alıntı yapılan: exclipit - 18 Ağustos 2013 - 01:54:03
Windows hiç bilmeyen birisinin bile kolay kullandığı bir sistem. Linux ile ilgili hala, "son kullanıcıyla uygun" deniliyor ama konsol bilmeyen birisi, düz duvara dalabilir Linux'ta... Bunun çözülmesi de grafik arayüzünün gelişmesi ile değil, kararlı yazılımların gelmesiyle mümkün. Grafik arayüz bence fazla gelişti bile. Hatta bazıları hantallaştı...

Evet katılıyorum, arayüz fazlasıyla gelişti artık. Konsol'a uğramadan pek çok iş halledilebiliyor.

heartsmagic

Alıntı yapılan: exclipit - 18 Ağustos 2013 - 01:54:03
Bunun çözülmesi de grafik arayüzünün gelişmesi ile değil, kararlı yazılımların gelmesiyle mümkün.

Kararsızlar hangileri?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

exclipit

Her yazılımda kararsızlıklar olur. Ama en kararsız yazılım kategorisi sanırım "Grafik Arayüzü"...

(Sadece örnek) Mesela çok uğraşmama rağmen, Ana Seçke'nin arkaplanının bulanıklığını kaldıramadım (düşük işlemcimden dolayı bulanıklık, sistemi kilitliyor bazen). Unity 2D grafik arayüzünde bu ayarı ne MyUnity, ne de Unsettings ile çözebildim. Normal Unity (başlangıçtan Ubuntu seçiyorum) ile başlatınca, bunu çok rahat çözebiliyorum. Ama normal hali de, 2D olana göre çok daha yavaş çalışıyor. Ben de bununla çalışıyorum. KDE'nin yeni bazı sürümlerinde (Pardus, OpenSUSE) çalıştığımdandır, ismini duymaktan korkar oldum.

Ayrıca 64bit denildiğinde de, eski kötü anılarım canlanıyor. 64bit işlemcimden dolayı, bir ara 64bit sürümünü yüklediğim dağıtımlar hiç normal çalışmadı.

Tabi yanlış anlamayın, kötülemiyorum. Sadece benim gördüğüm bu. Bir ara bir arkadaşımdan "kanka ekran gitti forumda sordum falan çözene kadar hacker ettiler adamı" gibi bir söz duyduğumu hatırlıyorum...
Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar. – Gene Roddenberry

if

Alıntı yapılan: exclipit - 18 Ağustos 2013 - 01:54:03
Linux ile ilgili hala, "son kullanıcıyla uygun" deniliyor ama konsol bilmeyen birisi, düz duvara dalabilir Linux'ta...

Birinin son kullanıcıya yönelik bir GNU/Linux dağıtımını kullanması için komutlara takla attırmasına gerek yok. Forumda bir sorunun çözümü için verilen komutların da ne işe yaradığını bilmesine gerek yok. Kopyalayıp yapıştıracak, çıktıyı buraya geçecek. Bu kadar.

betseg

Alıntı yapılan: exclipit - 19 Ağustos 2013 - 18:09:48(Sadece örnek) Mesela çok uğraşmama rağmen, Ana Seçke'nin arkaplanının bulanıklığını kaldıramadım (düşük işlemcimden dolayı bulanıklık, sistemi kilitliyor bazen). Unity 2D grafik arayüzünde bu ayarı ne MyUnity, ne de Unsettings ile çözebildim.
Unsettings'de var. Ana seçke sekmesinde bulanıklık diye bir şey var.