pythonu paşka proğramlarla ilişkilendirme

Başlatan mehmetkonuk, 16 Ağustos 2013 - 18:32:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmetkonuk

az önce kafama takıldı sadece merak yazdığımdan değil mesala bir dosyayı karşıya yüklüyoruz ama beklemek istemiyoruz pcnin kapatılması gerekiyor yani upload bittikten sonra pcyi kapatabilirmiyiz.şimdiden teşekkürler
Uçmak istediğini kimseye söyleme, yoksa düşürmeye çalışırlar.

furkankalkan

Kalan süreyi biliyorsanız shutdown -h +dk (dakika cinsinden süre) veya shutdown -h ss:dd (saat:dakika cinsinden saat) komutuyla kapatma istemi verebilirsiniz. Süre belli değilse JDownloaderin indirme bitince bilgisayarı kapatabilme özelliği var.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

hckr

Dosyayı karşıya yüklüyoruz derken kastınız nedir? Kendi yazdığınız bir yazılım ile mi karşıya yükleme işlemini gerçekleştiriyorsunuz?

Belirtmem gerekir ki @dewilman'ın verdiği komut yönetici yetkileri gerektirir.Sudoers dosyasına bunu eklerseniz yönetici olmadan da çalıştırabilirsiniz ancak bu da güvenlik sorunlarına yol açabilir.(Başlangıca yerleşen bir program bilgisayarınızı başlar başlamaz kapatabilir...)

Bunun yerine:
Ubuntu 10.10 sonrası için

import dbus
    bus = dbus.SystemBus()
    shut = bus.get_object('org.freedesktop.UPower',
    '/org/freedesktop/UPower')
    shutr = dbus.Interface(shut , 'org.freedesktop.UPower')
    shutr.Hibernate()

Bunu siz yükleme işlemi bittiğinde çalıştırırsanız, bilgisayar kapanacaktır.

Ya da eğer bahsedilen program sizin programınız değilse ancak karşıya yüklemenin bittiğine dair bir bilgi alabiliyorsanız aynı şekilde bu bilgiyi kontrol ederek yukarıdaki kısmı çalıştırırsınız.

mehmetkonuk

karşıya yüklemekten kastım bir dosyayı upload etmek yani yandex disk kullanıyorum uploadlar uzun sürüyor o yüzden lazım ayrıca işletim sistemim windows 7

hckr

Anladım. Yandex.disk kullanıyorsunuz ve karşıya yükleme işlemi bittiğinde bilgisayarı kapatacaksınız.
İlk olarak gereken şey yandex.disk hesabınıza yandex.disk programı ile yükleme yaptıktan sonra yükleme işleminin bittiğini tespit etmeniz lazım bir şekilde.

Ya da Yandex.disk'e webdav kullanarak bağlanırsınız. Sonra karşıya yükleyeceğiniz dosyayı WebDav bağlantısı oluşturduğunuz sürücüye atarsınız python ile, bu işlemden sonraki işlemde ya direk kapatırsınız bilgisayarı ya da dosya doğru atılmış mı diye kontrol edersiniz ona göre sonra kapatırsınız.

Windows 7'de subprocess'i import ettikten sonra subprocess içindeki call metoduna çağrı yaptığınız zaman bilgisayar kapanacaktır. Windows 7'de bu işlem için
import subprocess
subprocess.call(["shutdown.exe", "/s", "/t", "00"])

Windows XP için "/" yerine "-" koymanız gerekli.
WebDav kullanarak yandex'e bağlanma: http://yardim.yandex.com.tr/disk/webdav/webdav-win.xml
Kolay gelsin.

furkankalkan

Özür dilerim ama Windows için olan bir soruyu burada neden sorduğunuzu anlamadım ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

burk

Windows meselesi bir tarafa başlık-konu ilişkisi yok, sanırım istenen Windows ortamında Yandex Disk uygulamasına yükleme bitince Pyhton ile yazılmış bir programın bilgisayarı kapatması. Siz de bunlara bir açıklama getirin lütfen @mehmetkonuk.

mehmetkonuk

aynen öyle paşam bu forumu seçme amacım pythonla ilgili daha fazla bilgi olması

hckr

WebDav ile bağlanıp yukarıda yazdığımı uygulayabilirsiniz. Python bilmiyorum ancak bilmeniz gereken tek şey python ile dosya kopyalama ve kopyalama kısmı ile ilgili ifadeden hemen sonra yukarıda yazdığım Windows komut satırı komutunu kullanma.

Tuxie

Bunu yapmak için pythonda betik yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.Yukarıdaki arkadaşların verdiği yöntemlerle yapılabilinir.Python ile ilgili özel bir konu ise onada ancak Linux altında bir desteği buradan alabilirsiniz.
Malumunuz Windows Tr değil Ubuntu Tr.

burk

Bence Ubuntu için anlatılanları Windows için uygulayabilirseniz platforumun çok da önemi yok @mehmetkonuk.

Ayrıca Pyhton'un kendi Türkiye forumu da var, yeri gelmişken geçelim; http://www.istihza.com/